Mamici de septembrie-octombrie 2005 (96)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Buna fetelor!

Tonia si Dana felicitari pentru !Sa va bucurati de ei!

Noi am avut probleme.Am fost internati o zi si s-a constat ca are hidrocel drept si hernie inghinala dreapta reductibila.Hidrocelul se poate resorbi pana la varsta mersului,daca nu il opereaza.Hernia s-a redus,dar e posibil sa reapara daca nu se inchide orificiul inghinal.Sa va mai zic-am fost intai in urgenta si am dat peste un dr cam incompetent care l-a punctionat,iar punctia este interzisa si chiar periculoasa.Din fercire Matei este bine.

Eu i-am dat numai san,dar pentru ca am inceput facultatea (sunt ultimul an),ma mulg si-i da mama la biberon cand nu sunt eu acasa.Nu am avut probleme o luna,dar acum se pare ca smecherul s-a invatat si uneori face galagie si vrea doar biberon.Sper sa fiu eu cea care invinge.

In seara asta suntem singurei,sa vedem cum ne descurcam la baita!

In legatura cu calciul si eu i-am dat in prima luna cate 5 ml/zi timp de 10 zile!

Noi vom cumpara vaccinul Infanrix.

Va pupic pe toate!Am plecat ca s-a trezit si plange si nu am voie sa-l las!

Irina si Matei Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Salutare mamici si gravidute!

Am avut ceva probleme cu netul, motiv pentru care nu am mai putut sa intru deloc, dar tare mi-ati lipsit!

In primul rand felicitari pentru proaspetele maici, am constatat ca sunt o groaza. Sa va traiasca copiii, sa fie sanatosi, mancaciosi si cuminti!

Stefan al meu, desi a fost micut la nastere, a pus in prima luna 1140 gr. Ma speriam cat manca. Deja imi pusesem problema ca mananca prea mult. Acum se pare ca a recuperat si s-a mai potolit. Laptic de la mine mai primeste doar de doua ori pe zi, dimineata si seara dupa baie, dar si atunci cantitati nesemnificative pentru el, adica numai vreo 67-70 ml. M-am hotarat sa ma mai mulg pana face 2 luni, dupa care am de gand sa ma opresc pentru ca este prea stresant si nici macar nu am lapte suficient. Altfel este la fel de cuminte, numai cand il scot in curte incepe sa miorlaie sau sa suspina, numai cat sa inceapa cainii mei sa il latre pana il trezesc de tot. Asa ca aproape zilnic ma bad obligata sa plec la plimbare, chiar daca avem ditamai curtea.

Apropos de muls, Kristinutza, em am o pompa manuala, Angel, care desi a fost foarte ieftina, este foarte buna. Am folosit-o inca din maternitate si a fost si este excelenta.

Ancadm si noi facem botezul tot pe 5 noiembrie, cand Stefan va avea 7 saptamani.

Gabiarama asa trebuie sa se faca vaccinul. Trebuie sa coaca. Mie asa mi s-a spus.

Acum l-am cantarit pe bebelul nostru si a ajuns la 4150 gr. la 5 saptamni si 2 zile. Sunt tare mandra de el. Am mai pus poze in album si l-am facut public, ca inainte din greseala il lasasem privat.

O intrebare pentru mamicile de baieti: voi le ridicati putulica cand le puneti pamparsul sau nu?

Noapte buna cu fara prea multe plansete si nastere usoara pentru cele care urmeaza maine!

Flavia si Stefan

http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Fetele, research-ul meu a dat rezultate. Daca cele 2 vaccinuri (Infanrix si PentActHib) sint pentavalente, ei bine am gasit unu' si mai hotz, care este hexavalent: Infanrix Hexa; evident costa peste 2 milioane, dar ce nu fac eu pentru cupil.

irina81, sanatate multa.
moki, eu am depus pt alocatie in septembrie, si mi-a zis ca in noiembrie sa ma duc la posta sa ridic prima alocatie.

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Flavia, mie mi-au zis de la maternitate sa-i punem putzulica in jos in pampers, ca sa evitam "inundatiile".

Seara bune fetelor, tineti-mi pumnii pt la noapte.

Anto si bebe Victor (8 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory72 spune:

Buna fetelor,

Am nascut si eu pe data de 16 oct un baietel (David) de 2.500kg si 47 cm, natural. M-am rupt in interior, dar in cateva zile m-am vindecat. David este sanatos si deja a luat in greutate 200gr.
A fost foarte interesant cum a inceput travaliul. Intr-o zi a cazut dopul. Era de culoare maronie. Am inceput sa elimin sange tot de culoare maronie, a doua zi am aliminat apa, dar nu am avut contractii, dacat foarte putine. Nici nu stiam daca sunt contractii. Au fost dureri ca la ciclu. A treia zi am inceput sa am dureri mai mari, tot ca la ciclu, dar nu erau regulate. Totusi ne-am dus la spital (eu si sotul meu). Aveam dilatatie doar 1 cm. Dupa 4-5 ore aveam dilatatie 4 cm, iar de atunci au incput niste dureri foarte puternice. Durerile astea au durat cam 3-4 ore. Am nascut la 20.58, si dupa ce bebele a iesit toata durerea a disparut. Sotul meu a fost acolo si m-a incurajat foarte mult.

David mananca bine la san. Numai laptic de la mama. Multumim lui Dumnezeu ca avem de unde.

Va citesc in continuare, Flori si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

multumesc de sfaturi, moki si flavia.

flavia, frumusel foc baietelul tau! si imi da sperante ca si fi-miu o sa recupereze repede cu greutatea... ca ma ia cu fiori cand aud de bebelusi nascuti cu 5 kg. chiar ma intrebam, al meu cand o sa aiba greutatea la care altii s-au nascut...
eu ii las putzulik in jos, ca nu am nici o placere prea mare sa faca pp pe langa...

felicitari, flory!

cristina, mama de radu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mie mi-a zis dr sa-i pun putza in sus. De ce oare?

Nu stiu daca am lapte suficient. O sa fac azi o proba cu cantarul, dar ce-ar trebui sa aflu? Nu stiu cat ar trebui sa manance la 4-5 zile cat are. Exista vreun grafic?
Alta problema e la baie: ar trebui sa fie mancat cu cat timp inainte? sau nemaancat? A plans foarte tare dar era nemancat. Nu stiu cum sa fac. Voi fixati o ora fixa si il treziti sau in functie de masa? Cum faceti?

Flavia, foarte dragut baietelul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Flory, felicitari, sa-ti traiasca David!
dani_flor, sa-mi zici te rog cit a luat bb tau in prima si a 2-a luna, sa fac si eu o comparatie cu un alt grasan; la mine in 2 luni a luat aproape 1.400g si 5cm. Mersic.

Nu'sht daca m-am laudat, dar la 2 luni Miruna avea 61 cm si 6 kg, pe graficul de pe parinti dot com sintem tot pe duga albastra (raport greutate/inaltime bun). E insa foarte inalta pentru virsta ei, sper sa nu semene cu frate-miu care are 2 metri.

Tonnia, eu nu-i fac baie in fiecare seara, daca nu ne sincronizam programele; nu trezesc copilu' din somn, orice ar fi; intotdeauna ii fac baie inainte de masa.

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Tonnia, putzulica in sus. Asta e pozitia ei corecta, si mie cu fii-miu tot asa mi-au zis. Ca altfel il strange in scutece si il deranjeaza.
Proba cu cantarul o faci asa: bebe imbracat asa cum ii dai sa pape, il cantaresti. Vezi cate kg are. Dupa ce papa il cantaresti din nou. Si vezi care este diferenta. Asa afli cat a mancat. A mea in maternitate avea 4-5 zile si manca 70 ml. (si acuma la fel mananca dar asta e alta poveste)
Baita de obice se face inainte de ora mesei, cam sa fi gata cu baia cand incepe sa planga de foame. Daca ii faci dupa ce a mancat, risti sa vomite. Poti sa-i mai faci la o ora jumate, doua dupa ce papa. Ca sa fie deja laptele digerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Karmenutza, multumesc mult de tot. Am inteles. Incerc azi.

Mergi la inceput