Mamici de septembrie-octombrie 2005 (95)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Multumesc mult, fetelor pt promtitudine! E f posibil sa fie gazele. Oricat incercam dupa masa sa scoatem aerul, rareori reusim _n-am incercat cu metodele Ioanei, insa sunt convinsa acum ca au efect (cand o schimb si-i ridic piciorusele sta cumintica). Cand se trezeste, incepem gimnastica.
Despre ceaiul de musetel stiti daca-i contraindicat (se pare ca e printre ultimele descoperiri)? Doar cand suge pare sa se calmeze (san sau biberon- suzeta o enerveaza ca nu curge nimic) Drept pt care umbla mai mereu cu gurita dupa papica.

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Si acum cate ceva despre noi: Ne-am inscris pe forum demult, am scris cateva mesaje, dupa care fiind extrem de interesata de ceea ce scriati, citeam tot si nu-mi mai ramanea timp pt scris (faceam asta in timpul programului, la servici). Dar v-am citit toata perioada sarcinii, traind alaturi de voi emotiile (acasa am dial-up si e groaznic). Acum, dupa ce am nascut, timpul pentru altceva decat pt beb e inexistent. Dar nu vreau sa renunt la grupul vostru cu nici un pret...:)
MARIA s-a nascut miercuri, 5 octombrie, la 16.15, in maternitatea Barlad, avea 3.500 kg, 50 cm, scor Apgar 9-10. Nasterea a fost una normala (natural, fara epidurala), insa peste puterile mele de a-mi imagina durere, desi eram pregatita pentru ce era mai dureros pe lume. Insa, spre norocul nostru, durerile au fost doar 4 ore, insa foarte intensa. Acum insa suntem bine si fericite ca suntem amandoua langa tati.
Felicitari tuturor! Suntem niste invingatoare! Insa e destul de dificil sa inveti sa fii mama. Dar impreuna cu grupul DC e mai placut si fiecare dintre noi a simtit asta.
Incerc sa recuperez cu cititul

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Seara buna!
Andreea, si noi l-am constipat pe Radu cu ceai continand menta, am facut noapte alba uitandu-ne la el saracul cum dadea din piciouse si se scremea.... asa ca am renuntat la amestecuri d'astea. Anason si chimen.
Bic mama, ce sa-ti zic, noi suntem singuri - de fapt si cu bunica de 98 de ani. Care saraca se straduieste sa ne mai faca o mancare, dar dupa puteri, adica atunci cand bebe nu ma lasa sa termin de gatit, ea definitiveaza una-alta, ma rog de ea sa nu spele vasele ca o defiinteaza.... Dar pe mama mare n-o poti tine cu sandwichuri, drept care trebuie mereu sa am ceva de mancare - deci e musai sa gatesc.
Deci, mancare fac dupa-masa, cand e si Razvan acasa - si sta el cu baiatul. Curat... noroc cu o tanti care vine la 2 saptamani - ca mai des nu ne permitem la harabaia de casa. De calcat lenjeria noastra, aceeasi tanti. Intre timp ajung sa fac curat doar in dormitorul nostru (si al baiatului), ceva-ceva. Rufele baiatului de spalat si calcat - si zaaau ca se aduna o gramada! De iesit pe afara ies cu el la plimbare. In rarele momente de pauza, cand nu mai am oricum energie pt nimic, intru pe net sa va citesc sau ma benoclez la TV, ca de carte nu mai am creieri - nici macar de o integrama, acolo.
Se adauga si vizitele, pe care eu am ajuns sa le consider pierdere a timpului meu pretios.... sau convorbirile la telefon.... In special socrella ma termina, si cu una, si cu alta: vine, sta la masa ca musafirul - nici barem sa vina si ea din initiativa proprie cu un platou cu prajituri sau clatite, care-s adoratele lui fi-su. "sa-mi zici daca vrei sa iti gatesc, dar sa stii ca gatesc la mine acasa!", adica sa se duca fi-su la ea (Iancului - Rm Sarat) cu ingredientele, dus-intors, si pe urma iar dus-intors sa ia cratitile, inca un dus-intors sa inapoieze cratitile..... Thx but no thx.
Timpul tau si cel pt casa se masoara in somnul copilului. Cand doarme mult, esti fericita, ajungi sa-ti faci treburile.
E f.greu singur, si afirmatia vine de la un cuplu care are pretentia ca este f.bine organizat. Si am noroc cu al meu sot, care se implica, chiar daca vine chiaunel dupa o zi de lucru.
Cristina, cu suzeta Radu s-a dovedit a fi refractar la inovatii: i-am luat d-aia fiziologica, Chicco, i-am mai luat si d-aia de la Nuk de care zici.... ei as! Dar avem unele cu forma clasica, tot chicco, pe alea le roade toata ziua (ma rog, cand are chef de suzi). Deci preferinte bineee conturate!
Asa bine ne-am plimbat azi (numai ca mami la carma carutului e mai rau decat la cea a masinii! toate gropile le-am luat!), incat a dormit baiatul 6 ore legate, ar mai fi dormit, dar chiar intrand in conflict cu tati l-am trezit sa-i dau sa pape, nu de alta dar si azi-noapte a dormit tot asa, si a mancat la 8 ore!! cica alimentatie la cerere..... si daca nu cere, il lasi sa moara de foame?!

Raluca, mama Radului
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Merci fetelor de info. La mine o sa vina tata si sta o luna (din pacate nu poate mai mult), timp in care sper sa ma ajute sa mi-o mai ia cite un pic de pe cap. De curat nu prea ma omor eu cu curatul in general, de calcat nu calc. Sper ca tata se pricepe la asta, ca barbata-miu o sa aiba nevoie de camasi cind se intoarce la serviciu
Dar am treburi de facut pt. scoala si aia e cel mai presant. Poate o sa reusesc sa ciupesc vreo ora pe zi. Dar din ce spuneti voi, imi fac vise. Vom vedea. Depinde mult si de copil, am inteles.
Vreau sa naaaasc odata!
Pup.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Tonia sa te bucuri de un bb cuminte si sanatos daca te-a chinuit rau la nastere!

Andreeeea bine ai revenit si sa speram ca se va regla fetita!

Ioana te-am scapat eu de chinul numerelor!

Eu sint moarta de somn, azi nu am mai apucat sa dorm nici macar 1 clipa , ca am avut musafiri, plimbari pe afara, etc. Abia acum m-am calmatsi astept sa se trezeasca pruncul ca sa ii dau titi si sa il culc la loc.

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Fetelor, a inceput "Super Nanny" pe Prima. Emisiunea aia cu copii razgaiati si cu superbone care ii dezvata de obiceiuri ciudate. In occident este foarte apreciata. Poate ne ajuta si pe noi, sa invatam cum sa ne educam frumos bebeluusii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Moki sa stii ca si al meu urla de nu mai stie ce e cu el si intr-o seara chiar incepusem sa citesc dintr-o carte la afectiuni sa vad daca are ceva si nu e normal.
Astazi am avut cea mai tampita zi ...a urlat de dimineata si vroia sa suga si m-a chinuit cu suzeta dar se enerveaza si nu o vrea si i-am bagata-o fortat..pana la urma o tine dar o scapa si o ia de la capat.
Nu poate sa se calmeze observ si are nevoie de bratele mele sau ceva sa suga.

Marlena & Alexandru *3 septembrie 2005*

Mergi la inceput

Irina81 si al meu are un testicol mai mare dar cred ca e normal ..stiu ca nu sunt egale .

b_irina-c si al meu urla si are un glas si chiar nu stiu de ce e asa nervos...si azi la plimbare a urlat de a trebuit sa merg cu el in brate si tot urla si sotul cu caruciorul gol.
Daca sta treaz o ora dupa ce papa il apuca nervii si nu mai stiu ce sa ii fac..pana si la uscatorul de par a devenit rezistent..doar incetineste si apoi incepe iar si se invinesteste de atata tipat.
Am observat ca se calmeaza daca doarme macar 30 min. dar e tare greu sa il adorm...il plimb, ii cant, ii bag suzeta pe gat...

Mergi la inceput

Bic nici eu nu mai am timp de nimic..uneori abia am timp sa mananc si sa ma spal.
Ioana si la noi sunt scaune apoase cu niste solzisori dar cred ca sunt normale. De ce trebuie schimbat flaconul de vigantol la o luna?
Ma duc si eu la nani ca Alexandru doarme de la 22.00 si mi-e un somn de mor.

Nu mai stiu cine intreba ..si pe mine ma doare in fund ..imi trece, apoi merg la toaleta si iar ma doare acel hemoroid si tot asa ..poate imi va trece intr-o buna zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Felicitari noilor mamici! Copii cuminti si sanatosi, mancaciosi si frumosi!

Marlena poate se linisteste Alexandru si doarme mai mult. Al meu doarme pana la urma ziua si mai mult de 1h, cand e afara doarme vreo 1h si jumate, si spre seara doarme cam 2 h, chiar 2 si ceva, 1 in pat si 1 in brate. Daca nu il iau in brate ora a doua se trezeste si sa vezi tu urlete, ca nu e odihnit dar singur nu mai doarme....

Sa va zic faza tare la baita in seara asta. Nici nu l-am bagat bine in apa ca a inceput sa fac partzuri (lucru nou la baita pt noi) si eu ma amuzam de zor cu tati... Cand ne uitam la el mai bine... stupize, stupize... plutea kk in toata baita. Scoate repede cupilu' sa nu se umple de kk pana in cap... Asa ceva nu am mai patit... Oricum m-am distrat bine...

Ma duc la somn... pupici....

Irina si Vladut (26.08.2005)

Poze

Mergi la inceput