Mamici de septembrie-octombrie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 6
jadi spune:
Tonia mult curaj daca nu cumva ai si nascut deja!
Fetelor, noi am plecat ieri la 9 la petrecere si am lasat copilul miriit cu bunicile, nu a vrut sa suga ca atare am muls 100+60 ml de lapte si le-am lasat la frigi respectiv congelator... m-a sunat mama pe la 10 sa imi spuna ca deja ii daduse cei 60 ml complet ca nu adormise deloc si dupa un kk imens a adormit si bb. Asa ca am stat la petrecere pina la ora 1, cred ca puteam si pina la 3 ca am ajuns acasa exact la ora de bibe de 100 ml. Bb a dormit toata noaptea si este un cumintel, acum s-a trezit si tati si mami si ne-am trezit ca bunicile sint la shopping de pantofi si cizme ca nu au cu ce sa se incalte la botez ca deh, pantofii ascutiti nu mai sint in tendinte
.
Noi cred ca ne pregatim de parculet si dupa aia un pic in vizita la cumnati desi nu imi place faptul ca mergem in vizite la cineva acasa dar sincer asta nu am facut-o inca desi babele spun ca nu se cade pina la botez.
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
maddy77 spune:
Buna fetelor,
In sfarsit mi-am facut si eu un pic de timp sa intru pe net..nu am apucat sa va citesc din urma..dara acum m-am mai linistit si o sa intru mai des.
Va anunt ca am nascut pe 13 octombrie,ora 18.25,o fetita Bianca-Isabelle,4200 kg si cu mult perisor in cap si foarte lung cam ca Miruna.Am nascut prin cezariana,in ultima clipa mi-au descoperit pacenta previa si cordon in jurul gatului,asa ca a fost mai bine pentru bebe,cu toate ca eu m-am refacut mai greu.
Dupa nastere am facut si o depresie,am plans cateva zile.bebelina are niste pete rosii pe ochisori,am inteles ca astea dispar...si mai e suspecta de displazie de sold,mi-au zis abia la externare,se aud tot felul de zgomote in plus si are soldul instabil.Ne-am programat la eco de sold,la medicover dar tocmai peste 3 sapt..pana atunci simt ca innebunesc.Am mai citit despre luxatia de sold si mi se pare destul de grav...mai ales cand ma uit la ea si e asa mica si nevinovata..
Mi-a afectat si lactatia,in spital am facut furia laptelui,acasa nu am mai avut lapte o zi,dupa atata plans.si apoi m-am mai linistit si am luat-o din nou cu furia,dar am niste rani la mameloane de nu mai trec nici cu bepanthen.
Am si o porcarie de pompa,tip seringa ..asta mi-au recomandat-o in spital,care-mi trage mamelonul si o iau de la capat cu ranile de fiecare data..Poate stiti un tratament mai bun sau poate sa-mi cumpar alta pompă,dar nici nu stiu de care..poate ma sfatuiti si pe mine un pic.Trebiue sa ma mulg dupa fiecare alaptat ca am sanii petroi si nu mai pot de durere si nici lapte nu am ff mult.Azi am incercat sa ma mulg cu mana dupa ce am dat fetei sa pape si nu am mai scos decat vre-o 10 ml din ambii sani.Ar trebui sa ma mulg mai des si intre mese?
Va pup pe toate si nu mai stau ca chitaie..de foame.
Maddy &
40++
http://pg.photos.yahoo.com/ph/buburuza_77/my_photos
karmenutza spune:
Mady77, sa-ti traiasca bebelusa, sa fiti sanatoase amandoua si bine ati revenit acasa!
Stai linistita, ca totul se rezolva! Lasa depresia, ca trebuie sa ai grija de bebelina. Cand s-o face ea mare, o sa ai timp si de depresii. In privinta pompei, nu stiu ce sa-ti spun, eu nu am de nici un fel, ca nu am ce sa mulg. Dar ai grija, 10 ml de lapte nu-i ajung. Cu pompa ai scos mai mult? Daca nu ai mai mult, trebuie sa-i dai completare.
Cum naiba abia la sfarsit au vazut ca ai placenta previa? Ori au vazut mai demult si nu au vrut sa-ti zica sa nu te sperii? Asta eu stiu ca nu se intampla asa, de azi pe maine. Tu nu ai facut ecografii destule in timpul sarcinii?
cge spune:
Maddy, incearca Galactogil ptr stimularea lactatiei, face minuni.
Anca mea nu mai vrea completare de cand beau Galactogil.
Ii tin pumnii Antoniei, i-as scrie un mesaj dar nu ii stiu numarul.
Ioana, sa ii transmiti 'galeria' noastra.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
http://photos.yahoo.com/cristina77g
maddy77 spune:
Karmenuta,mersi mult de incurajari.
Am facut cate 2 eco pe luna,mi-a zis ca nu am nici o problema dar in ultima luna a fost dr in concediu si m-a vazut alt dr...oricum am nascut in sapt 41,atunci a venit dr meu.
Cat despre laptic,de obicei am scos mai mult dupa ce manca fata..cam 30-40,dar de la ambii sani.Asa pare ca se satura,mananca in schimb mai mult de jum ora uneori o tin si o ora la san..dr mi-a zis sa nu o mai tin atat,dar inca nu vreu sa-i dau lapte praf.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/buburuza_77/my_photos
Ioana75 spune:
Felicitari Maddy, sa-ti traiasca printesa!
Sa fie sanatoasa si sa aiba noroc
. Stai cu sinii descoperiti, la aer, tot timpul, si o sa-ti treaca foarte repede! Si da cu crema des. Cred ca toate pompele trag de sfirc, unele cu mai multa eficienta decit altele.
I-am dat SMS Tonniei, dar n-am primit raspuns; va zic imediat ce-mi raspunde.
Ioana &
Miruna
Ioana75 spune:
Am primit mesaj de la Tonnia: "Am nascut prin cezariana ca nu se mai putea, 3300, 52, recuperarea horror, va pup"
Felicitari Antonia!
Sa-ti traiasca bb-ul!
Recuperare rapida si laptic mult
!
Fetele trimit nr ei de tel pe adresa comuna ca sa o incurajam
.
Ioana &
Miruna
Lucia_B spune:
Buna mamicutelor si gravidutelor.
Imi pare bine ca ati gasit timp sa cititi capodopera mea si sa-mi admirati odorul. Mersi inca odata de felicitari si urari. Ma rog lui dumnezeu sa ne fie la toate ingerasii sanatosi.
Maddy77- draga am patit si eu ca tine. Incer sa ma impartas cu experienta avuta, poate gasesti ceva folositor si aplici si tu.
Cind am venit din maternitate a doua zi s-a inceput furia laptelui. Sinii impietriti si fierbinti. Fata plingea ca nu putea sa suga, eu ca nu puteam sa storc ceva. Am cumparat pompa care am si aruncat-o ca nufacea nici o treaba, imi tragea sfircurile de-mi venea sa ma catar pe pereti. De la suptul fetei deasemenea aveam dureri groaznice, insa in 2-3min dupa ce o puneam la piept parca ma lasau.
Nu mai stiam ce sa fac, dupa ce fata minca cit de cit incercam sa storc, de la inceput nu scotem decit 20-30ml. Storcind cu mina tot aveam dureri, si plingind si tot odata parca jucindu-ma cu sinii (ca ma dureau si nu aveam putere sa-i storc ca lumea) am strins foarte fin de aureola sinului. Uite de la strinsaturile acestea s-au desfundata canalele si lapticul a inceput sa curga ca din robinet. Eu faceam procedura aceasta deasupra chiuvetei - cu sinii talambatati in jos. Dupa ce am vazut ca nu curge nimic, am inceput sa masez fin putin de mai sus si tot asa pina am stors mai mult de 120ml din ambii sini.
Procedura aceasta mi s-a parut foarte usoara si nedureroasa, asa ca am inceput sa hranesc fata din biberon intre timp ce o sa-mi treaca ranile de pe sfircuri. Ranile s-au vindecat in doua zile cu aer si crema bephantene. Insa in acestea doua zile fata s-a deprins cu biberonul si-mi refuza sinul. Am avut nevoie de multa rabdare si perseverenta ca sa o fac sa primesca sinul - insa aceasta e o alta isorie.
Eu te-as sfatui sa nu renunti sa alaptezi fata cu sinul. Crishnind din dinti rabda 2-3 min si durerea o sa cedeze. Staruite sa storci putin inainte de a o hrani, si dupa ce o hranesti stoarce pina golesti sinul. Eu asa procedez, imi vine mai greu noaptea ca-s buimaca de somn, dar nu am incotro, ma bucur ca am lapte destul si ca fata ia bine in greutate.
Iti doresc din tot sufletul sa te lase durerile, sa ai rabdare si mult laptic. Stiu ca nu m-am exprimat explicit insa sper ca ai inteles citus de putin din ce am scris.
Sanatate si numai bine.
pozici
---------------
Tot raul e inspre bine.
karmenutza spune:
Tonnia, felicitari! Sa-ti traiasca baietelul, sa fie mare, sanatos si mancacios!
Sa va intoarceti repede acasa!