Mamici de septembrie-octombrie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 4
Hildegard spune:
buna ziua,
nu mi-a raspuns nimeni la intrebarile mele...dar nu-i bai.![]()
Somnicul meu noaptea nu e cum trebuie. Noaptea nu am avut contractii.
De azi dimineata vreo 3 ...si iaca sa stam si asteptam. Am plans aseara si azi dimineata, ca sincer nu mai pot. mi-e teama. Vreau sa fie totul ok.
Probabil sunt un pic slabita psihic, deja...ca de abia ma misc si ma intorc in pat.
Mi-e foame tot timpul....mai rau decat in lunile trecute. am pofte de numai.
Eu stiu, ca fetele care au bebei deja, au ce discuta. Eu ma abtin de la asemenea discutii pentru ca bebele meu inca nu s-a nascut. si nu ma pricep. Va citesc doar.
Vero
39+6 AMR 3 zile
http://community.webshots.com/user/hildegard122
Lucia_B spune:
Buna fetelor.
Ma bucur sa citesc si sa vad ca sunteti bine, insa nu inteleg de ce e asa liniste, adic ce e cu pauza asta, de ce nici o nascare? Sau nasteti in taina si vreti sa veniti deodata cu noutate si poze? Atunci numai bine si sanatate.
Noi am gasit niscavai timp sa scriem despre noi. Daca aveti placere si timp poftiti de cititi.
Aveam programare pe 5/10 pentru inducerea nasterii, cu toate ca inca nu aveam 40 saptamini ci doar 39 si 2 zile, medicii au hotarit sa fie mai devreme din careva motive de sanatate. Am avut la inceputul sarcinii sindromul antifosfolipidic. Deci pe 4/10 cam pe la 3 noaptea au inceput niste dureri slabe ca la ciclu, parca am simtit ca e fata pe drum :) , pina dimineata nu am mai dormit, aveam emotii. La 6 cind trebuia sa se duca Valeriu la serviciu au inceput contractiile regulate si de intensitate mare. Am hotarit sa ne hacem toaleta si bagajele si sa plecam la maternitate. La 8 ieram deja acolo unde am dat niste analize de rutina. Durerile devenisera insuportabile si am cerut epidurala. Datorita acestei anestezii ma simteam bine, durerile le simteam chir mai slabe ca acelea de la ciclu. La 12:45 s-a nascut Laura, numele careea a fost ales de tati. In timpul nasterii a fost nevoie sa mi se face epiziotomie, coaserea mi-au facut cu 2 anestezii locale, deoarece incepeam sa simt. Uite asa a fost experienta mea de nastere. Repede si usor.
Conditiile spitalului sunt super. Am avut camera privata unde chiar dupa nastere am stat cu fata si Valeriu pina la externare. Apropo, Valeriu a asistat la nastere, si a fost foarte bravo, m-a ajutat si incurajat mult. Fara el cred ca nici anesteziile nu era sa aiba efect :)) Ii sunt foarte recunoscatoare. Camera era dotata cu frigider, TV, casetofon, baie (cu apa calda si rece :))) ) . Fata de personalul medical am numai cuvinte de lauda, s-au purtat cu totii (3 schimburi) foarte amabil, aveam sezatia ca eram doar eu una acolo si ca eram o persoana VIP de mi se tragea atita atentie. Cit am stat in maternitate am avut pampersi pentru fata si absorbante pentru mine cit duce caru. Lengeria de pe pat era schimbata in fiece dimineata. Ni s-a propus si haine (fetei si mie), insa am refuzat, imi era mai placut sa imbrac fata in hainutele noastre.
La externare am primit cadou din partea maternitatii: un pachet mare de pampershi Haghis, unul de absorbante, o punguta cu cosmetica de la Jonson's baby (sampun, ulei, solutie pentru baie, servetele umede), niste brosuri in care scrie cum tre sa ai grija de copil si de tine, una cu exercitii fizice pentru reabilitare. Tot timpul cind venea cineva sa vada cum ne simtim sau sa schimbe fetei pampersul aveam o senzatie ca trebuie sa platesc, adic sa le vir ceva prin buzunare :)), ce sa faci daca s-a inhalat in singe obiceiul din tarisoara noastra draga unde chiar si de dai baksis oricum nu esti asa ingrijita cum au facut-o aici.
Ce tine de ingrijirea fetei. Hranesc fata cu laptic. Am avut cind am venit acasa probleme cu sinii, mi-au crapat si ma dureau tare, aveam lapte mult si se facusera sinii tari ca piatra de nu suportam sa hranesc fata. Am cumparat biberon si pompa de muls, storceam laptele in biberon si hraneam fata. Procedura aceasta a durat doua zile si cind mi-au trecut durerile la sin ea deja il refuza. Mi-a trebuit multa rebdare si perseverenta ca sa o impun sa primeasca iarasi sinul. Baita facem in fiece seara cu apa fiarta (in maternitate ne-au invatat cum). Folosim cosmeticile de la Jonson's, nu avem probleme cu iritatia pielii de la ele. Capucianul spalam cu sampun, corpul - adaugam un fel de solutie in apa. Buricutul deja a cazut, locusorul il ingrijim si spirt de 70%. Pe cap nu avem solzisori, limba ne este rozova fara nici o petisoara alba, dupa urechiuse e curata. Urechile si nasu inca nu am curatat ca nu am ce, am incercat odata dar sunt foarte curate. Pentru nasuc avem solutie salina si o pompita dar nu folosim ca nu ne trebuie. Fata inca nu s-a oparit niciodata insa pentru a preveni iritatia folosesc o crema de la Cliven care e facuta pe baza de amidon de porumb.
Eu de mincat maninc totul in afara de boboase si varza, in rest : rosii, castraveti, citrice, capsune, sucuri naturale, usturoi, ceapa, carne indiferent in ce mod e preparata (sigur ca cruda e exclusa). Aici e o alta tactica pentru alimentare, se permite sa maninci orice ce ai mincat si in timpul sarcinii, se exclud boboasele si varza doar ca sa nu provoace gaze. Pina ce nu am aobservat sa faca fata alergie de la ceva, maninc chiar si ciocolata.
Dureri de burtica am avut doar de 2 ori, dar cu ajutorul picaturilor de babynos scapam de colici. Ma stradui sa o tin vertical dupa fiece masa ca sa rigiie si sa nu aiba gaze care sa o deranjeze insa nu prea reusim sa facem mare treaba. Cu scaunul se duce usor, inca nu a fost nevoie sa intervin cu supozitori, masaj sau expercitii. Masaj corpului fac cind o prind in duhuri bune, ii place sa stea pe burticasi sa tina capucianul sus.
De dormit doarme ziua mai bine, adic mai mult, uneori 3-4 ore pe cind noaptea cite 2. Dupa fiece 2 ore de somn tre sa mai stam cu ochii pe pereti cam inca una, pe cind ziua papa, schimbat pampersul si nani. Nu pot sa o stimulez cu nimic ca sa stea treaza si sa schimbe regimul de noapte cu cel de zi, doarme dusa de poti taia lemne pe ea :))
Unica problema pe care o avem este icterul. Insa datorita bailor de soare si laptic din titi din belsug se vede ca cu pasi mici dar siguri scapam de el.
Cam acesta ne este programul de activitate. Daca aveti placerea si dorinta ne puteti vedea la adresa: http://photos.yahoo.com/valerbatcu in mapa Laura.
Pina mai gasim ceva timp ca sa va scriem ca de ditit va citim, va spunem sanatate si numai bine.
Pupici pentru cei mici.
_
Tot raul e inspre bine.
b_irina_c spune:
Lucia ma bucur ca sunteti bine si sa stii ca ai o fetita minunata!
Irina81 eu fac bine... Cu bune si rele, caci bb inca mai are perioade in care e tare agitat si urla f.f.f tare. Si are o voce din ce in ce mai puterica
. Cand o sa mai reusesc sa ajung pe la calculator o sa incerc sa-ti explic cum sa pui poze. Sper sa reusesc mai pe seara.
Pupici, ma duc sa culc cupilu'
Irina si
Vladut (26.08.2005)
Poze
Ioana75 spune:
La 13:17 am primit SMS de la Tonnia: s-a internat as'noapte cu contractii; i s-a spus ca mai dureaza, si se plingea ca e nasol.
Hai Tonnia!!!

Curaj, o sa fie totul bine, si o sa dispara plictiseala!![]()
Ioana &
Miruna
codruta_grg spune:
Felicitari Lucia pentru fetita minunata, sa fiti sanatoase si fericiei!! E haioasa poza cu talpica.:))
Hai Tonia, hai!!!!
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
karmenutza spune:
Hai, Tonnia, hai!!! Nu te lasa! Asa scapi de plictiseala. Nastere usoara! Sa veniti cu bine acasa repede! M-am gandit eu ca naste, ca nu a intrat deloc azi.
Ioana75 spune:
Lucia, ai povestit foarte frumos. Si ce mindrete de fata ai
. Sa va traiasca si sa fiti sanatosi si fericiti!
Vero, citeste si ia notite
(eu cel putin asa am facut cu 1-2 saptamini inainte de a naste).
Ioana &
Miruna
karmenutza spune:
Ioana, te-ai intors de la plimbare? Presupun ca ai tinut-o pe Miruna toata ziua pe afara.
Ioana75 spune:
Carmen, am fost la tzara, a dormit tot drumul, si dus si intors, si acolo 2 ore a stat tare cuminte, o sa fie mare plimbareata
.
Ioana &
Miruna