Mamici de martie-aprilie 2006(20)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Azi ma simt rau, am dureri, se pare ca norocul mi-a fost pana aici. Am venit acasa mai repede, nu mai puteam de durere, plus ca era sa lesin, m-am facut alba ca varu', noroc ca am chemat pe cineva sa ma inlocuiasca. Asistenta scolii mi-a luat tensiunea, se pare ca am facut o cadere de tensiune, poate si de calciu, nu stiu, intr-o clipa am fost lac de apa, apoi incet cu o compresa rece, un pahar de suc de portocale mi-am revenit. Nu m-am lasat condusa acasa, pana la urma am fost capabila sa conduc, am sunat la medic si mi-a spus sa ma odihnesc, sa mananc bine si sa iau un tylenol dar nu mi-a trecut de tot, cred ca o sa iau ceva mai puternic ce mi-a prescris dr. in caz de dureri mari, dar nu sunt sigura, am inteles ca contine codeina (Empracet). Mi-a zis dr demult sa ma astept la asa ceva din partea fibromului. Acum tb sa stau cuminte, recunosc ca n-am stat o clipa week-end-ul asta (curatenie, mancare, spalat haine, cumparaturi, musafiri...).Uff, mi-e frica sa nu pateasca bb ceva. Ce ma sfatuiti sa fac?

KIM & p’tit bout d’chou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Kim pai tu cam meriti bataitza! Pai de ce sa faci atata treaba? Esti insarcinata si nu mai poti face chiar tot ce faceai si cum faceai inainte! Hai ca nu te mai cert! Stai cat mai linistita in patutz, fara sa mai faci nici cel mai mic efort, ar trebui si sa mergi cat mai putin cu masina pentru ca zdruncinaturile fac foarte rau. Si asculta-l pe dr tau, nu lua nici o pastila daca nu stii ca e safe in sarcina. Acolo nu se gasesc no-spa sau supozitoare scobutil sau sopantil? Alea sunt foarte bune impotriva durerii. Si nu te mai gandi la ce e mai rau si aminteste-ti ca am declarat razboi fricii! TRAIASCA REVOLUTIA! Multa sanatate!

Laura 18+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Ai dreptate, Laura Ioana, e timpul sa ma cumintesc. Iti multumesc de incurajare, deja ma simt mai bine.
Sa stii ca azi am simtit ca niciodata toate denivelarile soselei.
Astia pt orice iau Tylenol care e permis in sarcina. Nu se recomanda Scopantil sau Scobutil aici, un echivalent exista, m-am uitat pe net, ii spune Buscopan sau Butylscopalamine bromure). O sa-l trimit pe sot sa intrebe la farmacie. Deocamdata stau cumintica, m-am lasat de vitejii, promit.

KIM & p’tit bout d’chou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Merci Laura ... va tin la curent maine pe la pranz la noi ... deja seara in Romania.
Va pup
ANdreea 19 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

kim,
dupa cum povestesti tu, se poate sa fi fost si o cadere de glicemie (ai avut transpiratie rece, cumva? ceva senzatie de frisoane?)
e posibil ca efortul ala sa te fi scos de pe linia de plutire, ai consumat multa energie si nu ai mai mincat ca lumea?
iti spun toate astea pt ca eu sunt hipoglicemica (de-aici si boala mea cu bomboanele), si medicul mi-a zis ca, daca mai am crize de hipoglicemie, sa beau un suc (da' eu in buzunare am numa' bomboane, sucu' nu-ncape )

si mie mi-a spus doctorul ca am voie Tylenol, dar a mentionat clar sa fie "regular" deci nu pt raceala, nu pentru alte chestii, ci sa fie din cel mai simplu, pentru ca celelalte contin ceva chestii in plus care cica nu-s bune pt bebe.

ai grija de tine, menajeaza-te si o sa fie bine. nu mai esti albina de altadata, adica nu mai ai voie

13+6

Se mareste clanul :)

Mergi la inceput

Da, aida, e f posibil sa fie cadere si de glicemie, la telefon mi-a zis asistenta ca n-am mancat suficient dimineata (lapte cu o briosa si un biscuite), ca o gravida tb sa manance mult mai bine dimineata, fructe, legume, cereale, lapte, carne... , dar nu dulciuri! Eu am mancat pe la 8 fara 10, in pauza de 10 jumate m-au apucat durerile de am si uitat sa-mi iau gustarea, si apoi in timpul orei pe la 11 m-au apucat frisoane, calduri, mi s-a taiat un pic filmul. Am sunat dupa o suplinitoare ca sa dau telefon la medic, intre timp m-a luat asistenta scolii in primire pana mi-am revenit si nu m-a mai lasat sa stau la scoala. Are legatura cu glicemia, pt ca dupa ce am baut sucul m-am simtit din nou om.

Apropo de Radio-Canada, e si post de televiziune nu numai radio...

KIM & p’tit bout d’chou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

buna fetelor!
din pacate eu am o slujba destul de solicitanta si abia apuc din cand in cand sa citesc mesajele voastre...

pentru ca nu am mai scris de ceva vreme, fac acum un mic briefing cu starea mea: bebe pare sa fie ok la ultimele verificari, avea la 18 sapt 12,5 cm din varful capului pana la funduletz si 254g (sper ca e ok, doctorul parea linistit). mi-am facut eco morfologica la dl doctor iosup. doctorul meu (dl vladareanu de la elias) a zis ca de fapt trebuia sa mai astept vreo 3 saptamani, ca atunci se vede cel mai bine. deci, fetelor, eco morfologica se face de preferat la aprox 21-22 saptamani.

in rest, eu cred ca am o anemie, am ameteli de dimineata pana pe la 1-2 dupa amiaza. culmea, eu zic ca mananc bine si mai iau si vitamine... doctorul m-a certat la ultimul control ca nu mananc suficient, ca pana in sapt 19 trebuia sa iau vreo 4-5 kg si eu cred ca luasem atunci numai vreo 2,5. intre timp am mai castigat 1,5 kg. e ingrijorat ca sunt slaba si a zis ca mamicile sub 50kg au sanse foarte mari sa faca bebei mici si firavi.

in rest, sunt un pic ingrijorata ca am o burtica mica si joasa si ma gandesc ca poate nu e bebe suficient de bine dezvoltat. sper insa sa fiu numai panicoasa si totul sa fie ok. de altfel, il simt miscand destul de des, sub linia pelviana de cele mai multe ori. azi de exemplu a facut gimnastica de-a dreptul, de nu ma mai puteam concentra la munca...

cam asta despre bebe al nostru, ne straduim sa ii gasim nume. desi mai avem timp suficient...

pentru completarea listutei: doctorul meu, dupa cum ziceam, este dl vladareanu, si voi naste la spitalul Elias in Bucuresti.

imi pare rau pentru fetele care au diverse probleme de sanatate, aveti grija de voi si de bebei, incercati sa nu va obositi sau stresati prea tare

sa ne auzim cu vesti bune

doina 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Doina de ce iti faci griji ca nu ar fi suficient dezvoltat, daca dr ti-a spus ca e totul bine? Fiecare graviduta are altfel sarcina si ii creste burta diferit (mai mare, mai mica) dar daca dr spune ca e bine, atunci e bine si gata!

Laura 18+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Catrinel 17,de data asta nu am aut probleme caci am ajuns acasa la Deva tarziu,la 9 seara,am mai stat la palavre cu familionu si pe la 11 m-am culcat si eu deodata cu lumea.Dar la mine ste totusi o diferenta de 7 ore(in urma fata de Romania),la tine este doar 1 ora,deci nu ar trebui sa te afecteze mai deloc cred eu.

Doina si burticu meu este mic si eu am cateva saptamani in plus fata de tine,dar lasa ca au timp bebeii sa creasca in ultimele 10-12 saptamani si partea buna este ca nu ne obosim coloana cu dusul unei burtici de pe acum;las ca indecembrie-ianuarie abia o sa astepti sa scapi de marsupiu.
Eu am fost la doctor si sentinta:este baiat.Asta e,sa-mi traiasca fecioru !Deci,carucior albastru va rog.....si cat am tanjit dupa unul roz.Poate data viitoare.
Fetelor,si eu cum sa trec la semnatura adresa unde o sa pun pozici,caci deocamdata am doar una de la craciunu din 2003 http://community.webshots.com/user/lela3321

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Aida, mie doctora mi-a zis ca doza mea zilnica de Ca trebuie sa fie de 1000 mg.
Delia, felicitari pentru baietel. Lasa, tu, nu fi suparata, ca vei vedea cand iti va fi baietul mare ce rasfatata de vei simti si de sot si de flacau.
Delia, reusii sa-ti vad poza, asa cu capul aplecat catre stanga, ca mai incercai acum un sfert de ora si numergea. Probabil era prea repede dupa ce o pusesesi tu.
Revin mai tarziu,
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput