Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

hello burtici!
hai ca azi am reusit sa ma mobilizez si eu sa mai postez ceva ca m-am lenevit in ultimul hal.
aseara am fost si noi la dr, e bine, cu capul in jos normal, tot baiat ca si pana acuma. are 2.500, cika ar fi cu vreo saptamana jumate sau doua mai mare, mie una mi se pare bine pt 34s, nici mic, nici mare, mai mergem peste 3s.
am vb si de salon, m-am linistit, cred ca o sa bine bine, oricum, prea mult nu m-am stresat eu nici pana acuma, cred ca deja sunt de-a dreptul inconstienta, dar chiar n-am avut timp sa ma gandesc serios.
anda, ce mai faci?
mirela o fi nascut, draga de ea?
hai, care incepe?
xandra

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Bic, mersi mult de raspuns! O sa incerc sa intru si eu "in club".Aseara am baut 2 cani de cola si pana la 3 am admirat peretii iar acum sunt cam adormita.Si la mine sunt niste miscari de mama,mama! Abia astept sa scap de burta dar mi-e groaza de ce va urma :nopti nedormite si mi-e teama de reactiile Ioanei.Cand i-am spus ca va avea o surioara a inceput sa zica: "Nuuuuuuuuuu!!!!Bate bebe mic!Nu pase bebe mic!Dau nana la bebe mic!" si a dat,demonstrativ,o palma la o perna.

Vreau sa-mi fac si eu bagajul de spital si abia astept sarbatorile de iarna.

Mai fetelor din Bucuresti, ati vazut cumva set de pat cu aparatori pentru toate cele 4 parti ale patului(lungimi,latimi).Eu i-am luat Ioanei acum 2 ani juma' un set f. frumos(l-am luat odata cu patutul de la mag. ToyZone de pe Mihai Bravu,magazin care s-a desfiintat )iar acum nu gasesc decat cu aparatori laterale.Am cautat si pe net si prin magazine dar cam atat.
Daca nu gasesc o sa iau un set numai cu aparatorile laterale.

Pupici la burtici

Raluca si Ioana (09.04.2003) si bb mic(DPN 22.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, Am dat examenul!!!! Am scapat!!! Sunt intr-adevar in concediu de acum!

Numai ca sunt fran-ta de oboseala! Azi noapte pana pe la 1 eu inca mai citeam lucruri noi pt ca ma prinsesera si era interesant si voiam sa le includ in cuprins. Dupa care m-am pus pe repetat . La 3 am simtit ca nu mai pot. La 3 jumate m-am culcat si la 7 fara ceva m-am sculat. Examenul a fost de la 8.30. Atunci am fost cat de cat lucida, dar acum sunt de parca . (La noi studentul isi face cuprinsul dar trebuie sa fie suficient de "cuprinzator").

Oricum, a fot ultimul examen de doctorat si posibil ultimul examen propriu-zis din viata mea!

Tania, Ina, Ripley, Alina, & celelalte fete, multumesc mult pentru incurajari si galerie! Am avut mare noroc ca am putut sa dau examenul acum (si profa a fost f intelegatoare) pentru ca acum am fost pregatita onorabil si m-am simtit OK. Cam obosita, da'... na! Prost este ca am tot stat noptile - ora medie de renuntat la invatat in ultima saptamana = 2 si ora medie de sculat = 8; eu peste zi nu pot sa dorm decat in conditii de mare criza, asa ca as vrea sa nu nasc zilele astea, sa ma odihnesc un pic. Am stat noaptea pentru ca atunci aveam cel mai mare spor, ziua iti tot distrage atentia una-alta si nu mai sunt ca in studentie, antrenata la sesiuni. Plus ca seara si in we venea sotul cu laptopul pe care il tineam in brate sau langa mine pe canapea si mi-era mai comod.

Ce-mi pare rau este ca tocmai sunt in forma dpdv creier si acum urmeaza un an de pauza. Dar dupa un an... imi revin eu! iar statul acasa si crescutul de bebici are farmecul lui indiscutabil si inimitabil!

Lavi02 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fee spune:

Alina , nu stiu daca tie ti-au cerut dar unde as putea gasi 1 bouée ? si tampoane fara film plastic ?
Eu sunt adepta cumparaturilor prin internet si m-am uitat pe la aubert dar nu am gasit nimic si cum sunt o puturoasa as vrea sa ma duc direct intr-un singur magazin si sa iau totul si sa termin odata cu acea valiza

Sa va spun una buna
se uita sotiorul pe lista si vede ca imi trebuie un uscator de par , nu ma intreaba nimic si desi am unul se duce frumos pe internet si cumpara altul cu tot felul de accesorii si cand vine pacetul acasa mi-l arata mandru si imi spune :
- uite , iubito ti-am cumparat altul mai performant
la care pe mine ma bufneste rasul si ii spun : "dar tu stii la ce imi trebuie ?"
el serios : " pai , sa te faci frumoasa , nu?"
de fapt imi trebuie pentru taietura , sa se usuce mai repede
va dati seama ca l-am chinuit toata ziua cu poveste asta
saracul , el care vroia sa imi faca o surpriza ; nu-i bai , dar parca nu prea vad cum o sa am timp sa-l folosesc odata ce vine bb

Ma duc sa mananc , asta daca domnul a terminat

33+

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

felicitari laviiitzaaaa!!!!!!!!!
iuhuuuuuu!
xandra

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fee spune:

felicitari lavi !

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Bravo Lavi!Ai scapat cu bine,acum te poti relaxa.

Varsta bebelica
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Dupa restristea din ultimele 2 saptamani, cu timpul, cu mesterii, etc, azi dupa examen MI-AM FACUT DE CAP! M-a lasat sotul in centru cu masina (a dat si el referat la doctorat) dupa care am facut chestii pe care n-am mai apucat sa le fac de mult: m-am uitat prin vitrine, m-am dus la MacDonalds si mi-am luat un fish mac si un ceai de fructe de padure pe care l-am savurat (e preferatul meu, imi aminteste de sarcina cu Silvia ca si atunci era iarna si am baut la Mac mai multe ceaiuri din astea asa ca au valoare sentimentala pentru mine ) dupa care am luat niste sculuri de lanita sa-i fac Silviei un puloveras, dupa care am mers la librarie unde mi-am luat o carticica sa mai citesc (Emma de Jane Austin, ma dau in vant dupa Jane Austin!)... Acum ma pregatesc sufleteste sa fac ordine prin casa - si asta e un lucru pe care nu l-am mai facut de mult

Asa ca imi doresc sa-mi dea bebita macar cateva zile sa dorm (sambata fac 37s) si ar fi si mai bine daca mi-ar da inca vreo 2 saptamani (nici nu pretind 3!) sa ma odihnesc un pic si sa pun un pic casa la punct si sa ma simt un pic in concediul ala de care tot e vorba. Timp de incarcat bateriile pentru ce urmeaza! (Stiu ca Tania ma va dar eu ma refer strict la experienta mea si la posibila asemanare intre fetitele mele, nu zic ca bebelusii altora ar putea cauza oboseala, lipsa de somn, lipsa de timp personal, etc, etc, nici prin gand nu-mi trece sa zic asa ceva!)

Apropo de asta, Bic ziceai ca ai visat ca ai uitat sa alaptezi bebelusul. E un vis complet nerealist, nu te lasa el sa uiti!

Si apropo de tine, Bic faci pe mortu' in papusoi pe-aicea si nu te semnezi cu nr de saptamani dar de fapt tu esti 38+!!!

Ca sa raman pe teritoriul american, am toata admiratia pt monet. Pe langa faptul ca ea isi vinde locuinta si se muta in alt oras, termopanele mele sau zugravitul Dordiei suna ca si cum a zis o colega de-a mea: "cata treaba am! Trebuie sa duc si gunooooiuuuu'"

Ina si Tania aseara l-am sunat pe socrul meu pe celular iar soacra era langa el si a venit singura la el sa-i ceara mobilul sa vorbeasca cu mine (asa cum facea in vremurile bune), i-am zis ca azi dam examenul, ce a mai facut Silvia, cum e cu gradinita, etc si a fost OK. N-am atins sobektu' critic ca nu simteam ca are sens. Parca era putin mai reticenta ca de obicei dar faptul ca a vrut sa vorbeasca cu mine - e totusi speranta de impacare.

Ripley probabil ca fetei respective i-au scos epidurala mai devreme pt ca ii blocase travaliul si nu se rezolva nimic asa: statea fara contractii ca lumea pana poimarti si... fara nici un rezultat! Eu zic sa nu te panichezi, cand am nascut eu am asistat la destule mamici care nasteau (vreo 5-6) si pot sa-ti zic ca durata cat stateau pe masa in faza de impingere era intre 10 si 30 de minute, mai multe spre 10 decat spre 30. A stat vreo 30 una care era in ultimul hal de panicata, tipa la disperare in loc sa impinga, doctorul nu venise, moasa ii tot zicea sa nu mai tipe din toate fortele ca-si disipa aiurea energia si sa impinga... pana la urma a venit si doctorul (era cam 4 dimineata) si a reusit sa o mai linisteasca pe mamica si a nascut. Sa vezi ce vesela si senina povestea a doua zi la alaptat aventura. Cam asa cum povestesti dupa o excursie in care te-a prins furtuna.

Cristina eu stiu ca si medicii f buni si cu experienta in epidurala, nu scot cateterul in expulzie dar nu mai baga doza de anestezic, sau baga o doza mai mica tocmai pentru ca sa mearga expulzia mai repede si mai bine. Pacienta simte un pic, atata cat sa simta cand trebuie sa impinga, sa nu fie chiar impins "dupa dictare".

Asa ca Ripley parerea mea este ca poti si sa ceri epidurala la fata locului, daca cumva ai ghinion de un travaliu prelungit sau daca pur si simplu te simti tu epuizata de contractii. Iar daca dilatatia e atat de mare incat nu ti-o mai pot pune, e de bine, inseamna ca nu mai dureaza mult!

Uite cum a nascut recent sora unei colege - primul copil: s-a internat seara pt ca sangera. I-a trecut sangerarea, a fost repartizata sa innopteze intr-un salon. Peste noapte a mai avut contractii, s-a mai plimbat pe hol, a mai atipit... dar n-a fost nimic de speriat. Dimineata la 9 a venit doctorul la ea. Ea i-a zis ca s-ar externa, nu mai are nimic. Doctorul a zis bine, dar esti cam palida, hai sa te vad pe masa totusi. Cand colo - dilatatie 7, nici nu mai putea sa-i puna peridurala. I-a rupt apa (ceea ce accelereaza travaliul), i-a mai pus si o perfuzie si la 10 fara 5 a nascut. Zice ca ora aia a fost mai nasoala, dar a fost suportabil.

Dar, Ripley, asta zic eu. Tu hotaraste-te in functie de cum simti tu si bineinteles de ce zice doctorita!

Fee vezi ca i-am povestit lui bb_alinus pe una din ultimele pagini din subiectul trecut ce a insemnat la mine 'masurarea bazinului'.

Va pup,
Lavi02 36+

Mergi la inceput

xandra,fee,coralia va si va dau cate o !

Lavi02 treizeci si sase pluuuuuuussss!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lavi02, felicitari in primul rand si relaxeaza-te cat poti zilele astea.
Mai lasa treburile casnice, eu de 2 zile am mai luat o pauza si vad ca nu mi-e mai rau deloc, uite ca mi se rupe ca mai am cate ceva de facut, am sa le fac cand voi avea chef.... si eu ma mir de mine, ca sunt mai perfectionista de felul meu.
Cat despre peridurala, asa cum ai spus si tu, ma mai sfatuiesc cu doctorita, vad cum ma simt atunci, si daca merge treaba ok si ma dilat rapid.... nu mai are sens, sa speram ca voi avea o evolutie pe masura sarcinii :)) adica fte buna.
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput