Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna burtici,
Acuma ne-am intors si noi de la gineco ( am mai stat si prin oras un pic). Ne-a palpat nenea doc, a zis -ca de obicei- ca e ok, tensiunea o am 13/8 ( si nu bausem cafea!!!), si mi-a dat sa fac ultimele analize, adica sa fac "bilantul lunii a 9-a.
Deci Fee, iti pot spune - pe langa ce deja a explicat Lavi02-ca gineco mi-a dat trimitere sa imi fac o radio la bazin, numita pelviscan - sunt laboratoare specializate deci nu ti-o masoara cu mana cum intelesesem eu parca din postarea ta Asa face doctorul meu insa nu toti o cer, si mai ales trebuie facuta la un anumit moment, nu prea devreme. Eu o sa o fac joia viitoare.
Apoi mi-a dat sa fac analize de sange, uite copiez ce scrie pe trimitere: NFS,Plaquettes, TS.TCK,Fibrinogene, Taux de Prothrombine.
Urina ca de obicei si o analiza de streptococ B.
Ti le-am enumerat ca sa ai o idee.

Ca o faza dura, gineco ma palpeaza, ma masoara cu cm, si zice: mda, bebe o sa vina ceva mai devreme, a inceput sa coboare, colul e destul de flexibil... Eu fac ochii mari, si il intreb precipitata, deci, cand vine?? cat de curand? ( ma asteptam sa zica maine poimaine) la care el, pai cam in 20 de zile, dar stii, e doar o supozitie de-a mea, poate sa vina si mai tarziu! M-am dezumflat cand l-am auzit, pai daca AMR este 26, o saptamana mai devreme e chiar ok...

Ma duc sa va citesc acuma!

Alina si Bebitza Amalia 36+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus, fiecare doctor si tara cu obiceiurile proprii si fiecare pacient e unic, eu ti-am povestit ce am "patit" eu. Hai ca nasti o zi dupa mine (cum zice si DPN), peste cel putin 2 saptamani. Ne-am inteles?

M-am delectat cu pozele burticoase din album, pai trebuie sa-mi pun si eu una! Ca acusi se expira burtica! Sunteti foarte foarte frumoase si cochete si fericite!

Ripley, pentru inceput gospodareala suna ca o relaxare pt mine. Pana una alta, vad ca m-am plimbat pe net! pentru felicitari!

Lavi02 36+

Mi-e soooomnnnnn!!! Merg dupa Silvia la gradi, dar as duce-o in parc, e asa soare afara!

Mergi la inceput

Iarasi merge greu forumul...cel putin la mine!

Lavi02 FELICITARI pt examen!Acum poti sa il astepti linistita pe bebe! Austin e si preferata mea- chiar este un topic Jane Austin pe forum, fetele de acolo sunt absolut innebunite dupa scriitoare, gasesti acolo o gramada de chestii interesante- iar ca o coincidenta, ieri mi-am pus filmul Emma, cu Gwyneth Paltrow, pe care nu il vazusem pana atunci. ( si tot ieri m-am uitat la Sense and sensibility...)

Fee, cred ca depinde de la spital la spital, la noi listuta e destul de sumara, pt ca iti dau ei cam tot. De bouée sau tampoane fara film plastic sincer nu am auzit, noua ne-a zis sa avem pt sala de nasteri un tricou simplu si chilotei de unica folosinta ( jetable) pe care ii gasesti la Carrfour fara probleme. Pt nastere oricum iti dau ei o camasa tot de unica folosinta, cred ca tricoul ti-l pui doar dupa...
Nici de uscator nu am auzit...pai cum, toata lumea trebuie sa isi asuca uscator ca sa usuce taietura?? N-or avea si ei un sistem mai...avansat?

Xandra, felicitari pt bebe grasunel! La 34 sapt, eu zic ca e super ok 2500 kg, intra in categ bebeilor mari! Bebitza mea avea la 33 sapt 2480g, si gineco mi-a zis ca o sa fie un bebe maricel, de 3600-3800g ( daca ajung ok la termen).Cica sa iau in calcul ca ei cresc 200-240g pe saptamana asta apropos ca cineva de aici ( sorry nu am retinut cine) zicea ceva de 400 g pe sapt.

Bic si fetituca mea ma sutuie la greu, spre marea mea bucurie, ca acum 2 sapt dadeam din fund si plangeam pe la doctor ca nu o mai simt, ca nu mai misca...ei, lasa ca imi arata ea mie acuma. Dar ciudat, ca ar cam trebui sa se astampere deja, ca e maricica, dar nu, se plimba prin burtica de zici ca e pe stadion!

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus, multumesc ! Sense and sensibility cu Ema Thompson, Hugh Grant si tipa din Titanic, imi scapa acum numele? L-am vazut de vreo 3 ori, cred, joaca super super toti actorii si in plus atmosfera din casa aia e atat de reala, scartaie podelele, nu stiu, dar... parca esti acolo, la inceput de secol XIX. As vrea sa vad si eu serialul - Mandrie si prejudecata cu Colin Firth. Voi il aveti pe caseta video sau pe DVD, il cumparati, inchiriati, cum? Cartile - am citit doar Mandrie si prejudecata si Sense and sensibility, de abia astept sa ma apuc de Emma. dar nu acum, ca sunt prea obosita. Poate diseara... sau maine.... ma bucur ca ma asteapta acolo carticica! (In ultima vreme nu ma mai lasa constiinta sa pun mana pe o carte de literatura...sau sa ma uit la un film... acum I'm free! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

fete dragi,

ce ma bucur ca sinteti vesele si in forma azi!

lavi02, felicitari pentru examen; acuma poti sa-l astepti pe bebe in liniste si pace. multumesc si pentru compatimire (tu ai zis 'admiratie', esti o draguta . sa stii ca sint rupta de oboseala, in bucati-bucatele. nu stiu cum oi rezista la tot ce ma asteapta.... adevarul e ca nici nu ma pot gindi.

aseara am crezut ca-mi sparge bebe burta, atita s-a foit si rasucit; ma atingea la greu pe toate organele si jos de tot, simteam ca o electrocutare - iti intorcea capsorul stinga-dreapta, nu stiu! ce sa zic, eu o tot rog sa iasa daca asta vrea, sa respiram amindoua mai bine . credeti c-o pot pacali?! stie ea ca nu-i nicaieri mai bine decit in burta la mama!! toti ai nostri stiu, ptiu, sa nu-i deochi .

tare greu e sa las casa luna in fiecare dimineata - pe linga toate cele pe care le am de pregatit cu lia, cu mine, cu dus gunoooooiuuuuu:) - azi iara avem 'vizitatori' sa vada casa. miine e o saptamina de cind e pe piata. om vedea.

ma gindesc si eu la mirela. eu sint sigura ca e fericita cu bebitu in brate!

va pup si stati sanatoase/sanatosi.

mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (38fix)

www.seansimon.com/september2005.htm" target="_blank">SEPTEMBRIE - CU POZE NOI

www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Dragi burtici, va redau mai jos un fragment din mesajul prietenei mele care a nascut zilele trecute, in Canada. Doar ca o idee, ca doar stim ca fiecare nastere e diferita, insa mi se pare ca amica asta a mea a descris atat de natural totul ca parca as fi fost de fatza.
Pt cele care nu vor sa se "streseze" cu asemenea experiente, rog sa ignore mesajul:

Nasterea a fost ok, nu m-a inspaimantat prea tare.
Primele contractii au inceput vineri dimineata, 07oct, pe la ora 06.00. Contractii usoare, ca niste crampe la stomac, care se repetau cam la o ora. Si asa a durat pana dupa amiaza, cand au inceput sa se inteteasca si ca frecventa si ca intensitate. Am inceput sa si singerez un pic si atunci mi-am dat seama ca nu sunt contractii false si ca voi naste. Am inceput sa simt durere ca la ciclu, si in burtica jos si mai ales in spate, la mijloc. Cand contractiile au devenit din 20 min in 20 min a trebuit sa-mi folosesc tehniciile de respiratie ca sa stapansec durerea si sa trec peste ea. Seara pe la ora 7 au inceput sa devina si mai dese si mai lungi. O contractie dura 1 minut jumate - aproape 2 minute iar pauza dintre ele era de 5-7 minute. Partea asta mi s-a parut cea mai dificila din toata nasterea, adica mai dureroasa. Cand am vazut ca incepe sa ma doara destul de rau am plecat catre spital. Eram deja dilatata 6cm. La spital am cerut anestezie epidurala imediat. Epidurala nu m-a durut cand mi-a facut-o, singura chestie e ca a trebuit sa ma concentrez sa stau nemiscata pret de 5-10 minute cat mi-a instalat cat-eterul in spate. M-a tinut si Petrus ca sa nu ma misc atunci cand am avut contractie. La jumatate de ora de la instalarea epiduralei am inceput sa nu mai simt durerile iar dupa inca o jumatate de ora nu am mai simtit nici o contractie. Dupa ce mi-au facut epidurala mi-au pus si perfuzie, sonda pentru pipi si monitor pe burtica pentru a vedea contractiile si ritmul cardiac al lui bebe. Practic nu am mai putut sa ma misc in pat. Daca vroiam sa ma intorc de pe o parte pe alta trebuia sa chem asistenta. Pe la ora 2 noaptea eram dilatata 10 cm si doctorita mi-a rupt apa. Mi-au pus si oxigen la nas ca li se parea ca bataile inimii copilului nu sunt atat de dese cat ar trebui.Apoi am stat toata noaptea asteptand sa simt presiune in bazin ca sa pot incepe sa imping. Copilul era deja coborat, numai ca eu, din cauza epiduralei, nu mai simteam nici o contractie, nici o durere. Din juma in juma de ora venea doctorita si ma intreba : simti presiune in spate, spre fund? simti ca si cum ai vrea sa impingi? Si eu nu simteam absolut nimic. Pe la ora 7 dimineata, cand bebitza statea deja inauntru de 5 ore fara lichid amniotic, s-au hotarat sa-mi scoata anestezia epidurala, ca sa pot simti si eu cat de cat o contractie si sa pot incepe sa imping. Dar efectul epiduralei a fost atat de puternic incat nici macar dupa ce mi-au scos-o din spate eu tot nu simteam durere, asa ca au trebuit sa-mi puna perfuzie cu o chestie care sa-mi intensifice contractiile. In sfarsit pe la ora 8 si un sfert am inceput sa simt durere la fund si sa simt nevoia de a impinge de care ma tot intrebau doctorii....
Si in final, micutza a venit pe lume, linistita dupa cateva impingeri ale mamicii, pe 08oct la ora 9h00! I-a luat ceva timp!

Puiutul meu e pe drum:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fee spune:

Alina ,

Sincer si eu creeam ca este mai "avansat " dar cand am intrebat doctorita , ea mi-a spus ca , cu uscatorul , rana se usuca muuuult mai bine ; cat despre lista mea in plus mie imi cer serviette periodique sans film plastique , unde naiba le-oi gasi si pe alea
Stati sa va spun ce nebunie m-a apucat pe mine :
de cand a iesit ultima carte cu Harry potter , le-am cumparat pe toate si intr-o saptamana le-am terminat ( maine ma duc la fnac sa iau ultimul volum care a aparut ) si primele trei ( pe care le am si in dvd ) sunt muult mai interesante de citit
zau ca am dat in mintea copiilor

monica

Mergi la inceput

Fee, nu cred ca trebuie sa iei mot à mot ce scrie pe listuta! Lavi02 a explicat foarte bine intr-o postare, de ce e mai bine sa iti pui vata si nu tampoane, pt ca vata lasa piele sa respire mai bine, pe cand plasticul de pe tampoane nu! ( citeste-i postarea din subiectul trecut!) Asa si cu serviettes periodiques sans film plastic, cauta la parafarmacii - acolo gasesti absolut de toate. Pe listuta mea scrie serviettes hygieniques ( facultativ) si cand am intrebat de care anume, mi-au zis ca orice model, dar daca nu aduc, nu-i bai ca au ei, dar poate ca nu sunt pe placul meu! Oricum imediat dupa nastere cica iti pun ei tampoane de-ale lor, timp de 2 ore cat te tin sub observatie chiar in sala de travaliu! Eu mi-am luat always ca sunt preferatele mele!
Pupici,

Puiutul meu e pe drum:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Fetelor, am devenit cea mai activa de pe forum. Scriu seara, la 2 a.m. cind ma culc, scriu dimineata la 7 a.m., cind ma trezesc. Ce sa face daca nu mai pot sa dorm??? Nu-s de ce ma trezesc tot timpul pe la 6-7, iar apoi cad din nou toropita pe la 10, ca sam retrezesc pe la 2. Si uite asa se duce ziua mea si ma mir ca nu apuc sa fac mai nimic.

Lavi, nu ma ascund mey in papusoi, da' au fost aici discutii cu numarul saptaminii, asa ca eu am preferat sa pun data, care e o coordonata batuta in cuie. Si face restul lumii socoteala...
Cit despre visul meu, cred si eu ca nu uiti sa-l alaptezi, dar m-am bucurcat ca am avut acest vis ca prea eram anormala si nu aveam griji in somn.

Ieri am fost la ultima clasa prenatala. Una dintre expectante era sus in travaliu. Wow. Asteptam cu mare nerabdare momentul in care ii vom da review-uri profei, ca voiam sa-i trag un perdaf, dar barbata-miu, baiat bun, s-a apucat el sa completeze primul chestionarul si i-a dat numai calificative bune, dupa ce a facut misto de ea la toate cursurile. Si m-am enervat asa de tare, ca am lasat-o balta. Acum imi pare rau. Pai aici se vede spalarea pe creieri din timpul lui tatucu' (vizibila mai mult la ceea ce eu rautacios spun generatia lui barbata-miu care e cu 6 ani mai mare ca mine - desi stim bine ca o generatie tine 30 de ani). Nu ne convine, facem misto, sintem nemultumiti, da' cind vine vorba sa schimbam ceva, devenim brusc baieti buni, ca doar si profa e om. Da' eu, clientul platitor, nu sint om? Ma rog, tot musiu a platit, asa ca e treaba lui. Da' de ce sa patimeasca si altii?

Daca mai vreti update-uri intime.
Mi-a trecut hemoroidul. Solutia: unguent de galbenele, exercitii Kegel si stat mai putin pe majestuosul. Acum nu-s ce miscare mai pot eu sa fac, ca obosesc numai ridicindu-ma de pe scaun. Chiar si la inot am obosit cind eram la capat de linie si nu atingeam cu picioarele.

Hai ca ma plictisesc si aberez la greu.

Ce mai era cu Dienutagravidutza, ca nu am citit atent in ultimele saptamini? Ea era f. activa pe forum inainte.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02 e gataaaaaaaa!!!!!!!
Bravo, ma bucur ca ai savurat, asa cum se impunea, sentimentul de dupa examen, , pe care l-am trait si eu cu o luna in urma....

Si eu mi-am facut azi de cap.. Trecand peste faptul ca sotul meu a avut cosmaruri cu nasteri premature, cu internarea mea in spital unde nu primise bilet de voie si s-a trezit tot stresat, dandu-mi ordin strict sa ma odihnesc astazi.... eu am plecat sa ma intalnesc in oras, cu mama, sa dam o raita pe la cumparaturi de bb. (primele mele cumparaturi!!!)

Am pus in poze(album "lucrusoare BB") ce am luat: de fapt, costumul de astronaut mi l-a cumparat o prietena din Austria (ala l-am primit ieri), setul de hainute e cadoul mamei, iar eu am cumparat paturica. Deocamdata...

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 31+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput