La bine si la greu impreuna (cap. 4)
Raspunsuri - Pagina 12
Natasha71 spune:
Buna, fetelor.
Vad ca multe din voi sunteti in febra pregatirilor pt FIV, va doresc mult succes, voi urma si eu in vara daca nu-mi reusesc inseminarile pe care urmeaza sa le fac. In legatura cu analizele de secretie, MURA si MRL, pt FIV sunt obligatorii si foarte recente analizele pt chlamydia, mycoplasma si ureeaplasma, si daca tot faceti analizele de secretie v-as sfatui sa faceti si PAP (eu le-am facut pe toate dintr-o singura recoltare). Intr-adevar, Tumpi are dreptate, chlamydia din secretie este relevanta.
Terrapin, si celelalte fete care isi fac probleme in legatura cu schimbarea doctorului, imi permit sa va dau un sfat... cautati un medic cu care sa fiti pe aceeasi lungime de unda, care sa aiba timp si sa fie priceput... stiu ca e greu de gasit asa ceva... dar cred ca nu este imposibil... 

Explica-i sotului tau, Terrapin, ca este esential sa ai incredere in medicul tau.
Claudia, banuiesc ca ai inceput deja tratamentul de stimulare, tin pumnii sa fie bine, ai un suflet deosebit si Dumnezeu se va uita si la tine! 
Victoria, daca nu ma insel, tu ai fost pacienta dr.Tutunaru? Iti doresc sa ai mai mult succes cu dr.Protopopescu si ai copilasul pe care il doresti!
Va pup pe toate si sunt alaturi de voi!

diciu spune:
MRL...medicul sigur iti va recomanda sa le faci iar pe toate si nu numai din sange dar si din secretia vaginala...mai ales ca ai pozitiv la destule si inteleg ca nu le-ai tratat..Nu mai stiu exact care arata ca ai infectia in prezent..parca IgG....avand in vedere ca ti-a si recomandat sa le repeti pe unele...cele slab pozitiv poate insemna un inceput de boala sau o infectie mai veche vindecata partial...despre citomagalovirus...chlamidia si toxoplasma...trebuie sa faci neaparat tratament...iar pentru 1/160 listeria...mie mi-a zis medicul ca o lasa deocamdata asa...ca a avut sarcini cu raportul asta fara probleme si ca oricum tratamentele pentru celelalte isi fac efectul si aici...mi-a zis ca aceste tratamente pot fi cu doua suisuri...
mie mi-a gasit chlamidia in secretie si bacil ecoli...si listeria 1/160...si m-a intrebat de unde am atatea??
..am animale?...si cam am...insa dupa tratamentul de EColi...cal la 2 saptamani...am dat in cistita hemoragica si bacil Klebsiela....pe care il tratez in prezent...si apoi urmeaza Chlamidia....nu vreau sa te sperii...dar is tare pacatoase infectiile astea...pot da in si infertilitate si avort si defecte la fat...si iti mai distrug si sitemul imunitar....
cel mai bine mergi la un doctor si vezi ce te sfatuieste...
anda
DICIU&LICIU
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
Natasha71 spune:
Imi permit sa intervin, Diciu, MRL are IGGpozitiv si IGM negativ la chlamydia, asta inseamna ca nu are in prezent chlamydia, si ca are anticorpi la ea... cat despre listeria, titrul de 1/160 am inteles ca este foarte mic si nu este periculos.
diciu spune:
da...scuze
..nu mai stiam care arata o infectie in trecut si care o infectie prezenta...cat despre Listeria..la fel mi-a zis si mie medicul...dar ca e si probabil sa fie un debut..
oricum....din 2004...e indicat sa le repete...
anda
DICIU&LICIU
Natasha71 spune:
Diciu,
stai linistita, scumpa... incercam sa ajutam fiecare cu ce stim... eu sunt toba de carte, din pacate practica ma omoara...
Cat despre faptul ca trebuiesc repetate, sunt perfect de acord... Liliana, nu stiu ce inseamna patoe sau patoc, dar stiu ca: toxoplasma, CMV, listeria, chlamydia sigur va trebui sa le repeti, si asta inainte de FIV... cat despre rubeola, nu o vei ami face pt ca din analize reiese ca ai imunitate la ea.
diciu spune:
o..poi zi asa
...daca esti toba...poate poti sa ma lamuresti cu o kestie...am incercat sa sun la denisa si n-am prins-o...am facut pana acuma 2 tratamente cu antibiotice care imi fac tare rau...ciprofloxacin pentru EColi dupa antibiograma...si acum norfloxacin tot dupa antibiograma...pentru bacil Klebsiela ce mi-a aparut cu o cistita hemoragica la 2 saptamani dupa primul tratament...astept sa-l termin si p-asta....desi am dat in gastrita...cu toate protectiile ce mi le-am luat...insa trebuie sa fac si pentru chlamidia....si ma intoxic de tot cu Sumamed si Doxicilina ce mi-au fost prescrise...oare e suficient sa iau doar sumamed?...sau sa imi dau ragaz o vreme indelungata.....sincer sunt satula de toate astea in mine...care tot apar...

anda
DICIU&LICIU
tumpi spune:
diciu numai toxoplasmoza si listeria sunt luate de la animale, restul sunt boli cu transmisie sexuala.
de unde le luam,asta inca nu stiu in totalitate,adica care este cauza,daca se poat lua si de pe instrumentele din spital si chestii din astea precum candidozele.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
diciu spune:
tumpi...da...asa este cu Chlamidia...insa altele se pot face si digestiv...cum sunt bacilul Klebsiela...EColi...si chiar si Candida...pe ultima eu am facut-o de la antibiotic....
anda
DICIU&LICIU
Natasha71 spune:
Diciu, nici nu stiu ce sa spun, parca le-ai strans pe toate... totusi, eu te-as sfatui sa urmezi intocmai tratamentul prescris de dr., dar incearca sa iei antibioticele dupa ce ai mancat (si vezi ca exista 'pansamente gastrice', intreaba la farmacie), macar poate scapi de ele... Iti doresc sa te faci bine cat mai curand!
Tumpi, se pare ca exista posibilitatea ca o boala cu transmitere sexuala cum este chlamydia sa fie contactata si de la spital daca instrumentele medicale nu au fost sterilizate corespunzator si o persoana contaminata a fost consultata inainte... din pacate nu avem garantia ca nu putem contacta tot felul de minunatii in urma consultatiilor ginecologice...
tumpi spune:
quote:
Originally posted by diciu
tumpi...da...asa este cu Chlamidia...insa altele se pot face si digestiv...cum sunt bacilul Klebsiela...EColi...si chiar si Candida...pe ultima eu am facut-o de la antibiotic....
andaDICIU&LICIU
da,astea stiu ce si cum, la candida sunt predispusa,nu stiu de ce dar se pare ca atrag infectiile.am avut atatea ca ma mir ca inca mai functionez

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta