Mamici de septembrie-octombrie 2005 (93)
Raspunsuri - Pagina 8
natydea spune:
Karmenutza bebeul meu era la et. 1 acolo ne duceam noi la alaptat. Bebeii nascuti natural erau la 1 si cei prin cezariana la 2. Bine ca mi-ai spus ca ai patit si tu cu buricelul ca eram disperata. Am sunat-o si pe mama si eram sa tip la ea, parca avea vreo vina ca sunt eu paranoia! I-am pus si tifon deasupra si l-am lipit cu leucoplast. Sper sa nu se irite.
Dea
RalucaCostiurin spune:
Salutare!
mi-am lasat puiul cu okii pe pereti si am venit sa arunc si eu o privire - zau ca nu-s mama denaturata, dar asa cum pomeneati mai toate, are si puiul meu perioada de socializare; de la 9.30 la masa de la 14, n-a inchis un ochisor - ba poate un sfert de ora, in brate la mami. Colici, apoi benoacle pe pereti, molfait la suzi, iar benoacle, cade suzi, plans amarnic si uite asa. A papat la pranz si tot cu ocheanele deschise era! Asa ca am luat o pauza, babyphone-ul nu zice ca ar urla, l-o fi dovedit oboseala.
Kk face mai rar ca la voi, cam 3 ori pe zi. E drept, din cca 5 mese, doar 2 sunt de san. A facut un pic mai apos, nu mai e ca mustarul de dijon. Ne-am trezit si noi cu toate alea ude, am zis ca nu am fixat scutecul bine (apropo, am trecut la pampers nr 2 ca nr 1 ne lasa niste semne pe coapse....). oricum, lui Radu mamei nu-i place sa stea nici ud, nici cu kk, urla ca din gura de sarpe!
Trebuia sa vina dna dr azi, dar a ramas pe maine. Avem o tona de intrebari de pus...
Jadi, ai dreptate cu imunitatea, si eu sunt de principiul de a nu cocolosi copilul - am intrat deja cu socrella in conflict, ca la 24 grade ei i se pare frig si vrea sa-i pun scufie lui bebe!! Pe de alta parte, ca una care nu a alaptat nici complet, nici de cand trebuia, nu pot sa nu ma gandesc ca e mai vulnerabil decat ar fi trebuit - nu neaparat la gripa, ci la mai pacatoasele diarei care umbla slobode.
Cum reusiti sa pufaiti Sterimarul in nasucul bebeilor? Eu una n-am reusit si pace! Isi frichine capul cu o asemenea viteza, de nici seringa cu ser fiziologic n-o nimeresc de multe ori, daramite sa pufai cu ditai tubul!! Dar mucolani am scos ceva, voi folositi pompa sau bete de urechi? Cica pompa afecteaza mucoasele...?! Glicerina folosim si noi pentru albul in cerul gurii - care mai corect ar fi fost negru, la cat de urat stim sa ne incruntam!!
Ioana, am folosit si eu reteta pt link, multumim!
Raluca, mama Radului
Poze
sofia_misicu spune:
Codruta, Ioana multumesc mult pentru raspuns!
Raluca, vezi ca nu se vad pozele. Ne trimite la webshots si atat.
Eram tare curioasa cum se poate incrunta un copil....
Poze
b_irina_c spune:
Nu mai ies afara azi... S-a inorat si s-a facut tarziu... Poate maine... Acum ascult sunetul placut al apei in tevile de la calorifere... Tevile incep sa se dezmorteasca...
Ioana cum e kk cand ii merge burtica?Ca tu zicei ca deja stii cum trebuie sa arate scaunele
. Ca al meu tocmai a facut un kk gelatinos (cu solzisori totusi)... Si nu stiu daca e cazul sa imi fac griji sau nu....
Raluca eu pt nasuc folosesc betisoare de urechi... Se cam stramba si apoi stranuta de vreo 3 ori
.
Irina si
Vladut (26.08.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos
sofia_misicu spune:
offf, ce m-am plictisit... ma duc sa ma mai uit la carucioare si sa mai fac niste bagaje...
Poze
moki spune:
Si la noi kk e ca mustarul de Dijon,destul de moale insa si de azi incep sa-i dau cate o lingurita de zeama de orez inainte de fiecare masa ca cica normalizeaza scaunul si implicit revolutia din burtica...
in nasuc ser fiziologic ii pun cu pipeta dimineata si merge repede si bine..
fetelor,ia intrebati-va si voi doctorii cand laptele de la san necesita completare? daca ia in greutate aproape dublu e necesar oare sa-i dau completare??? ca dr.meu asa a zis,si asta numai pentru ca se zbate la san la unele mese si nu mai doarme asa bine ca pana acum 2 zile ..poate e totusi in faza cu colici,si eu ma apuc de nebuna sa-i suplimentez lapte,ca citez "al meu n-ar fi de ajuns"..voi ce ziceti?
,
Moki si bb Mario
codruta_grg spune:
Moki, daca ii dai numai san, parerea mea e sa nu-i dai zeama de orez, pentru ca e un kk normal cum l-ai descris tu. Asa face si Petra si noua dr. ne-a zis ca e foarte normal. Completare si pe mine m-a batut gandul sa ii dau acum vreo saptamana, cand mi s-a parut ca nu mai am atata lapte, dar in cateva zile mi-a venit la loc (cu insistenta si rabdare). Eu sper sa ii bag completare cat mai tarziu.
La mine se zbatea la san cand ii venea foarte repede laptele si o durea burtica. Totodata, cand am avut probleme la o urechiusa, cand incepea sa manance, incepea si sa planga ca o durea de fapt urechea.
Parerea mea e sa analizezi bine situatia inainte de a face pasul cu completarea si cu orezul.
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze
b_irina_c spune:
Moki eu zic sa ii dai san in continuare. Si eu si din cate imi amintesc si Marlena am avut problema asta. Trebuie doar sa ai mai multa rabdare ca el. Eu nu am avut si acum doar 2 mese le mai papa la san in rest mullg in bibe
... Asa imi trebuie daca nu am insistat mai mult.... Asa ca nu te lasa. Daca ia bine in greutate da-i san.
Irina si
Vladut (26.08.2005)
Poze
codruta_grg spune:
Irina, dragutz Vladutz! M-am uitat la pozele voastre, am vz ca esti online pe msg. ..:))
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze
b_irina_c spune:
Mersi Codruta de aprecieri
. Pe msg sunt on-line toata ziua
.
Irina si
Vladut (26.08.2005)
Poze