Constanta la apel (52)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

am si io o pb-intrebare:
mi-a intarziat ciclu fro 2 luni, am fost azi la dr si dupa cum ma asteptam: dereglare hormonala...
acu si intrebarea: mi-a dat progesteron injectabil (cred ca asa se scrie) si io vreaaaaaaaaauuuuuu pastile...
dr cica nu...injectii...da io vreau pastile...
Ce sa fac???

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Te rog, mamica mea scumpa sa ma ierti si sa ma lasi sa ma uit la filmul meu preferat. Ma culc imediat si te consider zana mea iertatoare si iubirea mea cu ochi caprui ca margelele!
Cum sa rezisti la asemenea rugaminte...si era pedepsita toata ziua...E vorba de Anduta, bineinteles. I-am spus oricum ca, ulciorul nu merge de multe ori la apa....bla, bla , bla... si iar am ochii inlacrimati....Doamne ce buni sunt copiii si ce suflete sensibile.....
O sa dorm linistita....si ma gandesc acum ...la tati!

Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

daddy, ce scumpicicaaaa..... m-a topit, super! ai putut tu sa rezishti la asha ceva?

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Andra-bineinteles ca nu...
Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Tania e posibil mai ales la cei mai in varsta...am si eu cazuri printre ai mei care au mai ramas...Oricum am zis ca daca voi ajunge asa o pacoste la batrinete ori ma impusc ori ma ascund intr-o scorbura ca sa stresez numai pe mine nu si pe ceilalti...Iar Andreea ce mai ...o mica scriitoare...cum sa reziste pedeapsa in fata ei...!

Sanzi sunt mai bune injectiile...si eu am facut trei zile dupa ce am nascut-o pe Bianca,ca renuntasem la alaptat si nu-mi mai venea ciclu...Dupa trei zile a venit si pacostea...

Simona

Cornelia numara in gand pana la 10 sau apuca de fumat ca sa-ti treaca nervii si sa ai in ce sa te refulezi...ca nu o scoatem la cap cu ei nici pana la moarte...

Eu l-am lasat azi pe Paul cu Delia sa o pot duce pe Bianca la tuns si de ce sa ma...pe mine ca sa mai scap si eu ca turbam...Pe langa faptul ca s-a dus la o prietena sa-i dea fetii de mancare iaurtelul,m-a sunat dupa juma de ora ca Delia nu mai sta nici cum si plange dupa mine...aiurea...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
9 ani si informaticiana
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Tania, smechera pustoaica!!!! Ii va pune pe toti la picioarele ei cu texte din astea!!!! Bravo ei!!!

Andra, ai ajuns bine???

Simona, bine macar (daca se poate spune asa) ca nu a trebuit sa treci prin-o alta drama, churetajul!!! Io cred ca nu trebuie sa iti faci pb cu analizele, si ca pana la urma sist de afara este destul de corect...nu te chinuie aiurea...Poate ca era ceva in neregula si natura si-a facut datoria..iar faptul ca ai eliminat tot, arata ca ai un organism sanatos si rezistent care e capabil sa se apere singur...
Eu cred ca asta nu trebuie sa te sperie, sau sa crezi ca ar fi ceva in neregula cu tine...sa iti fie teama de o alta sarcina...
Deci , curaj si o campie cu flori!!!!

Cornelia, imi pare rau ca ati trecut prin atatea!!! E grav daca Doru atipeste la volan...
Mie asta mi se pare o pb ff serioasa, care de obicei se repeta...stiu eu ce vorbesc...
Cat despre Maria, cred ca mai mult te-ai speriat tu...Faptul ca tremura si ca a spus ca a venit frigul, putea sa fie efectul unui vis mai puternic, si nicidecum a unei convulsii!!! uite ce am gasit despre convulsii:
Convulsiile

Convulsiile sunt destul de des intalnite la sugari. Se definesc ca fiind contractii musculare involuntare repetitive sau clonice si sustinute sau tonice, generalizate sau localizate (cand intereseaza un anumit grup de muschi). Aceste manifestari pot sa fie definite ca si crize epileptice si definesc doua sindroame - epilepsia ca boala si convulsiile ocazionale.

Convulsiile partiale

Clinic, convulsiile partiale se pot imparti in convulsii partiale simple si convulsii partiale complexe.

Convulsiile partiale simple pot fi si ele subimpartite in trei categorii:

- Partiale, cu semne motorii, in care convulsiile sunt clonice si debuteaza la flexorii degetelor, ca apoi sa se extinda si sa cuprinda o intreaga parte a corpului (convulsie jacksoniana). Bolnavul isi pastreaza constienta in masura in care convulsia nu se intinde si la cealalta emisfera cerebrala.

La copiii mici, apare o paralizie tranzitorie de partea afectata si care persista 24 de ore (paralizia Todd).

- Partiale cu semne senzoriale dau senzatia de amorteala, intepaturi, furnicaturi pe o parte a corpului. Totodata, mai apar si convulsiile olfactive, vizuale si cu vertij. In convulsiile olfactive se incepe cu o descriere a unui miros neplacut, ca apoi sa se continue cu convulsii tonico-clonice. Convulsiile vizuale se manifesta ca o lumina puternica si instantanee si sunt cauzate de afectarea lobului occipital. Convulsiile cu vertij se confunda de obicei cu alte vertijuri obisnuite.

- Partiale cu semne vegetative sunt caracterizate prin cefalee, paloare, uneori roseata a pielii, midriaza, dureri abdominale, incontinenta vezicala.

Convulsiile partiale complexe aduc bolnavii intr-o stare confuzionala in timpul atacului, flash-uri si senzatii de intamplari care au mai fost traite sau lucruri cunoscute ce par straine. Bineinteles, toate acestea nu pot fi descrise decat de copiii mari sau adolescenti.
Convulsiile generalizate

Convulsiile generalizate demonstreaza o suferinta generalizata a creierului si debuteaza cu o aura care anunta aparitia iminenta a crizei, in timpul careia starea de constienta este pierduta. Din aceasta categorie fac parte convulsiile sub forma de absente atipice - “petit mal”, in care copilul isi opreste activitatea pentru cateva momente si priveste in gol, convulsiile mioclonice cu miscari bruste si de scurta durata, convulsiile atone, manifestate prin caderea brusca a capului intr-o parte sau caderea din picioare.

--------------------------------------------------------------------------------

Diagnosticul diferential se face cu meningita, pe baza analizei lichidului cefalorahidian si cu epilepsia.

--------------------------------------------------------------------------------

- Convulsiile tonico-clonice, in care bolnavul isi pierde cunostinta, isi inclesteaza maxilarele, isi musca limba, iar la sfarsitul ei adoarme profund.

Cele mai intalnite la copii sunt convulsiile care apar in timpul febrei si sunt convulsii tonico-clonice generalizate, in care diagnosticul se face dupa prezenta febrei (peste 38 de grade), durata scurta a convulsiei - sub 15 minute, dupa febra independenta de o infectie la nivelul sistemului nervos central, varsta frageda a copilului, de pana la 5 ani.

- Convulsiile febrile au o frecventa crescuta pana la varsta de 5 ani, apar mai ales la baieti inca din prima zi de febra, declansate fiind chiar de cresterea brusca a temperaturii. Aceasta poate fi cauza infectiilor virale sau dupa efectuarea vaccinarilor. Convulsiile se manifesta precum crizele simple motorii de contractie clonica generalizata, care dispare in scurt timp, sau precum crizele complexe. Acestea din urma se manifesta timp mai indelungat - peste 30 de minute si se repeta pe parcursul unei zile. Aceste crize sunt periculoase pentru ca pot lasa sechele neurologice.

- Tratamentul debutului unei crize se face cu Diazepam in doza maxima de 10 mg, administrat lent i.v., iar pentru scaderea febrei si astfel prevenirea convulsiei, se vor administra antipiretice.

- Tratamentul profilactic se face cu medicamente anticonvulsivante, cel mai utilizat fiind Fenobarbitalul, care se administreaza continuu pana la varsta de 5 ani, in doze de 3,5 mg/kg/zi.

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

uite si in engleza mai bine explicate:
http://www.netdoctor.co.uk/diseases/facts/febrileconvulsion.htm
http://www.chw.edu.au/parents/factsheets/febrilej.htm
http://www.bbc.co.uk/health/first_aid_action/flash/quiz_convul/index.shtml

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Loreen, din pacate nu am alta scapare...am sa fac injectiile!!! Dar...recunosc numai de fata cu voi...mi-e fricaaaaaaaaaaaaaaaa...........nu am mai facut injectii de copil...si mi-e fricaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Unde ai tuns-o pe Bianca???? S-a deschis Bretonel, e frizerie tare draguta pt copii in Tomis Nord, vizavi de Omv si e tare frumos acolo!!!!
Numai ca David a urlat de a speriat bietele frizerite, si pana nu l-au tinut 3 dintre ele nu au putut sa se apropie de el!!!! Nu stiu ce l-a apucat ca nu l-am vazut asa isteric niciodata, si in ultimul timp ii place la frizer!!!
hihi...

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Sanzi eu o duc pe Bianca la coaforul unde merg eu...are coafeza o mana tare buna ,dar si fii-mea un par de ma zgarii pe ochi,ondulat de la ma-sa natura...CAnd era mai mica o duceam la Ciufulici,vis-a-vis de liceul Mircea...acum nu mai este cazul ca-i place la nebunie unde merg eu...e si bagata in seama...

De injectii nu te teme ca nu dor deloc...la cate am facut eu le stiu ca taticu' acum,pe caprarii...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
9 ani si informaticiana
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Vai, Cornelia, prin ce-ati trecut!!!! Dar cum de v-au lasat sa plecati asa repede acasa?! Cat despre atipit la volan... hmmmm... noi am avut accident acu vreo 3 ani... de abia iesisem din Cheile Bicazului... Bine ca n-am aterizat in ... gol... Noi am fost ok dpdv fizic, iar masina s-a reparat, dar oricum sperietura a fost maaare, ca eu dormeam de-a binelea, pe scaunul din dreapta soferului, atunci cand a atipit sotul meu... care era la volan.... Dupa ce am reparat masina (am stat o zi intreaga cu ea in service!), mie imi era teama sa ma mai urc in masina, dar n-am avut de ales, ca trebuia sa ne intoarcem cu ea acasa....

Din pacate, am si eu o veste foarte proasta: nepotica mea, Andreea, a fost internata azi in spital, cu diagnosticul initial: pneumonie... (Sa vedem ce i-o iesi la analize!? ) I-au pus branula si au bagat-o direct pe perfuzii... si ziceau si ceva de convulsii... dar n-am inteles prea bine, daca vroiau sa le previna sau chiar a avut... ca sora mea era distrusa cand am vorbit la telefon si... Toata ziua numai la ea m-am gandit si am fost varza... Sunt foarte speriata si ingrijorata!
Maine, pe langa faptul ca am din nou programare la Proctoline, vreau sa ajung iar la dr de familie, atat pt mine, cat si pt Sebi: pe mine ma doare taaare in gat si-mi curge nasul nasol si chiar ma ustura de cat de des l-am curatat (am luat 3 zile doar Humex), iar Sebi... tuseste mai rar, doar ziua, dar mai urat (nu stiu sa spun cum), e tare marait, mucios, nu mai vrea sa manance, in fine, nu si-a revenit nici dupa 4 zile de antibiotic.... (iar de la debutul "racelii" au trecut 9 zile....)

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput