Constanta la apel (52)
Raspunsuri - Pagina 7
dadi_t spune:
uf, Simonici, sanatate multa!
Roxa, nu stiam cine vine si cine nu duminica...a fost mai pe fuga...altadata anunt din timp.
De fapt as propune ca ziua de duminica intre orele 17-18 cine poate sa vina, indiferent de data...in felul acesta avem sanse sa ne potrivim mai multe la intalneala! Ce spuneti?
Camelia, sanatate maxima sotului si sa va iubiti mult!
Adriana, sanatate multa lui Razvan! Ar fi bine daca ai putea sa-l aspiri cu pompita....se evita suprainfectarea bacteriana...exact cum a spus si Roxi.
Loreen, cu intarziere, dar si mea culpa ca n-am fost pe faza:
Sa-ti traiasca fetita mare, sanatoasa si sa te bucure cu realizarile ei in viata! La multi ani!
Mav, am supozitoarele. Cum facem?
O zi buna tuturor!
Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!
caty spune:
Buna dragutelor,
Ca de obicei pe fuga.
Va multumesc din suflet pt urarile facute. Dinu s-a comportat exemplar in conditii de musafiri si a fost rasfatatul tuturor.
Poate reusesc sa pun si cateva poze pana la sf saptamanii.
Urez si eu La multi ani! pt Bianca lui Lorren si pt Teo a lui July cu intarziere.
Urez la toti copii bolnaviori sa se faca bine cat mai repede.
Liris, multa sanatate!
Cornelia nu stiu ce sfat sa-ti dau in legatura cu Maria.
Crig, sper ca Mariuca este bine.
Va pup pe taote si va doresc o saptamana minunata.
Cornelia spune:
Pupici fetelor!
Noi mereu dam din una in alta. Doar ce va ziceam ca sunt ingrijorata de Stefan si am ajuns la urgenta cu ... Maria. Of, a fost cea mai neagra noapte a noastra. Ieri nu a avut nimic, in afara de tuse, a fost f. activa, a adormit ca de obicei (intai cu ceva spectacol, apoi s-a linistit). Pe la 1 am auzit-o gemand si vorbind si am crezut ca e vorba iar de un cosmar, doar ca dura prea mult si nu se oprea. Cand m-am dus la ea era vanata, tremura, isi strangea manutele la piept inclestate si piciorusele erau la fal. Am crezut ca murim amandoi langa ea. Am reusit sa o trezim si tremura intr-una. Zicea: "a venit frigul". I-am luat temp. atunci si nu arata decat 36,5. Peste cateva minute 37,4 si peste inca putin timp 38,3. I-am dat nurofen, am impachetat-o si am fugit la spital. Pe drum tremura si cred ca delira pt. ca zicea ceva de cd, de cantecele, mai raspundea si la intrebarile mele, dar mai mult aiurea. Usor-usor si-a revenit. La spital avea 38,5 si era linistita. A varsat totusi acolo. I-a facut un fenobarbital si mi-a zis ca e posibil sa fi fost convulsii, dar nu era in regula cat imi arata mie temometrul. Mi-a zis ca de acum in colo trebuie sa o urmaresc si sa iau masuri si la febra 38. Mi-a zis sa ii mai dau inca trei seri fenobarbital si sa incep sa ii dau antibioticul.
Partea frumoasa e ca dupa asta, Maria si-a revenit dar in loc sa doarma dupa fenobarbital a cantat pana la 5 dimineata (Brother John si Frere Jacques, Twinkle, Twinkle little star si Ursul doarme), de l-a trezit si pe Stefan si noi eram nauci. Dar am descoperit ca avem copil poliglot .
In dimineata asta am fost si cu Stefan la dr. Mi-a zis ca in afara de mucisori (de la care si tuseste) nu are nimic, nici macar rosu in gat. De Maria mi-a zis ca ea nu ar crede ca au fost convulsii ci doar frisoane si m-a certat ca i-am dat antibiotic...dar mi-a zis sa continui daca tot am inceput. Adevarul e ca noi ametiti, am pierdut reteta cu diagnosticul de la urgenta si i-am dat antibioticul pe care ni-l recomandase inainte , care se pare ca era pt. rosu in gat... In final nu am mai inteles nimic...eram si ametita tare dupa noaptea nedormita, dar ii dau Amoksiklav si doua seri fenobarbital preventiv.
Ma cam sperie fenobarbitalul asta, dar mi-a zis ca e doza mica, de sugari si ca e mai bine sa i-l dau. Plus ca nu am scapat de antibiotic si in momentul asta nu am inteles daca am facut bine sau nu ca i-am dat .
Sunt tare suparata pt. ca pana acum nu a fost mai deloc bolnava si aucm am ajuns aici. Doru mi-a interzis sa pomenesc de gradi un an de zile, dar inca nu stiu cum o sa procedam.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
loreen spune:
Multumim pentru urari...la fel dorim si noi tuturor copilasilor
Roxanaz ce sa zic de fluimucil ca nu pot sa-i dau Deliei e prea mica...e nasol ca o apuca cate-o tuse dupa ce-i pun ser sau sterimar sau ce naiba mai imi pica la mina...Am fost azi la doctor si bine ca nu are si in alte locuri nimic...asa ca dau cu nurofen si picaturi pana m-oi satura...
Cornelia ma bucur ca Stefan nu are nimic altceva...om vedea cum le-om da de cap mucisorilor...Sanatate maxima copilasilor si data viitoare poate ne vedem in alte locuri decat in cabinet la doctor...
Simona sincer imi pare rau pentru pierderea sarcinii,insa priveste si partea buna a lucrurilor ca poti ramane insarcinata...Vorba medicului meu ,oualele rosii de fac de pasti...La fel am patit si eu chiar inaintea Deliei si apoi imediat am ramas insarcinata,desi eram hotarata sa renunt la al doilea copil...PAcat ca cei de-acolo sunt asa de expeditivi in ceea ce priveste eventualele cauze,altfel puteau fi evitate astfel de neplaceri pe viitor...Fi Zoe si poate in curand vei fi simtii din nou miracolul sarcinii
Tania cu soacra ta cum a ramas...?!
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
9 ani si informaticiana
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
roxanaz spune:
Cornelia, uufuff, ce patanie!!! cum a fost Maria azi? de ce fenobarbital 3 zile? ai vorbit cu doctorita ei? mie nu mi se pare ok.
Loreen, ii poti da Deliei 100mg/zi, adica jumatate de pliculet dimineatza si seara. paracetamol.....si wicks vaporub.
Tania, acu ai scapat....data viitoare sper sa ne vedem!
Cornelia spune:
Loreen, pupici Deliei!
Roxana, pai si pediatra ei mi-a zis sa ii dau doua seri, doza mica pt. sugari, preventiv. Culmea e ca tot ea mi-a zis ca nu prea crede ca au fost convulsii. Nu stiu daca sa ii dau sau nu ...
Am uitat sa va spun ca pe drum (care mi s-a parut mai lung decat lanasterea lui Stefan) ne-a oprit si politia, ca luase Doru un radar, dar baieti buni, ne-au lasat in pace cand au vazut-o pe Maria. Si cireasa de pe tort a fost una tare amara: Doru a atipit la volan la intoarcere. O fractiune de secunda, dar stiti ca de atat ai nevoie pt. o tragedie. Era dupa trei drumuri la Brasov intr-o sapt., o iesire la munte si inca un drum la Bucuresti ieri (abia se intorsese)., in masina era f. cald si nu a oprit cand a simtit ca ii e somn ca sa ajungem mai repede acasa cu Maria. Dupa faza cu atipitul, a inceput sa tipe la mine , ca parca eu eram de vina, asa ca am ajuns acasa tremurand de teama si nervi.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
BDana spune:
Cornelia, imi pare tare rau de patania voastra. Nu iti face griji cu fenobarbitalul, ca se da si la copii mai micuti decat Maria, desi, cred ca, avand in vedere temperatura, nu erau convulsii ci frisoane, dar mai bine previi. Multa sanatate micutilor.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Poze noi...cu noi
dadi_t spune:
Da Loreen... pai ce sa zic? E posibil ca cineva sa-si doreasca sa fie bolnav, cand medicul te convinge ca n-ai nimic?
Am fost cu mama-soacra la medic si dupa un control mai mult decat amanuntit....ne-a asigurat ca nu e vorba de nimic grav si cu atat mai mult de operat. De cand am dus-o la medic, de 4-5 ori pe zi imi repeta, ca ea e bolnava rau si dr. nu a vrut sa-i spuna! Nu are nici un fel de simptome, totul s-a bazat pe faptul ca a simtit ceva...Doamne asa vom fi si noi la batranete?? Mereu ii spun, <lasa mama, bine ca nu e nimic grav, ca uite o operatie la varsta dumitale nu era indicata, etc,etc,> dar....e nelamurita....<de ce, de la Bacau i-au spus ca tb operata?> Dr. i-a spus ca are un prapur mai fragil si poate fi un inceput de ruptura de perineu, dar nu e de operat. Si orice chirurg daca are un interes o opereaza, ca doar si banii ei merg! Eu am mers cu ea la dr.Aschie pt. ca-l cunosc bine si am mare incredere in el. Dar asta e....
Of, Cornelia,ce-a fost in sufletul tau numai tu stii....Si Costin reactioneaza la fel in stare de criza...ei nu sunt la fel de tari si caliti psihic ca noi....Chiar daca se spune ca suntem mai fragile...totusi noi suntem mai tari!Ti-aduci aminte faza cu..cazutul lui Bibi din pat cand a lesinat la el in brate si nu stia ce sa-i faca?
Si eu i-am dat Andutei 2-3 zile, jumatate de fenobarbital de copii, cand era fff racita si nu putea sa doarma toata noaptea de agitatie.Sanatate multa puiutilor tai!
Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!
roxanaz spune:
aaauuuu Tania....ipohondrie deci? si asta e grea boala....am si io 2 cazuri in vedere. ai dreptate, sunt de o mie de ori mai obositoare decti un bolnav "adevarat"!
Cornelia iubita ia o gura de aer, respira adanc....trec si astea! pupici multi de la noi!
liris spune:
Loreensa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si norocoasa!
Cornelia eu nu stiu, dar e normal sa faca frisoane (dc doctora zice ca e vorba "doar de frisoane"). e posibil sa se repete? care sunt cauzele, cum le evitati?! ... si sa stii ca mie mi se pare ca inca un an acasa este o decizie buna. e inca asa de micuta. multa sanatate!
Tania... stii cum e, fiecare are cite o pasarica pe creier. bine ca problema e doar in creier, si in realitate este ok. poate frica o va face sa fie foarte atenta cu sanatatea ei si iese ceva bun din asta. inarmeaz-o inainte de plecare cu sfaturi multe multe.
citesc ca multi dintre copilasii vostrii sunt bolnavi. chiar soti ... un fel de copilasi mai mari de obicei. va doresc muuuulta sanatate! mincati citrice, usturoi (miroase dar dupa doua-trei spalaturi trece).
si ptr toate fetele care s-au obosit sa ma incurajeze, sa-mi zica o vorba buna, adica ptr voi toate, multumirile mele eterne si aveti grija de voi si de cei dragi voua!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy