Cum preparati GHEBELE?
Raspunsuri - Pagina 2
Bianca N spune:
quote:
Originally posted by Bianca N
tarate marunt si facute ciulama. cu mamaliguta.
foaaaaaarte bune!
taiate trebuia sa iasa...zapacita de mine!
niculae spune:
CIUPERCI MURATE(RAR)
5 kg de ciuperci proaspete (sunt bune si cele de padure: ghebe, rascovi, zbarciogi, etc)
se rupe piciorul ciupercii, se spala palariile
se pun la fiert un sfert de ora la foc mic, in apa cu sare
se fierbe 1/2 litru otet cu 2 l apa, 2 linguri de sare si 1 lingura de boabe de mustar (daca se fac numai cu sare, fara otet, se pun 2 linguri de sare la litrul de zeama)
ciupercile se pun in borcan si se toarna lichidul de mai sus peste ele.
se pune un pic de ulei in gura borcanului, se leaga borcanul
www.reclamaaaa
mihaela amalia spune:
Mie imi plac dupa cum spunea si KISS..fierte, tocate, calite cu un pic de ceapa(daca e praz e si mai bun)si apoi facute cu omleta
Sau eu am mai facut zacusca de ghebe.
Mihaela si bb Amalia
POZICI CU NOI
"Singur, omul este ceva imperfect, ii trebuie un al doilea ca sa fie fericit." PASCAL
"Lumea este plina de minuni, dar nimic nu este mai minunat ca omul." SOFOCLE
lidiadanaila spune:
eu , fierte , apoi le calesc nitel in ulei , si pun usturoi...sunt delicioase ! Ghebele sunt singurele care nu se incruciseaza cu cele otravitoare din cauza ploilor , ...ele cresc si separat de restu'...chiar aseara am facut !
denizel spune:
Lidia, mor de pofta! Esti sigura ca nu pot fi otravitoare?
Tu de unde le cumperi?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
bebe_beberica spune:
As vrea si eu sa stiu daca se pot gasi in vreun magazin pt.ca nu am incredere sa cumpar de la orice persoana care vinde ghebe la coltul strazii.
patriciaRO spune:
Gogosari cu ghebe (ciuperci)
Ingrediente:
3 kg. ghebe (ciuperci), 5-6 kg. gogosari, 1/2 litru ulei, 1 cana otet, 1 capatana de de usturoi, foi de dafin, piper boabe
Mod de preparare
Se fierb ghebele dupa ce au fost taiate, dupa dorinta, se taie gogosarii felii si se lasa sa scada in ulei, se amesteca si apoi se fierb impreuna 1/4 ora. Se adauga foi de dafin, piperul, otetul si usturoiul si se mai fierb impreuna inca 1/4 ora. Se pun in borcan si se fierb la "bain marie".
Beatrice, mami de Alex pifos
floriinutza spune:
care sunt exact ghebele???????????
si care sunt manatarcile?
mie cel mai mult imi plac cele care in italia se numesc " funghi porcini", iar in Germania: "steinpilzen". da nu stiu la noi cum le zice!
oricum, astea de le stiu eu sunt delicioase. eu le curat, le tai felii de vreo 4mm, calesc putina ceapa tocata in unt, nu in ulei,( ca da un gust mult mai bun,) pun ciupercile si adaug doar sare si patrunjel verde tocat, eventual piper. se mananca (la mine)pe post de garnitura la carne , impreuna cu cartofi natur. dar, ca sa fiu sincera, eu nici nu mai am nevoie de carne...
poate ma lumineaza si pe mine cineva cum le zice pe romaneste!
(in strainatate, in general, astea si galbiorii sau urechiusele sunt cele mai scumpe si mai apreciate ciuperci. printre altele si pt. ca nu pot fi cultivate).
mersi!
numeioana spune:
In week-end am fost in padure si am gasit o plasa de ghebe. Azi le-am gatit. Am ras deja o portie de ciulama de ghebe de i-a placut si lui bebelica. Dar am si eu o intrebare: se pune usturoi in ciulama?? Parca simt ca-i lipseste ceva si i-am pus toate ingredientele, mai putin usturoi, ca nu scria in reteta...
Ioana
21+David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
ioana_b_23 spune:
Mie imi plac cu spaghete...
Calesc ghebele si apoi fac un sos din rosii sau bulion cu multe condimente (cimbru, maghiran, busuioc, piper etc), pe care il pun peste paste.
Cred ca ma duc sa cumpar niste ciuperci...