OBICEIURI CIUDATE
Raspunsuri - Pagina 10
deliak spune:
Liliac1 ,esti de-a mea... Si eu am aceeasi problema cu intinsul rufelor,de la inchis la deschis,neaparat cu carlige asortate...pantalonii cu pantaloniis.a.m.d.
Dar cel mai ciudat obicei al meu este ca nu suport mirosul de ceapa,nici sa folosesc ceapa.Mie imi ajunge un kg.de ceapa vreo trei luni. Deci...daca trebuie neaparat sa folosesc ceapa in mancare,imi pun manusi (chirurgicale),o curat intr-o punguta separat si duc punguta cu cojile direct la ghena sa nu cumva sa miroase.Saracul sotul meu daca vrea vreodata sa manance ceapa in stare cruda,trebuie sa-si curete singur,ca eu nu ma apropii,ca sa nu mai spun ca in noaptea respectiva,nici nu mai dorm cu el in camera....
V-ati facut deja cruce?
Jocelyn spune:
Mai asteptam persoane noi in club
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
gesia spune:
E prima mea postare, deci va salut cu drag pe toate. Sunteti superhaiaose.
Acum sa va povestesc si eu...
- cind eram mica ma jucam cu papusile numai in dulap sau sub masa, ca sa avem casuta a noasta
- cind ma intorceam de la tuns mereu plingeam ca nu imi sta bine, ai mei erau disperati de fiecare data pt ca de cite ori ajungeam in fata oglinzii plingeam ca nu imi sta bine parul (aveam cam 4-5 ani) si cam asa fac si acum
- am ros tot ce se putea roade, de la barete de caiucili, la barete de genti, creioane, pixuri, nimic nu era intreg
Acum la 30 de ani...
- nu pot sa dorm fara un pui de perna in brate si unul pe cap si daca nu sunt invelita la ceafa
- nici eu nu suport usile de la dulapuri, sertare deschise inainte sa ma culc
- sunt tot timpul cu mina in par (mai bine m-as tunde zero poate scap de obicei)
- am momente cind nu suport sa vad cutite in mina cuiva si toata lumea ma intreab ce am patit de ma sperii asa, absolut nimic, pur si simplu nu le suport
Si evident acum recitind mesajul eram cu mina in par, mingind la nesfirsit o suvita de la spate
alma spune:
Am o colega de birou care la 15:30 punct e deja imbracata de plecare si ma intreaba: "mai stai?", iar cand iese pe usa stinge lumina chiar daca mai este lume in birou . Asta daca nu mai pun la socoteala ca nu exista zi in care sa nu tranteasca dosare, sertarul la birou, mouse-ul sau sa-i faca pe toti idioti si tampiti . Trebuie sa cer spor de stress...
Acum, din familie : nu suport sa dorm cu usa deschisa la dormitor sau cu vreun ceas care ticaie in camera, ex-ul se leagana si-si freaca picioarele pana adoarme, iar fata mea se dezbraca de tot cand face treaba mare, ea zice ca transpira .
http://community.webshots.com/user/freediaro
tusferi spune:
Am ras cu lacrimi citind subiectul asta!
Am si eu o nebunie inca de cand eram mica. Am o problema cu paturile moi si pufoase, de pe care se ia puful. Daca sunt invelita cu o asemenea patura, in permanenta, pana adorm, smulg puful ala si il fac bilute. Periodic ma duc si imi golesc buzunarele de bilute. Cand eram mica, aveam o paturica pe care am "scarmanat-o" integral. Mai ramasese doar o bucatica mica din ea. Mama a vrut sa o arunce, dar nu a fost chip ca nu mai adormea nebuna fara ea...
Am o patura din asta acasa, pe care cred ca o sa o arunc. Nu pot nici sa trec pe langa ea fara sa imi infig mainile in ea.
Prietenul meu scrasneste din dinti cand doarme. Mai am o prietena care si ea scrasnea din dinti asa de tare (cand dormea), ca o puteai auzi din camera vecina.
Aveam o colega de birou care daca citea ceva, nu mai auzea nimic imprejur. Nimic neobisnuit pana acum. Problema era ca iti punea o intrebare, dupa care gasea ceva de citit de pe birou, tu vorbeai ca prostul degeaba si cand terminai zicea "scuza-ma, nu te-am auzit" si repeta intrebarea. Te apucai sa ii explici din nou si ea iar se adancea in citit si iar terminai si iar isi cerea scuze si te ruga sa repeti si tot asa....
floriinutza spune:
quote:
Originally posted by Babisa
EU - sa ocolesc canalele cu 6 gauri (considerate canale pt baieti pt ca "BAIETI" contine 6 litere)...dar sa calc pe canalele cu 4 gauri (ale fiind pt fete)...de prostie luarta din copilarie.Sau prin parcuri unde este pavat cu pietre dinacelea patrate mai maricele(nu mai stiu cum se numesc),tre'a calc in interiorul patratului ,nu pe linia care le imbina...eheheee mult am eu de lucru pe strazile astea...si sa ma vezi cum imping la carucior si fac slalom prin parcuri si pe strazi.
Daca mai gasesc va mai spun.
Bafta
gogomarla
chestia cu canalele cu patru gauri o am si eu si mi se trage tot din copilarie, dar nu stiam "explicatia stiintifica". Mersi ca m-ai luminat!
la fel si cu patratelele din pavaje si cu calcatul numai pe o anumita culoare.
cand eram mici si mergeam cu frate-miu la Arad, la bunici, aveau tramvaie nemtesti sau cehesti, iar scaunele erau, unul gri, altul rosu. nu ne-am fi asezat nici picati cu ceara pe cele gri.
in rest, si eu cred ca numai eu stiu cel mai bine cum se face cutare lucru, nu suport sa vad sertare intredeschise (mama zice ca aveam vreo doi ani, cand o innebuneam zilnic aratandu-i cu degetul catre dulap si zicandu-i pe un ton imperativ: "Inchide acolo!")
ultima mea manie: nu pot sa vad hartia igienica pusa invers in suport (adica, in asa fel incat sta lipita de perete. din punctul meu de vedere trebuie pusaca sensul de rotatie sa fie spre tine - asa cum merge discul de polizor, daca stiti cum e aia). asa ca, pe unde ma duc, nu conteaza ca e restaurant, hotel, servici, in vizita, remediez situatia imediat.
floriinutza spune:
Ihi....si io si io pe o anumita bucata de asfalt (ca stiti cum sunt peticite trotuarele) tre sa calc cu ambele picioare de acelasi numar de ori. Nu ma dau peste cap pentru asta (adica nu-s ff ciudata) dar macar incerc (adica-s moderat de ciudata...).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
aveam o colega la scoala care facea totul extrem de incet, parca era in reluare tot timpul; bineinteles ca nu reusea niciodata sa copieze tot de pe tabla, asa ca isi copia intotdeauna acasa lectiile de la cineva.
dar nu asta am vrut sa spun. problema ei cea mai mare era ca de cum venea iarna si era putin ghetus, intarzia vesnic la ore, desi locuia in spatele scolii. intr-o dimineata am descoperit motivul. mergand apropiindu-ma de poarta scolii, am dat peste Ancuta care sa dadea pe gheata pe o baltoaca inghetata (normal). eu ma grabeam ca mai aveam doar vreo 2 minute pana la ora 8, si i-am zis: hai, hai odata, ca iar intarzii! la care ea, vizibil stresata mi-a raspuns: ma grabesc, ma grabesc, dar mai trabuie sa ma mai dau de 11 ori incolo si incoace pe balta asta. bineinteles ca a intarziat din nou vreo 15 minute, pentru ca, desi plecase la 7,30 de acasa, (drumul i-ar fi luat doar vreo 5-6 minute), "trebuia" sa se dea pe fiecare "ghetus" de 20 de ori intr-o parte si de 20 de ori invers.
asa ca, intr-adevar, mina,tu esti doar "moderat de ciudata".
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
floriinutza spune:
quote:
Originally posted by liliac1quote:
Liliana, tu esti ankalaura, da' vrei sa ne pacalesti!
denizel draga mea, imi faci o deosebita onoare sa ma confunzi cu ankalaura (pe care am cunoscut-o si e o tipa SUPER).
Ea din cate stiu are o problema cu aranjatul canilor si a sosetelor (doar) pe sarma...
Io-s un pic altfel...ma lupt cu toate de pe franghie!!!
Am probleme cu culorile!!!
Aaaa, mi-am mai amintit o chestie proprie si personala: NU pun niciodata ceva verde langa roshu, albastru langa portocaliu sau mov cu galben!! Cand ma joc cu Andra cu chestii de-astea care se imbina si sunt de diferite culori, am grija sa nu pun verde langa rosu, iar daca le pune ea, le stric pe furish si le refac!!!
Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani
poze Andra Ghiberdica
interesanta chestia cu culorile; o faci constient sau nu?
adica, stii ca intre culori exista mai multe tipuri de contraste:
-contrastul culorilor in sine
- " clar-obscur
-contrastele de complementaritate si de cantitate
-contrastul cald- rece
- " simultan
- " de calitate
se pare ca tu ai o problema cu contrastul de complementaritate.
adica, exista cele trei culori principale din care, teoretic, se pot obtine toate celelalte culori si nuante (alb si negru sunt non-culori, deci nu se pune la socoteala).
cele trei culori principale au fiecare cate o culoare complementara care este de fapt, amestecul celorlalte doua.
de ex:
rosu - complementara este verde, care este rezultatul amestecului dintre albastru si galben
albastru - complementara este portocaliu (amestec rosu+galben)
galben - complementara este violet (=rosu+albastru).
contrastul de complementaritate este unul dintre cele mai puternice dupa cel al culorilor in sine, dintre cele trei culori principale (rosu, galben, albastru). sunt curioasa ce interpretare ar putea da un psiholog "obsesiei" tale. N-ai incercat inca?
floriinutza spune:
quote:
Originally posted by liliac1
Aaaa, am intalnit un tip care avea un obicei destul de ciudat...de fiecare daca cand se ducea la baie, pentru orice nevoie (mica sau mare) se dezbraca complet!!
N-am inteles-o niciodata, dar nici n-am intrebat...
Alta: ma duc in vizita la un coleg si intru in baie cu...probleme. Cand colo, vad o masutza selecta de shah cu piesele aflate intr-o oarecare "dezordine" fix langa tron. Ies fericita, il intreb ce-i cu masutza aia, si-mi explica cum ca de fiecare data cand presteaza mai face o mutare, doua...
Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani
poze Andra Ghiberdica
chestia cu dezbracatul s-ar putea sa fie cam nasoala!
din intamplare, stiu o mamica cu doi copii care a avut o problema similara cu unul dintre ei pe cand baiatul era la gradinita. micutul fusese batut si pedepsit de educatoare sa stea in pielea goala pentru ca se scapase pe el (avea vreo 3-4 ani), si isi murdarise hainutele. oricum au trecut ani de zile pana a reusit sa-l dezvete de acest obicei, ca sa nu mai punem la socoteala consultatiile regulate la psiholog.
Ralu-Cat spune:
Doamne, ce norocoasa sunt!!!
Chiar ma stat si m-am gandit si nu am nici o "obsesie absoluta"... MA deranjeaza anumite chestii, dar trec usor peste ele.
Cand dorm, ma simt foarte rau daca e aer fierbinte in camera (cei care merg la vagon de dormit au patit-o poate), dar asta nu inseamna ca nu dorm pana la urma...
Si recunosc ca nu-mi place caldura prea mare, dar nu mor de nervi daca e cald...
In rest, dorm oriune, oricum, rufele le intind in functie de posibilitati, la gatit - cum apuc - etc.
Practic, nimic nu ma ingradeshte!!!