Mamici septembrie-octombrie 2005 (91)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

mary, si miruna are probleme cu buricul, numai ca noi nu ne-am dus la spital cu ea pina azi. Si gindeste-te ca miruna are o luna jumate. Mai exact avea un muguras ramas, care producea secretii. Si duminica dimineata mugurasul s-a facut rosu-rosu, si secretiile la fel, am zis ca mor. Am spalat cu spirt de multe ori si am dat cu baneocin pudra. Luni dimineata disparuse mugurasul de tot, a mai ramas un pic pe fundul buricului. Azi dr pediatra m-a trimis la un dr chirurg sa vada care-i treaba, ala i-a pus o compresa cu un lichid rosu septic, si in 48 de ore ma duc iar la el sa vada daca sint secretii. Of viata mea.

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Miflore eu il cintaresc pe asta mic pe cintar de oameni mari prin diferenta, cu el/fara el in brate... a luat 300 gr de cind a iesit din spital, greutatea lui nu o stiu... ca 4 kile cit ne indica la cintar ar fi foarte mult tinind cont ca in spital ajunsesese la 3.400 gr.

Ma gindesc ca Nanadana ne-ar fi trimis sms, eu am primit de la ea cind eram in spital... am numarul ei daca va interseaza!

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

Buna seara fetelor!
Ma scuzati ca ma bag si eu asa, sunt o burticuta de la ian-feb.
Stiti cumva ce s-a intamplat cu monval. Nu am mai vazut nici un mesaj de la ea din august?
Va multumesc!

Sa va traiasca bebicii!

poze

Ursoaica 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Buna fetelir,
nu am mai intrat din lipsa de timp..Alexandru aproape ca nu mai doarme deloc dupa amiaza...maxim o ora continuu..in rest doat cate 15-30 min...in schimb doarme noaptea de la 21 pana la 8-9 dimineata cu trezire la 4, 2 si spre dimineata din ora in ora.
In continuare se chinuie cu colicile...dar se mai amelioreaza de la sab simplex .
Kk face mult mai rar ..3 ori pe zi ..iar inainte facea dupa fiecare masa...cica i se maturizeaza sistemul digestiv.
Jadi si la mine tot numai de la un san papa..si nu a reusit pana acum sa-l goleasca.
Cred ca se indreapta vertiginos spre 6 kg..creste vazand cu okii,unele hainute ii sunt fixe deja si mi-a rupt mainile.
A inceput sa faca si mofturi tare de tot mai ales cand e obosit si are o personalitate..mama-mama.

Marlena & Alexandru *3 septembrie 2005*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Nanadana facem galerie si asteptam vesti de la tine!

Fetelor mai stiti ceva de Oana? Cred ca are de munca cu Andrew asa ca si mine ...
La multi ani Petra!..mai ai un pic si scapi de colici cool]..eu abia astept.
Eu nu l-am mai scos de 2 zile pe Alexandru afara fiindca stranuta cam des in urma unei plimbari facuta la ora 19 ..iar in casa stam cu caloriferul electric.

Marlena & Alexandru *3 septembrie 2005*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_flor spune:

maddy, aici imi dau si eu cu pp, ca de pe la hormoni se relaxeaza musculatura, si de aia nu apar contractii si nasti dupa termen. Am luat si eu cu fi-mea si am nascut in 40s+6z. Dar sunt taaaaare curioasa cum va fi acuma ca nu am luat nika.

La noi treaba cu nascarea e clara, vii cind ti-e sorocul. PUNCT. Adica sa fii in contractii regulate, sau sa ti se fi rupt apa.
Deci, acuma ... astept. Daca iti trece termenul, te cheama ei f des (zilnic sau 2 zile) si se uita 30 minute la contractii, la inimioara si face echo la placenta, stii ca se poate deteriora in timp. Si cam asta este, eu astept contractiile sau sa se rupa apa, altfel m-a chemat la termen sa mai masoare atunci. Cred ca in conditii extreme iti induc nasterea, dar nu prea o fac nici pe asta fara motive clare.

Proba suptului se face ptr bebeii alaptati la sin (la ceilalti cu bibe e usor), sa masori cit beau bebelusii la fiecare supt, si aduni si vezi cit beau zilnic. Cintaresti bebelusul inainte si dupa supt in aceeasi costumatie , adica hainute si pampers (indiferent daca l-a umplut intre timp . M-a invatat si pe mine asistenta in RO si faceam si ..... E stresant si din cauza marjei de eroare care trebuie sa fie f mica pentru exactitate (gindeste-te ca beau aprox 50-60 ml la inceput) si din cauza faptului ca ei nu beau la fel, pot bea mai putin si asimila mai bine, e total diferit de la bebe la bebe.
Eu una nu as mai recomanda la nimeni.

va pupic,
daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Buna seara, fetelor!
Noi suntem binisor. Adica dormim bine, dar uneori avem niste dureri de burtica de plangem ore in sir, cu mici pauze in care atipim. Eu zic ca este clar ca sunt crampe, pentru ca o apuca din senin asa, din somn. Si se frichineste toata, se arcuieste, se gheia o pauzaste. Titica nu prea avem, mai spre deloc. Am niste titici moi...Ma mulg si reusesc sa adun din 2 bucati titi cam 20-30 ml. Si nu mi se umplu de la o masa la alta. le trebuie cam 24 ore sa se mai umfle cat de cat. Nu cred ca e normal, nu? Daca o pun pe ea la supt, urla cat o tin puterile si scuipa titi afara. Cred ca nu-i plac sfarcurile mele, ca nnuu prea am. Si cand se formeaza, dupa cetrag de ele, sunt mari si nu prea ii incap in gurita. Asta e: ma mulg si ii bag in biberon. Si ii dau combinat, cam o data sau de maxim 2 ori pe zi, cand se aduna si la mine cate ceva.
Voi cu ce imbracati bebeii cand ii scoateti afara? La cate zile i-ati scos afara? Fii-mea are 7 zile azi, cred ca e cam devreme de plimbare, nu? Ati folosit marsupiul inca de la inceput? Ca eu tot am impresia ca in carut ii va fi frig. In camera la ea avem calorifer electric.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monval spune:

Buna seara
In sfirsit am dat de un internet ca sa va pot anunta ca am nascut si eu pe 30 septembrie la 38 de saptaminiun baietel de 3,600 si 54 cm. la spitalul ELIAS. Am nascut prin cezariana si totul a decurs ok.Am avut scorul apgar 10 .Cu aceasta ocazie va felicit pe toate ca sunteti bine si ca am scapat de stresul nasterii, acum ramine sa vedem de .Imi pare rau ca nu am stat de vorba mai mult cu voi dar nu am avut posibilitatea dar sper in curind sa pot avea un computer pt. a ne impartasi impresiile de dupa nastere si cele de cresterea bb-ilor. Va doresc succes si numai bine la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Seara buna la fete !
Am venit de la spital, i-am convins sa-mi faca cezariana (cam greu), a trebuit sa explic la nu stiu cate persoane motivele pt. care o vreau, apoi mi-au dat niste foi cu riscurile care pot exista....ti se inmuiau picioarele daca citeai, in fine, Doamne-ajuta, se va intampla miercurea viitoare....sper sa mai astepte bebe, care acum are 3 kg.
Mary, spune-mi, te rog, cum te-ai simtit dupa rahianestezie? Si aici tot d-asta fac la cezariana, nu peridurala.
Daca ai timp, da-mi niste detalii, te rog mult.
Pup fetele,

Carmi 38 si bebe Fabiano.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Monval, felicitari pt bb, sa fie sanatos si norocos!

Mai Sofia, ce mai tragi tu cu muncitorii astia! Macar poate dai peste unii mai eficienti...

carmi, deci ai avut succes, i-ai convins, bravo!

Mergi la inceput