Mamici de martie-aprilie 2006(17)
Raspunsuri - Pagina 11
ama_kaly spune:
Tina_Welsh merci mult de tot!acum intrebare:ce e eco transvaginala?kre e diferenta si de ce costa dublu?si nu pot sa aleg eu de care vreau sa-mi faca?si la eco transvaginala poate participa si taticul?uff..te-am naucit cu atatea intrebari dar sunt la prima sarcina si nici nu sunt prea documentata in domeniu abia akum m documentez si eu klumea!merci pentru ajutor
liris ink o data iti spun mult curaj in continuare si asteptam numai vesti bune de la tine pe viitor!!!
io
11+ si
din burtik
aida_o spune:
Liris...
Mi-ar fi placut enorm sa fim mamici in aceeasi perioada, chiar ma gindeam ce coincidenta fericita. Nu o sa-ncep sa-nsir aici motivele pentru care trebuie sa continui sa tii fruntea sus, pentru ca esti fata desteapta si le stii deja. Acum trebuie sa ai grija si sa fugi la urgenta la orice semn ca ceva e-n neregula. Instinctul ti-a spus multe inca de acum citeva saptamini, dar uite ca eu chiar credeam ca pur si simplu ai o sarcina usoara, dammit! Ai grija de tine, ok?
Altceva... nu stiu ce as mai putea adauga...
13+
Se mareste clanul :)
liris spune:
Doamne Laura ...asa e ? pai astia iar isi bat joc de mine ?! pe mine ma cheama peste o saptamina sa ma cureteze.....
Aiduta si mie mi-ar fi placut, dar asta e viata....
iti tin pumnii pe mai departe.
va pup pe toate si multaaaaaa sanatateeeee!!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Tina_Welsh spune:
Ama_Kaly, transvaginala e cea, in care iti baga o chestie ca un pix mai gros inauntru si se uita la bebe, iar cea normala e aia pe burtica!Nu conteaza daca vine si sotul!Acum depinde!Eu am facut la el cand aveam 9 saptamani!POti sa ii spui bineinteles de care vrei tu!Dar mentionezi inainte insa parerea mea ar fi sa il lasi pe el sa decida!Iti urez succes si sa stii ca este un doctor exceptional!Pe mine m-a ajutat chiar si acum desi sunt in scotia!L-am zapacit cu telefoanele si nu a zis nimic!E un dulce!
Tina
and Tina and Mark's baby
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel
aida_o spune:
Ama_Kaly,
daca medicul nu vede clar la eco normala, de aceea are nevoie sa recurga la eco vaginala. eu zic sa nu refuzi, este spre binele tau si al lui bebe :)
13+
ama_kaly spune:
Tina_Welsh si aida_o va multumesc!vroiam sa stiu care e diferenta intre cele doua..bineinteles k las doctorul sa decida k in fond el e cel care se pricepe ce si cum ar fi mai bine nu eu!maine o sa ma duk deci la eco si o sa va dau vesti!sper sa fie bine..am emotii de akum!si imi da si pozik cu bebelul nu?trebuie sa-i cer?va
si mercic pt ajutor!!
aida_o spune:
daca el nu-ti da poza, cere! :) eu nu am cerut, da' am zis ca na, eram la urgenta si eram toti luati "pe banda".
dar tu cere de la inceput, sa stie sa se pregateasca sa-ti dea :))
bafta si nu fii speriata 
13+
ciuf spune:
Salutare,
Mai fetelor ce vesti triste. Aseara citeam ca murit micuta Ayumi, iar azi sa aflu ca sarcina lui Liris murise demult.
Sa stii, Liris, ca si aici te iau cam tarziu in vizor. Cand eram insarcinata cu Luca, am ajuns la prima vizita dupa 11 saptamani. Mi s-au dus si mama lor de sangerari, am ajuns si la urgenta, si cand a venit ziua de vizita la medic eram curata, totul era in regula. Doctora mi-a explicat ca in primele 12 saptamani sunt sanse mari ca sarcina sa se opreasca si pe motivul asta nu se grabesc cu programarile.
Acum deruland filmul un pic inapoi, imi amintesc ca tot intrebai de nu stiu ce tratament facut pentru tine care s-ar fi putut sa fi afectat bb. Poate asta a fost si cauza de a murit bb.
Ar fi bine daca ai reusi sa convingi doctorul sa-ti faca niste teste. Dar daca ma gandesc la sistem... parca ma indoiesc.
O prietena de-a mea a pierdut 11 sarcini, una a fost extrauterina, si una dusa la sfarsit cu noroc. Si de abia acum s-au gandit sa-i ruleze niste teste. Rezultatul: sanatoasa tun. Toate sarcinile se pare ca au fost cu defect cromozomial.
Acum, Liris, referitor la o posibila infectie, sfatul meu e sa te duci la Urgenta si sa mimezi ca ti-e rau. Da-i incolo. Gandeste-te la sanatatea ta si ce urmari ar putea avea o eventuala infectie.
Aici in foarte putine cazuri ti se face chiuretaj. te cam lasa sa elimini singura sarcina. Dar nu stiu dupa cat timp.
Gasisem un link in care spuneau cativa doctori ca te poti apuca de concepere imediat dupa terminarea sarcinii. Ca nu ar trebui asteptat 3 luni. Imi amintesc ca a intrebat Mia si am postat atunci un link, dar zau ca nu-mi mai amintesc unde a postat intrebarea.
Iti doresc putere sa treci peste tot si sa auzim ca pana la urma totul va fi bine.
Te pup,
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
aida_o spune:
exact cum zici tu, ciuf: uneori trebuie sa te mai si prefaci ca esti "grav" bolnava, daca asta iti inlesneste drumul catre medici. trist, dar adevarat. in mod normal, si eu ar fi trebuit sa merg la spital doar daca umpleam 4 pad-uri cu singe, dar mi-am zis ca daca tot platesc asigurare medicala, de ce sa nu si beneficiez de servicii in schimbul acestor bani? ai naibii, in schimb au grija sa te atentioneze daca ai uitat cumva sa-ti platesti asigurarea premium...
asa ca simulezi putin, si gata.
apropos de asigurarea medicala, de azi se pare ca sunt si eu acoperita de toate beneficiile oferite de firma mea, yesss! am primit o hirtie pe care s-o completez, ceea ce inseamna ca s-a terminat perioada de proba
teoretic, as putea sa-i anunt ca-s gravi, da'i las pina saptamina viitoare, ca io stiu ca pe 18 octombrie se termina perioada de proba. sa vezi surprise atunci :))
13+
ama_kaly spune:
aida_o
si merci pt incurajare!!uff..de abia astept sa-l vad pe bebe sper sa fie bine tot..da citisem ca eco transvaginala nu e recomandata in primul trim kiar aici pe forum nu mai stiu exact unde..in fine,vedem ce spune dr maine!o sa va spun si voua..multumesc pt ajutor si sfaturi!puuup
io
11+ si
din burtik