Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Noki alcool este de 70 la marmacie. E bun si ala. Asa ma gandeam si eu cu syuper-bugetarele de noi.

intru pe fuga ca mi-au venit mesterii pe la 6 dar macar a venit si Tart. Sef si se pare ca vor termina.

Va mai citesc eu mai tarzior, acum am facut o mare diag. Ma duc sa vad ce mai mesteresc

Lavi0000000002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BIC draga, sigur toate avem temeri mai mici sau mai mari.
Credeam ca doar eu sunt “dusa” si prapastioasa ( nu ca va fac pe voi “duse” dar mie asa-mi spune lumea ca sunt dusa) dar acu’ sunt sigura ca toate viitoarele mamici au aceleasi preocupari. Dr mea mi-a zis ca sa ma gandesc la odihna…..la mancarica buna..si nu la asa chestii.
INA asa-I cu uniformele, dar sa vezi si la noi eleve de liceu…sau mai nou de clasa a VIII-a..e jale. Pur si simplu nu pot sa-mi dau seama cum se pot duce la scoala cu burtile goale, cu sanii aproape dezgoliti….maachiate de parka s-ar duce la disco.
Plus ca le dai 19 ani si ele nu au nici macar 14!!!!!
Si asa stau si eu si ma gandesc ca am avut o copilarie frumoasa, stiam sa ne jucam…am crescut la curte si aveam spatiu de manifestare, pe cand la bloc…
RIPLEY….pai nu-I frumos sa vb de sarmale si afumatura. Si eu abia astept bradul, chiar ma gandeam ca trebuie sa strang masa din sufragerie pt brad , dar daca o sa vina cineva la noi sa punem masa…o sa-I asez pe jos.
MONET chiar imi pare rau sa aud asta. Eu dupa 5 zile de stat acasa ma simt mult mai bine. Dr de femilia mi-a zis ca si arat mai odihnita!! PUPICI si sa vina bebelina cand crezi tu ca e mai bine.
MANDY si eu am placenta anterioara si am citit despre chestiile astea la cezariana…darn u ma mai gandesc prea mult. Si sper totusi sa nasc (USOR si REPEDE) pana sa ajung la cezariana.
Sau si la nastere ar fi vreo problema?
Cand ma gandesc la taietura....parca mai bine-i cezariana.

joy + bocanila31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Noki Lara si mie mi-a trecut socul initial ( vis-a-vis de socrella- nutella) ca nu am incotro.
Multumesc;imi place aceasta sarbatoare mult fiindca aduna familia si prietenii impreuna. Intr-adevar, nu se compara cu Craciunul, acela este mult mai deosebit ( numai daca punem la socoteala cadourile …fara sa mai adaugam zapada, decoratiile, mirosul de brad si de cozonaci, sarmale, etc.)
Intr-adevar Noki, am din plin pentru ce-i multumi lui Dumnezeu, pentru mine este un an foarte “roditor”
Mandy acum vorbesc foarte serios, incearca sa maninci niste seminte de floarea-soarelui, niste migdale, am citit undeva ca “sintem ceea ce mancam” si daca ducem lipsa de anumite vitamine, minerale, etc. din corp de aici si diferite stari; bine, la noi sint si hormoneii de vina, dar eu tot cred ca putem sa la dam de cap, ce, sint mai tari decit noi?
Meems incerc sa ma consolez cu ideea ca voi vedea ce voi face la momentul respectiv …sotul meu ma linisteste spunandu-mi “Ina, toate la rindul lor” si pe moment ma potolesc, dar dupa o perioada noianul de ganduri da navala iar.
Lavi02 deci stim deja programul tau pentru acest sf. de saptamina: curatenie! Ei, este bine si asa, cine va sta pe urma intr-o casa curata cu geamuri termopane?
Tania cu saramura de-aseara care m-a tinut treaza asta-noapte a mai fost cum a mai fost, dar sa vedem cum o fi cu pizza pe care tocmai am avut-o acum - am avut lunch cu compania- si cutia de pepsi pe care o savurez fara mila ...daca aseara am avut o scuza ca de, eram in vizita, vezi-Doamne, si atunci nu faci mofturi la mincare, astazi pot spune ca a fost lacomie, nu a mai fost nici o pofta deci ma astept ca la noapte sa fiu in schimbul III , sa vedem atunci cine imi mai tine companie, cind toata lumea doarme?
Cristina sper ca esti bine !
In alta ordine de idei, astazi am avut un spor cu lucrarile mele de nici nu-mi vine a crede, desi de dimineata ma intrebam cat de mare randament voi putea sa dau avind in vedere ca este vineri, long week-end si gindurile imi fug la "activitatile" mondene care ma asteapta in urmatoarele zile...da' am avut spor,chef si de toate ( in ciuda faptului ca ploua si este nasol afara iar eu sint meteo-dependenta ) si sincer, o pun pe seama migdalelor pe care le tot rontai de ieri; trebuie sa existe o explicatie, caci altfel,nu vad cum...
Si in plus, nu vedeti ce limbaritza am?
Gata, hai ca fug, mai las loc si la altii ca nu vreau sa monopolizez forumul

Pupicei
Ina & bebelusha 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetele sunt !!! Au venit pana la urma au facut si au si terminat!

Azi am plans de nu stiu cate ori, mi-a zis si Silvia: nu mai plange mami, stai linistita, uite, eu nu plang!

Of! Acum putem sa ne apucam de curatenie. Citesc repede ce ati scris si raspund is mai repede, sa-l ajut pe amaratul ala de sot al meu care tocmai a venit acasa "odihnit{' de la servici!

Ina vorba lui taica-meu: "cand ati venit mi-ati fost prieteni, cand plecati imi sunteti frati!". Asa-i vizitele de lungime rezonabila sunt chiar placute. Programul meu de week-end consta in curatenie+invatat+gatit dar ma ajuta si soacra care vine sa aiba grija de noi cat timp sotul e plecat.

Biculet nu numai ca e normal sa ai toate indoielile si temerile pe care le ai, scrie si prin carti de ele, ar fi anormal sa nu le ai! Fiecare le avem, intr-o masura mai mare sau mai mica, inclusiv noi care suntem la al doilea.

Ina, ia-o incet! Sotul meu, inainte sa avem copii zicea ca nu crede ca s-ar descurca pe partea de educatie. Dar daca te preocupa modul in care iti educi copilul, ai tot timpul de acum incolo sa mai citesti carti de psihologia copilului, etc, sa te tii la curent.. eu citesc din cand in cand si mi-o recunosc pe Silvia, uneori mi se pare ca ii gasesc portretul in carti. Si gasesc acolo si sfaturi, solutii, pe unele le aplic, nu pe toate merge sau pot... dar daca te preocupa asta vei fi o mama buna! Daca nu-ti pasa, nu te informezi si faci asa cum ai vazut la vecina sau mama sau soacra atunci risti sa nu fii o mama buna. Dar daca te informezi si mai ales filtrezi tot ce citesti prin dragostea ta de mama, vei reusi!

Teama de nastere - mie sincer mi-e frica 1. nu cumva sa ajung la cezariana si 2 sa nu fac iar hemoragie. Plus, bineinteles, ca s-ar putea sa nu fie ceva in regula cu bebe. Durerea o s-o indur, mi-o asum, stiu ca exista dar stiu si ca se termina, dureaza maxim o zi toata treaba, mai nasol 1-2-3 ore dar in schimb la sfarsit o am pe sufletel ! Si mai stiu ca toata treaba e suportabila pt ca asa "it is designed to be"!

Ripley e vorba de vestita formula pe care am gasit-o si eu pe net si am pus-o pe aici rugandu-va sa o verificati (dar n-a verificat-o nimeni in afar de mine ). Bineinteles, foarte bine este ca bebelusa e bine dezvoltata. Dar iti ziceam sa nu te bazezi ca fix greutatea aia va fi pentru ca se intampla si erori. Plus ca formula e estimativa din start. Dar asta e imp, ca bb e bine si a crescut frumos!

Hai ca se vor lumina lucrurile si pe la noi!

Mandy stai asa, ca nu se moare asa usor dintr-o cezariana! Cred ca v-am povestit ce hiper-hemoragie am avut eu de am ajuns la tensiune 5, si lesinam culcata fiind, dar uite ca happily n-am murit!

fetele, Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Ina, o sa incerc si eu cu migdale-ca oricum imi plac foarte mult si chiar cu seminte, poate ca o sa tina si la mine smecheria.
Lavi02, in momentele cand gandesc rational, ca un om normal nu imi trece prin cap ca se poate muri usor dintr-o cezariana, numai ca in ultima vreme cred ca hormonii mi s-au urcat direct la creier si nu ma mai pot controla, imi trec prin cap tot felul de scenarii urate. Vreau sa fie totul in regula si operatia si bb sa fie sanatos, cred ca e propozitia pe care va trebui sa o repet de acum incolo de mai multe ori pe zi.

Mandy, 35+, maine 36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Stiti ce mi-as dori?
Stiu ca pare o prostioara, dar mi-ar place sa sumarizez toate mesajele postate si sa le pastrez undeva, intr-o cutiuta ascunsa, iar cind fetitza mea va fi mare intr-atit incat sa inteleaga, sa i le arat; “uite, mamica, cind erai tu in burtica, care erau temerile, emotiile si sentimentele mele” , fiindca aceasta va reprezenta de fapt, istorioara ei dinaintea nasterii.

Pupicei,
Ina si Rachelina 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Intru si eu sa va salut si sa va urez un weekend placut!
Azi am avut o zi plina, in care m-am preumblat in toate partile, am vazut si bebelina amicei mele, care e o adevarata donsoara la 1an jumate, am fost si la piscina insa din pacate pt aquagym ....trebuie sa astept ca sunt pe lista de asteptare, deci pana una alta o sa ma duc in bazinul normal sa inot.

Acum cateva minutele eram tare pusa pe ganduri pt ca bebelina mea nu prea dadea semne de viata cum m-a obisnuit, si tocmai ii ziceam ca daca nu se pune pe zbenguit maine dimi mergem la doctor...si in nici 3 minute a inceput sa se intinda pe toate partile de nu stiu ce sa mai cred: sau e "pasare de noapte" si isi face somnul ziua sau nu ii place cum suna cuvantul doctor
Asa ca maine, in loc sa mergem la doc gineco o sa mergem cum ne-am propus de mult timp la targul de carte nu departe de aici, si sper sa pot sa iau autograf de la Bernard Werber, care va fi vedeta zilei(mie mi-a placut enorm cartea L'empire des anges - oare cu ce titlu a fost tradusa in ro?).

Ina, ce frumos le spui tu lucrurilor pe nume, asa cum si eu as vrea sa le exprim...dar nu am talentul tau. Si cum spun francezii: "chapeau" .

Va las acuma, cred ca o sa va mai citesc un pic si apoi o sa incerc sa dorm sau sa ma uit la pereti!

Alina si Bebitza Amalia 34+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am fost si eu azi - in sfirsit - la cardiolog, care s-a cam speriat de ce ritm cardiac am eu (in mod regulat peste 125/minut), pt. ca practic inima mea nu mai are timp de odihna! Nu a prins nici o extrasistola (mai nou alea-mi apar noaptea!), dar mi-a prescris beta-blocant selectiv zilnic, ca a zis ca nu se poate chiar asa! Mi s-a facut si o echo de cord la care - slava Domnului - s-a infirmat presupunerea lui ca ar putea fi si un pic de hipertrofie cardiaca.
Cam asta, acum mi-e cam rau de cit am stat pe acolo, asa ca fug sa ma intind, poate mi se mai dezumfla si picioarele astea, macar un pic. V-as pune si o ppoza cu ele, dar mi-e ca aveti cosmaruri la noapte...

Poze cu burtici: http://community.webshots.com/user/mimutalf

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by dordia2000

In legatura cu intalnirea eu nu pot joi pt ca ma duc la dr. deci dupa cum vad eu probabil ca o lasam pe sapt cealalta!! Sau in Weekwnd! Desi nu cred!!

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Am revenit!
dordia votez ptr saptamana celalta, ca tot intru in prenatal.
Dar daca a veti face saptamana viitoare, voi incerca sa ajung.
bic nu te ingrijora ptr dimensiunile bebe-ului, la eco ti-a spus ca este totul OK. Eu nu am luat decat 7 Kg (dupa 31 de saptamani), dar bebelina are deja 1,5 kg.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

NEATZA si o zi buna.
SIMINAF, dar cum suporti pulsul ala? eu am peste 95, cu o tensiune mica 89/55 si nu prea imi este bine. Adica ieri cand am fost la dr de famile, era mai buna....109/60.
Nu ar trebui sa te odihnesti ? sa stai mai mult acasa??? nu stiu ceva care sa nu te mai solicite tare rau..pupici multi si sa fii sanatoasa sa ne dai numai vesti bune
Bocanila al meu imi da trezirea cu noaptea in cap. De pe la 4.00 nu pot dormi si tare mult as vrea sa stiu cu ce ma inghionteste. Daca este cu capul in jos...ma tot gandesc ca dau ba de un fundulet, de un cot sau genunchi...
Mi-am propus ca intr-o saptamana sa TERMIN de TOT casa asta ca nu o mai suport...!!!!!

joy + bocanila31+

Mergi la inceput