Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Lavi02, cand ii dai banii moasei si infirmierei?Inainte,dupa?Eu nu stiu cand sa-i dau si i-mi e frica ca daca ii dau inainte nu-i dau cui trebuie si daca ii dau dupa poate o sa creada ca sunt o nesimtita si nu le dau nimic si nu ma ajuta si ma lasa sa ma chinui...te lasa sa intrii cu ceva la tine in sala de nastere,telefon,sticla cu apa?Ca daca da o sa bag banii in husa la telefon ca m-am tot gandit si in alta parte nu am unde!Offf ce stres!Si eu am schimbat deja de 10000 vreo 4-5sute, maine o sa iau si plicuri sa mii asez care...pentru cine.Si eu sunt de acord cu tine,adica daca nu dai bani nu se uita nimeni la tine si nu te ajuta cu nimic.Catutza36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Vai, cand va aud vorbind deja de nastere ... parca imi creste tensiunea Noi mai avem 2 luni jumatate totusi, probabil ca la un moment dat o sa-mi doresc sa vina mai repede momentul, dar deocamdata... stiti voi: radem, ne zbenguim, dar nu parasim incinta !

Pana una alta eu sunt tot in coada de peste cu doctorul, daca va mai amintiti voi dna a mea va pleca in concediu in sapt. 39, 40, 41 ale mele si inca n-am luat nici o decizie caci n-am gasit nici o solutie 100% rezonabila.

Ca tot vorbeati voi ieri de kg : am reusit sa gasesc si eu un cantar (ca al nostru s-a ratacit in marea vanzoleala cu santierul): am ramas la +8 kg!! Nu ma asteptam, am avut un salt enorm intr-o anumita perioada, acum vad ca m-am calmat. Traiasca orele suplimentare la serviciu (asta a fost metoda mea dintotdeauna sa scap de kg) si strugurii la desert !!

Maria & bebik din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Leea, bine ai reintrat pe forum! Si eu ma gandea la tine dar ziceai ca peste calc o sa se puna un strat gros de moloz si praf pana mai ai acces la el. Dupa cum vezi suntem mai multe cu moloz pe aici!

Joy teoretic se poate intoarce cum vrea pana in ultima zi. Practic, anatomia femeii favorizeaza pozitia cu capul in jos si o data ce ajunge asa ii e mai greu sa si-l mai scoata. (in luni mari, of course). Ce am auzit eu: sa te un dr care voia neaparat sa faca femeii cezariana (ca pleca pe cand avea ea DPN-ul si sa se asigure ca-si ia partea) asa ca la fiecare control ii zicea ba ca e cu capul in jos, ba cu fundul, ca pozitia nu e fixa si deci e f f riscant sa nasca normal si e musai cezariana. Femeia era la al 3-lea copil, primii doi nascuti normal si bble era bine mersi cu capul in jos. L-ar fi nascut normal in 2 timpi si 3 miscari. Asta apropo de moralitatea unor doctori.

catuta, cel putin la Giulesti, dupa ce intri in sala de travaliu te preia o moasa care vine tot mereu la tine, iti mai monitorizeaza copilul, te intreaba de contractii, iti pune perfuzie/iti da injectii, etc, ce e cazul. Dupa ce vine de 2-3 ori la tine o intrebi daca ea te va ajuta la nastere. Daca zice ca da, ii bagi frumusel banii in buzunar. Ideea e ca in principiu la 6 sau 7 dimineata si seara se schimba tura. Ideea e sa-i dai celei care va fi in tura cand nasti tu. Daca sunt doua care se ocupa de tine, le dai 500-500. Nu stiu care e sistemul la municipal. La Giulesti sunt mai multe moase/tura dar este o singura infirmiera la sala de nasteri si travaliu care sunt separate doar de 2 usi batante sau ceva de gen. Ei i-am dat dupa ce am nascut, dar acum o sa-i dau inainte si o sa-i spun ca o rog sa-mi dea apa, sa ma stearga cu prosopul ud, etc. Data trecuta a facut ea toate astae si i-am dat dupa. Infirmierei nu-i prea da toata lumea, deci nu e "obligatoriu".

Bineinteles, intri cu tot bagajul, de asta ziceam ca nu e bine sa ai un bagaj super urias, ca nici nu le place. Asa ca poti sa ai apa de baut, telefon, banii poti sa-i tii in buzunarul de la halat sau prin bagaj...

lavi02
Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Salutare!!!

Azi implinesc 34 saptamani fix si intru in panica din cauza ca nu se termina cu zugravitul!!! Saracul Sotul meu munceste din greu dar...e doar unul!!!

In ceea ce priveste "darul" habar nu am cum o sa fac mai ales ca mie nu imi place sa dau plicuri dar voi fi nevoita se pare. Eu tot la 4-5 mil ma gandeam pt dr.cu care nasc iar restul probabil ca o sa va urmez sfatul si o sa dau cate 1 mil la anestezist si neonat si cate 500 la moasa(e). Apoi am inteles de la cineva care a nascut la Caritas ca se dau cate 50 000 la asistente/tura care se ocupa de copii si cate 20 000 la toaleta pe care ti-o fac. Mi se pare cam putin 20.000 dar o sa ma orientez.

Nu mai pomeneste nimeni de intalnire???? Sau nu mai vreti???

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

eu pe-aici auzisem de urmatoarele scoruri (pt cezariana):
- 200e dr;
- 100e anestestezistul;
- 1 mil neonatologul.

nashtere normala:
- 100-150e dr;
- 100e anestezistul pt epidurala;
- 1 mil moasa;
1 mil neonatologul.

habar n-am cat o sa dau, cred ca-l intreb.

xandra

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Anda

Lavi02 si mie imi place Natalia.

Fetelor am dat ieri telefon dr. gin. sa-l intreb despre radiografie dentara dar secretara mi-a spus ca-i la spital si nu mai vine pina pina luni asa ca am fost azi dimineata la prima ora la dentist, faza buna este ca nu am avut nevoie de radiografie si faza mai putin buna este ca m-am trezit ca-mi face anestezia inainte sa fi avut eu timp sa intreb ce se intimpla ( asa cum i s-a intimplat si lui Tania) …si asa mi-a facut de vreo citeva ori in sarcina asta vreo cateva radiografii si anestezii, desi i-am atras atentia ca sint insarcinata, nu vreau nimic ce ar putea periclita sanatatea copilului.
Mi-a cazut un pivot pe care era pus un dinte de portelan si mi-a spus ca nu-i problema, mi-a taiat putin din gingie cu laserul si mi-a pus la loc si pivotul si dintele. Nu va spun cu ce emotie am stat fiindca mi-a dat cu tot felul de solutii si am simtit gust cind de amar, cind de acru (si nu vroiam sa le inghit) si asistenta in loc sa aspire imi vorbea despre cum a fost acum 30 de ani cind l-a nascut pe fi-su, eu tot ceream voie sa scuip ( si trebuie sa te ridici de pe scaun, nu au chiuveta la indemina) si am intrebat din nou “sigur ceea ce-mi pui nu afecteaza copilul???” si am fost asigurata ca nu, insa tot nu am incredere si am sa va spun de ce; dentistul era racit, fonfanea si fornaia,nu a purtat masca, incercam sa ma abtin sa respir cind imi vorbea – cind cineva iti vorbeste trebuie sa-l privesti in ochi, nu, nu poti intoarce capul - dar cum sa te feresti cind statea deasupra capului meu? Imi venea sa urlu “ esti medic, ai trei copii, pune-ti naibii o masca, nu am chef sa ma imbolnavesc acum!!!”
Bebelina mea s-a zbatut saracuta, nu stiu daca nu i-au placut gusturile sau daca nu i-a placut durerea mea, cert este ca mi-este teama pentru ea. O sa ma doara citeva zile si o sa stau cu durerea asa, ce sa fac, nu-i prima data, mi-a spus ca pot lua tylenol dar nu vreau, sper sa-mi revin pina simbata cind trebuie sa mergem la un botez.
Nu contest profesionalismul lui, este un dentist bun si il cunosc de ceva vreme si chiar il admir, dar ma gindesc asa; doar cca 2% dintre pacientii lui il reprezinta femeile insarcinate, cit s-a documentat el si cit stie despre contraindicatiile solutiilor pe care le foloseste in cazul lor?
Zilele astea o sa maninc cat mai multe citrice, prevenitv, ca nu am chef sa ma trezesc mucioasa.
Nu ma sperie durerea si senzatia neplacuta cat ma sperie sanatatea micutei mele buburuze. Ca le mai am si pe celelalte pe cap acum ( inchderi de an, soacra, renovare ,etc.) astea sint bonus ptr. mine si incercari carora le voi face fata, cu siguranta.
Eh, cam asta despre noi.
Voi se spuneti, are vreun efect nasol anestezia aceea locala + maglavaisurile cu care mi-a dat? Stiam ca cea generala nu este recomandata.
Pupicei la toate.

Ina in durerere si Rachelina cea speriata 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

INA iti inteleg frica si durerea!!! Am avut si eu, in trimestrul 2, cateva vizite la dentist, dar nu mi-a facut radiografie sau anestezie. Nu era nevoie, probabil, desi mi-a pus tot felul de materiale, cand mi-a pus plomba definitiva mi-a facut cu lampita din aia cu lumina mov, am uitat cum se cheama.

Nu cred ca o fi fost doct. tau atat de inconstient incat sa foloseasca ceva care sa-i faca rau lui bb. Desi , daca era fornait, trebuia sa te protejeze.

Dar nu te mai stresa si tu din cauza asta, bine ca a trecut.

Brrrr, cand ma gandesc la cati trebuie sa dai bani....... De n-oi uita pe careva.

Eu mi-am luat ieri pijamale si halat, le iau usurel.

Pupici.

Mihaela 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Am intrebat despre faza cu bb-ul daca se mai intoarce, pt ca mie aseara mi-a zis dr ca este cu capusorul in jos. Mama imi spune mai devreme nitel, ca mai greu se poate intoarce daca este in pozitia asta si ca mai mult ca sigur ramane asa.
Eu i-am zis ca nu ca uite, prietena mea care a nascut prin cezariana la pantelimon....a internat-o si in ziua internarii i-a zis ca este bine mersi cu capul in jos bb-ul si ca a doua zi a anuntat-o dupa control ca bb-ul s-a sucit, ca este transversal si ca o opereaza ca altfel nu poate sa nasca. Nu neg . Dar daca a fost o manevra de-a dr? Posibil, nu? Mie si acuma mi-a zis dr de cezariana dar nu am vrut sa-l intreb ca este cam rezervat in discutii. Tipa care o stiu si este la el, il tot intreaba la fiecare control cum o sa nasca si ii spune ca este devreme sa se pronunte...

joy + bocanila31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Uraa, am sosit acasa!
Multumesc pentru remarcile cu privire la numele Ilinca. Eram eu convinsa ca este un nume frumos, dar mai voiam o confirmare.
lavi02 vreau si eu "articol cu grafice de crestere" daca este pe net.
corap e bine ca exista un tarif, ca sa nu ma iau dupa "zvonurile" din maternitate.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Vreti sa va calculati data nasterii?:

http://pregnancytoday.com/reference/articles/whendue.htm

Ina

Mergi la inceput