Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Lavita, si pe la mine e cam la fel, o singura chestie, am bucataria mica si are cum sa manince eva acolo, scaun special are in Pant, aici manainca in acamera pe un fotoliu, asa ca de facut curat in camera facin fiecare zi, adica matur.in schimb curat , da dar la oridine, ma refer, la hairtiute rupte si imprastiate, la frimituri de la piinica sau vreun gfursec, cu jucariile nu mai vorbesc.

depresia post o sa apara cam la toate, acum este vorba de putere, de remontare rapida si de sustinere, daca ai iubire si intelegere, ajutor si sprijin, scapi mai repede.

Azi m-am epilat singura cu aparatul, dureroasa operatiune.Ma gindeam sa ma rad de acasa pt operatie, pt e mai igenic si mai sigur, sau daca nu sa ii duc lama mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Mandy, sunt de acord cu tine, sumele de pana in 200 de euro mi se pare rezonabile, iar a conditiona un act medical cu 5-600 eur e nesimtire. Si eu nu as merge la un astfel de doctor. Revin la ce am mai spus mai demult: medicul e obligat sa te trateze/ajute, daca tu simti nevoia sa-l recomensezi in plus e optiunea ta. Of ce ma deranjeaza chestiile astea.
Eu v-am spus ca nasc la privat - pt ca s-a mutat doctorita mea acolo din motive obiective: 10 milioane = 3 zile spital, medicamente, moasa, anestezist, neonatolog, pediatru, ginecologul lor... etc deci tot tacamul + 5 mil doctorita mea, care fiind exclusiv privata asta e tariful. Mi se pare corect sa mi se spuna in fata cat ma costa din start, desi oricum i-as fi dat 200 eur. Asa 5 mil plus ceva bijuterie cadou, deci tot 200 eur va fi. Pana acum s-a ocupat super de mine, sunt sigura ca si la nastere va fi ok, e prietena si colega cu mama din liceu, si 200 mi se par rezonabili dar si suficienti.

Ripley si Ana Ecaterina, 34+

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

RIPLEY....5 milioane costa dr acolo, la clinica? NEUROUL meu nu pricepe...
Sau pt ce 5 mil?
Soryyyy

joy + bocanila31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Buna fetelor!Ma bucur ca nu a nascut nimeni inca si ca ne apropiem de termen!Eu de azi am intrat in 36 de saptamani asa ca de dimineata m-am trezit si m-am apucat sa-mi fac bagajul.Am vazut ca-mi trebuie si un capot sau halat,eu capot nu port si nu-mi iau doar pentru cateva zile asa ca am pus intr-o punga separat halatul de baie(ca este mare si gros si-mi ocupa jumate de geanta).Mine merg la banca sa scot banii pentru nastere si sa schimb sa am marunt.Eu ma gandeam asa:4-5mil dr-depinde daca nasc ziua sau noaptea,adica daca o chem de acasa sau nu,1mil anestezist(lui nu stiu cand sa-i dau banii,cum se procedeaza?ca nu o sa am buzunar la camasa de noapte,voi ce stiti?)1mil la neonatolog,si cate 500 la moase sau cine o mai fi in sala de nastere.Mircurea viitoare merg la control si atunci o sa-mi iau si epidurala,ca am inteles ca se gaseste la farmacia de la Municipal.Cam atat despre mine pe pana acum.Catutza36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Joy, scuze, nu m-am facut eu bine inteleasa:
Deci clinica cu totul = 10 milioane. In acesti 10 milioane intra si faptul ca patronul clinicii, care locuieste deasupra clinicii si asista la toate nasterile, participa ca ajutor pe langa doctorita mea, cika asa vrea el.
Iar doctorita mea personala ma costa 5 milioane, total separate de cele 10 pt clinica.
Total 15 milioane.

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

.....Mi se pare destul de rezonabil.
Adica probabil in spital te costa cu putin mai putin, dar esti stresata daca dai destul, daca aluia ai dat, sau celuilalt nu...
Chiar zic ca e OK. Daca alegi calea asta, stii la ce trebuie sa te astepti.
Dar alti doctori au acelasi tarif ca dr ta?

Eu numai pot de dureri de oase, ma dor incheeturile mainii, cotul, degetele...imi vine sa la tai. Este sigur ceva legat de vreme ca eu sunt "meteosensibila", mi-a zis dr ca suna mai frumos decat ca am reumatism....Nu este obligatoriu sa ploua (la meteo chiar spunea ca o sa fie frumos zilele astea) dar creste presiunea atmosferica...!!!!

joy + bocanila31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

catuta sa stii ca fix asa m-am gandit si eu: 4 milioane daca nasc ziua sau cand e el de garda, sau daca ajung sa nasc cu declansare si 5 daca vine la o ora ingrata special pt mine. Sau daca apar cine stie ce probleme deosebite. Eu o sa am o singura moasa la care ii dau 1 milion (asa e la Giulesti, ai o singura moasa), cu neonatologul vad la fata locului, la asistente 50, infirmiere 20, infirmiera din sala de nasteri 100-200 ca sa ma ajute, sa-mi dea apa sa beau in timpul expulziei, sa ma stearga cu prosop ud pe fata, + ca ea curata daca cumva ma scap pe mine la expulzie... data trecuta asa am facut si mi-a fost tare bine, a fost o draguta infirmiera aia. Ieri cand am fost la spital am vazut-o, ajuta o lauza sa-si coboare bagajul, deci tot amabila e si acuma. Cotizat, of course.

Deja mi-am schimbat la banca 500.000 in bancnote de 50, mai trebuie sa schimb 500 in bancnote de 10 (ii trebuie si sotului ca sa intre in spital la alte ore)... si vreun milion in sute.

Please nu incepeti sa-mi faceti morala, asta-i viata, asa e obiceiul, vreau sa am o nastere cat mai "netezita", o sa am destul depresia postnatala, nu vreau sa ma mai cert cu nimeni pe acolo, prefer sa dau banii si sa se poarte frumos cu mine si punct. Nu dau socoteala la nimeni pt chestia asta.

Daca eu nu dau bani nu o sa desfiintez sistemul asta in Ro, in schimb imi fac viata iad in maternitate.

Cu unele am rezolvat mai ieftin: mi-am luat de 19.000 10 supozitoare cu Diclofenac in loc sa merg sa ma rog de asistente sa-mi puna unul si sa dau 50.000/bucata in felul asta.

Lavi02 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

shoricutza, nu te impacienta cu rh-ul negativ, mai ales daca esti la prima sarcina. Cauta aici la Odisee sau la Clinica virtuala ca este dezbatut subiectul.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Buna fetelor!
Mai rar vin pe DC, caci tot timpul, sau mai tot timpul mi-e rezervat lucrarilor din apartament.Pe la serviciu stau f putin,motiv pt care ma cert f des cu seful.Ina intreba de mine la un moment dat.Sint bine,in general,doar cu nervii intinsi la maxim.Asta din cauza faptului ca ma cam poarta zugravii cum vor muschii lor.De,doar is ia o pauzare singura.
In plus am niste stari de lesin.De vreo 20 de ori pe zi imi vine sa cad jos.Mi se inmoaie mainile si picioarele parca as fi baut.Tre sa merg la medic.
Shoricutza, din pacate vestile pentru tine nu sint prea bune.Daca mama are rh negativ,iar tata pozitiv,doar primii 2 copii sunt viabili.E vorba despre cei conceputi, nu nascuti.In cazul tau dar primii doi din cei 4 avortati.Dar exista tot felul de tratamente acum, care insa nu iti garanteaza reusita. Ce s-a intimplat?Nu stiai ca ai rh negativ?Adevarul e ca si eu mi l-am facut doar acu 2 ani.
Trebuie sa ceri totusi o parere avizata.Iti tin pumnii.Succes.

Va pup
28+

leea

Mergi la inceput

LAVI02 tare mult imi place rezumatul facut de tine...ce inseamna experienta?
Chiar m-ai facut sa ma gandesc si eu de pe acum sa am banii pusi ca lumea adica schimbati si ganditi cum trebuie.
Apropo, voi stiti cumva daca dupa ce se intoarce bb-ul cu capul in jos se mai poate "razgandi"? Adica se mai intoarce pana la nastere?

joy + bocanila31+

Mergi la inceput