Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Alexandrina, referitor la plecatul de pe plaiurile natale, ca sa raspund simplu cum s-a intamplat, acum multi ani, vreo 11 sa tot fie, proaspat "majorata" am plecat la studii la Bucale, si uite asa mi-am lasat eu parintii destul de posesivi singuri singurei la Alba, deci la cam 400km de odorul lor mult cocolosit Asta a fost pasul pe care eu il consider decisiv si care mi-a deschis multe porti si orizonturi.
Despre cum am aterizat pe meleaguri frantuzesti, povestea e la fel de simpla, l-am cunoscut pe sotul meu prin intermediul unor amici, si dupa mii de telefoane, emailuri, zeci de vizite in toate sensurile m-a convins ca el este alesul si ...am decis sa infrunt poporul francez, destul de dificil, netolerant cu strainii, dusmanos chiar si sa renunt la confortul apartamentului meu dintr-un cartier marginas al capitalei, al masinutei personale pe care o adoram, al serviciului pe care cam incepeam sa il detest si sa ma alatur acestui om minunat care este...sotul meu. Si uite ca de 3.5 ani nu regret absolut deloc alegerea facuta.
Acuma sa vedem cine se mai inscrie la cuvant...

Alina si Bebitza Amalia 34+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Buna fetele,
Azi nu este ziua mea cea mai super, caci parca non-stop burtica mea e tare ca un pietroi, nu ma doare, dar parca ma jeneaza, am o senzatie ciudata...parca mi-ar "cadea" in jos si simt chestia asta mai ales cand umblu.. Dar nu pot sa stau toata ziua in pat ca ma doare si spatele, am devenit o plangacioasa...mai rau ca un copil.
Azi pe la 11 ma trezesc cu sotu' la usa cu o cutioaca cat China...plina de hainute de copil, le primise de la niste prieteni buni, ca la noi asa se obisnuieste (adica se mai imprumuta hainutele), asa ca astazi si maine sunt in proces de sortare, le spal inca o data pe toate si vad care imi place si care nu trebuie sa le gasesc un loc.Oricum o sa ne prinda bine, mai ales ca toate sunt italienesti, caci sotul prietenei e italian iar acum traiesc in Spania-e putin mai complicat asa ca n-o sa detaliez.
Vad ca tot vorbiti de sumele pe care le dati medicilor, fetele cu cezariene voi cat preconizati? Cunostinte de ale noastre in primavara au dat 100 Euro la medic si 1 milion la anestezist.Bine, altul ear cursul in primavara la Euro, eu ma gandesc la 150 Euro la medic si 1 mil. anestezist, dar pt. neonatolog?

Mandy, 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Eu am un program strict, cum copilasii sunt sclavii rutinei, programul meu se invirte in functie de ce vrea si de tabieturile lui Eva, dimineata sta linistita pina pe la vre-un 10, la desene si eu pot face mincare sau sa spal, etc.
Ieri mi-am pus ceasul sa sune foarte devreme ca sa fac curat si sa aerisesc o camera cit dormea Eva cu Vic in cealalta, apoi ma uit la tv, am iesit mai rar ca nu mai pot alerga dupa ea, si imi pare ca nu o duc in pantelimon cu zile acestea frumoase, dar o duc mai incolo cind stiu prea bine ca nu mai fac fata.Cind sunt singura citesc si e tare bine sa ma intorc la o obisnuinta care s-a rarit o data cu copilul.Asta e adevarul , nu prea mai ai timp

o intrebare pt mamicile cu copii, la voi e vreodata curat????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

SA fti sanatoasi BB ALINUS si sa va bucurati unii de altii. Dar parintii tai cum au reactionat?
HA HA cat despre neonatolog....am auzit una si mai si . O prietena care a nascut in pantelimon a ramas stupefiata cand a auzit ca neonatoloaga de acolo a trantit si pufnit cand sotia lui LIS (fostul primar) ia dat 100 euro. Adica cum? ditamai dna lis sa-i dea 100euro? pai aia-s bani? daca ea da atata...pai un om normal cat o sa-i dea?
Poate ca nu ar fi crezut povestea, dar socrii ei sunt rude de alianta cu familia lis si s-a confirmat povestea!!!

joy + bocanila31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

mai fetelor !
cum adica "i-a cerut" 600 de euro pentru nastere ?!? adica ... i-a zis "te costa 600 de euro"?
hmmmm... nu prea pot sa-mi inchipui ca o sa trec prin asa ceva; eu voi face asa : o sa dau doctoritei (DUPA) 100 de euro (stiu ca se zice ca e cam putin la cezariana, dar i-am dat la fiecare control bani, nu am frecat-o deloc, nu am sunat-o deloc, si mai face si cezariana - deci nu se streseaza femeia deloc cumva sa ma apuce noaptea, ca sa nu mai vorbesc de un mic amanunt : astia-s banii pe care ii am pentru asta si cu asta basta; s-o da nu's cat, da daca n-am, de unde ?!? mai ales ca la mine nu a fost cezariana la cerere, nu sunt la cine stie ce doctor docent, sau mai stiu eu ce pretentii sa mai am ... asa, la anestezist o sa mai dau probabil 1 milion, ca asa vad ca se da, iar pe urma, maruntis la asistente; daca nu am probleme cu luca(si sper sa nu am), la naonantolog nu stiu daca mai ajung;
oricum toate astea le va face dan, si va mai conta si impresia artistica de dupa ... ca nu s-o ratoi vreuna la noi si dupa aia sa-i mai dau si bani ...
eu intentionez sa stau calma si am de gand sa "go with the flow" - nicicum sa ma stresez daca nu stiu cine si-a luat spaga sau nu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Ce e atit de greu de crezut, pe mine m-a tinut de la 8 dimineata pina la 2 , cu toate ca eram programata la prima ora pt cezariana, eram singura si nu stiam cum sa ii dau plicul, pe la vreo 1 l-am dat si dovada, e ca am fost urmatoarea operata, si in 2003 6 mil erau bani, si degeaba, exista calitate in oameni si exista miselie, nu mai depinde de ocupatie sau alte chestiuni de ordin social sau moral.
Mandysi eu in ultima luna am inceput sa pling, citeodata ma buseste plinsul in fata lui Eva, sa stii ca suntem multe in situatia asta, eu dupa ai imi revin excelent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Buna gravidutzelor. Eu sunt o gravidutza mai mica (mamici mai-iunie 2006) si sunt tare speriata din cauza rh-ului negativ. M-am gandit ca voi aveti mai multa experienta si poate chiar sunt cazuri similare pe aici si poate ma linistiti un pic, ca ce am citit pe internet m-a cam speriat. Deci eu rh negativ, sotul pozitiv, 4 avorturi in trecut (la cerere). Puteti sa ma ajutati cu o lamurire ceva? Este chiar atat de grava situatia??? Sunt disperata si pana sapt viitoare cand am programare la doctor o sa cedez nervos.
Va multumesc mult si va urez nastere usoara.

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Asa o zic si eu DIANA. Nu am programat mai multi si cu asta basta . Sper numai sa am noroc de asistente ca lumea.
Si eu cand zic ca sunt traumatizata de spitale si mai ales de maternitati...nu exagerez.
Mama mea lucreza in ploiesti in maternitate, soramea a facut practica si a lucrat voluntara acolo..AM vazut ca ati vb de taietura la nastere ..e vai si amar in unele spitale. Povestea soramea ca nici vorba de anestezie...plus ca cica foarfecele nu taiau si cica le chinuiau pe bietele femei... si mai si tipau la ele de le faceau in toate felurile, mai ales pe cele care se mai si scapau pe ele...Ea nu a rezistat nici o saptamana intreaga acolo. S-a dus pe sectia de nou nascuti dar nici acolo nu a stat cand a vazut ca faceau vaccinul cu acelasi ac, ca-i lasau sa planga saracii...sau le dedea glucoza si cand veneau la alaptat numai mancau deloc aproape.
Nu pot sa cred nici eu ce se intampla la noi in tara.
A si prietena mea care a nascut in pantelimon ( cu un doctor renumit!) a dat 500 euro! pt cezariana. Ea vroia sa nasca normal, dar nu a fost sa fie.

joy + bocanila31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lavi curat, eu as zice ca in general este, ordine nu prea. Dpdv al curateniei, o data pe saptamana eu spal aragazul si chiuveta din bucatarie si sanitarele din baie. Virgil sterge praful si da cu aspiratorul, tot o data pe sapt. De spalat pe jos in baie+bucatarie+hol tot o data pe saptamana si tot Virgil dar uneori ii e lene si spala mai rar. Eu mai matur firmiturile si praful din bucatarie + hol o data la 2-3 zile, blaturile din bucatarie le sterg cand e nevoie. Geamurile le spal eu o data la cateva luni (cam de 3-4 ori pe an - poate termopanele o sa le spal mai des). Asta e, urasc operatiunea. A, si mai dau cu solutie obiectele de sticla de prin casa: masuta, oglinzi, etc, atunci cand mi se par patate, o data la 2 saptamani sa zic.

Nu ne e greu sa tinem curat in casa si n-as suporta sa vina o femeie straina sa faca chestiile astea! Asta e piticul personal de pe creier. (de fapt unul din multimea de pitici. Alba ca zapada avea putini, 7!)

Cu ordinea.... incercam sa strangem toate jucarelele in fiecare seara dar uneori suntem prea obositi si le mai lasam prin casa!

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Cand vad sumele astea de 500-600 Euro pentru o nastere mie mi se face rau, pai chiar nu mai exista rusine in tara asta. Eu sincera sa fiu nu am auzit prin zona noastra (a Ardealului in general) de sume din astea exorbitante.100-200 Euro maxim. E strigator la cer, pai atunci nu mai bine ar exista asigurarile private de sanatate si spitale private, maternitati private, macar acolo iti dau si chitanta si nu te mai milogesti la nimeni.

Lavi, eu am devenit "plangacioasa" si mi-e teama sa nu ma cuprinda si depresia accea post-natala, ca atunci e rau de tot. Desi incerc sa ma fortez sa gandesc pozitiv, nu pot decat sa ma gandes ca nu voi fi o mama suficient de buna si ca nu voi face fata.

Mandy, 35+

Mergi la inceput