Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii (2)
Raspunsuri - Pagina 3

elisor spune:
Marina, bine ai venit, nu mai fi pesimista, incet, incet va rasari soarele si pe strada ta si noi ducem "lupte" de lamuriri, de convingeri de tot felul cu ai nostri copii, fie ca sunt bb sau copilasi mai maricei. Ai incredere ca va fi mai bine!
Te asteptam si cu povesti si dezabateri, hai curaj!
Mickyyy, acum am lecturat povestile nasterii celor doua printese ale tale, ale voastre. Sa-ti mai spun ca mi-au dat lacrimile? Sa-ti mai spun ca m-au emotionat? Sa-ti mai spun ca ai povestit foarte frumos, asa ca sa mearga la sufletul oricui citeste? sa-ti mai spun...?
Nu, nu-ti mai spun, ca toate astea le stii.
Ai doua fete superbe si chiar daca te "cunosc" doar de pittin timp imi permit sa-ti spun acum, dupa atata timp, ca ai luat cele mai bune si intelepte decizii de a avea fetele. Problemele au trecut si acum privind in urma probabil ti se par indepartate, dar ar fi un dar emotionant pentru ele cand vor fi mari "povestile nasterii" lor.
Multi parinti sunt confuzi cand sunt pe cale de a deveni parinti, multi spun ca nu e momentul potrivit, dar cand e oare?!, asa ca povestile, crede-ma sunt MINUNATE, EMOTIONANTE.
Deja aveti o gramada de poze, albume si multa fericire.
Intradevar, Daria e pletoasa si Malina a fost tot asa? Maya era un posibil nume pentru Daria?
Hai ca am scris o gramada pentru tine, dar mi-au placut enorm povestile tale, am vazut si multe dintre poze (una mi-a placut foarte mult - Malina pe un covor cu spice?! la intalnirea...?!), mi-ar fi placut sa am si eu "povestea nasterii" ca un cadou de la mami, dar pe atunci nu prea se obisnuia (sau poate da), chiar daca stiu cum a fost totul, aproape totul, amanuntele nu sunt contabilizate.
Sanatate multa si fericire! Ai de ce sa fi mandra!
POZE PROASPETE
Eli mami de Bianca & Andreas

crini spune:
Si noi ne agitam cu scoala, Theodoramerge cu placere, dar nu e incantata sa faca lectii. Si cam pierde timpul cand o pun la birou.
Tin sa-si faca lectiile in camera ei, nu in sufragerie, sau pe unde stam noi, ca sa se obisnuiasca cu ideea ca aia e zona de studiu, sa se concentreze. Dar mai avem de munca! De fapt cand am decis sa le facem camere diferite ne-am gandit tocmai ca in acest fel ea va reusi sa invete fara sa fie deranjata de cel mic, nu vor fi jucariile lui imprastiate peste tot.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

crini spune:
elisor, uite aici un subiect unde se vorbeste de scoala
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56562
Poate povestesti si tu ceva pe-acolo.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

elisor spune:
Crini, multumesc pentru link, am ajuns si eu pe acolo si am povestit.
POZE PROASPETE

mariana tache spune:
Ma primiti si pe mine in clubul vostru?
Am si eu devenit de curand mamica de 2 baieti cu diferenta f mica intre ei (1 an si 4 luni).
Am remarcat cu placere ca fetita Claudiei s-a nascut in aceeasi zi cu Simon al meu.
Am citit cu sufletul la gura tot ce ati scris la acest subiect si vreau sa va spun ca multe din ce ati spus aici ni se potrivesc si noua. Pana mai ieri nu m-am gandit sa dau pe aici, dar de vreo saptamana au inceput si la noi problemele mari si am vrut neaparat sa mai discut si cu alte mamici in situatia mea.
Au inceput CRIZELE DE GELOZIE! Nu am crezut niciodata ca o sa am probleme in acest sens. Mereu m-am gandit ca fiind mic, Stefan (1 an si 5 luni) nu va stii ce-i aia gelozie. Dar m-am inselat amarnic! SI in ce hal se manifesta!
- La orice faza care nu ii convine incepe sa urle ca din gura de sarpe;
- ne loveste
- orice activitate (mancat, dormit, schimbat etc) vrea sa o faca doar cu mine;
- vrea numai in brate si sa stau cu el in picioare (daca ma asez pe pat, urland, ma trage de maine ca sa ma ridic, iar apoi se agita sa-l iau in brate);
- il trage pe Simon, vrea sa-l loveasca (asta daca e la mine in brate)(daca nu e la mine in brate il pupa non-stop);
- imi arata sa il pun pe Simon in patut si sa il iau pe el etc
Nici nu mai stiu care faze sa vi le spun si nici nu as vrea sa va plictisesc, ca deja m-am cam intins.
Completez doar cu precizarea ca mie deja! imi vine sa ma urc pe pereti; cateodata urlu la el, cateodata ma pot controla si tac; imi vine sa il bat mereu, dar strang din dinti si respir adanc si...nu il bat. Oare ar trebui din cand in cand si atentionat cu cate o palmuta (zona de aplicare nu conteaza )?
Si votez si eu pt camere separate (zona intima pt fiecare, baiat si fetita etc; argumentele le-ati punctat voi f bine). si mai vorbim.
PS. Mickyyy, nu uita sa ma treci si pe mine pe listuta, OK? Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet
Sanatate Maxima!!!

elisor spune:
Mariana Tache, Bine ai venit si sa-ti traiasca baietii!
Simon, ce micut e!!!
Gelozia, hm, o lupta greu de dus! Deocamdata noi nu ne confruntam cu ea, Andreas are 7 ani, Bianca 4 luni (azi), dar nu da semne de gelozie, e adevarat ca e mai mare, dar l-am pregatit din timpul sarcinii cu ideea ca va mai veni un bb in familie.
Acum Stefan e chiar mic, prea multe nu intelege, doar ca mami nu mai e disponibila doar pentru el.
Nu stiu ce sa zic, incearca sa ii ai pe amandoi impreuna, cand vorbesti cu bb sa vorbesti si despre Stefan si invers, si in permanenta sa vada Stefan ca mami e a lui si a lui bb.
Nu stiu zau, teoretic sunt solutii, dar practic tot numai tu vei testa una alta.
Poate au fetele idei mai bune si mai multe.
Iti doresc nervi de otel si rabdare!!!
Sanatate si voua!!!
POZE PROASPETE

mcrmiki spune:
De cateva zile nu am apucat sa scriu, dar sa stiti ca am citit tot ce ati scris.
Bun venit Mariana! Si eu am doi baietei, dar diferenta intre ei este mai mare, dar gelozie este,la noi a aparut ceva mai tarziu. La tine este mai greu pt. ca sunt asa de micuti si Stefan nu intelege. Ce sfat iti pot da - sa incerci sa-l bagi cat mai mult in seama pe Stefan, asa ii mai atenuezi gelozia si sa incerci cat mai mult sa te calmezi, sa nu tipi la el si sa-l bati. Incearca cu vorba buna si daca trebuie spune-i acelasi lucru si de 100 de ori daca este nevoie, dar nu tipa si nu il brusca, pt. ca sigur in felul acesta nu va deveni mai cuminte. Iti doresc sa ai multa, multa rabdare.
Noi suntem tot la faza cu rabdarea, cateodata de-abia reusesc sa ma calmez, dar imi spun ca nu se rezolva nimic cu brutalitate. Bogdan este a doua oara in excursie de cand a inceput gradi si este tare incantat. Mai am probleme cu el ca nu isi prea face temele la gradi si atunci luam caietele la sf. de saptamana si trebuie sa le faca acasa. Problema este ca el si o fetita sunt cei mai mici, restul au cel putin cu un an mai mult - trebuia acum sa fie in gr. mare, dar asa s-a nimerit si am ajuns la gr. pregatitoare. Cand a avut de facut temele mi-am pus urmatoarea intrebare: cum ar trebui sa procedam ca sa nu-l stresam? Sa-l lasam singur in camera, la birou? Sa-l supraveghem? Eu nu as vrea sa-l obisnuiesc sa fie supravegheat tot timpul si nici sa-l stresam pt. ca stiti si voi ca de obicei primul copil este mai controlat, stresat. Poate mamele cu copii la scoala imi pot da un sfat.
Va pupacesc pe toate si va doresc o zi cat mai buna!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mickyyy spune:
Mariana, bine-ai venit, te trec imediat si pe tine pe listuta.
Cat despre gelozeala, o cunoastem bine, si noi am trecut prin asta, si inca mai avem crize uneori, dar cu rabdare totul se rezolva.
In general crizele Malinei se manifesta prin plans atunci cand in loc sa fac ce vrea ea eu stau cu bebe, fie sa-i dau sa suga, fie il legan sau orice altceva. Atunci se-aseaza in mijlocul camerei in fund si se pune pe urlat. metoda explicatului cu frumosu nu prea merge, am incercat-o si desi pricepe o gramada de lucruri, e totusi prea mica sa priceapa chiar atat cat as avea eu nevoie. Insa merge bine cu imitatul, cand fac eu ceva si ei nu-i convine (de exemplu il scschimb pe bebe) in loc sa ma mai chinui sa-i explic ca trebuie, o pun sa schimbe si ea papusa, si uite-asa isi face de lucru si uita. Uneori cand ea plange eu incep sa rad de ea in hohote, si desi la inceput se enerveaza si mai rau, sfarseste prin a rade si ea in hohote. Iar daca cumva chiar il agreseaza pe bebe intentionat (il loveste sau il zgarie) atunci o asteapta pedeapsa, o duc si-o las singura in patut o perioada de timp proportionala cu gravitatea faptei.
Eli, ma bucur ca ti-au placut povestile noastre. Si da, Maya a fost primul nume la care ne-am oprit cand am aflat ca va fi tot fata, insa in final s-a transformat in Maria (de fapt a fost Maya, Mara si apoi Maria)
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004)
Daria Maria (22.06.2005)

tinatache spune:
salutare, mamici curajoase! sunt tare suparata si cum de regula mergi sa palavragesti cu amicii cand esti suparat, iaca vin si eu aici. Nu e din cauza copiilor, multumesc lui Dumnezeu sunt sanatosi si activi (prea! activi). Lumea asta ma scoate uneori din sarite...
Nu stiu ce sa va povestesc... piticul merge de sapt. viitoare la cresa si am mari emotii. el e mare mamos si lipicios dar numai cu noi, nu prea se atinge de straini si nici nu vrea sa stea singur undeva. Cu Andra n-am avut probleme acum la gradi, e tare incantata. Am avut ceva urlete anul trecut dar fiind atunci doar 2 zile pe sapt. i-a fost mai usor sa se acomodeze. Acum abia asteapta sa mearga la gradi.
De viata cu 2 copii nu va zic ca stiti cum e. Imi fac creierul bucati: se bat, se pupa, se imping, iar se inteleg... cand e unul, cand celalalt cu urlatul prin casa. Si cand ma gandesc ca vine iarna cu zilele scurte si frig... Acuma mai scap si iesim afara dar atunci, vai de capatana noastra.
La noi copilul cel mic e mai gelos, cel mare nu prea. Andra se multumeste daca ii iau pe amandoi in brate, dar Patrick vrea sa stea numai el in brate! Si tot ce a ramas nedescoperit in casa de catre Andra, descopera resp. strica el. Seara stau de vb inainte de culcare, dimineata striga amandoi: maaaaamiiiiiiiiiiiiii
E frumos, dar e si greu. Am avut pe cineva in vizita cu un bebe mic, aproape 2 luni, nu ma tenta deloc sa-l iau in brate. Cred ca o sa mai treaca multa vreme pana o sa ma fascineze din nou copiii mici. Poate cand o sa am nepoti.
Ai mei sunt 2 personalitati total diferite, unul mananca mult dar alege ce nu-i place si da deoparte. Celalalt mananca de toate dar putin ca si cantitate. Unul e independent, altul e mamos si lipitoare. Andra n-a rupt niciodata carti sau sa strice jucarii, Patrick rupe si strica tot! si tot asa... e frumos... nu??!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

mariana tache spune:
Fetelor, multumesc pt primire si pt sfaturi.
Aveti mare dreptate ca nu se rezolva nimic cu bataia, dar parca din cand in cand imi vine sa-i mai trag cate una sa ma usurez, dar ma abtin si observ ca kkk, cu cat trece timpul cu atat ma pot stapani mai bine.
Mickyyy, simt ca sfaturile tale imi sunt cele mai de folos; cred ca datorita diferentei mici de varsta dintre copiii nostrii. O sa incerc si ce ai spus tu (cu imitatul; mai greu la faza cu schimbatul papusileor, ca noi nu avem ). Pe langa astea, lqa noi am vazut ca tine faza cu ignoratul. L-am lasat pe Stefan sa urle cat vrea; dupa un timp (nu prea lung) s-a oprit singur si a venit la mine. Sunt niste speculanti!
si somn usor!
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet
Sanatate Maxima!!!