Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii (2)
Raspunsuri - Pagina 12

tinatache spune:
Miha, La multi ani!!! E o varsta frumoasa, intr-adevar, incepi sa vezi lumea cu alti ochi. Mai maturi, mai responsabili, mai... stii tu:)
Stela, bine ai venit si sa-ti traiasca copilasii! Ai avut ceva curaj dar ai sa vezi ca peste 1 an de zile deja lucrurile or sa se mai simplifice la capitolul munca fizica, stresul trece pe plan psihic Glumesc, o sa fie bine.
Eu am avut carut cu 2 locuri cat au fost ei mici tare si ma deplasam relativ usor cu amandoi. In rest sfaturi... sa o implici pe cea mare in activitatile tale ca sa aiba ocupatie in timp ce tu aic eva de facut. Incearca sa stai cu ei cat mai mult, mai lasa o perioada curatenia si masa calda de 3 ori pe zi. Mai comanzi o pizza, mai faci mancare pt 2 zile, in felul asta ai mai mult timp pt copii. De ce sa stai mult cu ei? Pt ca in felul asta au ei mai putin timp pt prostii. Cand fetita mea avea 18 luni eu eram cu burta la gura si stateam ore in sir pe covor la ea in camera, cand pe o parte cand pe cealalta si "discutam", ne jucam, ii citeam povesti, cantam. Preferam asa decat sa ma cert cu ea ca de ce a facut aia sau ailalta, sau sa traga de mine ca am treaba. Daca parintii tai sunt in acelasi oras cu tine mai degraba mai vine mama ta si te ajuta prin casa si tu iesi la plimbare cu piticii. Sau iti iei pe cineva 2h pe zi sa-ti faca treburile in timp ce tu iei aer si te bucuri de ei. De multe ori m-am trezit ca nu ma mai bucur de copiii mei. In stresul treburilor si organizarii casei uiti ca de fapt e o bucurie sa ai 2 copilasi sanatosi si voiosi.
Nu iti pot da sfaturi, fiecare si le stie pe ale lui, insa eu as suferi prea mult sa nu am un copilas acasa si nu mi-ar mai trebui nimic. L-as aduca inapoi si as gasi alta rezolvare: ori o femeia pt cateva ore, ori vine mama pt cateva ore (la noi a venit pt cateva luni cand am nascut) ori... nu stiu, cum ti-am zis: mai lasam curatenia ca nu e momentul sa straluceasca totul, mai mancam in oras...
Multa sanatate si putere de munca! Curaj, ca trece si asta
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

mcrmiki spune:
Multumesc mult de urari. Sa stiti ca la 25 de ani am fost mai deprimata de varsta, decat acum la 30 de ani, probabil acum ma simt mai implinita, mai fericita. Am facut chef mare acasa, am avut o groaza de invitati, a fost bine.
Stela bine ai venit! Te cred ca iti este greu cu doi copii, mai ales ca sunt asa de micuti, dar asa cum ti-a zis si Cristina, vei vedea ca peste 1 an iti va fi mai usor. Am vazut ca fetele ti-au dat o gramada de sfaturi si cred ca ar fi cel mai bine sa-ti cresti copii impreuna, de ce unul din copii sa fie privat de afectiunea ta doar pentru ca mai exista un copil in familia voastra. Daca ai gasi pe cineva sa te ajute si sa stai cat mai mult cu copii ar fi ideal, nu te gandi ca nu vei reusi sa te descurci sa sti ca poti mai mult decat iti dai seama. Astept sa ne mai scrii.
Ana ce mai face tanti care statea cu copii? Ce ai pregatit pentru copii la ziua Luanei? Saptamana viitoare este ziua lui si vreau sa-i fac un tort in forma de tractor. Oare imi face vre-o cofetarie in Timisoara?
Camelia ai reusit sa vezi pozele?
Fetele care aveti idei imi spuneti ce sa pregatesc special pentru copii? Majoritatea au pana in 5 ani.
Va pup si va doresc numai bine!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

camelia72 spune:
Salutare!
Miha,da,acum le-am vazut,sunteti superbi!Sa creasca mari si sanatosi copiii,sunt dulcei foc si in curand asteptam vesti ca veti fi 5!
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=6" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!

elisor spune:
La multi Ani! cu intarziere de Sf. Mihai si Gavril si o urare speciala Mihaelei (mcrmiki) sa fii toata viata ca acum la 30 ani, fericita, sanatoasa si plina de viata.
Am vazut pozele de familie, deocamdata Vlad e "fetita" familiei din cate vad eu, doamne si ce ras sanatos, cand l-am vazut imi venea sa rad de rasul lui. Sunteti o familie reusita, iar tu arati super sexi (a nu se interpreta altfel complimentul).
Ana-Maria bine ca ai mai dat un semn de viata ca sa stim ca sunteti bine. Sanatate bonei Otilia, cand isi revine se intoarce la voi sau ramaneti cu nr.2? Cred ca te-ai dat peste cap, ai facut 3 pasi inapoi si o magie cu bagheta de ai gasit o bona de pe azi pe maine.
Sa pui poze de la cei 2 anisori ai Luanei si de la "dezmatul" de la Covasna.
Stela nici nu-mi imaginez cum e cu 2 copii asa micuti, asa ca nu am sfaturi dar pot sa-ti spun asa cum fetele au facut-o deja (deci, subscriu la ce-au spus si ele) ca mi-as tine copiii impreuna pt. ca altfel EU m-as simti vonovata ca nu-i am impreuna. Cand il mai trimiteam pe Andreas cateva zile (nu mai mult de o sapt. la socrii mei - bunicii lui) ma simteam vinovata pt. ca ma gandeam la ce o fi in mintea copilului.
Apropos de vinovatie - eu zic (de prin carti) ca importanta e calitatea nu cantitatea, deci degeaba stam cu copiii toata ziua daca nu le oferim nimic, mai bine mai putin dar in putinul ala sa comasam multe lucruri placute impreuna.
Chestia asta mi-o repet la nesfarsit si nu prea o aplic, dar mi-ar place sa pot sa fiu asa mereu, adica fara nervi, mereu disponibila...
Acum suntem in faza cand Andreas e nervos, multa furie daca ii spunem ceva ce nu e in planul lui, de ex. "hai sa mergem cu rolele acolo ca-i mai bun terenul" el nu si nu, pana la urma vine, ii place chiar mult. M-am prins eu ca trebuie cumva facut sa creada ca e ideea lui.
Gata va las, ca mi-a expirat timpul.
COPIII MEI
Eli cu Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

Ana68 spune:
Buna seara mamicute,
Zic si eu bun venit in club noilor mamicute...
Miha,despre tanti Otilia nu mai stiu nimic.Ar fi trebuit sa ne sune in weekendul trecut,insa nici o veste de la ea.Luni dimineata am vazut-o din tramvai,in timp ce mergeam spre servici.Sunt aproape sigura ca era ea,caci m-am rasucit in scaun sa privesc mai bine, semana izbitor cu ea.Ea nu m-a vazut.In trecerea tramvaiului ,cat am reusit s-o privesc,mi s-a parut ca arata destul de bine.Cine stie?Poate era in drum spre analize?!Habar n-am.Oricum ,era in jur de 7.40 dimineata,nu cred ca ar fi iesit la o plimbare in Pta Libertatii la ora aia.Ma rog,am zis ca o s-o sun eu in weekendul asta,sa vad ce mai face.
Pentru Luana nu am pregatiti nimic de ziua ei,imi pare rau ca nu te pot ajuta.Nu am avut timp de pregateala,eu vineri la 7 dimineata eram deja in drum spre Covasna,adica vineri in 28 octombrie,ziua Luanei.Asa ca sora mea a cumparat cateva prajituri de la Codrina si i-am cantat Luanei de la multi ani,seara tarziu,pe 27 octombrie,in jur de ora 9,am papalit praji si pe urma la nani cu noi.Copilasi nu am invitat,nici nu am fi avut pe cine sa invitam.
Eu cred ca poti comanda orice forma de tort vrei.Am vazut ca la Codrina au si catalog cu torturi.Din cate am inteles de la colegi si cunostinte,se fac fel de fel de torturi faine si in diverite forme si la Sava si la Preferita.
Mult succes si petrecere frumoasa de ziua flacaului!
Eli,din startul cautarii unei noi bone am plecat pe ideea renuntarii la colaborarea cu Otilia,prima tanti.Dansa mi-a spus ca sa mai lucreze iese din discutie,ca doctorul i-a interzis sa se enerveze si sa ridice greutati,ori Luana are deja 14 kg.Plus ca ea mi-a dat de inteles ca nu vrea sa revina.Asa ca am ramas pe varianta 2,care se pare ca e mai buna,in sensul ca tanti asta,asa simpla si fara scoala multa cum e,pare de mai mult bun simt si e mult mai harnica si mai curata ca prima tanti.Pe tanti asta,tanti Lina(de la Carolina),am tot certat-o sa nu faca nimic,dar absolut nimic,in afara de a se ocupa de Luana.Insa mi-am gasit aragazul bec,pe jos ,in bucatarie,puteai sa lingi ,asa era de curat,vasele curate,spalate si puse in ordine,paturile stranse,totul asezat si frumos.Degeaba i-am spus ca nu ii dau bani in plus daca face asta,tot nu a inteles.Asa ca am lasat-o cum vrea ea si vreau sa spun ca sunt foarte incantata.Chiar de Craciun,pentru ca voi primi si o prima de la servici,vrem sa o premiem si pe ea,sa ii fac parte din prima mea.Merita din plin,pe cuvant!Am plans dupa Otilia,insa acum nu mai regret,din contra!Si vorba ta:parca am facut magie de am reusit sa rezolv problema bonei in doar 12 ore.Nici mie inca nu imi vine a crede ca am reusit,insa e adevarat.Sper si ma rog din suflet ,sa fie tanti Lina bine si sanatoasa si sa nu pateasca nimic,atat pentru copilasii mei ,dar si pentru ea,caci e o femeie tare cumsecade.
Poate ai sa zici ca nu-s normala,insa eu habar nu am daca Marius a facut vreo poza cu fi-sa la ziua ei.Daca citesti ce i-am scris mai sus la Miha,ai sa iti dai seama ca nu prea am avut timp de petrecere.In plus am fost cam suparata zilele alea,caci au aparut probleme in paradis si am fost cam intoarsa pe dos,asa ca nu prea stiu daca sunt facute sau nu poze.Stiu ,parca, sora mea a pozat ceva,dar habar n-am ce.Promit ca,daca voi primi vreo poza de la ziua Luanei,am s-o postez.
Poze de la "dezmatul" din Covasna.....hihihihihihi....am incercat sa fac albume pe webshots,insa se incarca de azi pe maine.Toti am avut aparate performante acolo si toate pozele pe care le am eu in calculator sunt de rezolutie foarte mare.Asa ca urmeaza in weekendul asta sa lucrez putin la ele,impreuna cu Marius(ca eu imi prind urechile,iti dai seama) si apoi sa le pun in albume acolo,la webshots.Cum le pun va anunt sa trageti o ocheada,ok?
In rest suntem bine cu toti:sanatosi,iar unii fericiti ca invatatorii sunt in greva si s-a prelungit vacanta....ti-ai dat seama cine,nu?
Te pup si sa ai parte de bine!
Dragi mamicute,va doresc tuturor sa aveti parte numai de bine si sa fiti iubite!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

elisor spune:
Ana-Maria pai pana la urma tot raul spre bine cu dadaca. Ai avut noroc sa o gasesti intr-un timp record. N-ai reusit sa mai pui pozele cu Covasna, am vazut doar peisajele de toamna, de altfel superbe.
Noi ne confruntam in continuare cu furia lui Andreas, cum nu-i convine ceva e furios, eu ma enervez la randul meu, el se miorlaie si uite asa un cerc vicios. Of, s-o ia naiba de teorie ca la mine nu pot aplica nimc. O fi vreo criza pe la 7 ani, tre' sa mai citesc.
Sa aveti un we placut, ce-a mai ramas din el, oare incepe maine scoala?
Eli, Bianca & Andreas

camelia72 spune:
Salutare,fetelor!
Si eu vreau sa stiu daca mergem maine la gradi,am auzit la stiri ca nu s-a rezolvat nimic in privinta salariilor cerute de cadrele didactice iar greva continua.Studentii vor incepe cursurile dar nu stiu de scolari si prescolari.
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=6" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!

monica-elizabet spune:
buna seara fetele
si noia vem aceeasi dilema cu gradinitza lui alex...nu se stie daca incepe sau nu...nus tie nici macar d-na directoare...in concluzie eu nu-l duc pe alex...
din ce am dedus eu gradinitele cu program normal 8-12 nu incep dar celelalte da(ca si saptamana trecuta)...dar pana cand...ca alexutz al meu ma baraie in fiecare zi la cap...vreau la gradiiii!!!!!
si eu vreau sa-l duc la gradi fiindca asa isi consuma energia...asa se ciondaneste cu ruxitza toata ziua
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

camelia72 spune:
Buna,mamicutelor!
Ce mai fac puiutii?Am auzit ca de joi vine iarna in toata regula,ce facem,cu ce ii mai antrenam in casa?
Mihaita mi-a scos peri albi,este perioada cataratului,daca nu ajunge undeva cara un scaun si se urca.Ieri l-am gasit cand am iesit din baie pe masa in bucatarie,in picioare,la cestile de cafea din raft.Cand il iau(pe sus,altfel nu merge)...ne aude tot blocul,are un tipat ascutit...de-mi rasuna timpanele! Jucariile nu-l atrag,doar sifonierul,dulapul cu vase din bucatarie,pantofarul de pe hol...casa mea este tot timpul cu susul in jos.Cand le vede puse la locul lor...trece imediat la scos,cand termina de scos...trece la catarat si aruncat ce-i cade in mana.
Voi cum va mai descurcati ca eu mai am un pic si ma urc pe pereti!
POZE

mcrmiki spune:
Buna fetele!
Camelia, sfatul cel mai bun care ti-l pot da este sa ai rabdare, foarte multa rabdare. Incearca de fiecare data sa ii explici ca nu are voie, sa indepartezi totul din calea lui, ceea ce nu are voie. Incearca sa-i distragi atentia tot timpul cand face crize de genul acesta si cel mai important RABDARE MULTA. Nu trebuie actionat cu brutalitate pentru ca si el va proceda la fel cu ceilalti copii.
Ana ce mai fac copii? Ma bucur ca sunteti multumiti de cealalta bona. Sa sti ca si noi suntem multumiti de bona care sta cu Vlad. Daca nu sunt prea indiscreta imi poti spune cat o platesti si cate ore sta? As vrea sa fac o comparatie, fiind si tu din Timisoara.
Dar sunt probleme si la gradinita cu greva? La noi merg copii, fac ore, toate activitatile, dar intr-adevar scrie pe usa ca este greva generala.
Noi suntem bine, copii sunt sanatosi(asta ma bucura cel mai mult) si parca Bogdan s-a facut ceva mai intelegator, mai matur, cu toate ca inca se bat tot la 10 min. daca nu suntem cu ei. Vlad se joaca tare frumos daca este lasat in pace, cu animale si mai nou Bogdan face monsti si roboti din lego; mai picteaza sau se joaca cu plastelina. Inca nu s-au plictisit, dar este de-abea inceputul, vom vedea mai incolo.
Astept inca idei de la voi despre meniu pentru ziua lui Vlad.
Va pupacesc pe toate si astept vesti despre voi.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)