mamici de mai-iunie 2006 (3)
Raspunsuri - Pagina 4
shoricutza spune:
Buna dragele mele .... SUNT TARE SUPARATA!!!!! Am fost la medsana, am facut eco transvaginala si totul e perfect in afara de problema cu Rh-ul. Doctorul a zis ca am sanse 50% sa duc sarcina pana la capat. Megbeng eu nu am in spate decat avorturi (4 la numar spre rusinea mea) nu si nasteri. Cum nu am stiut ce Rh am, si cum nimeni nu te intreaba de Rh cand te duci sa faci avort, si cum habar nu aveam pe atunci oricum de povestea cu rh, de riscuri si implicatii ptr viitor, nu mi s-a administrat nici-un vaccin dupa primul avort. Asa ca iata-ma in situatia in care, tremur ca mult doritul si asteptatul copil n-o sa vina niciodata ...

Acum urmeaza sa-mi fac analizele si sa vad care este situatia mai exact.
Irinel situatia ta este ok ptr ca tu esti vaccinata si la tine nu sunt riscuri. Dar oricum multumesc ptr incurajare
5+
liris spune:
shoricutza nu te grabi...stai un pic, trage aer in piept! intreaba mai multi doctori. in final o sarcina nu stii niciodata cum se termina. scuzati pesimismul ... eu de obicei ptr el dau vina pe zodia mea.
quote:
Originally posted by july_g
Hello, Fetite dragute!Se pare ca sunt printre putinele care nu sufera de greturi.Sper sa nu ma invidiati prea tare. azi ma duc si eu pt. prima data la gineco.Tineti-mi pumnii sa nu cad pe partea cealalta a mesei!Desi am o varsta nu prea m-am prezentat pe la medicul ginecolog. Daca n-am avut probleme!!!!!!!! Drept urmare mi-e groaza sa nu urc pe o parte a mesei si sa cad pe cealalta!. Nu radeti, ca e o problema mare pentru mine!
Aseara, am constatat cu groaza ca pantalonii care falfaiau pe mine, ma strang acum!Nu ma mai ajung!Parca vad ca sunt doi!!!!!!!!!!!!!!!
nici eu nu am greturi . am avut de vreo 2-3 ori pina acum. atit.
o sa-ti arate doctorul cum sa te asezi pe masa. nu prea ai cum sa gresesti.
mie sinii nu mi s-au marit :(((( insa fundul .... daaaa ....
voi faceti sport ? miscare? eu merg zilnic 30 de minute in ritm destul de rapid. cred ca e o k dar astept comentarii.
10+ de la UM
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
CamiM spune:
salut fete dragute si pupici pe burtici!!
Si uite asa usor usor ne strangem gasca mare de
de mai -iunie!! sa vezi distractie in iarna asta!! Bine ati venit gravidutelor noi, sarcini cat se poate de usoare si bebei sanatosi!!
gata se pare ca mi-am revenit si sunt iar pe baricade, m-au cam lasat si crampele si durerile de spate si greata am numai putin daca raman cu stomacul gol... asa ca mai toata ziua mananc( voi cum stati la capitolul mancare ca mie imi trebuie anumite chestii in anume momente si apoi gata.. de pilda eu care sunt dulcomana mare nu mai suport dulciurile, imi trebuie supa si paste mereu...).
Shoricutza nu te ingrijora prea tare ca ii faci rau lui bebe.. lasa lucrurile sa mearga de la sine, dupa cum ai zis sunt sanse mari sa fie totul ok, daca vrei poti sa mai ceri si parerea unui alt medic poate te mai linistesti.
july_g hai ca mai facut sa rad cu postul tau.. cum sa cazi de pe masa? In fine nu ar trebui sa ma surprinda asa de tare eu stiu pe cineva care s-a dus la gineco pentru un test papanicolau si s-a schimbat in camasa de rigoare pe care ti-o dau astia aici dar si-a lasat...desuurile pe ea.. va dati seama ce fata a facut doctorul
Chiar asa de rau nu poate sa fie la tine asa ca.. curaj si asteptam sa ne povestesti cum a fost!!
liris eu una nu mai fac nici un fel de miscare asta din ordinul medicului .. nu prea e asa de grozav dar fac orice pentru bebe. Poate daca trec in trimestrul 2 cu bine atunci ma lasa macar sa fac plimbari mai lungi sau asa ceva.
gata cu palavrageala ma duc sa mananc ceva ca mi-e o foame de lup.. culmea e ca nu m-am ingrasat decat vreo 2 kg si mananc ca un spart bine ca si asa nu sunt eu asa de silfida!!...
Pupici pe burtici si noapte buna!!
Cami 8+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
gabi25 spune:
Salutare fetele....cand va vad ce active sunteti va invidiez. Acum sa va povestesc eu ce am crosetat de cand am dat bir cu fugitii de pe aici.
Greturi din plin de mai bine de o saptamana, dar ce spun greturi......mor, si apa mi se pare ingrozitoare, iar wc-ul e prietenul meu cel mai de soi, mai rau e ca trebuie sa trec prin bucatarie ca sa ajung la el....frigider....nooooo nu l-am deschis de trei zile.
Luni am fost in alta localitate la 40 de km de noi la o doctorita pentru control si eco (am dat la rate de 4 ori), controlul si eco au fost super, eu aveam in ziua respectiva 6 sapt si 4 zile si la eco a iesit 7 sapt (cu Rares iesea intotdeauna mai putin cu cateva zile). Mi-a dat sa iau cate 2 Duphaston pe zi si sa mai merg dupa 5 saptamani la control.
Ieri la munca am crezut ca lesin la birou, nici nu mai vedeam bine de la starile de greata care nu dispar nici noaptea, m-am dus la medic aici la noi si a vrut sa ma interneze, am refuza pentru ca maternitatea e doar la 10 min. de casa si prefer sa fiu cu prichindelul acasa decat sa stau acolo si mai ales ca numai pentru perfuzii, asa ca merg in fiecare zi sa fac perfuzii si stau in medical acasa o bucata. Mai rau e ca deja mi-au ciuruit dupa doua zile si maine fac si analizele....sper sa fie bine.
Azi am descoperit ca pot manca cartofi copti in cuptor....am bagat 4 la ce foame am indurat zilele astea.
Va pupicesc pe burtici....sa fiti sanatoase
7
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
ama_kaly spune:
buna fetelor..vreau si eu pe listuta data nasterii la mine oscileaza intre sfr lunii aprilie si inceputul lui mai am UM:25.07.2005 si DPN:29.04.2006 asa ca nu stiu unde sa ma inscriu la mamici de martie aprilie sau mai-iunie..
si pe mine m-au terminat greturile pana akum..
dar din fericire in ultimul timp n-am mai avut nici o pb doar fumul de tigara nu-l mai suport delok..si inainte de a afla de bebel fumam..dar m-am lasat si in cazul meu n-a fost delok greu..![]()
va doresc o sarcina usoara la toate si bebei sanatosi si frumosi!
io
10+ si
din burtik
Irinel spune:
Shoricutzo nu te speria as din nimic. Stai linistita si fa-ti analizele. NU se stie ce Rh aveau bebelusii dinainte, poate ca toti au avut Rh-ul tau si atunci nu e nici o problema. Ti-am zis de sora mea cu 3 copii sanatosi. Si ei zic ca doar 1 maxim 2 pot fi ok... De 4 cezariene facute ai auzit? Eu da, si femeia e perfect bine. AI putina incredere si in Dumnezeu. Te cred ca nu e usor, dupa ce ti-a zis doctorul, da pana acum totul e ok, de ce sa gandesti la ce poate fi mai rau. Chiar si medicul a zis ca sunt 50% sanse sa fie ok, de ce sa vezi jumatatea goala? Hai te pupic si fruntea sus.
Liris cred ca e foarte bine cu plimbarea. Sora mea a facut la primul copil plimbari lungi, special se ducea la serviciu pe jos (40de minute), uneori se mai si intorcea, si a nascut destul de usor pentru o prima nastere. Eu nu prea apuc sa ma plimb, da ma "plimba" fiu-meu de imi sar fulgii. :-)
CamiM si eu sunt cu dulciurile rau de tot in mod normal si acum...bleh... cel mai bine imi cad lucrurile mai usoare, fructe, salate, supe...nu imi vine nici sa m-ating de carne (in afara de sunca presata). In schimb imi plac ouale, pe care le mananc zgrume facute bine, ca stiu ca e pericol de salmonela daca mananci ochi cu zeama. Daca doctorul a zis sa te abtii de la miscare, cred ca va trebui sa te abtii toata sarcina. Poate cum ai zis tu prin trimestrul doi ceva plimbari usoare, agale, altceva nu cred. Ai grija de bebe. Sa stii ca greutatea mare eu am pus-o pe final. Si Am pus ceava (vreo 25 kg din care vreo 6 in ultima luna, in primul trimestru doar vreo 2.5-3 kg) hihihi ... da evident fiecare graviduta e diferita, sunt fete care pe ultima suta de metri dau jos kg.
Gabi sanatate multa. Hai ca trec si greturile astea urate. Si eu am avut urate la Danut da nu vomitam. Uneori as fi vrut sa vomit sa scap. Da la tine e rau daca nu poti tine mancarea si nu poti manca. E bine ca te-ai gandit asa cu perfuziile si poti fi si cu prichindelul acasa. Hai curaj, trece si vine minunea...Pupic
Ama Kaly bine ai venit si sarcina usoara. Stai cu noi. Si eu am DPN pe final de aprilie da uite ca am venit aici. Mai astept ceva prietene de pe forum sa aterizeze pe aici...:-) Hai ca nu mai e asa mult si scapi de greturi, ca prin carti zic ca in general trec dupa vreo 14 saptamani (stiu ca par uriase, da trec), exista si exceptii bineinteles.
Pupici pe burticile inca mici dar cu samburici.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 11+ saptamani
aida_o spune:
gabi25,
draga de tine, se pare ca tu esti ca mine, tot din saptamina a 7-a a inceput chinul greturilor... eu ma simt mai bine de 2 zile, dar iau ceva pastile pentru greturi, plus ca-s in saptamina 12+. mama mea s-a chinuit ca si tine, cind eram in burtica ei. si ea a trebuit sa stea pe perfuzii, saraca.
hai, curaj, o sa fie bine pina la urma. eu am ajuns sa nu mai suport altceva decit pizza. intr-o zi am poftit la varza murata, dar dupa ce am gustat mi-a crescut acidul gastric in asa hal incit am dat afara 3 mese. ai grija. alta chestie pe care am observat-o, e ca laptele (care imi place la nebunie) imi face rau daca il beau dimineata.
pe mine ma mai ajuta apa in care pun o felie de lamiie. apa sa nu fie prea acra, ci doar sa aiba macar putina aroma de lamiie.
bafta, iti doresc ca la tine sa dureze mai putin greturile astea nasoale
te inteleg perfect, stiu exact cum este...
12+
Se mareste clanul :)
virgi spune:
salutare
am fost la medic. cred ca e totul ok. l-am vazut pe bb. i-am ascultat inimioara. mi l-a pus si pe o caseta video ( sotul meu a mai zivionat-o de cateva ori)acasa .a fost mai emotionat decat mine.
mi-a luat si sange pentru analize..o sa ma sune doctorul cand sunt gata. daca vreti sa-l vedeti pe bb al meu, il gasiti aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/virginiavasilache/album?.dir=/bbe4
shoricuto sa stii ca si eu sunt un pic stresata..cu acest Rh...habar n-am ce rh am. voi afla poate saptaman viitoare.
voi ati facut analize la SIDA si Sifilis? ca erau trecute si astea in lista mea.
ce mi-a placut: faptul ca in clinica respectiva la etaj este si salonul de nasteri. iar doctorul mi-a spus ca vine si acasa daca e vreo urgenta, ca sta la 5 min de clinica. si cam 10 min de casa mea.
eram sa uit, delivery date pe 28.05.2006.
sa stiti ca va citesc zilnic, chiar daca nu scriu in fiecare zi.
va pup si aveti grija de bb.
virgi spune:
shoricuta
astazi am citit mai multe despre RH. nu scrie niciunde ca daca ai avut avorturi ar fi o problema..scrie de nasterea unui bb. sau poate n-am gasit eu????
ce ti-a spus tie medicul cu privire la acest lucru?
nu fi trista..ca e putin probabil.
Amonar spune:
Buna fetele!
Este asa de bine sa va citesc pt ca recunosc multe framantari si intrebari pe care le am si eu..nu ma simt singura. Asta ma linisteste.
July-g vorbeai de panataloni ca nu te mai cuprind. Vad ca si tu esti in saptamana a 9-a, ca si mine. Sa stii ca si eu am aceasi problema cu toate ca nu mananc mult pt ca nu suport multe mancaruri. Si chiar ma intreb de ce ma ingras pt ca bb e asa de mic inca si sta inca jos in uter. Am citit ca acuma mentinem mai multa apa in organism decat normal.
Shoricutzo
Nici eu nu stiu exact care este problema cu RH-ul dar si eu cer la analize sa mi se faca. Aici nu se prea omoara cu el, nu stiu de ce...
Trebuie sa fie o metoda sa se remedieze problema chiar in caz de Rh-negativ banuiesc.
Cami T
Si eu stau la fel cu greata, numai daca am stomacul gol si uneori daca am mancat ceva care nu suporta organismul. Sa stii ca si eu suport numai supe si paste dar fara condimente, altfel iar incep greturile. De miscare nici eu nu fac nimic. Am incercat sa fac plimbari lungi dar ma ia cu crampe in burta si ma apuca greturile pe drum. Si sa nu mai vorbesc de oboseala pe care o am dupa aceea. Ciudat..pt ca eu am fost f. sportiva...Cu dulciurile si eu la fel, am fost o pofticioasa...iar acum sa nu le vad....
Liris
Azi ma duc la moasa. Ieri am aflat ca nebunii astia de Olandezi de la anul nu mai platesc nasterea in spital numai in caz ca este un caz medical...adica ca e necesar sa nasti in spital (iar la ei nu este niciodata necesar..). Ajung astia mai rau ca Romania. Daca vrei sa nasti in spital, platesti separat..si stii ce preturi astronomice sant aici....Asa ca vezi ca tot sistemul de sanatate din Olanda se schimba, totul se scumpeste si pachetul de baza de servicii pe care il vor oferi este foarte limitat si scump. Nu stiu ce voi face, dar cred ca tot in Romania voi ajunge sa nasc....Am citit undeva de 1200 euro....Aici probabil platesti 5 ore de consultanta la ginecolog cu banii astia.
ama_kaly
Bine ai venit la noi! Nu conteaza daca vei naste in aprilie...noi ne bucuram de companie cat mai mare...Succes cu sarcina!
CameliaT
Bine ai venit si tu! Sper ca totul ca fii bine.
gabi25
Putere multa si rezistenta! Imi dau seama ce greu trebuie sa fie...Stari din astea am avut si noi..dar recunosc nu chiar asa de grav sa ajungem la perfuzii. Curaj si incearca sa descoperi ce mancaruri le suporti cat de cat si mai ales sa nu ai stomacul gol.
virgi
Ma bucur ca totul e ok cu bebe. Dragute pozele pe care le-ai pus aici...Da, si aici se fac analizele pt SIDA si Sifilis. Nu stiu daca este in mod automat dar poti sa ceri acest lucru. Cred ca e chiar foarte bine. Am sa intreb azi la moasa.
Va scriu mai tarziu cum decurge aici o vizita la moasa. Sincera sa fiu nu prea ma astept la ceva spectacular avand in vedere ce zgarciti sant.
Va pup!
9