Mamici de martie-aprilie 2006(15)
Raspunsuri - Pagina 6
Denisam spune:
Aida de ce ieie 4 diclectin pe zi, se iau 2 pe zi, ori amindoua seara, ori una dimineatza si uan seara, ca pot da si ameteli, ai citit prospectul?
Si eu am luat in Diclectindar 4 saptamini ca al 11 sapt jumate am scapat de gretzuri, oricum nu dadeam prea des mincarea afara.
Dc ai prescriptie, Diclectinul e compensat, eu am dat pe 100 pastile vreo 30 cad.La fel si cel. vitamine, doar materna nu e compensat.
Nu ai asigurare la job?
Baftamulta sa scapi de toate!
Denisa
23+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
kim spune:
Dea si Tina,
Nu stiu cum sunt alti medici dar aici in afara de intrebari, discutii, luat tensiunea, cantarit, analizat echantion de urina etc. pe mine de fiecare data m-a pus pe masa de gine doctorita asta a mea, si n-am chiar nimic sa-i reprochez. Nu mai e nici o graviduta de martie-aprilie in Montreal sa dau numele dr, dar daca intereseaza pe cineva, o fac cu mare placere. Ce sa mai zic, aici pana si dr. de familie iti face un control ginecologic (Papa Nicolau), la un control de rutina mi-a depistat mie fibromul (pe cand ne-am hotarat si noi ca ne apucam de prestat fara protectie).
Off, ai dreptata Cat, sper sa ma tina energia in continuare fara suprize periculoase, cand va citesc imi dau seama ca prea mult alerg toata ziulica si prea multe vreau sa fac. Asa de ocupata... ca nici nu mi-am dat bine seama cand exact au incetat greturile alea urate, am ramas cu un gust aiurea dar totusi am scapat de greturi. Burtica si pofta de mancare sunt in crestere, eu ma tin in continuare mandra foc, si sunt convinsa ca bb e tare fericit acolo in lumea lui.
voi nu aveti senzatia asta?
Aida, si eu sunt tot cu Materna deja de aproape un an de zile (asa mi-a zis dr. cand m-am hotarat ca vreau bb, sa iau dinainte in caz ca raman, sa se formeze bine embrionul). Asa ca am inghitit vreo 3 cutii (20 de cad cutia de 100 de pastile).
Week-end-ul asta poate ne reluam si noi activitatea sexuala, adevarul e ca ne agandim cu atata drag la bb, sa nu-l punem in pericol cu nimic, ca nici nu ne mai trebuie
. Dar stiti voi cum e apetitul vine mancand... 
Sanatate si
KIM & my baby
aida_o spune:
Denisa, eu sunt inca in perioada de proba (poveste lunga... deci sunt web designer... initial am lucrat 2 luni ca si "contractor", asa ca aveam contract de lucru cu agentia de resurse umane care mi-a gasit de lucru la firma asta, apoi firma m-a "cumparat" de la agentia de recrutare si m-au luat full time la ei...). Iar perioada de proba e de 6 luni, si, desi lucrez de aproape 8 luni acolo, ei nu tin cont de cele 2 luni de la inceput... Pe 18 octombrie, insa, implinesc 6 luni si voi primi toate beneficiile. deci abia atunci voi putea sa fac claim la medicamente. Mai e putin :)
Legat de doza zilnica, eu am avut mari probleme cu greturile... initial am inceput cu 2 pastile, dar numai 3 zile mi-a fost bine. Dupa astea 3 zile am reinceput sa vomit tot ce mincam. Doctora la care merg acum a zis ca se poate creste doza pina la 6/zi, maxim. In acelasi timp, mi-a zic ca daca vad ca incep sa am citeva zile in care sa ma simt perfect, sa scad cite o pastila/zi pina ajung la zero. Daca, intre timp, reapar greturile, sa iau din nou cite 2/zi, si crescut iar doza putin cite putin.
Si azi am avut greturi, dar nu mai vomit - asta e tot ce conteaza.
Problema mea e - cred - ca o mostenesc pe maica-mea, care, cind era insarcinata cu mine, a stat in primul trimestru o gramada in spital, cu perfuzii, pentru ca vomita tot ce inghitea, fara exceptie. Da' uite ce mindrete de fata a facut ![]()
Ah, am uitat sa va povestesc despre vizita la obstetrician(a)
In cabinet cu mine, a intrat si sotul (curios nevoie mare). A stat cuminte, a ascultat tot, era foarte implicat. La un moment dat, doctora imi zice ca vrea sa imi faca examen intern (tuseu vaginal) sa vada cit e uterul, chestii de-astea. Imi da camasuta-servetel, sa ma imbrac in ea, iese pentru a ma lasa sa ma schimb, moment in care l-am poftit pe sot afara din cabinet (deh, sunt timida, totusi
). La care sa vedeti ce de proteste: "da' de ce? ca vreau si eu sa aud de spune, ce, de ce sa ies? daca vrei, ma intorc cu spatele, na!"
. Dar nu m-am lasat, asa ca a iesit frumos afara si s-a pus pe lecturat (am primit gramezi de carticele despre sarcina si baby). Era asa de concentrat cind l-am chemat inapoi in cabinet, de parca zici ca citea romane politiste si era in mijlocul actiunii.
Asa ca ma gindesc acum ca nici daca as vrea (normal ca nu vreau) tot nu l-as putea tine afara din sala de nasteri ![]()
Kim, pe mine m-a costat 12$/100 pastile Materna, deci mai ieftin putin. Dar banuiesc ca asta e din cauza ca voi aveti taxele duble fata de Alberta.
Mie mi-e frica sa ma reapuc de prestat la viata sexuala. Nu stiu de ce, da' imi tot zic "saptamina viitoare" :)))
11+
Se mareste clanul :)
tcelen spune:
mai fetelor ,da unde sunteti azi?va odihniti?ce va fac bebeii?
T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE NOI CU BURTICAAA!
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?
Cosmina spune:
Ceau fetelor, vai dar cat am pirdut de cand n-am mai intrat! Am lipsit o saptamana si am pierdut sirul. Oricum , ma voi informa care ce ati mai facut. N-am mai intrat ca am stat tot in pat din cauza sangerarii. De-abia azi mi-a trecut. Sper sa nu mai vina niciodata. Oricum efort nu voi mai face. <p>Tina, si la mine a fost tot de culoare maro si medicul mi-a zis sa stau cat mai mult in pat si nici un efort. Si a trecut. Nu am luat nici un medicament, doar Magneziu dizolvat in apa. Atat. Am tot citit de medicii vostri ca nu va consulta. Eu pot spune ca sunt foarte multumita de doctorita mea de aici. De fiecare data m-a consultat, nu doar din vorbe. E super. Mi se pare anormal sa nu te consulte, cu tot cu ecograf, de fiecare data, nu? Va pup. Si "LA MULTI ANI", DELIA!
Cosmina
12+
tcelen spune:
COSMINA,ma bucur ca te simti mai bine,sper sa nu mai ai probleme,asta daca stati cumintele,tu si TINA!
apropo de consult,voua la fiecare consult,va face si tuseu vaginal,sau doar echografie?eu vorbesc de fetele care se duc la ginecolog!!!pentru ca eu ma duc intai la medicul meu ginecolog,care imi face de fiecare data echo,si ma intreaba ce pr. mai am,asta daca am avut,masoara bebe,etc,,iar a doua zi ma duc la medicul de familie,care imi prescrie reteta de la doctorul ginecolog,ma cantareste,imi masoara uterul,imi ia tensiunea,etc!la voi cum este?
T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE NOI CU BURTICAAA!
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?
Cosmina spune:
TCELEN, aici ecogrful e intern, asa ca vrea - nu vrea oricum e consultatie in toata regula. Ginecologul face tot aici, medicul de familie nu prea are treaba cu tine. El doar iti da trimiteri unde ai nevoie. Pupici.
Cosmina
12+
Lady_Hawk spune:
burtici!!!
Ma gandeam ca mie medicul meu nu mi-a prescris inca vitamine Prenatale sau Materna si vroiam sa va intreb pe voi ...de la cate saptamani ati luat ???...ca eu sunt putin derutata si poate totusi ar trebui sa incep sa iau pana ajung la el , adica miercuri...
Va
pe toate si pe bebici!!!![]()
Io si bebu_mic
Luizax spune:
Na ca ma bag si io. 14 saptamani. Dr. Ion Ionut dila Giulesti. Bine merci, nu greturi nu nimika :))). A...bebe o sa vina pe la sfarsitul lui martie-inceput aprilie.
Mai e careva la ion ionut?