Bebelusi de mai-iunie 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 3
Cloreta spune:
Buna seara mamici,
se vede treaba ca numai seara mai am timp de forumit.
Azi am fost la vaccin, a plans cand i-a bagat acul dar i-a trecut instant cand ma luat-o in brate, a si uitat cred.
A dormit putin pe drum dupa aceea, noi mergem la doctor pe jos ca e aproape. In rest, totul ok, nu a facut febra si nici nu s-a umflat pana seara, ea asa a fost si la doua luni, nici o reactie.
Seara a papat ceva mai devreme sau cel putin a oinceput mai devreme ca dupa ce a papat, s-a jucat si a mai vurt in doua serii dupa cate 40 de minute.
Referitor la diversificare........doctorita mi-a zis de la trei luni jumate sa incep cu lapte praf dar eu nu am vrut. Nu imi vine inca sa ii dau cu atat mai mult ca refuza si sincera sa fiu nici eu nu as bea ca miroase urat:))
Eu am luat Nan si am incercat si Bebelac care cica e facut de polonezi dupa Nestle dar nu papa.
Deocamdata nu mai incerc nimic desi mi-a zis sa incep sa ii dau sucuri si la cinci luni supa de legume.
Nu i-am spus nimic doctoritei dar daca bb a mers super bine si se dezvolta ok nu vad de ce d-zeu as incepe sa ii bag alte alea.
Iar cu trezitul noaptea sunt obisnuita, mi se pare ca dorm suficient oricum.
Ea face nani pe la zece jumate si se trezeste la trei sau patru si pe urma la sase sau sapte iar eu mai dorm cu ea.
De la doua luni jumate m-a trezit fara probleme noaptea sa ii dau sa pape. Oricum ea doarme cu mama in camera si cand se trezeste bb imi bate in perete :)))
Asta ca sa nu pun baby phone-ul ca nu as mai dormi toata noaptea.
In rest nu avem nici un fel de probleme. Succes fetelor cu bb cu unghiute incarnate, sper sa treaca repede.
Noapte buna mamici!
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
pisik 4ever spune:
fran, mercic ptr lamurire, rasuflu si eu usurata ca barem daca-mi schimb pantofii acum pot sa mai trag dupa aia la plozi linistita, ca raman cu ei. cu pantofii adica. dar sa vedem partea buna a lucrurilor: e un pretext de improspatat garderoba, dupa cum tocmai i-am strecurat niste aluzive sotului pana mi-a zis ca a priceput cum sta treaba.
babygirl, exact asa stiam si eu de diversificare. la mine era importanta treaba cu alergiile, din cauza matusa-si, d-aia ii tot dau inainte cu alergiile.
mariamunteanu, nu e o greseala cu bebeul tau pe lista de la inceput? e numele tau trecut de 2 ori...??? cu mine mama a stat o luna, si a venit cand bebeul avea trei luni, deci greul bataliei trecuse. Dar noi doua daca suntem in bucataie in acelasi timp ies scantei asa ca prin internet cu webcam si microfon este OK. ai instalat un webcam? ia unul cu microfon si intri si cu sunet si cu imagine pe messenger.
chrisdun, am sculat-o din somn ieri pe saraca bebisoara ca eram ingrijorati amandoi ca sfornaie, sa-i scoatem muceii cu un aparat ingenios care nu stiam cum functioneaza si nu stim nici acum, am incercat noi sa scoatem ceva din nasuc, n-a iesit nimic si a inceput bebelina sa tipe ca din gura de sarpe, saraca de ea, sculata din somn de parintii astia nesanatosi!!!
de ce zici ca bebelina are probleme cu luatul in greutate? 6 kile la 4 luni e f bine, e in limite absolut normale!!! probleme sunt daca copkilu iese din grafic! preferata mea e 3271! nostima foc!!!
loreen, de la noi au disparut petele de la nastere pe la vreo trei luni. cred ca ar fi trebuit sa dispara pana acum.
You're unique. Just like anyone else.
fran spune:
Chris- parca 220 au fost ghetutele de la Sibiu. Se pot comanda si pe c hic bebe.ro (taie spatiile
), dar fara bordura de blanita, tot cu 250. Si mai sunt niste pantofiori de la Farlin cu 150. Carina e o grasunica, se vede din poze. Noi la 4 luni am avut 5,4kg.
Pisik- nu e nici o grseala cu MariaMunteanu, bebeul ei are un frate geaman.![]()
Mey deci a mea se cearta cu somnul. Cum il simte ca vine incepe sa se certe, tipa, se agita. In seara asta s-a agitat continuu, s-a rasucit fata-spate si invers, si la un moment dat s-a rasucit iar de pe spate pe burta si a adormit instantaneu, nu a apucat nici manuta sa si-o scoata. Si dormea asa, intr-un colt de pat, cu fundul cocotat pe o papusica si cu manuta sub ea...Cand am asezat-o normal in pat a mai dat un chiot si a adormit iar.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05
pisik 4ever spune:
fran, ce data superba de nastere are annelise!!!
gemeni, mai sa fie!!! nu mi-am dat seama!!! oboseala, bat-o vina!!! cum te descurci, mariamunteanu? ai vreun ajutor?
You're unique. Just like anyone else.
nelia spune:
Ma credeti daca va spun ca Tudora sta in patru labe!?! Nu merge, doar sta. Pacat ca nu mai am aparatul, nu era al meu si l-am dat ieri inapoi.
Noi avem unul, dar din ala clasic si nu ies poze daca nu e lumina buna. De ieri sta ca un catelus, pe genunchi si pe minute si cu capul in sus si limba scoasa (de efort, cred). Si cade, ca minutele nu o tin prea mult, si iar se chinuie sa se ridice si tot asa o tine. Cind oboseste suficient de tare ca sa nu se mai poata tine, se enerveaza si incepe sa tipe. Mai, da' ce tipa! Saracii vecinii nostri! Ma mir ca mai ia in greutate la ce agitatie continua e pe capul ei. Acum o saptamina si ceva avea 7.600 kg, dar datorita dintisorilor (care inca nu au crescut, sint tot asa cum i-am vazut prima data) si a zilelor cu diaree, scazuse la 7.400. In seara asta am cintarit-o si are 7.700, asa ca nu-i mai dau cereale, mai astept un picut, sa vedem ce ne zice si pediatra lunea viitoare, ca lunea asta ploua atit de tare ca nu m-am mai dus.
Fran, si Tudora se cearta cu toata lumea si cu toti maimutoii de pe linga ea inainte de a adormi. Si se agita, se intoarce cind pe o parte cind pe alta si se enerveaza si tipa... nu o las mai mult de 10 minute sa se agite, ca mi-e mila, o iau in brate, o mingii, iar o pun in patut si tot asa, pina adoarme. Pentru ca isi morfoleste minecutele de la body, i-am dat de vreo citeva zile cite un prosopel de-al ei sau o caciulita, sau o bavetica si se ratoieste la cirpa respectiva, o suge, o suceste in minute, isi freaca ochisorii pina cind, intr-un sfirsit, adoarme.
pisik 4ever, si eu am patit cu Tudora la fel intr-o noapte. Mirosea a cacuta si am zis sa o schimb, sa nu se irite. Si ea era atit de adormita, incit in momentul in care a vazut ca nu glumesc si ca miriielile ei nu m-au oprit sa o dezbrac, a inceput sa urle din toti plaminii, nici nu stiam cum sa o mai potolesc. A sculat toata casa, si pe tati si pe Agata, pe vecini nici nu are rost sa-i mai pomenesc. De atunci nici ca o mai shimb adormita, mai bine o las cu caca la fund, decit sa traumatizez copilul. Si eu care credeam ca-i fac un bine! 
Va las acum, ma duc sa ma culc, sint rupta de oboseala, ca astazi am fost de trei ori in parc, e o toamna atit de frumoasa si un aer atit de curat, ca nu-mi vine sa stau in casa. Pupici la mamici si bebici! Pe tatici ii pupati voi!
Cornelia,
de
Agata (28.06.2001) si
Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com
inesuca spune:
Loreen- nici noua nu ne-au disparut acele semne. Avem pe frunte doua linii si la spate, la ceafa, o pata. Am inteles ca pana la varsta de 3 ani vor trece. Eu am observat ca atunci cand e nervoasa i se accentueaza. La noi s-au mai diminuat in intensitate, dar sunt in continuare vizibile.
Apropo de "operatia" la picior- nu mi-au facut-o aseara pt. ca dureaza cam 1 ora si doctoritza isi termina programul si mai avea vreo 5 persoane la usa.. M-am reprogramat joi seara de la 20:00.. Mi-a explicat cum sta chestia: ea o sa-mi scoata doar colturile cu pricina si un pic din unghie (nu toata)- asta este o solutie temporara, ca sa nu ma mai doara, dar mi-a zis ca in viitor o sa tot am probleme d-astea. Solutia definitiva (pe care probabil i-au facut-o si bb-ului tau, Andreea.a) este (la chirurgie plastica, mi-a zis ea) scoaterea intregii unghii si modificarea puntii, ca unghia sa nu mai aiba tendinta de a se lati si a apare, in consecinta, colturile astea nenorocite. Anyway, pana joi seara sunt Labush, catzelushul schiop.. Tragic e ca ma doare rau cand merg, merg pe calcaie.. Si mai tragic este ca nu o voi scoate pe Bimbi in parcutz pt. ca nu pot nici sa conduc...
Fran- mersi de sfat, o sa incerc maine sa-i dau mar. O sa iau si galbene si ionatane si le probez eu inainte, sa vad care e mai dulce.
Pe de alta parte, este deja ora 9 AM si fi-mea nu da semne ca ar vrea sa se trezeasca.. Ma duc s-o scol, ca altfel cine stie pana la ce ora imi doarme..
pupici la toate!!
Ines si Rebecca (7 iunie 2005)
http://spaces.msn.com/members/inesuca
mygirl spune:
Adina, eu sunt de acord cu randurile pe care le-ai scris din brosura. Deocamdata nu-mi bat capul cu diversificarea, ca-i merge bine numai cu laptic si daca e suficient...pana la 5 luni jumate o tinem asa. Cat despre posesivitate, eu stau rau de tot, mai mult de o ora nu am stat desparita de Alex, cu toate ca stiu ca nu fac bine deloc. Si mama si soacra sunt dispuse sa stea cu ea,dar am impresia ca nu se pricep(de parca nu ne-ar fi crescut pe mine si pe sotz si suntem mari si frumosi
). Stiu ca asta e nebunie curata, dar si cand ma duc sa fac baie am impresia ca plange copilul.Incetincet trebuie sa mai lungesc din cordonul ombilical, dar am zis ca o sa o fac cand incep si diversificarea, incetisor.
Inesuca, astai motivul pentru care nu am fost in viata mea la pedichiura si doar o data la nunta la manichiura. Cand eram mai mica am fost cu mama la chirurgie sai scoata un panaritiu facut la pedichiura si cand am vazut in ce hal a scobito si ce cratere iau ramas pe la colturi, am jurat ca nu ma dau pe mana nimanui..ma execut eu cum pot si pana acum nam avut probleme. Ce-i drept, de la sarcina si de la greutate mi s-a cam ingrosat pielea pe la calcaie de zici ca am mers numai in picioarele goale, dar sper cu timpul si cu piatra ponce sa remediez acest aspect.
Adina, sa nu uit, nu arunca body-ul, mergi cu el la Z sa til schimbe, chiar dc nu mai are eticheta. Miemi mai aduce vara-mea haine de la ei si dc nu-i vin Alexandrei, i le dau inapoi si le schimba fara probleme, poti sa iei chiar altceva in loc.
Oana,
de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre
mariamunteanu spune:
Pisik 4everda, am gemeni, n-a fost o greseala numele meu scris pe lista de 2 ori. Ma descurc, ce sa fac ? In primele luni a fost mai simplu, dar de la un timp bebeii ma solicita mai mult. Acum sunt putin raciti, au nasul infundat si stranuta. Am ajutor platit o tanara care vine cateva ore pe zi sa ma ajute la menaj. Ma ajuta si sotul meu, dar numai cand e acasa.
Ma bate gandul sa vin la primavara in tara pt. cateva luni, dar cu carutul dublu nici nu pot iesi din casa.
Tu cum te descurci ?
Maria
andreeaatan spune:
Loreen-si mie imi schimba placa zilnic. O zi papa cartofi, alta morcovi, alta numai supa-crema de cartofi si morcovi. Eu fac supa asa: 3 cartofi, 6 morcovi, 1 patrunjel si jumatate de telina si azi bag si un pic de dovlecel. Si de papat ii dau zeama blendarita cu 3 bucatele de morcovi si 3 de cartofi si separat ii blendaresc cartofi, apoi morcovi si morcovi cu cartofi si imi incerc norocul.
E ca la loto, o data vrea, o data nu. Deci zeama e din mai multe legume, am pus si gulie, dar a facut un pic de rosu la fundut si am scos-o.
Urlete azi dimineata la patut, de la 6, o data la juma de ora. Azi i-am agatat, stranse tare de latura de sus, mai multe animalute de plus sa se uite la ele, ca inca nu le atinge.
Fetelor, daca faceti schimbari de mobilier la bebe in camera, faceti-le inainte de 5-6 luni cand se prind de orice si fac scandal. Parerea mea.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
crissi spune:
fetelor ?? dar unde sint veteranele? Mickyyy? Gabitzam? Androix?si restu'??... ca atit am lipsit de nu mai cunosc lumea p'aci!..![]()
Care dintre voi zicea ca i problem daca bebeu' depaseste graficele? si de ce e problem? ca l am cintarit pe Theo ieri si are 9,7 kg.. si am intrat la idei..