Bebelusi de mai-iunie 2005 (17)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Inesuca - SUCCES!!! Spune-ne cum a fost.Sper ca esti bine, nu te-au torturat.
Fi-miu e mai bine si el, mai vesel. Saracutul.. Saracutii de voi! sa treaca!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Azi a plecat mama de la noi dupa ce a stat 2 luni. Mi se rupe sufletul ! Fetelor pribege, voi cum va descurcati cu dorul de parinti ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Va sciu dintr-o brosurica de la VAVAIAN PHARMA pe care am primit-o la babyexpo. Consider ca merita sa cititi, chiar daca avem pareri diferite, cred ca tocmai asta un rol al acestui forum..sa citim pro si contra despre diverse, sa ne impartasim experiente, sa cautam mai multe solutii la aceeasi problema pt ca apoi sa adaptam totul nevoilor puilor nostri.

"Bebelusul are deja 4 luni, dar nu pare deloc deranjat de monotonia meniului sau: lapte,lapte si iar lapte. Il bea cu aceeasi placere ca in primele zile.Totusi vine vremea sa adaugi in alimentatia lui si alte preparate. Cand anume trebuie sa faci asta si care va fi alimentul nou? Pt bebelusi trecerea de la alimentatia de baza,laptele,la alimente solide, este o etapa importanta. el trebuie sa descopere si sa se obisnuiasca treptat cu gustul alimentelor noi. De aceea,in prima perioada a diversificarii,intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 2-3 zile. Daca micutul refuza un aliment,nu il forta! Incearca din nou peste cateva zile sau renunta!
Diversificarea este perioada in care se introduc treptat alte alimente decat laptele. Acestea vor fi date cu lingurita. Astazi, nutritionistii recomanda ca diversificarea alimentatiei la sugari sa nu se faca nici prea devreme,nici prea brusc. Pana la 4 luni,micutul nu are nevoie decat de lapte pt a se dezvolta normal.Incepand de la 5-6 luni insa laptele nu mai acopera in totalitate necesitatile lui nutritive si acum trebuie sa incepi sa ii dai altceva. Asadar,la un sugar sanatos diversificarea incepe in jurul varstei de 4-5 luni si se continua progresiv,pana copilul implineste 18-24luni.
De ce nu este bine sa incepi mai devreme? In primul rand pt ca aparatul digestiv al bebelusului este inca imatur si nu este pregatit sa accepte alimente noi. De asemenea,nici reflexul de masticatie nu e bine dezvoltat. De asemenea, introducerea prematura a altor alimente favorizeaza aparitia alergiilor. In plus, daca se renunta de prea timpuriu la o masa cu lapte in favoarea unui aliment, exista riscul ca aportul de calciu sa fie insuficient, ceea ce poate afecta mai tarziu dezvoltarea oaselor si a dintilor micutului.
Multe mamici se straduiesc sa respecte cu sfintenie regulile de baza.Nu trebuie sa procedezi asa! Diversificarea cere flexibilitate-tu trebuie sa adaptezi regulile la necesitatile copilului tau. Asa, copilul va avea timp sa se obisnuiasca cu tot ce aduce nou alimentul: gust,consistenta,culoare.
Primele alimete introduse sunt fructele, legumele si cerealele pt copii. Urmeaza carnea,pestele (ouale in cantitati foarte mici)si abia apoi alimente care contin grasimi. Nu uita! Daca micutul este alimentat cu lapte praf,este posibil ca pediatrul sa recomande diversificarea alimentatiei mai devreme de 5 luni.
La 5 luni poti sa ii dizolvi in laptele de seara faina instant de orez,ovaz,tapioca sau porumb. De ce seara? Cerealele (de preferinta fara gluten pana la 6 luni) sunt mai consistente si ii vor tine de foame peste noapte. La pranz ii poti pune in biberon supa de legume strecurata sau ii poti da 1-2 lingurite de piure de legume(morcov,cartof,dovlecel)imbogatit cu lapte si unt sau de fructe(banana,mar,para).Fructele le poti prepara si sub forma de compot. Toate acestea ii vor aduce un plus de vitamine, potasiu,calciu si fier.
Nu uita! Nu ii da mai mult de un aliment nou la o masa!

si continua cu 6 luni...dar o sa va mai scriu cand mai crestem..

i-a fost cuiva de folos? mie da...mai ales ca ema a refuzat supica de legume. am sa ii spun dr ca nu-i mai dau supa.luna asta doar suc, pana ajungem la 90ml si apoi mai vedem. azi a papat ema doua lingurite de suc de mar. ieri a fost prima. asta ii place si e tare simpatica incercand sa apuce lingurita si straduindu-se sa pape fara sa suga.inca are reflexul, dar incet-incet invatam amandoua...eu sa ii dau cu lingurita fara sa vars totul pana ajung la gurita ei, ea sa pape din lingurita. asa am sa fac eu.voi, fiecare faceti cum credeti ca este mai bine pt bebelusii vostri.

poze noi
Intalnirea bebelusilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Prima zi de carucior nou- ce s-a rastit la el, in prima faza, de numa-numa. Si apoi a vrut numai in fund, ca, de, asta e mai ergonomic si sta in fund de se satura. Apoi, a vrut sa atinga copacei, nu vroia in celalalt carucior, si ne-am certat ca vroia sa bage in gura frunze. Striga la mine cand sa-i pun curelele de la carut ca are mai multe, dar va trece.

Cu diversificarea, fetele care aveti lapte, incepeti tarziu, nu va luati dupa noi, nefericitele, care nu am putut sa avem lapte deloc sau putin. Eu am fost vai de capul meu cu laptele...

Trezitul noaptea-nu ii dresati, chiar daca va este mai greu, ca e mai bine sa-i lasati pe ei sa decida cand nu se mai trezesc. Instinctele lor sunt mai sanatoase decat parerile nu-stiu-cui.

Saltea am comandat de la Mondocarp, nu zic de la ce magazin, ca e reclama, si imi vine vineri. Aiuritii astia din oras imi ziceam ca-mi fac saltea in 3 saptamani si cu 130 lei, asta de pe net e numai 88, cu tot cu transport acasa la mine. Pai sa nu le zic una alta...
Va pup, am avut o zi grea cat 20 la un loc.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Mari -merci de mesaj. Azi i-am dat 0,5ml de infant , maine ii dau si eu 1ml.
Inesuca- cica merele Ionatan si Golden sunt mai bune de inceput cu ele, au mai putina celuloza. Iar goldenul cica nu prea e copt acum. Bafta la operatie.
Nefertari- mey ma tot gandeam ce ai patit...merci si eu de horoscop da' eu pricep ca daca a mea e pe 5 nu intra in chestia cu religia ca Marte e in Pesti dupa 7-8. Sau am inteles pe langa...
Laura-pe marsupiul nostru (Domaro) zice de la 0la 6 luni cu fata spre parinte, de la 6 la 9(parca) cu fata spre exterior si dupa aia pana la 15kg in spate( ca e si de spate). Deci daca ii sustine gatul( e inalt) poti sa o pui linistia. Noi la 3 luni am carat Iepuretele pe munte dupa noi atarnat in marsupiu si a si dormit bine merci.
Pisik- se poate sa ai nevoie de pantofi mai mari pentru ca se lasa nu's ce ligamente din cauza sarcinii. Vestea proasta e ca nu-si mai revin, a' buna ca doar la prima sarcina.
Fug la baita...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

mariamunteanu,nu cred ca imi pot imagina ce este in sufletul tau, dar din experientele mele de separare am invatat ca daca zilele curg nu trece dorul, dar ne obisnuim fara ce nu putem avea. mama mea a fost plecata din bucuresti 2 saptamani si mi-a fost dor de ea teribil.in cazul tau cu siguranta ca este mult,mult mai greu, dar peste o vreme va veti vedea din nou..
ce mai fac baietii tai?

mamicilor, multumesc pt ce mi-ati scris referitor la..dorul de puiul din camera alaturata (daca pot sa spun asa).ma asteptam ca toate, chiar toate sa-mi spuneti cat de mult va iubiti copiii.nu ma indoiam de asta. totusi, cineva spunea bine ce incercam si eu sa spun, si anume ca se creaza o dependenta care nu este deloc buna.nici pt mama, nici pt bebe. aici e buba la mine, dar in cuvinte putine nu pot sa explic prea bine.

poze noi
Intalnirea bebelusilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Babygirl,si mie mi-a fost de folos ce ai redat tu mai ales ca astazi este a doua zi cand imi refuza piureul de fructe si la inceput l-a acceptat cu mare placere,astazi tinea buzele asa de stranse incat nu puteam sa-i introduc lingurita si daca cumva se strecura ceva din piureu icnea parca ii venea sa vomite iar daca ma opream incepea sa rada ,daca o fortam era incordata toata,l-a inceput ma descurajasem dar apoi am inceput sa lecturez din cartea trimisa de Lucas,cred ca este aceeasi din care ai scris tu pentru ca sunt aceleasi randuri.

corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Salutare si multumim de urari! Sanatate tutror va doresc !
Noi am fost azi la pediatra, si avem 6 kg la 4 luni. N-am mai masurat-o ca nu era asistenta :(

crissi!!! chiar ma intrebam daca mai citesti pe-aici
ioanailincam, spuneai ca fata unei colege de-ale tale face kk pastos din cauza de formula. A mea a facut kk pastos si auriu cat timp i-am dat exclusiv san. Cum i-am bagat 1 bibe de formula pe zi a inceput sa faca mai moale (culmea! ca auzisem ca se constipa de la formula). In ce priveste intarcatul: banuiesc ca acea colega a ta nu s-a mai muls, si de-aia a pierdut laptele. Eu ii dau fetei mele de o luna de zile biberon - trebuia s-o obisnuiesc cu bibe pentru ca urma sa incep serviciul... Si din 4-5 biberoane pe zi, doar unul, maxim doua le prepar cu lapte praf.
Ah, si apropo de 6 mese pe zi: pana acum vreo saptamana Carina a avut 6 mese pe zi: 4 am, 7 am, 10 am, 13, 16 si 19. De saptamana asta a inceput sa manance la 4 ore, dar nu a renuntat la masa de ora 4 noaptea.

De dormit, doarme destul: dupa 8.30 pm nu sta treaza.

Si noua ne-a zis ca diversificarea o vom incepe la 5 luni si jumatate. Cica daca ii fac de-acum diversificare, Carina avand probleme cu luatul in greutate, nu va mai lua prea mult din cauza ca sucurile nu au multe calorii, bla-bla. De fapt, andreeaatan a explicat foarte bine ideea: "cresterea in greutate nu mai este atat de spectaculoasa,.."

Cloreta, pai daca nu vrei nu incepe diversificarea! Am citit si pe babycenter ca dupa 5 luni si jumatate se pune problema de diversificare, pentru bebeii alaptati exclusiv la san. Asa ca...

pisik si Carina fornaie, dar nu are mucisori. Pediatra mi-a zis ca e vorba de laringe, ca trece nu-stiu-cum aerul prin el, si de-aia se aude asa. Dar copilu' n-are nimic!!

alina_a, vergeturile mele rosii (de pe sani) mi-au disparut, si n-am facut nimic-nimic in sensul asta.

andreea.a, eu am o prietena care a avut unghiile incarnate, si a trebuit sa i le scoata. Intr-adevar, i-au crescut la loc... Chiar e de mirare ca nu ti-au zis!!

Fetelor care ati luat pantofiori de Sibiu, de la Babyexpo, cat au costat? Eu am gasit in cartier cu 25 RON...

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna seara...

Hop si noi...
Andreea,mama lui Thomas, spune-mi te rog din cate legume faci tu piureul ca eu tare m-am dereglat de cand fac manacre pentru astia mari...Daca pun un cartof si un morcov mi se pare putin,pun mai mault ramane o tona...Nu-mi ies proportiile de nici o culoare...Azi femeia care sta cu Delia se luase de mine de ce sunt asa bleaga ca la Bianca nu-i venea sa creada ce curaj aveam...Ce sa-i spun bietii femei ca-mi tataie curu' parca ar fi copilul altcuiva nu ala meu...O vad mica (desi nu e) si amarata si ma gandesc sa nu-i fac rau...
A...si mai e o chestie care am observat-o la ea...In general copii de la banane si branza de vaci se constipa,de aceea se si recomanda in stari de diaree...Ei bine la a mea are efect invers...Iar azi la fel dupa morcovi si cartofi...Thomas are scaunele modificate...sau trebuie eu sa-mi fac griji?!

De fapt eu stiu de ce la Bianca eram altfel...parca am mai spus-o...e vorba de faptul ca am constientizat sarcina altfel,apoi responsabilitatea care o implica existenta unui copil...Nu ca la Bianca n-as fi fost responsabila,insa eram tanara,poate prea tanara si m-am maturizat odata cu cresterea ei...

In alta ordine de idei de vreo trei nopti iar se trezeste si a mea sa pape,ba la 2,ba la 3 sau 4...si mai mananca apoi la 9-10...dar imi strica mie somnul si a doua zi sunt muta vreo juma de zi de somn...Ca de mi-am pierdut antrenamentul...dupa doua luni in care n-am mai stiut ce-i aia trezit....

Corni banuiesc in ce scopuri au fost baietii la tine la servici tinand cont de meseria lor...Nu stiu nasu' cum este ,dar sotu' are o fata in momentele alea,ca mai bine fugi decat sa stai ...Sper ca a fost baiat gigel nu ti-a facut probleme...

Inesuca...succes la kilareala...e groaznic...eu de cat sa stau la pedichiura mai bine nasc...

Bebelusii vostri mai au petele alea de barza...?! ...ca vad ca la Delia in loc sa dispara mai rau se accentueaza...

Hai ca m-a trasnit logoreea...dupa ce am baut la pepsi in seara asta si normal...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
cum se joaca Delia
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Super poza 3888 cu Carina!

am cumparat un body de la z cu "eu sunt seful". scrie pe ea ca e pt 74 cm, 1 an!!! abia i l-am tras pe cap. maine il arunc. puteau sa puna macar nasturi la gat/umeri.si a costat cat un body la mothercare..

poze noi
Intalnirea bebelusilor

Mergi la inceput