FIV 43
Raspunsuri - Pagina 11
cristinici spune:
Moni colega mea zice ca nasterea la termen inseamna sapt 36, eu din ce am ami citit am zis ca in 40. Acum cum e normal ? pt evolutia copilului bineinteles . Stiu ca tu ziceai "de ar mai sta Mihnea un pic" si asta mi-a ramas in minte, dar nu am retinut ce sapt erai. Deci cum e corect?
cristinici

Kariris spune:
Cristinici, la Medsana se da utrogestan intravaginal dupa ET, de altfel si in prospect scrie ca in procedurile FIV se administreaza intravaginal.
Cecilia , cred ca la Crinuta varianta rambursarii banilor de ICSI in cazul in care nu va fi nevoie nu este valabila, atata timp cat ea face "plata" sub forma de donatie. Dar daca e vorba de o suma atat de mica cred ca nu ar fi o problema majora sa incerce totusi...iti ofera un confort psihic sa stii ca daca e cazul vor fi ajutati "micutii" sa fecundeze.
Mai fetelor la voi Dipherelinul are un efect ciudat: ati inceput sa despicati firul in patru...
Si eu eram de fapt la fel... oricum acum sunteti pe mana unei echipe de medici, care va dati seama ca fac tot posibilul sa reusiti, asa ca ganditi pozitiv, pentru ca se poate!
Se fac o gramada de copii in vitro!! Trebuie sa avem incredere, ca oricum este ultima alternativa pe care multe dintre noi o mai avem!
Eu va pup si va doresc din tot sufletul ca dupa analiza de sange sa primiti un telefon la care sa vi se spuna: "felicitari! ati reusit... sunteti insarcinata..." Trebuie sa va aduceti si voi aportul prin credinta in Dumnezeu si in medici, printr-o alimentatie sanatoasa, odihna in perioada tratamentului, fara tigari, fara stres etc.
crinuta71 spune:
Cecilia ma duc cu banii pregatiti de ICSI. Asa am si vorbit cu dr.. A zis ca ICSI se face doar daca sunt probleme cu sperma atunci. Dar la ICSI depinde si mai mult de biolog. Ce imi mai amintesc, ca dupa prelucrare scria la mobilitate 100%, dar inainte nu stiu. Am sa le zic sa-mi faca xerox dupa hartiile din dosar.![]()
Dupa ET trebuie sa stai mai mult in pat? Eu as vrea sa mai iesim (mai departe, sa mergem cu masina), sa uit. Si de fapt dupa ET, in aceeasi zi, eu va trebui sa fac mai mult de 100 km pana acasa. Oare daca ma intind in spate in masina, va fi bine?
cristinici spune:
Lachione intr-adevar utrogestanul se pune intravaginal, eu am zis ca se ia pe cale orala doar daca apare o sangerare dupa ET, pt ca puse intravaginal se elimina si nu mai are nici un efect daca cumva mai exista supravietuitori. Asa mi s-a recomandat la ambele FIV-uri.
Monica cele 2 sapt se pun inainte de data ET, deci la ET ai fi in sapt 2-3. Eu inteleg mai greu. De, ce sa-i faci e complicat ..
.Te rog exemplifica la tine ca e mai usor de inteles 
cristinici
galinarodica spune:
Multumesc Crinutza, nu stiu de unde sa o iau si cum sa incep. Cand esti singur pe drum e asa greu sa iei singur deciziile
ceciserban spune:
Lachi ai dreptate cred ca de la Dipherelin ni se trage,asta cu despicatul firului in sapte .Eu am zis ca daca scap cu bine din aventura FIV o sa fiu Superwonderwoman.
Trebuie totusi sa fim realiste si sa nu zburam prea sus ca din pacate TU stii prea bine ce doare la aterizare.Trebuie sa ne rugam si sa speram ca vom nimerii si noi lozul castigator.Iti zic sincer mie imi e groaza de telefonul ala cu comnicarea.Tu suni,sau te suna ei.Eu una nu am curaj sa sun.Dar pana atunci mai e asa ca hai mai bine sa nu ne mai gandim;ca iara o iau razna.

Cristinici esti super dulce.Nici eu nu prea m-am prins dar numai conteaza .Lasa sa ajungem noi acolo,ca ne spune dr. si mama natura cand o veni sorocul sa nastem.Timp de 9 luni o sa avem timp sa ne gandim la asta,nu crezi?

cecilia
Kariris spune:
Crinuta eu iti pot da exemplul meu in comparatie cu prietena mea din Codlea, care a facut odata cu mine si care e de aceeasi varsta cu mine (36 ani). Ambele la primul fiv. Ea - rezerva ovariana scazuta. A raspuns la tratament foarte prost. A obtinut un singur embrion prin ICSI. Eu ovulez normal luna de luna. La tratament nu am raspuns super bine dar am obtinut doar 3 embrioni buni fara ICSI. Ea analize hormonale destul de proaste. Eu analize hormonale bune. Embriotransfer in aceeasi zi. Eu plec acasa, 5 minute de mers cu masina de la clinica, cu scaunul pe spate, cu avariile puse, cu viteza a 2-a doar. Ma urc in pat unde imi petrec aproape tot timpul in urmatoarele 2 saptamani. Ea pleaca acasa (In Codlea!!!) la aproape 300 km dupa embriotransfer si ramane acasa urmatoarele 2 saptamani, dar nu in pat; doar ceva mai mult repaus fata de normal. Ce sa-ti mai spun? A si condus in perioada aia, ca a apucat-o mersul prin magazine. Eu renunt la fumat, ea nu.
Rezultat: la mine nu a prins nici un embrion, la ea a prins!
Si mai stiu cazuri...eu insa am vrut sa fac tot posibilul sa reusesc, m-am stresat efectiv cu statul exclusiv la pat...degeaba. Daca ar fi sa mai fac vreodata fiv nu as mai sta la pat decat primele zile, apoi mi-as permite si eu un fotoliu, cativa pasi prin casa, etc. Insa nu as face nici un pic de efort, asta in mod cert.
Dar...daca as fi reusit...
in mod sigur as recomanda tuturor sa stea exclusiv la pat cele 2 saptamani..ca in fond nu e imposibil!
Te pup si multa bafta!
galinarodica spune:
Fetelor in loc de psiholog (a carui menire nu o contest, da daca nu e...) eu stiu o metoda mai neortodoxa dar da roade ce ziceti va intereseaza?