FIV 43

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Fetelor, am si eu o intrebare la voi: pt. FIV+ICSI conteaza calitatea spermei - nr. si mobilitate?
In 9 nov. avem si noi programare la Szeged si as vrea sa stiu dinainte ce sanse sunt cu spermograma dezastruoasa.

Pusi,pusi!!!

Mi-ka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Lachi multumesc de sfaturi si de urare. Se pare ca reusita depinde de sansa fiecareia in parte. Parca acum mi-am mai revenit (fata de orele trecute, cand stateam la calculator si ). Am si mancat ceva acum, prima data pe ziua de azi - eu tin post (am baut doar apa pana mai inainte).
Galinarodica eu daca eram mai aproape de Bucuresti, nu faceam FIV la Cluj. Care e metoda de care vorbesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galinarodica spune:

E destul de simpla. Desigur stii cum te simti cand esti asa intre somn si veghe. Aceea se numeste starea alfa. E o chestie pur stiintifica si demonstrata. Ei bine in starea alfa creierul lucreaza ma bine si organismul poate face foarte multe. Dar cum ajungi in alfa fara sa adormi apoi? Simplu numeri de la 100 inapoi pana la 1 (asta ca sa fie creierul ocupat si sa se poata relaxa fara sa se gamdeasca la ceva anume. Spui convingator in gand numar de la 1000 la 1 si intru in starea alfa, cand ajungi la 1 iti spui tot convingator "sunt perfect relaxata, ma simt din ce in ce mai bine, nu mai am nici o problema, organismul meu e gata sa primeasca rodul, sunt insarcinata." poti adauga tot ce vrei si ai nevoie (numai chestii rele nu vei putea "cere" de la organismul si creierul tau)Apoi iti imaginezi un loc unde te-ai simtit bine, o padure, un luminis. iti imaginezi cum te asezi pe iarba plina de floricele rosii, mov albe, undeva in spate se aude susurand un paraias, simti caldura soarelui cum te invaluie placut. si spui sunt calma si linistita, nu am nici o grija. Te rog pe tine ingerul meu pazitor si pe tine constiinta mea interioara sa ma ajuti sa rezolv.....problema apoi te relaxezi cand crezi ca te simti suficient de relaxata si vrei sa iesi numeri in gand de la 1 la 100 si spui cand ajung la 100 ies din starea alfa. Poti tine ochii inchisi si-i deschizi cand ajungi la 3. Cu timpul o sa poti sa intri in alfa numarand doar de la si pana la 5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Mi-Ka la ICSI nu mai conteaza ca de aia se si utilizeaza metoda asta.Se injecteaza in ovul-injectie intracitoplasmatica.Si astfel se obtine un embrion,in situatie in care nu e in stare sa fecundeze singur ovulul.Sper ca te-am lamurit si ca vei sta linistita ca FIV+ICSI se foloseste tocmai acolo unde calitatea spermei e ff. proasta.Te pupic si multa bafta,

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Lachi daca tot ti-ai schimbat numele,asa sa fi ca pasarea phoenix si in curand sa auzim ca e cu ochisori.Te pupic dulce,

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

fetelor am inima cat un purice ! maine ma duc cu analizele la dna dr
va pupic
danita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

ceciserban, multumesc de raspunsul tau prompt. Intr-adevar, m-am linistit acum. Bafta si tie si la toate fetele si sa auzim numai de bine. Cu siguranta ca o sa mai intru pe aici dupa ce incep si eu tratamentul si o sa pun o groaza de intrebari, pt. ca stiu ca voi toate sunteti niste dulci si o sa raspundeti celor nestiutoare ca mine.
Pusi,pusi!!!

Mi-ka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Lachi...iarta-ma ca nu am avut timp sa iti mai scriu.Te atept pe PM cu intrebari.pupici!

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo23 spune:

Ce mai fac colegele mele de suferinta?
Eu tot la capitolul injectii, ca si voi, Crinuta si Cecilia. Saptamana viitoare, pe 13 oct. voi face prima eco. Atunci cred ca voi incepe si cu Gonal-F. Punctia si transferul vor fi in ultima saptamana din octombrie.
Am citit ce scriati de vitamine si alte "intaritoare". Eu nu iau pastile in perioada asta, in afara de acid folic. Pe foaia mea de protocol scrie cu litere ingrosate sa se ia acid folic cel putin cu o luna inainte de a incepe tratamentul. Inainte de punctie o sa iau vit. C si zinc.
In ce priveste statul la pat, in carticica mea scria ca ar fi recomandat statul la pat cel putin trei zile dupa transfer. Am intrebat si o asistenta de la spital si ei nu considera ca ar fi necesar repausul la pat absolut deloc. Ei spun ca embrionii "plutesc" inca ore bune in uter inainte sa se prinda, asa ca nu vad de ce imediat dupa transfer sa se stea la pat.
Eu nu o sa pot sa stau doua saptamani dar una sigur si sper sa fie de ajuns.
Cand ma gandesc ca ne facem atatea probleme si de fapt se va intampla tot cum ne este norocul: cu sau fara stat la pat, fumat, cafea, cu sau fara vitamine, "ce-i al nostru-i pus deoparte", fetelor, important este sa fim pregatite pentru orice. Eu am momente cand fac pe viteaza si altele cand sunt total dezorientata.
Vom trece noi cumva si peste asta!
Bafta la greu!
Dodo.
Am uitat ceva: voi cate eco faceti inainte de punctie, fetelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Pai hai sa o luam cu inceputul. Din experienta mea va spun ca este f bine sa se stea la pat in cele 2 sapt dupa ET. Eu asa am facut si rezultatul se vede.Nu este obligatoriu dar de ce sa nu ai sufletul impacat ca ai facut tot ce tine de tine.
Crinuta este f bine daca vei veni intinsa pe scaunul din fata care sa fie si el la randul lui intins si sa mearga incet cu masina sa evite gropile si franele bruste, adica toate miscarile bruste trebuie evitate in aceasta perioada dupa ET si mai ales incordarea muschilor abdominali ptr a nu iti produce spasme sa elimini embrionii cu mediul de cultura.
Cecilia cand primesti rezultatul te suna si asistenta dnei dr si ea. La mine asa a fost.
Cristinici o sarcina la termen este considerata intre 38 si 42 de sapt. Spune-i colegei tale ca la 36 de sapt este prematura sarcina dar viabila. Depinde de cum a luat copilul in greutate poate fi un prematur cu greutate mare ptr varsta sarcinii. De exemplu sora mea a nascut la 34-35 de sapt si bebe a fost OK a avut 2,500 kg si nu a avut nevoie de incubator desi era prematur. Problema nu este ca nu ar trai fatul ci sa nu apara complicatii cu plamanii. In ultimele sapt se formeaza ceva la plamani(imi scapa acum denumirile medicale).
La FIV si eu sunt nelamurita cu cele 2 sapt ptr ca nu este ca la o sarcina normala aici sti la fix cand s-au bagat embrionii.Probabil ca embrionii sunt introduci intr-un stadiu mai avansat de divizare(blastocit etc chestie de genetica). Oricum se puna un termen de mijloc ptr ca la unele embrionii se prind in prima sapt la altele in a doua asta este o enigma a fiecarui organism.
Danita multa bafta.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput