Mamici de mai-iunie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 11
ciuf spune:
Salutare,
Liris, eu am avut asa. De vreo trei saptamani am tot avut scurgeri. La inceput un pic maronii, apoi mai abundente, dupa care s-a transformat intr-o scurgere in care vedeam cate un firicel de sange.
Doctorul mi-a spus sa stau la pat pana imi trece. Si uite am stat 30 de zile ca atata a durat la mine.
Ieri am fost la control (am deja 11 saptamani) si am auzit inimioara lui bb pentru prima data. Doctora mi-a spus ca se intampla sa ai sangerari in sarcina, dar atata timp cat nu te doare burta si inca ai simptome sa nu-mi fac griji. Pai eu ce sa zic, ca de vreo cateva zile nu mai aveam nici un simptom in afara de foamea aia nebuna. Si ma gandeam ca mi s-a oprit sarcina din evolutie. Acum m-am relaxat ca am vazut ca totul este bine.
Nu m-am uitat sa vad in ce saptamana esti. La mine a inceput in saptamana a saptea.
Eu zic sa nu te ingrijorezi. Doare burta? Daca nu te linistesti, suna moasa si vezi ce iti spune. Probabil iti va indica repaus.
La mine este a doua sarcina cu sangerari pe timp indelungat.
Astept vesti bune de la tine.
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
liris spune:
quote:
Originally posted by Amonar
Liris
Eu am avut o mica scurgere in saptamana a-7a. Culoarea sangelui era foarte maro. De fapt nu pot sa spun ca a fost sangerare, a fost mai mult un fel de secretie maronie amestecata cu secretia alba care este mai abundenta acum. A durat vreo 3 zile dar nu mi s-au patat chilotii ci mai mult era prezenta pe hartia igienica sau daca ma curatam in vagin. Nu stiu daca ai citit un alt mesaj de-al meu in care am redat ce a spus doctorul meu de casa. ANumE ca in saptamana 4,8 si 12 pot aparea "sangerari" mai mici sau mai mari pt ca embrionul se restabileste in uter. Adica isi gaseste pozitia cea mai preferata...:-) Daca sant sangerari abundente sau sangele este rosu sau foarte rosu poate ca este un semn de alarma. Oricum eu te sfatuiesc sa suni doctorul sau moasa.
Tot doctorul meu mi-a spus ca sotia lui a avut o sangerare foarte urata la a adoua sarcina si ei au crezut ca ala va fii sfarsitul..dar nu a fost asa. Sarcina a continuat. De aceea... am auzit atatea povesti ca cel mai bine este sa te sfatuiesti cu doctorul tau.
Iti doresc succes si bafta!
Pt.toate fetele: am gasit niste linkuri foarte interesante la mamicile din ianuarie-februarie 2006.
multam amonar!!!
da...m-am exprimat incorect: aseara la "pishu" am vazut un mic vas de singe.
shoricutza inca mai dezbatem cum se calculeaza saptamina. saptamina de sarcina este deci: virsta fatului , sau sapt de la ultimul ciclu?
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
megbeng spune:
mai, mie mi se pare destul de clar ca varsta sarcinii e de la ultima menstruatie...mie dr mi-s zis ca asa se calculeaza peste tot!
shori, esti in 5 sapt, cum zifceau si fetele!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+
pozne de-ale mele
Irinel spune:
Fetelor mai intru si eu pe la voi. Am avut o saptamana nebuna si la serviciu si acasa asa ca n-am apucat sa va scriu, am incercat sa va citesc macar pe apucate.
Papadie, Soricutzo bine ati venit in grupul nostru. Sarcina usoara, bebei sanatosi.
Papadie diferenta dintre copiii tai o sa fie cam ca intre ai mei ca eu am fost mamica de final de mai 2004, si acum sunt cam cu o luna inaintea ta cu burtica :-) Sa iti traiasca papusica si samburelul din burtica.
Virgi, eu prima data am nascut cu vreo 11-12 zile mai devreme de DPN, deci s-ar putea sa fie in Berbec, da parca as ptrefera un Tauras, desi pana la urma poate nici nu conteaza asa mult, da am senzatia ca berbecutii sunt cam prea bataiosi. Poate e doar o senzatie, oamenii difera asa mult
Megbeng ma bucur din suflet ca e totul bine si ca ai mai facut un control, in astfel de cazuri chiar nu e bine sa te bazezi pe o singura opinie.
Maggyc mai du-te si la altcineva, ai vazut cum a fost la Megbeng. Pupici si sa auzim numai vesti bune despre samburel.
Fetelor in general (si la dotor si pe aici pe forum si la Odiseea Sarcinii) calculeaza de la data UM, desi prima a ciclului, eu asa calculez. Cineva intreba daca sa calculeze babeste cu un calendar in fata. Eu exact asa fac. Oricum e simplu ca stiu ziua cand a fost UM, a fost itnr-o miercuri si in fiecare miercuri mai adaug o saptamana. Am numarul de saptamani la semnatura mea, deci nu e greu sa aflu ince saptamana trec. Se calculeaza asa intr-adevar pentru ca femeile au ovulatie la un numar de zile diferit, nu 14 zile ca la un ciclu foarte regulat de 28 de zile (si chiar atunci pot fi exceptii daca nu ma insel).
July sanatate multa, eu cu ceaiuri cu lamaie si miere ma tratariseam mla prima sarcina, pana acum am fost ok, da tot asta o sa fac daca am probleme. Mai nasol e daca e o gripa cu febra, ca febra trebuie cred sa o dai jos, ca e periculoasa pentru bebe daca nu ma insel.
Virgi ce m-am amuza tde scena cu doctorul. Sa stii ca nici la noi nu stai dezbracata, iti dau o camasa de-aia de se inchide in spate si cand te asezi pe masa iti dau si un colt de panza , ca o fata de masa, pe car eil pui pe grnunchi. Sincer, eu ma simt mai bine asa, decat cand defilam in fundul gol pana la masa cum era in Romania. Da cu fusta aia cum ziceai tu si doctorul jenat sa se uite la tine, asta chiar m-am amuzat teribil, parca te vedeam intr-un film. Tu cum te-ai acomodat in Korea? Presupun ca viata e foarte diferita acolo, nu? Pentru ca au co totul alte traditii si obiceiuri.
Cami tu cum te mai simti?
Liris, sa inteleg ca ai avut putin sange in urina? Asta chiar e ciudat, initial si eu intelesesem ca ai avut o scurgere sangerie. Poate ar fi bine sa intrebi doctorul...
Bogdana parca tu erai cu greturile mari, ti-am mai spus parca, si eu am avut rau la prima sarcina, vad ca acum am avut vreo 2-3 saptamani mai rau si acum sunt mai usoare. In schimb cu oboseala si atunci si acum la fel, rau...si greu sa ma adun sa imi fac treburile ca lumea pe la serviciu. Da lasa ca trece, si vine bebe, si atunci sa vezi energie ce ai sa ai grija de el...sau ea...:-)
Zuzi, felicitari pentru samburel. Doamne ajuta sa fie totul bine pana la cap.
Amonar bine ca a fost totul bine, si eu m-as fi ingrijorat.
Puiudana, felicitari, sa fie totul bine si de-acum inainte, o sarcina si o nastere usoara!
Va pup pe toate, daca am sarit pe cineva, scuze. Nu stiu daca o sa pot scrie des, o sa incerc macar sa citesc ce scrieti si cand apuc, sa va scriu.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 10+ saptamani
magghyc spune:
Dragi burtici,
Multumesc de incurajari...
M-am gandit si eu ca am nevoie de o a doua opinie, problema e ca plec din tara pentru o saptamana... deci probabil o voi afla la intoarcere.
Pana atunci, imi urmez tratamentul indicat (utrogestan si no-spa) desi sincer inca nu ma-m lamurit. Daca intr-adevar corpul meu galben nu va mai produce cantitatea de hormomi indicata , reuseste utrogestanul sa suplineasca munca acestuia? Si daca toata lumea - vorbesc de doctorul ginecolog si doctoritza de familie - spun ca durerile abdominale sunt normale, de ce mi se da pentru ele no-spa? Adica ce e normal si ce nu e?
Oricum mie mi s-a spus ca atata timp cat am simptome de sarcina totul e ok. Numai ca mie nu mi-a fost cine stie ce rau never de cand s-a instalat samburelul, iar de cand m-am dus la doctori neam! nimic! Doar sanii durerosi si faptul ca dorm de rup (cred ca sunt in stare sa dorm 2 zile incontinuu) ma fac sa sper ca totusi cineva lucreaza acolo inuntru...
Si apropo de sangerari, mi s-a spus ca un alt semn prost ar fi sa sangerez - sange deschis la culoare. Intreb si eu - ca ignoranta _ si asta ar insemna ca e de rau - nu neaparat, mi se raspunde.
Asha ca eu nu mai integ nimik...Toate sunt normale si anormale in acelasi timp
. Banuiesc ca e din cauza ca fiecare organism e unic...
In fine, am avut cateva zile mai grele, dar nu ma dau batuta numai pt ca corpul meu galben s-a decis sa nu fie cuminte
. Daca o fi asha - cred ac daca afu dupa o saptamana ca am luat pastile degeaba bat pe cineva
Megbeng, ecografia am facut-o la Puls, acolo am doctorita de familie ( care de altfel e o tipa absolut OK, s-a chinuit 40 de minute sa ne raspunda la tot felul de intrebari). In fine, ea nu e prea fericita ca plec sapatamana viitoare, dar nu am de ales, tre sa il dau pe bb cu avonul si sa il treinuiesc .O sa ma duc la eco unde mi-ai recomandat. Tu la cine ai fost acolo la eco?
Legat de calculat data nasterii, incercati si link-ul de mai jos:
http://www.medicalinfo.ro/menu.php?s=gineco
In rest, sper sa avem doar vesti bune pe forum... 
Ne auzim cam intr-o saptamana...
Magda
5+ (PS - numele samburelului e bebe nichita)
megbeng spune:
magda, am fost la dr DORU HERGHELEGIUDESPRE CARE AM AUZIT CA E GROZAV..in plus, si ecograful lor e f performant
bebe nichita zici? mai, parca suntem identice, nu alta..si eu as vrea daca e baietel sa il cheme nichita, da deocamdata nu vrea sotul
...eu sunt absolut moarta dupa poeziile lu nichita stanescu, asa ca ..intelegi...si, oricum, sunt sigura ca o sa fie baietel. asa am simtit de la inceput, asa am si visat!
a aparut, parca special pt noi, o revista, "vine barza!"...e f misto, cu informatii pentru o odisee intreaga, de 40 de saptamani (sper sa nu imi zica cineva ca e reclama mascata, ca nu e)...a mai citit-o cineva de pe aici?
cat despre sangerari..si mie mi-au zis doctorii ca daca sunt maro SI NESEMNIFICATIVE CANTITATIV e ok.
in alta ordine de idei, de azi cred ca mi s-a revarsat in sange un val de endorfine..ma simt foarte, foarte fericita, ca sunt gravida si ca o sa am un bebelush care o sa fie jumate eu, jumate sotul meu..mai ales ca sotul mi se pare barbatul perfect, din toate punctele de vedere..deci sunt si foarte indragostita
...si ca tot veni vorba: voi ce stiti despre SEX IN PRIMUL TRIMESTRU? ca eu pana la povestea cu hematomul am mai prestat, da acu mi-e prea frica, desi la cum misuna hormonii prin mine, as vrea zilnic, macar o data!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+
pozne de-ale mele
liris spune:
deci da m-am exprimat complet anapoda, dar voiam sa va scriu repede sa va intreb si n-am tinut cont de forma (am crezut eu) si de fapt a fost afectat continutul....
deci , vasul de singe mititel l-am vazut in pisu azi-noapte. dupa aceia nimic . azi sunt o.k. ieri m-a controlat doctorul ptr durerea mea in spate si m-a miscat de citeva ori cam "brutal" ...poate o fi si de aia , si mi-a fost si frig pe drumul de intoarcere de la spital... dureri de burta nu am Irinel si de altfel in afara de amenoree si somnolenta ...nici alte manifestari. Ultimul meu ciclu a fost pe 25 iul... zic asa ptr ca nu stiu sa calculez saptamina...la moasa nu am ajuns, aici numai moasa de vede toata sarcina... asa e.
Amonar ti stii cumva dc exista clinici private sa ma duc sa platesc si sa vad si un medic sa-mi faca si un control? moasele fac? stii?
Ciuf multam de incurajari si sa ai si tu o sarcina usoara si mai ales un bebelus sanatos . asta-i cel mai important.
Shoricutz te-am trecut pe lista! cum poti sa spui ca batrina. eu sunt de-o seama cu tine mai mult sau mai putin si nu ma simt batrina. ba inca ma simt foarte "cruda" cu bunele si relele de rigoare. Felicitari!
P.S. o sa punem si o ordine poate a sarcinilor, dupa cum doriti : zodia mamei, DPN-ul bebelusului, virsta tatalui ... hai va pup si
Noapte buna tuturor!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
shoricutza spune:
Dragi burtici, va multumesc ptr primirea calduroasa.
Amonar esti o scumpa ca mi-ai calculat DN. Mi se pare f dragutz sa nasc pe 1 iunie.
Megbeng si noi avem o mica paranoia legata de "prestari". Suntem un pic speriati dar sper sa ne treaca ptr ca dupa cate stiu eu este OK in perioada asta. Dar daca stie cineva mai bine cum stau lucrurile si eu sunt interesata de detalii.
Fetele eu am un mucus destul de abundent in ultima perioada (transparent si relativ apos). La voi se intampla la fel?
5+
shoricutza spune:
Amonar, liris am glumit doar si ma rasfatam ...
Nici nu arat si nici nu ma simt de 34 de ani si ca sa fiu sincera de la 30 de ani am inceput sa ma simt cu adevarat femeie. Normal ca nu suntem batrane! Mie mi se pare o varsta superba, mai ales acum ca vine bb .....
5+