Laparoscopie (3)
Raspunsuri - Pagina 9

dana p. spune:
Cami, tu nu ai fost operata vineri dimineata de dr.T? M-am uitat la pozele tale si parca semeni cu fata care a fost adusa in salonul 27.
Dana
Poze

Moniland spune:
Tabitha in legatura cu clisma.
Mi se pare foarte normal sa fie facuta atata timp cat dupa operatie nu te ridici din pat o zi si o noapte. Iti dai seama daca ar trebui sa te duci la toaleta... Ti se goleste intestinul gros. Se face seara cate o spalatura vaginala si o clisma, iar in dimineata operatiei doar clisma. Senzatia pe care o ai atunci cand se introduce apa nu este ciudata, de abia simti. Dupa acea trebuie sa stai aprox. 20 - 25 min. si sa mergi la toaleta. Sfat: cand mergi la toaleta nu lua cu tine halatul pentru ca te descurci mai usor fara el. Senzatia ar fi una de diaree. Daca nu rezistati cu apa atat cat vi se spune nu cred ca ar fi mare problema. O tipa care era cu mine in salon si am fost operate in aceeasi zi, de pe masa unde i s-a facut clisma a fugit la WC si pentru asta tot a eliminat ceva si a operat-o.
Daca va mai pot ajuta cu ceva sunt aici fetelor.
Monica

crinuta71 spune:
Tabitha mie nu mi s-a facut clisma inainte de operatie. Singurele restrictii au fost sa nu beau sau sa mananc ceva in ziua operatiei. Operatia era programata dupa masa. Cred ca depinde de clinica unde faci laparoscopia. Eu inainte cu o zi am mancat mai mult mancaruri lichide, dar nu mi-a spus nimeni, asa m-am gandit eu (banuiam ca nu-mi face clisma).
Va doresc succes la toate care faceti laparoscopie si nu va stresati nu e o operatie grea. Eu am fost operata dupa masa la ora 16-17 si dimineata am plecat spre casa pe picioarele mele (eram cam slabita ce-i drept).

KITTA spune:
Moniland, Bety, la cate zile v-a venit CM normal, ca si voi ati facut laparo ca si mine. La mine nu sunt inca semne. A doua zi dupa laparo seara mi-a venit un fel de CM care a tinut fo 3 zile, in prima cu cheaguri, alea, alea, dar dr. m-a avetizat ca asta nu e CM pe bune, ci se elimina ce au taiat ei pe acolo, etc.
Eu sunt nerabdatoare de C< ca dupa ce se termina servesc si 3 instilatii ca saracele trompe au peretii cam grosi.
Bety, si zici ca chestiile astea de se taie si se curata la laparo se pot reface? Nu ma innebuni, ca simt deja cum mi se tese impaienjenisu' la loc. (apropos, mi-au filmat operatia la cererea mea, asa ca acu' stiu ce afost pe acolo!).
Multam de raspunsuri. Mai era un topic cu CM dupa laparo, da' nu mai raspunde nimeni pe acolo asa ca va daupentru raspunsuri.

bety spune:
Kitta: da - se refac, pentru ca la mine astea-s cosmarul vietii mele; sunt singurul motiv pentru care nu am ramas; dupa ce mi le curatau, la proba de permeabilitate cu albastru de metil, rezultatul era ok, ca si in cazul instilatiilor: permeabilitate 1.
Si eu am inregistrate ultimile 2 laparo; cam in 6 luni ele se refac; am intrebat pentru ca nici eu nu am stiut si apoi...am patit-o pe pielea mea; in 2004 m-am operat in noiembrie si in 2005 in septembrie...fa singura socoteala lunilor dintre operatii; iar acum au fost mai multe, pentru ca m-a operat aceeasi echipa de dr, ca anul trecut.
In legatura cu cm: anul acesta am facut laparo in ziua 12 a cm (21.09), mi-a venit apoi cm la 2 zile si a fost ciclu, pentru ca pe 03.10 (deci in a 11a zi) am facut inseminare avand un folicul de 20,5mm si endo de 8.9 mmm.
Deci, a fost ciclu pe bune.
In 2004, cm mi-a venit sa zic, chiar la 27 de zile, avand in vedere ca am facut laparo in ziua 18 (deci dupa 9 zile).
Iti spun pe date, pentru ca am notat tot.
Eu zic sa faci si o eco vaginala in ziua 10, luna asta.
Dar, eu m-am consultat cu dr mea, deci...
Te si succes!
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

KITTA spune:
Bety, multumesc de raspunsuri. Cati doctori atatea obicee. Oricum nu mai pot sa fac eco, daca ar fi sa socotesc asa dupa CM care l-am avut la fel la 2 zile, as fi acum in a 18-a zi, ceea ce ar insemna ca am cam pierdut luna asta daca a fost ceva. Eu totusi mai astept poate maine se intampla ceva, cm am avut niste dureri de burta si de mijloc azi noapte.Ar fi cu putina intarziere, adica la vreo 30 de zile. Mie oricum mi s-a mai dereglat in ultimul timp de la un tratament hormonal si stimulare facute degeaba de alta doctorita care nu mi-a verificat trompele mai intai. Cool, nu?
Am vazut pozele tale. Nu m-am lamurit cu un lucru.Ce e cu acel zambet de viitoare mamica? A reusit IA din Octombrie? La viitoare mamici, nu prea citesc!Sper sa ne dai o veste buna sa ne incurajezi pe cele care am facut laparo, fie si numai una pana acum.
Pupici,
Kitta
P.S. Ce o fi cu SIMO! Hai, fato, da-te jos din pat ca asa se recomanda miscare.

Moniland spune:
KITTA nu mai retin cand mi-a venit CM, dar stiu ca nu am avut nici un fel de emotii, insemna ca mi-a venit normal.
Dupa Laparoscopie am avut ceva sangerari dar era de la sonda urinara. Mi se pare normal sa fie sangerari din moment ce s-a lucrat pe acolo, si daca sunt, foarte bine ca se curata, cred.
Stiu de la o prietena ca trompele se infunda iar dupa 6 - 9 luni.
Prin urmare, spor la treaba!!!
Monica

S-i-m-o spune:
BUNA DIMINEATA FETELOR.
VA MULTUMESC CA ATI FOST ALTURI DE MINE. EU ASEARA AM VENIT DE LA BUCURESTI. CE POT SA VA SPUN CA AM AVUT COMPLICATII DESTUL DE NASOALE SI INAINTE DE OPERATIE SI DUPA OPERATIE. DUPA OPERATIE MI-A FOST TARE RAU. AM AVUT DURERI INFIORATOARE IMI SCADEA TENSIUNEA AM AVUT O HEMORAGIE DE TOATA FRUMUSETEA. AM ASTEPTAT 5 ORE SA-MI BAGE SANGE PTR CA NU AVEAU. ACUMA MAI AM DURERI DAR CEVA MAI SUPORTABILE.
VA SARUT SI MAI REVIN.

KITTA spune:
SIMO,
Fii tare si te asteptam cu detalii cand te mai inzdravenesti. Hai ca eu una sunt atre curioasa! Da' inca ma mai gandesc la tine, caci de tine m-am simtit mai apropiata. Asa ca iti doresc numai bine si pune-te pe fripturi in sange daca zici ca ai patit-o asa.
Te pupam toate!

Tabitha spune:
S-i-m-o: oricum ar fi fost, bine ca a trecut si ma rog ca operatia sa-si fi atins scopul. te