Laparoscopie (3)
Raspunsuri - Pagina 8

Tabitha spune:
Olteanco: vesti proaste. Dar le zic la endometru. (peste vreo ora, ca sa citesc ce s-a mai scris de ieri pana azi).

leliutza spune:
salutare,
mai fetelor imi place ca sunteti sau incercati sa fiti vesele....
eu m-am intors de la szeged si ma mai duc odata pe 12 dec , atunci o sa aflu daca tre sa fac laparo (am o presimtire ca e musai sa fac.....) asa ca pina atunci va citesc pe voi si imi fac curaj.
deci, poate o sa va povestesc cum e operatiile prin vecinii nostri ungurieni, sper sa fie mai bine ca la noi ......
adica operatia e tot aia dar conditiile poate sunt altfel.
asa ca va pup dulce dulce si
Liana daca am nevoie de vreo mina de la tine ma pot baza ?
Tabitha cum te mai simti ?
va pup din nou

Tabitha spune:
leliutza: ma simt tare naspa, psihic vorbind. Ca fizic totul e ok, parca nici nu as fi facut stimulare pentru IA. Am un singur folicul mare, pe partea cu trompa infundata. Endometrul este micut, deci nici cea mai mica sansa sa fac IA luna asta. Si eu care visam ca Mos Craciun sa-mi aduca un test pozitiv... Asta e. Maine merg la Buc la eco si poate reusesc s-o determin pe dr. sa facem luna asta laparo. Cam asta despre mine. Sper totusi ca la tine sa se intample o minune si sa nu mai fie nevoie de laparo. Pupici
Olteanco: pe unde esti, fata dulce, ca mi-i dor de tine... Cred ca nu mai intru pana luni, daca maine merg la Bucuresti si dupa aceea e week-end... O sa-ti zic luni ce si cum a fost. Deocamdata stau si dau apa la soricei

Liana30 spune:
Tabitha iubita daca mai plangi vin si la tine cu paruu...pai????vrei bataie???..hai da manutza si va fi bine..ei..cum sa o mai dai iubita ca io te tin strans...
te pupic dulce si astept vestiii...tin pumnii pt maine la Buc..
leliutza mama io nu am decat 2 maini..da nu'i problem ca le intind la toate...uite deja ti-am intins-o si tie..apuca bine si nu'i mai da drumu.
olteanca
Liana
"Nimic nu-i imposibil!"

Moniland spune:
Fetelor care fac Laparoscopia le pot spune din experienta ca nu e deloc de speriat.
Am facut Laparoscopie la inceputul lui Octombrie 2005 la solicitarea dr. care se ocupa de cazul meu de FIV.
La operatia de Laparoscopie se fac trei incizii mici (gaurele aprox. 0,5 cm)una exact sub buric, iar doua in dreptul ovarelor prin care se introduc niste sonde. Se introduce nu stiu ce gaz pentru a se umfla burta ca sa nu stea toate organele lipite, si sa poata vedea inauntru.
In dimineata cu pricina am plans nestiind ce ma asteapta. In timpul anesteziei generale nu am stiut nimic, m-am trezit imediat dupa ce am fost adusa la Terapie Intensiva. (Trebuie sa mentionez ca nu am fost niciodata internata in spital.)
Trezirea din anestezie a fost brusca pentru ca acolo era o prietena de a mea care imi punea tot felul de intrebari. Sfat: nu va treziti brusc si fiti relaxate ca din moment ce sunteti acolo e totul OK. Din cauza ca m-am agitat am vomat, dar f.putin pt. ca nu aveam ce. Asistentele sunt langa voi si raspund imediat la orice dorinta. Mie mi-a fost frig si mi s-a adus inca o patura.
Am stat la Terapie o zi si o noapte. Sfat: intoarceti-va de pe o parte pe alta cat mai des. Veti simti organele cum se deplaseaza de pe o parte pe cealata depinde cum va miscati, dar e o senzatie doar ciudata. Eu am facut aceste miscari de cate ori ma trezeam din somn. A doua zi dimineata dupa ce mi-a scos sonda urinara m-am dat jos incet din pat, iar cu ajutorul infirmierei,mereu prezente, am fost la toaleta. In dimineata aceea mi s-a adus la pat micul dejun. Nici nu pot sa va spun cat de bun mi s-a parut, fiind nemancata de 36 - 48 ore. M-am dus apoi in salon. Sfat: multa miscare, cat mai multa. Am strabatut nu stiu de cate ori coridorul spitalului. Trebuie baute cat mai multe lichide. Sfat: fara sucuri apa sau sucuri acidulate si mai ale cele din fructe, deci multa apa plata. Sucul de fructe deranjeaza la stomac. Am baut suc din fructe dar atunci dupa ce am avut primul scaun.
A doua zi am plecat acasa. Totul era OK. Se mai da 14 zile concediu medical. Dar avand mult de lucru am fost la serviciu in ziua urmatoare venirii mele acasa am fost la lucru si asta pentru ca m-am simtit in stare sa o fac.
Inca un amanunt. Dupa Operatia Laparoscopica veti simti dureri la umeri si la piept, dar in cateva zile dispar.
Dau aceste informatii pentru cele care nu stiu ce le asteapta si daca cat de cat ascultati de sfaturile mele isi revin foarte repede.
SUCCES!!! Nu va dati batute!!!. FITI OPTIMISTE!!! Totul se va rezolva.

mcbeal spune:
Moniland, multumim de sfaturi, foarte interesante informatiile tale!
Mersica si celorlalte fete pentru incurajari
Sa speram ca ne intalnim toate cat de curand la gravidutze.

KITTA spune:
SIMO, fata draga, te asteptam cu multe. Ca ia uite ce aglomeratie e pe aicea
. Eu una ma gandii la tine miercuri si iti tinui pumnii. Acu' nu ne mai tine pe jar si vino pe-aici sa ne povestesti, ca de-acuma ar trebuie sa fii pe-acasa.
Sper ca esti bine sanatoasa si nu ai facut figuri.
Te pup, Kitta

bety spune:
Kitta - scuza-ma ca nu ti-am raspuns; eu pana la urma am facut 3 laparo: 2001, 2004 si 2005; in 2001 ca sa vad ce probleme am si asa am descoperit ca posed in tot aparatul genital+1/2 ficat, aderente, care strangulau tot-tot; iar apoi, ele s-au refacut si a trebuit sa scap de ele.
Cam asta e...
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

cami30 spune:
Ma bucur ca din ce in ce mai multe fete se hotarasc pentru laparo. E cu adevarat o interventie minim invaziva care iti descopera problemele si le rezolva pe cele ce pot fi rezolvate.
Pentru cine se opereaza cu T, va pot povesti eu cum a fost...
pozelemele
cami

Tabitha spune:
Moniland: multumim pentru sfaturi. Mie cel mai urat imi este de clisma, care am auzit ca se face... In rest, deja nu-mi mai este frica. Abia astept luna ian. ca sa fac laparo, sa am si eu mai multe sanse la IA.
olteanco: nu ma bate, ca asa sunt eu, emotiva tare, si pang din orice. Da' nu ma las... asa cum te-am obisnuit o sa scriu la "endometre" ce am facut ieri in capitala. Pe scurt, e mai mult de rau decat de bine, dar asta-i viata. Hai sa continuam impreuna sa ne luptam. Te pup, fata dulce si draga.