Mamici de noiembrie - decembrie 2005(47)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Feliciadin cate stiu eu la maternitate , la externare te intreaba daca ai medic pediatru, daca nu suna ei la cea mai apropiata policlinica si vine de acolo cineva(asa a fost la fina mea, nu stiu daca asa e peste tot).Iar de medic de familie..daca inscrii copilul la medic pediatru nu-ti mai trebuie dr de familie.O sa intreb saptamana viitoare cand merg la dr meu de familie si-ti spun atunci daca nu aflii intre timp.Catutza34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

pe mine m-a intrebat daca am medic de familie, i-a luat numele si codul de pe parafa cu analizele.
in ziua in care ne-am externat, tati s-a dus la policlinica (noi tinem de elias) si a anuntat ca aducem copilul acasa. ne-am inscris din oficiu la un pediatru, ca tot nu stiam pe nimeni, si a venit el seara acasa.

Cristina 30+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

FELICIA, dr de familie pt bb o sa-ti fie dr pediatru. Eu cred ca-l voi inscrie la dr mea de familie, pt ca este destul de buna (chiar daca a mai dat si cu batu' in balta).
Asa ar trebui sa vina acasa doctora, cand o anunti ca ai iesit din spital. Dar la soramea a trebuit sa se urca in taxi si sa se duca la dispensar, cu copilul de 2 saptamani!!!!!
Ca vezi doamne ea nu putea veni...
MULTAM fetelor de incurajari, ma gandesc ca sunt si hormonii de vina si sper sa nu ma tina mult. A si am intrat in saptamana 30

joy + bocanila30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

ei asta-i problema fetelor, vine sau nu vine acasa?

eu stiu pe cineva f.bun care vine acasa dar "se asteapta' la 500.000 la fiecare sedinta. Daca vine saptamanal, ajung sa la lume pe strada?
Sau poate asta este "pretzul" normal si nu stiu eu.

felicia + Ilinca Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

din cate stiu eu, prima luna pediatrul e obligat sa vina saptamanal sa-ti vada copilul. ca-i dai tu ceva, asta e alta problema. apoi, daca il chemi tu acasa, normal ca-l intrebi cat costa.

Cristina 30+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

salut fetelor ...
si eu am trecut printr-o depresie babana de dimineata; pe sotul meu il apucase o disperare teribila ca nu are camera de luat vederi sa filmeze copilul la nastere... ca el de la altul nu vrea sa ia... ca ii trebuie lui aia de 15 mil din oferta de la carrfour ...
mama, si m-am pus pe bocit .... uite-asa valuri am facut prin casa ... nu de alta, dar noua ne trebuie cremute pt poponet, chestii pt bebe, nu camera de luat vederi, ca tot nu avem cu ce ...

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Fetelor, ce zi frumoasa este afara, imi ridica moralul efectiv. Tot am durerile tipice, dar sper sa le suport tot asa bine si sa nu vina Ana mai repede de 3 sapt, sa apucam sa facem curatenie macar.
Referitor la pediatru, Dne iarta-ma, dar pt ce naiba e platit daca nu isi face treaba? Efectiv nu pricep cum pot avea pretentii de bani cand este de datoria lor, astia vad ca au uitat de juramantul lui hipocrate... mi-e sila efectiv.
La mine in familie si bunicii si parintii si matusile si unchii sunt medici, dar in viata lor nu au pretins 1 leu de la nimeni, nici nu ar concepe asa ceva, darmite sa conditioneze a-si face datoria cu a fi mituiti sau "rasplatiti" extra pt asa ceva. O cafea, un sapun, un ou sau o floare au adus acasa, nu neg, dar astea au fost gesturi de multumire nici intr-un caz nu plocoane.... chiar nu pricep de ce altii sunt in halul asta de nesimtiti. E ca si cum pediatrul ala si-a ales specialitaea pt ca nu i-a venit alta idee sau pt ca altundeva nu erau locuri, nu pt ca ar iubi copiii. Bleah.

Dineutza, asta cu camera e de bai si la noi, doar ca nu vrem de filmat, are vara-mea care sta dedesubt si a filmat tone la care niciodata nu s-a uitat. Un aparat dgital performant, sau si unul clasic cu film dar bun zic ca merita mai mult, eu prefer sa rasfoiesc un album, sincer. Nici noi nu avem vreo 10 mil pt unul digital, pt ca deja nu ne ajung fondurile sa platim muncitorii, darmite pt altele. Si vba aia, pt copil avem tot ce ne trebuie, insa cum spuneam spital 15 mil, la muncitori inca vreo 35 estimam, si noi ami avem max 20 din creditul luat. Noroc ca are sotul de inacasat, sper macar 1 data sa se intample asta la timp. Dar uite ca eu fac haz de necaz, si ma intreb ce facem dc am nascut si trebe sa dau banii si nu avem :))Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Ola fetelor!

Se pare ca numai eu sunt cu moralul ridicat pe ziua de azi! Am si motive: mi-am cumparat, dupa lungi cautari, carucior. De-ala polonez, de la Barza. Sunt foarte incintata de el - am facut si poze pentru curioase! Singura problema la care nu m-am gindit ianinte e ca este foarte mare si-mi ocupa toata partea din spate a Matizului. Nu stiu cum ma voi descurca...In portbagaj, nici vorba sa incapa... Asta e, noroc ca am parcul vizavi. Iar de-acuma, in loc sa merg eu cu mama in parcul de linga ea + Herastrau, o sa vina ea la mine in parc. Bine totusi ca am un parc...

Tania, ma bucur tare mult ca ti-am putut folosi si ma bucur ca ai reusit sa-ti iei patutul ala. Sunt happy pentru tine! Si carucioarele erau misto. Ai luat pe ala de 4.700.000, nu? Erau mist, dar nu aveau chiar atit de multe harnasamente ca asta al meu, deci daca le adunai la pret si pe alea - portbebe si gentuta, tot acolo ajungeai... Io dupa asta m-am ghidat. E drept, ca s-ar putea sa fie mai mic Graco-ul. Chiar sunt curioasa sa-mi spui daca incape in port-bagajul Matizului.

Celelalte fete triste - capul sus! Inveselirea! Poate iese si soarele putin! Va pupacesc pe toate!!!!

Poze cu mine
Varsta Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

NOKI, ai toate motivele sa fii vesela - ai un carucior tare frumos!
Eu am oscilat destul de mult intre Graco si Toma (a fost bine ca si-au dat si prietenii mei cu parerea, ca ei puteau si pune mana pe ele). Diferenta o facea, intr-adevar port-bebe si gentuta. Totusi, gentuta de la Toma nu m-a prea incantat, ca era goala, fara paturica de infasat, asa ca mi-am zis ca mai bine iau una separat. Asa ca am optat pentru Graco (modelul e Ultima Plus, o mai veche dragoste si a fost in jur de 4,5 mil). Si pentru ca am economisit atatia bani, am luat de diferenta cosulet (scaun de masina si portbebe) care se monteaza si in carucior (ca era si asta la reduceri). sa ma fii vazut ieri ce zburdam de bucurie si nu mai am rabdare sa vina odata ziua de vineri, sa le vad! Prietena mea era asa de incantata ca a zis ca se apuca si ea de facut copii.

Ma bucur ca ai pus poze, si mie imi place cand discutam despre cumparaturi si le si vedem. Sa-l purtati sanatosi!

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 28+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

bum-bum
fetelor, voiam sa va scriu de ieri, dar in timp ce citeam ce-ati mai scris m-a palit o idee - sa merg si eu la babyexpo. era vreo 5 dupa-amiaza si tocmai citeam ce-a zis noki despre patutu' de 4,5 mili. si mi-am dat seama ca fix patutu' ala voiam sa-l iau pt. bb (dupa ce se nastea, of course, ca "io nu cumpar lucruri inainte de a se naste" Ha, ha, ha). si n-am putut rezista tentatiei, ca era ditamai economia. asa ca ma ridic din pat, il iau pe gabi de la "cratita" - de fapt dadea cu aspiratoru' - si hai la expo.
numai ca noi, fiindca n-am vrut sa mergem din start, din cauza de inghesuiala si pericol de a calca copii mici in picioare sau macar pe balon , habar n-aveam la cat inchide si pe unde e.eu ramasesem cu ideea ca e la sala palatului, asa ca mergem acolo. unde nu era... nimic. dam un ocol, ploua romantic la ora aia, nici n-avem pe cine sa intrebam... pana la urma sunam la niste prieteni cu copii si ne lamuresc ca e la polivalenta - "da' vedeti ca azi-dimineata era plin de n-aveai loc sa arunci un ac".
luam masina, ajungem la polivalenta pe la 6. lume - buluc. nici nu vreau sa-mi inchipui cum fusese mai devreme. intram chititi sa luam patutu', il cumparam (mai aveau numai 3), si hai si noi sa mai bananaim pe-acolo, ca mai era pana la 7. bine-inteles ca nu m-am putut abtine si am mai cumparat, din banii economisiti la patut, una bucata pompa san si una bucata sterilizator. si gabi se mai intinsese si la un carusel pt. patut, da' i-am cam taiat macaroana, ca noi avem saptamana viitoare o nunta sambata si un botez duminica, si nici un ban strans de-o parte.
gabi s-a mai pricopsit si cu una bucata copil blond, care l-a luat de mana pur si simplu, si a trebuit sa-i cautam parintii. noroc ca erau prin apropiere, se holbau si ei la diverse si scapasera pitiku de sub supraveghere (cred ca fiecare isi inchipuia ca copilu' e la celelalt)
asa ca vizita la targ a fost scurta si placuta.
in alta ordine de idei:
- ma inscriu si eu in clubu cu dureri de oase la bazin. la mine sunt cam de o luna, dar intai am crezut ca am febra musculara de la niste exercitii de gravide. da' dup-aia sa-ngrosat gluma. cel putin noaptea, cand ma trezesc de cele 5 ori sa merg la baie, e cumplit.
-in schimb eu nu sufar de depresii - doar de o irascibilitate (- oare chiar exista cuvantu' asta???) crescuta. si nici de insomnii. cred ca sforai de rup patu'.
- joy, leea, curaj, incercati sa depasiti depresia, ca nu-i face bine lu' bb. si nici nu va puteti "bucura" de depresia post-natala daca voi sunteti tuflite de pe-acum... nu prea sunt buna la incurajari, dar sa stiti ca ma gandesc la voi si chiar as vrea sa pot face ceva sa va scot din starea in care sunteti
a... de fapt, mint. si eu am fost deprimata ieri vo juma' de ora, ca mi-am facut analizele si mi-a iesit "usoara leucocitoza" si dau pe net sa vad ce-i aia si gasesc ceva sinistru cu leucemie - bineinteles ca mi se zburleste paru', noroc ca era prea stiintifica chestia si n-am avut rabdare sa o citesc. asa ca am cautat pe-aici pe forum ceva, ca m-am gandit ca poa' sa fie de la starea de gravidenie, si... chiar asa este, vorbeau niste fete la "mamici de nov-dec. 2004". asa ca m -am linistit. si mie, care-mi era frica ca-mi iese glicemia mare :))))
- intreba cineva despre nasii de botez - nu e nici o conditie referitoare la casatorie. de fapt, nu sunt "nasi", ci "nas".adica un copil are un singur nas, ala de-l tine-n brate la botez. si poate sa fie si un copil "nas de botez". din diverse motive, se practica chestia cu mai multi nasi (in general ca sa impaci si capra si varza sau pentru ca este un cuplu si un cuplu e perceput ca o singura persoana). important e ca nasul de botez sa fie o persoana in care sa ai incredere ca, daca ti se intampla ceva - doamna fereste- va creste copilul tau si ii va oferi tot ceea ce tu ti-ai fi dorit sa-i oferi, si o persoana care sa reusasca sa-si creeze legaturi spirituale puternice cu copilul (pentru cazurile in care unui copil ii este inconfortabil sa discute cu parintii problemele sale). mie mi se psre ca o calitate esentiala a nasului de botez este sa fie suficient de tanar si in putere, pentru ca un om la 70 de ani este putin probabil sa fie capabil sa-i ofere toate astea unui copil.

.

Mergi la inceput