Mamici de ianuarie-februarie 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 5
ralirali spune:
Hello fetele si bebeii,
Iata ca imi fac si eu aparitia dupa ce nu am scris vreo doua zile. Din ce am citit astazi, se pare ca pe majoritatea ne caracterizeaza hormonul si termopanele ![]()
, si ale noastre sunt gata joia viitoare si ne apucamn si de zugravit daca tot intoarcem casa .
Deea, sa stii ca si pe mine pa mai apuca depresiile de care zici, dar imi trec atunci cand simt bebita ca misca si mai ales cand o vad la ecograf. Am fost aseara tarziu la un ecograf mai performant si bebe e perfect dezvoltata, are 720g si la toata masuratorile a iesit la fix. Contractiile sunt datorate sensibilitatii uterului car a fost supus in ultimul an la destul de multe "socuri" si acum mi-a dat un tratament cu Gynipral la 6 ore. Daca nu trec asa voi fi nevoita sa ma internez pentru perfuzii (sper din tot sufletul sa nu ajungem acolo).
Giova, bine ati revenit cu bine, super pozele.
Dana, ce frumos e costumasul de la Oana, esti o fericita ca stii ce ai de facut si ai deja o gramada de lucruri.
Toanca si Ioana, va asteptam cu vesti bune de la ecograf si sa stii Ioana ca si pe mine ma intreaba toata lumea daca am gemeni
, sper sa apuc si eu sa pun poze recente.
Pupici la toate burticile.
Ralu 24+
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralirali_p/my_photos
Varsta bebelina: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20060108/dt/8/k/c159/preg.png
asteryaro spune:
Buna seara tuturor!
Luna noua, tare de tot! La fel cred si eu ca hormonii se distreaza pe seama ta. Nu-i lua prea mult in seama, incearca sa vezi mai mult roz in jur. Trebuie doar sa vrei.
Giova, faine poze si burtik!
Chestia asta cu termopanele... tine de amenajarea cuibului, care, la noi, se pare ca a inceput mai devreme... cred ca stiti despre ce vorbesc. Mie, de exemplu, mi-a cazut pata pe o canapea extensibila. Musai cea veche trebuie schimbata. Si tot de facerea cuibului tine si asta. As face multe, dar vara viitoare ne mutam (in sfarsit!!!) la casa pe pamant, departe de agitatia orasului, si nu mai vreau sa fac investitii in apartament. Abia astept.
Sa va spun: am fost la echo. Flacaul meu este bine merci, doar ceva mai lenes/cumintel in aceste zile. Aveam inima cat un purice... cand am vazut ca se misca... mi-am revenit in simtiri.
Neuronu' meu iar a plecat la plimbare... aveam mai multe sa va scriu. Mai revin, pupici!
Kiki super-
20s
http://community.webshots.com/user/astery100
maraki spune:
Ralu felicitari pt. vestile bune despre bebelina
Sanatate, sper sa iti ajute tratamentul si sa nu ajungi Doamne fereste la perfuzii
Astery felicitari pt. baietel
Ma bucur ca te simti bine, perioada grea a trecut
Eu sant intru totul de acord cu ce a scris Deea
A scris despre sarcina in sine nu despre bebei, de ei bineinteles ca ne bucuram sa vedem cum cresc si ne spun dr. ca sant bine sanatosi![]()
Giova acum intru sa vad si restul de poze.
Bee stiam ca sarcina toxica este numai cand ajungi in spital pe perfuzii
Eu totusi cat de rau ma simt, chiar daca am ceva ce nu imi prieste, tot incerc sa ma alimentez pt. ca altfel ma i-a cu lesin si mai mult rau
Doar ca ma cam usuca la buzunar medicamentele astea![]()
Ioana bafta maine la eco
Lasa ce spune matusa,oricum esti frumoasa foc
22+( maine 23 fix )
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
monica70 spune:
Buna seara fetele, sunteti harnice foc! Am reusit sa va citesc zilele astea mai mult pe la birou,dar de scris incerc acum...Maine vine in sfarsit dupa mobila, am reusit s-o vand pe cea veche si in cateva zile soseste cea noua :biblioteca pe doi pereti,birou pe colt, masuta.Canapeaua si fotoliile vin de-acum...sa vedem ce gasesc! Vad ca e adevarata chestia:care nu-i cu termopanele e cu mobila,ne-a apucat pe toate!!!
GIOVA bine ai revenit, doamne ce burta mare ai!!!Eu inca incap in salopeta mea antica de blugi...care nu-i pentru gravide!!!
Dar acum am 58-59 kg (de la 52) si am observat ca mi-a crescut putin si fundul: pantalonii de gravida cu sireturi pe care mi i-am luat acum o luna (marimea 38) si care erau mulati pe fund acum...incap pe mine, dar sunt cam incomozi deja(in ultimele 2 saptamani am umblat doar in rochii ca era cald).Probabil ca daca-mi mai creste fundul...degeaba am loc la burtica in ei!!!Si chiar n-am absolut nimic cumparat pentru iarna! Salopeta aia ma mai tine cel mult 2-3 saptamani cred! In plus n-am nici o bluza mai lunga, toate erau pana in talie si se vad sireturile si la pantalonii aia.Pana acum ii purtam cu 2-3 camasi subtiri mai lungi acum...nu mai stiu,chiar ca trebuie sa ies la cumparaturi!!!
Voi cu ce va mai imbracati???Ati gasit ceva pulovere special pentru gravide? Ca eu doar pantaloni si bluzite subtiri am vazut...
IULIA sa faci acum cerere pentru zilele de concediu la care mai ai dreptul si pleci mai repede in concediu.Si nu fiti fraiere cereti-va drepturile!Aveti dreptul la doua zile libere platite de firma pentru analize,pe luna! In plus puteti sa va luati mai repede daca vreti concediul prenatal: e obligatoriu doar cele 42 de zile postnatal. restul se poate lua inainte 84 zile), duceti legea cu voi si bagati-o sub nas doctorilor cand comenteaza!
IOANA vad ca stai "bine" nu numai cu socrosenia ci si cu matusile!?!
MARAKI cred ca eu as face cu nervii sa am asa "neamuri", auzi sa-ti impuna cineva numele copilului si in ce limba sa te uiti la TV!!!!! Dar fi diplomata, zi ca ei si fa cum stii mai bine !
Noroc ca eu stau bine: cu matusile mele singura problema de comentat a fost (ca si la mami dealtfel) sa nu merg la mare sau la bazinul termal ( sa nu racesc, sa nu ma obosesc etc., mai ales ca am fi mers cu trenul).Iar neamurile sotului...pauza.Socrul unde-l pui acolo sta,soacra nu mai am, mai are o matusa pe care o vedem odata la 5 ani...si care oricum nu se baga.
Apropo de scaderea inteligentei si memoriei la gravide cred ca e adwevarat!!! Alaltaieri am reusit sa-mi uit plasa cu mancare acasa, noroc ca era in oras colega si i-am spus sa cumpere ceva de mancare (firma e mai pe la marginea orasului, n-am de unde lua nimic)!!! Si uit de la mana pana la gura si la birou!
Ca sa nu mai zic ca ma impiedic intr-o veselie, mai ales ca merg tot repede ca de obicei!
CATA si eu tot singura am fost la toate ecografiile, la ultima voia sa vina si tot n-a apucat.
MONICA 25+
monica70 spune:
URSOAICA si eu sper sa nu reuseasca astia sa schimbe legea in toaman asta, astfel va ramane 85% din salariul mediu deci probabil va ajunge pe la 10-11 mil. Si eu tot pentru sot vreau...
Am vazut ca majoritatea celor cu fetite n-au postat inca numele.Si eu sunt inca in dubii.Voiam Alisa, dar nu-i prea place sotului, Diana ne place insa la amandoi si inca n-avem in familie niciuna (ca e plin de Alexandre,Madaline etc.).
Mai imi plac insa Catalina,Ioana,Lavinia,Silvia,Roxana...Sunt prea multe dragute!Ne place si Noemi si Timea dar vrem sa fie romanesti.Voi ce idei mai aveti?
Voiam sa va mai scriu la o multime,dar nu mai stiu...memoria asta!!!
A!Apropo, va plangeati zilele trecute de fasole! ANDA,CATA si IOANA,parca! Eu am mancat si saptamana asta vreo trei zile la rand,si saptamana trecuta!
Ca sa nu aveti gaze, fierbeti doi - trei cartofi impreuna cu fasolea si apoi ii aruncati.Vor absoarbe toate substantele care dau gaze.Am citit asta intr-o revista si functioneaza. Eu oricum nu o spal si n-am spalat-o niciodata, imi place la nebunie!
Si o fac mai "lunga" gen ciorba de fasole,cu zarzavaturi,nu f.multe( morcovi,patrunjel,pastranac),o rosie,carnati "TRANDAFIR" sau cabanos(sau de genul ala) multa verdeata si "bors magic".Si rantasul facut separat din ceapa,ulei,putina faina si boia(sau GULYAS) adaugat la sfarsit! O consum cu ceapa + sare + otet de mere...si la ora 24 noaptea daca atunci s-a terminat de fiert!!! Cred ca mi-am facut singura pofta si maine iar imi fac! Culmea e ca fac o oala imensa si ne batem pe ea eu, sotul si socrul la care-i mai trimitem. Si rau nu mi-a facut niciodata, poate sunt putin cam umflata dupa ce-o mananc, vreo jumatate de ora,dar imi trece.
Si pe mine ma mai apuca pofta de Cola, poate mai putin de cand mananc iar ciocolata si beau cafea zilnic.
Pa, deocamdata!
MONICA 25+
AYUMI spune:
Buna,fetele.
Nu reusesc sa dorm,desi este deja ora 3AM;aveti vreun remediu pt. insomnie?Ca a inceput sa ma chinuie de cateva zile.
Astazi am intrat in saptamana 23;saptamana viitoare ,adica in saptamana 24,voi intra in luna a 7-a aici.Nu stiu daca v-am spus,dar aici lunile se numara altfel.E putin ciudat,dar m-am obisnuit.
Bianca
23+
http://community.webshots.com/user/ayumi118
Ursoaica spune:
Asteryaro ma bucur ca bebelul tau este ok si ca te-ai linistit.
Bee din pacate nu sunt la stat sunt la particulara in ultimul an la zi. Din cauza ca sunt studenta, nu am putut sa-mi platesc singura cotizatia la stat pt a primi eu indemnizatia de 2 ani.
Alina80 faza este cam asa: era o lege ca daca tatal si-a indeplinit cotizatia pe o perioada de 10 luni in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, poate beneficia el de aceasta indemnizatie de crestere a copilului pe cei 2 ani (trebuie depuse tot felul de hartii). Suma ar fi fixa 7,8 mil lei net/luna. Dar am impresia ca pana la urma nenorocitii au schimbat legea acum cateva zile. Trebuie sa ma mai interesez. Sotului meu iar conveni situatia (cu 7,8 mil) deoarece nu castiga atatia bani din salariu, dar daca sa schimbat…..nu stiu cum o sa facem.
Monica70 nu stiam ca se calculeaza in functie de cat este salariul mediu atunci. Eu stiam ca este suma fixa. Dar ar fi mai bine asa.
Acum nici nu stiu ce sa mai cred, fac. Pur si simplu sunt in pom si pomul in aer.
Ursoaica 25+
monica70 spune:
AYUMI ca remedii pentru insomnie eu folosesc o cana de lapte,sau un mar si chiar saptamana trecuta am citit ca ar fi buna ...branza, nu stiu ce substante contine.Dar daca-i luna plina nu prea are nimic efect (eu sunt rac sub influenta lunii si am observat ca-i cam adevarat).
Ursoaica daca schimbau legea rasufla ceva in presa, ca ultima data cand au vrut a iesit cu scandal si au dat inapoi.Dar ma interesez eu si va anunt !!!
MONICA 25+
irinadum spune:
Ayumi pai dca treci deja in luna a 7 a apoi la ei cate luni are sarcina sau mai pe la sfarsit o luna are 6-7 saptamani ? Explica-ne si noua sistemul ca pare bizar rau.Pune si tu ceasul la 7 dimineata pentru maine poate seara te ia somnul mai repede' dar sa nu dormi in timpul zilei).
Ralu si Asteryaro ma bucur ca bebeii vostri sunt bine .
Irina 26+
AYUMI spune:
Irina,ca m-ai intrebat de sistemul lor este acesta:
Luna 1-Sapt.1-2-3
Luna2 -Sapt.4-5-6-7
Luna 3-Sapt.8-9-10-11
Luna 4-Sapt.12-13-14-15
Luna 5-Sapt.16-17-18-19
Luna 6-Sapt.20-21-22-23
Luna 7-Sapt.24-25-26-27
Luna 8-sapt.28-29-30-31
Luna 9-Sapt.32-33-34-35