Mamici de martie-aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
maraki spune:
Cosmina mie mi-a dat dr. sa i-au Folsaure cu iod 1/zi( i-au de cand am ramas gravi si nu mi-a spus sa intrerup, a spus ca mai mult pt. iod le i-au acum )Magneziu forte 1/zi iar pt.contractii am Buscopan( pot sa i-au si 3/zi daca e cazul ) pt. stari de voma i-au Vomex ( drajeuri ) 2/zi si pt. stomac si arsuri am sirop Gaviscon advance 2-3 lingurite/zi.Eu am sarcina foarte grea si chiar daca i-au antivomitive tot
in fiecare dimineata, uneori si de 2-3 ori pe zi mi se intampla
Tot ce i-au sant bune pt. gravidutze
23+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Tina_Welsh spune:
salutare burtici. EU ma simt putin mai bine astazi. Aseara m-am speriat rau de tot cand am iesit la o plimbare usoara cu sotul si m-am simtit uda toata si am vazut ca era un sange rosu inchis-maro! Astazi vad ca nu am mai sangerat deloc sa speram ca e spre bine si nu se va mai intampla. Sunt asa de speriata si nici nu gasesc medicamentele! Stie care cum se spune la drotaverina sau progesteron in engleza? Va pup! Eu intru mai rar pentru ca incerc sa stau la pat cat pot!
Tina
and Tina and Mark's baby
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel
atlantiana spune:
Eu iau Utrogestan (tot progesteron, ca Duphastonul) doua pastile pe zi (dar de luni iau daor una pe zi) si acid folic una pe zi. Altceva nu mi s-a recomandat - nici magneziu, nici vitamine.... Calciul era normal (la limita inferioara, dar normal) si fierul era foarte bine. Din ce stiu eu, fier se ia in trimestrul trei, ca atunci are fatul nevoie mai mare.
atlantiana spune:
Progesteron e progesterone, - „Duphaston“ (si Utrogestan e tot progesteron, dar n-am gasit articole in engleza care sa contina acest nume)
iar drotaverina e drotaverin - „papaverine analogue“, „No-Spa“
(am gasit pe google).
Incearca sa stai intinsa toata ziua. Pana nu iti trece sangerarea, e mai bine sa nu faci nici un fel de efort, nici macar plimbari pe afara. Poate ca tu nu ai nevoie de progesteron, din moment ce ecografia a iesit bine. Eu - dupa cum am spus - aveam o colectie mare de sange in uter si din pricina asta am luat Utrogestan. Am inceput cu 4 pastile pe zi, apoi trei, doua si de luni reduc la una. Cred ca in curand ginecologul nu o sa mi le mai dea deloc, acum ca am devenit o „sarcina normala“.
Curaj si nu te speria, ca nu mai ai motive!
Cosmina spune:
Tina, ma bucur ca te simti mai bine, incearca, asa cum incerc si eu, sa stai cat mai mult in pat. Eu mai am sangerare dar doar putin. Sper sa treaca repede si sa nu fie nici o problema. Si eu am cumparat No-Spa si Duphaston din Romania si nu mi-a trebuit nici o reteta. Duphaston am luat chiar foarte multe cutii, in jur de 10-11 si nu mi-a cerut nimeni nimic. Mai incearca la mai multe farmacii. Se gasesc peste tot. Si se dau fara reteta. <p>
Maraki eu nu iau nimic pentru stari de voma, eu nu am vomitat inca deloc pana acum. Am stari de greata, acum parca s-au mai ameliorat, dar de vomitat nici vorba. Ma bucur ca e totusi asa. Ce mai vroiam sa va intreb, ati avut un gust amar? Eu am tot timpul un gust amar (in gura,normal
). Voi? Va pup dulce
Cosmina
11+
Cosmina spune:
Atlantiana, am uitat sa raspund apropo de fier. Nu stiu ce sa zic, mie mi l-a dat sa iau dr. din Romania ( ca eram in concediu in Ro cand am aflat ca sunt insarcinata). Am tot citit pe internet si nu are nici un efect nociv chiar daca il iei mai repede. Pupici
Cosmina
11+
maraki spune:
Cosmina eu am avut si am in continuare un gust ciudat si amar in gura, il mai pacalesc cu guma de mestecat
Ma bucur pt tine ca nu ai stari prea rele 
Tina este foarte bine daca s-a oprit sangerarea
Cel mai probabil a fost de la inserarea placentei.De cate ori ai timp si ocazia stai in pat linistita, asta ajuta si la col sa se mentina inchis si lung
23+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Laura Ioana spune:
Tina pe tine te mananca in
si nu stii cum sa ti-o iei! Ce cautai la plimbare, daca treaba nu s-a linistit? Vrei sa iei bataita de la noi!
Stai tzapana, numai in pat si ai sa vezi ca treaba e buna!
Mie mi-a dat dr maltofer de pe la 12 sapt. si ma ajuta un pic si cu constipatia. Iau 1 maltofer pe zi, 2 duphaston pe zi si un gravibinon pe saptamana (asta e injectie si am
de la el numai noduri). Acid folic am luat pana la 12 sapt. Si mai iau 10 zile pe luna vit.E.
Laura
14+
Puiutul meu
atlantiana spune:
Cosmina, nici eu nu am avut varsaturi, ci senzatie de greata si mai ales gust amar - in special dupa masa. Dar acum am gust acru, in special cand mananc ceva dulce. Am constatat ca daca manac putin si mai des, ma simt mai bine. Doar ca mie mi-e cam greu sa ma abtin de la mancat. Intotdeauna am fost mai lacoma. Iar azi, sotul meu mi-a adus niste prajiturele cu fructe, dupa care sunt innebunita....
Cat despre fier, banuiesc ca pentru tine e necesar, din moment ce ti l-a recomandat un medic. Eu sunt cam trista ca mie nu imi da nimeni nimic.... nici vitamina, nici un calciu, nimic nimic... ![]()
atlantiana spune:
Laura Ioana, de ce iei Duphaston si Gravibinon? Ai si tu sangerari? Sau ai avut? Eu am luat Gravibinon o data pe saptamana doar de trei ori. Apoi odata la doua saptamani si apoi nu mi-a mai dat, ca se oprise sangerarea.
Gravibinonul l-am facut singura, cu ajutor de la sotul meu - eu ma intepam si el impingea. Stateam cate 10 minute, ca sa injecteze lent - asa nu te doare - si ii tremura, saracului, mana de concentrare. Pentru prima injectie m-am dus in urgenta, la Spitalul Judetean din Constanta (era sambata si la dr. de familie nu era nimeni). M-a pus sa-mi dau fusta in jos, pe solduri, de fata cu toata lumea din salon si mi-a facut injectia asa, in picioare. Nu m-a durut, dar am fost foarte jenata si am hotarat sa ma descurc singura.