Mamici de martie-aprilie 2006 (13)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Atlantiana la mine au fost niste antecedente urate: am avut o extrauterina si doua sarcini oprite in evolutie, asa ca asta e tratamentul pe care il fac pt a avea o sarcina sanatoasa. Aaa si pana la 12 saptamani luam si 2 utrogestan/zi (seara, intravaginal). Si tratamentul asta m-a ajutat, multumesc lui Dumnezeu< si sarcina mea merge foarte bine.

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Ceau fetele, Atlantiana nu te ingrijora ca nu iti da nimeni nimic, poate nu e cazul la tine. Oricum eu, cand am aflat ca sunt insarcinata eram in Romania si avand doar experiete neplacute cu medicii din Ro, am fost la 2 medici pentru cosultatii. Si de-abia al doilea m-a multumit. Poti merge si tu la mai multi medici sa vezi ce zic. Mie, inainte de a fi insarcinata, nenorocitii de medici din Ro, unii din ei, mi-au dat tratament pentru a putea avea un bebelas, fara nici un test, nici o analiza in prealabil. Prostia mea a fost ca am avut mare incredere in medici si m-am cam ars. Multumesc lui Dumnezeu ca acum astept un bebelas, fara nici un tratament, sper sa decurga sarcina foarte bine si sa am un copil sanatos. Asta e tot ce-mi doresc.
<p>
Laura Ioana, si eu am inceput sa sangerez acum 2 zile si doctorita mea de aici mi-a dat doar magneziu pentru ca altceva nu e indicat din a 3-a luna. I-am zis ca medicul din Ro mi-a zis ca pot lua injectii (Gravibinon) oricand in sarcina, cand am sangerare, si a zis ca nu, sub nici o forma, din luna 3 nu mai e voie. Tu mai iei injectii? Inteleg ca ai o sarcina mai grea, nu stiu ce sa zic. Sa dea Dumnezeu sa ai un copilas sanatos, si tu la fel sa fii sanatoasa. Si noi toate, de altfel, sa fim si sa avem bebelasi sanatosi. Va pup.

Cosmina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Imi pare rau pentru cele ce ti s-au intamplat. Dar ma bucur ca acum esti bine. Intr-adevar, tu ai nevoie de progesteron din cauza sarcinilor anterioare pe care le-ai pierdut. Si eu am avut o extrauterina acum trei ani - a fost cam rau, ca s-a spart trompa in burta si aveam nu stiu cati litri de sange in burta, de s-au mirat doctorii ca am venit la spital pe picioarele mele. Dar am trecut peste asta relativ usor. Ca eram cam ametita si nu constientizam prea bine ce mi se intampla.

De data asta sper sa fie bine si la mine. Eu asa simt, ca va fi bine. Numai sa fie bebeul sanatos....

Hai sa va intreb ceva: cam la cat timp trebuie sa iti faci o ecografie cand sarcina evolueaza normal? La o luna sau mai rar? Eu sunt nerabdatoare sa merg iar la ginecolog, sa-mi spuna ca e copilul in ordine!

Mergi la inceput

Cosmina, nici eu nu mai am incredere oarba in medici. Nu de alta, dar daca greseste dr. platesti tu (suferi tu si bebeul tau) iar doctoul nu pateste nimic, si nici remuscari nu va avea.
Eu incerc in general sa gasesc niste articole de specialitate pe internet care sa ma lamureasca asupra unor probleme. Unoeri gasesc ceva interesant, alteori nu. Articolele in engleza mi se par mai sigure decat cele in romaneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Cosmina eu voi face in continuare gravibinon cam pana la 20 de saptamani. Si pe prospectul lui asa scrie. Si oricum iau la recomandarea dr., nu de capul meu. Am o prietena care a pierdut doua sarcini la 20 de saptamani. Acum la a treia sarcina a facut gravibinon 1/3zile pana la 20 de saptamani + cerclaj la 16 saptamani si a nascut o fetita frumoasa (ce-i drept prematur, la 32 de saptamani).
Atlantiana daca sarcina decurge normal, cam la 1 luna e numai bine, dar eu nu as avea rabdare sa stau atat. Eu merg la cel mult doua saptamani, sa fiu sigura ca e bine (sunt si obsedata din cauza ca am trecut prin atatea) si cred ca asa o sa tot merg pana cand o sa simt cum misca bebe, ca sa pot sa stiu ca e bine (sa am control).

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Salutare fetele !
Eu joi dimineata la ora 6 m-am trezit din somn cu niste crampe ingrozitoare in burtica. M-am tot foit in pat, m-am sculat si m-am plimbat prin casa, m-am dus si la WC in speranta ca o sa golesc matzul si o sa dispara durerea. Nimic !
M-am dus de urgenta la spital, la gine a zis ca totul e bine, colul e inchis, iar la eco bebe era bine, misca de zor (tot nu stiu ce e, fata sau baiat ! )dar durerea persista
Am primit sa stau la pat 3 zile si sa iau No-Spa. Azi ma simt mai bine, nu's ce naiba a fost asta, indigestie ? Sau crampe ale musculaturii stomacului, de la lipsa de magneziu ? Eu am luat 2 Magne-B6/zi pana acum o luna (din proprie initiativa) si totul a fost OK, dar am intrerupt fiindca m-am ingrasat pana acum cu 10 kg ! De cand l-am intrerupt, nu am mai luat in greutate asa mult, dar vad ca au inceput crampele Ofofof nu stiu ce naiba sa fac, or fi normale durerile astea de burtica ? Mai are cineva ?
Pup toate fetele

Irina. 16+

Multe poze cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

[quote]Originally posted by Laura Ioana

Cosmina eu voi face in continuare gravibinon cam pana la 20 de saptamani. Si pe prospectul lui asa scrie. Si oricum iau la recomandarea dr., nu de capul meu. Am o prietena care a pierdut doua sarcini la 20 de saptamani. Acum la a treia sarcina a facut gravibinon 1/3zile pana la 20 de saptamani + cerclaj la 16 saptamani si a nascut o fetita frumoasa (ce-i drept prematur, la 32 de saptamani).
Atlantiana daca sarcina decurge normal, cam la 1 luna e numai bine, dar eu nu as avea rabdare sa stau atat. Eu merg la cel mult doua saptamani, sa fiu sigura ca e bine (sunt si obsedata din cauza ca am trecut prin atatea) si cred ca asa o sa tot merg pana cand o sa simt cum misca bebe, ca sa pot sa stiu ca e bine (sa am control).

Am citit la voi despre tratamente si m-am gandit sa va impartasesc experienta prin care am trecut acum doua saptamani, cand din senin m-a pocnit o hemoragie de m-a facut tot una ...imi trecuse prin blugi si parca nu mai stavilea...asa am ajun internata de urgenta la Spitalul Sf. Pantelimon unde...din primele momente m-au bagat pe Gravibinon si Utrogestan...de la care hemoragia aproape s-a oprit instantaneu... si nici pana astazi nu mi-a mai curs nici o picatura (Slava Domnului) , insa si acum fac tratament cu Utrogestan 4 pe zi intravaginal...2/dimineata si 2/seara si 1 Gravibinon/saptamana...si se pare ca o sa il mai urmez si dupa ce trec de 12 saptamani...(acum abia am intrat in saptamana a 11-a...)

Pupici la burtici..si haideti sa gandim pozitiv...

Io si bebu_mic

Mergi la inceput

Irina, sper ca nu te-ai multumit cu ce ti-au spus in urgenta la gineco si ca ai fost si la medicul tau (apropo, la ce ginecolog mergi? eu merg la dr. Dantes). Am avut o experienta foarte neplacuta in urgenta. M-am dus cu sangerare de doua saptamani si aproape ca nu au vrut sa ma vada, dupa ce la eco, tot in urgenta mi s-a spus ca aveam gemeni (eu aveam de fapt un bebe si un hematom imens). Cica ecografia trebuia sa spuna ce am. As fi sta bine mersi acasa cu No-Spa (atat mi-au dat), in loc sa fac tratament serios.
Acum nu prea am timp, dar cat de curand am sa incerc sa caut mai multe despre durerile de burtica si despre magneziu - poate ca exista o legatura intre ele.

Laura, iti multumesc pentru raspuns. Si eu as merge mai des, dar la fiecare vizita platesc 800.000 si nu prea imi convine. In plus, chiar sunt linistita acum si cred ca bebe e bine. Am sa iau si eu, fara sa intreb pe nimeni niste magneziu. Poate imi trec si mie durerile de burta. Eu am - nu foarte des si nu continuu - niste dureri vagi, nu sunt crampe, si sunt numai pe dreapta. Si in plus, din seara asta ma doare coloana, mai jos de mijloc. Cand ma asez in pat am senzatia ca mi se desfac oasele. Cred ca e normal - am citit ca ligamentele incep sa se intinda, ca in timpul nasterii copilul sa poata iesi. Voi ati patit asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

Atlantiana problema aceea cu oasele o am si eu...seara ma ia o senzatie ciudata in oase...si parca am tendinta de a imi intinde picioarele atat de tare incat sa le fac de 3 m ...nu stiu ce sa spun dar cred ca e legat de sarcina...

Io si bebu_mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Nu m-am mai rabdat si mi-am cumparat azi hainute de gravidutza (si nu numai). Am gasit o salopeta simpatica, o rochita lunga de blugi tot gen salopeta, rochii, fuste... numai bluzite dragute n-am gasit... pretext sa mai caut...
Am inceput sa iau carticele pt bb, la hainute si alte lucrusoare nu m-am bagat, dar astea mi-au placut mult.
Apropo, voi mai purtati tocuri?

KIM & my baby

Mergi la inceput