Mamici de martie-aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 15
ileana_marius spune:
Virgi acidul folic se gaseste si in cereale. Te uiti la ce contin si vezi daca specifica acid folic (sau vit.B9).
Eu iau doar prenatal de o saptamana. Pana acum am luat si eu acid folic. Dr. mi-a spus ca va trebui sa iau prenatal toata sarcina si chiar si pe perioada de alaptare. A...si mai iau euthyrox pt. tiroida, dar asta e altceva...
Dureri de burta dupa
am avut si eu, dar numai cand am avut orgasm. In rest nu am avut probleme, dar nici prea des nu se intampla.
Pt durerile de cap am gasit un remediu, dar nu stiu daca este bun sau nu pt. BB. Cand nu ma simt bine si incepe sa ma doara capul usor beau un energizant si imi trece. Contine cofeina si vitamine etc..insa nu stiu daca este bun pt.BB. Ma gandesc ca decat sa iau pastile, sau sa sufar cate 2-3 zile, mai bine asa...Voi ce credeti?
Si ca sa raspund la o intrbare, pantalonii mei sunt drepti, clasici, dar sunt jumatate pe elastic si in fata sunt ceva mai bufanti ca sa incapa burata. Cum burta nu prea am momentan, vin foarte bufanti in fata, plus ca sunt si pe elastic si se strag cute (nu stiu cum altfel sa zic). Nu sunt chiar pt. perioada asta, dar imi trebuia neaparat ceva lejer si clasic (pt.birou).
Va pup
Ileana
10+
DPN
Catrinel_17 spune:
Ileana, cum mai e cu Klebsiella? Ti-a mai zis doctorul ceva? Apropo de dureri de cap, mi-a zis si mie dr sa incerc cu cofeina si vitam C. Asa ca azi am bagat juma’ de cana de cafea, ca mai aveam niste ramaistze de durere de cap. Acuma sunt OK.
Pispi, da, incerc sa ma controlez, citeodata imi iese, citeodata nu. Si mai am si la birou o colega care imi face viata amara…Incerc s-o ignor.
Ce mai face bamboocel?
C+ bb mik
Pispirica spune:
Catrinel 17 bamboocel, daca n-o fi vreo bamboocica, e bine. Nu ma deranjeaza, nu-l simt, inca dorm lejer pe burta. N-am de nici unele, asa ca zic ca e super bebel cuminte si nu ma necajeste. Pana la viitorul control cand ne vedem mai dureaza. Deocamdata ne cheama o data pe luna dl. doctor. Si ne ducem dupa 10 luna viitoare. Deci mai avem de asteptat.
Si chiar asa, Cat de ce nu ne mai da nici un semn de viata? Tcelen tu ce faci?
Catrinel 17 esti in aceeasi saptamana ca mine? Adica 13? Ca eu iar m-am debusolat cu calculele astea. dar daca UM e 25 iunie, asa ar trebui sa fie nu?
pupicesc la voi
Anamaria 13+ si bamboocel cel voinicel
Catrinel_17 spune:
Pispi, da, 13 sapt si 3 zile. Mai citeva zile si trecem in magicul trimestru 2 ![]()
Fetelor, scrieti dincolo, ca s-a inceput celalalt capitol!
Pusiiiii
C+ bb mik
lumysti spune:
Multumesc pentru raspunsuri 

Atlantiana, dea0277, Tina Welsh si celelalte fete!
Ce bine e cand ai pe cine sa intrebi!
Eu am inceput sa iau Elevit (prenatale) si astept cu nerabdare sa vina doctorul meu din concediu sa-l mai vad pe bebita la ecograf si poate aflu si daca e baiat sau fetita. Sa dea Dumnezeu
sa fie sanatos, ca asta e important!
Cat despre crema, cred ca voi folosi un lapte de corp, asa pentru constiinta mea, ca efect nu cred sa aiba.
AdaR, daca e asa ieftin 3D in Sibiu, poate vin si eu, ca la Brasov nu exista, iar la Bucuresti e cam multicel (4.000.000 lei!
)
Azi am fost si eu sa ma tund, ca de vopsit nu indraznesc, desi ar cam fi cazul...
Va pup si aveti grija de voi.
Lumy
15+
atlantiana spune:
Corinag, bine ai venit! eu eram ultima, dar acum mi-ai luat locul...
Laura Ioana, nu te nelinisti. Copilul nu mai poate face acum spina bifida. In nici un caz. Poti sa citesti unde vrei, ca scrie acelasi lucru. Tubul neural se formeaza la inceputul sarcinii si perioada aia ai depasit-o deja. De lucrul asta sunt foarte sigura!
Dianad, eu sunt in Constanta, dar mi-am facut gratuit Rh si grup sangvin, ca si celelalte - ex urina, hemograma, calciu, TGP, VDRL, HIV. Nu vad de ce in Bucuresti s-ar plati, cata vreme in Constanta e gratuit.
Tcelen, sper ca esti bine. 
Tweety Geo, uite aici un articol despre vopsirea parului.
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=503
Personal cred ca nu e nici un pericol, odata ca ai trecut de primul trimestru, si a doua, nu cred ca cantitatea mica de vopsea care ia contact cu pielea ajunge in sange, ca sa afecteze copilul.
Eu azi am fost sa-mi iau haine de la singurul magazin cu vestimentatie pentru gravide din Constanta. Vanzatoarea imi spusese ca primesc ceva pentru toamna iarna dupa 15 septembrie. Dar azi nu aveau nimic si mi-a zis ca primesc maine.
Catrinel 17, mi se pare foarte interesant tratamentul tau cu lactobacil. Poti sa-mi dai, te rog frumos, mai multe detalii? Nu stiam ca exista ovule din astea. As vrea sa caut si eu pe aici, ca am probleme cu infectiile vaginale si asta mi se pare o solutie excelenta.
Pispirica, eu nu sunt nervoasa, dar oscilez intre satari de depresie (cam adanca) si euforie. Ori sunt foarte fericita, si ma incanta orice prostie, ori am senzatia ca fac inutil umbra pamantului. Am citit ca problemele astea emotionale sunt foarte frecvente in sarcina (mai frecvente decat imediat dupa nastere), doar ca sunt trecute cu vederea de medici. Eu zilele trecute am fost cam rau, psihiceste vorbind. Dar am noroc de un sot care ma suporta cu stoicism. Ma intreb cum de poate....
Vreau sa va intreb ceva, desi nu are legatura cu sarcina: a vazut cineva „Moartea domului Lazarescu?“ Eu de mult vreau sa il vad. Acum ruleaza in Constanta, la TomisMall, dar pana acum a fost vremea urata si cred ca biletul e cam scump...
andreea, 14![]()
Adriana mica spune:
Buna,
Poate va mai amintiti de mine (nu am mai avut acces la Internet o perioada de timp); eram ca si voi graviduta de martie-aprilie 2006. Din pacate, am pierdut sarcina: inima lui bebe a incetat sa mai bata cu cateva zile inainte de Sfanta Maria (15 august 2005.
Azi ar fi trebuit sa implinim 15 saptamani. Va rog sa stergeti numele meu de pe listuta.
Va doresc mult noroc si sanatate in continuare
Adriana
ciuf spune:
Salutare, fetele
Tcelen, pe unde esti? E totul in regula??? Da un semn de viata.
Adriana, imi pare tare rau ca ai pierdut sarcina si iti doresc Dzeu sa te ajute cu un copilas in curand.
Virgi, singurelele medicamente ce le iau sunt Prenatalele. Care aici se recomanda din ziua in care ai aflat ca esti insarcinata. Atat. Nu se administreaza absolut nimic pe primele trei luni. Ai incercat sa cauti la farmacie Prenatale care sa aiba o doza mai mare de acid folic? Aici acidul folic nu se da separat. Eu zic ca daca iti iei vitaminele de gravida, atunci nu-ti face griji.
Eu azi ma duc la doctor si sunt tare curioasa daca o fi totul bine. Nu am mai fost de acum 6 saptamani. Sa speram ca va reusi sa-i auda inimioara cu Dopplerul.
Voi cum stati cu foamea??? Eu deja ma trezesc noaptea ca sa pap ceva ca altfel nu mai reusesc sa adorm. Soricelul din stomac nu-mi da pace.
Ieri am avut curajul sa ma cantaresc. Am pus pe mine deja 2 Kg. Vai de mine si de mine. Cu Luca ma facusem de vreo 22 Kg in plus. Sper la sarcina asta sa fiu mai grijulie.
Serj, m-ai intrebat candva ce vaccin am facut pentru RH. Al meu este negativ, iar aici cand ai sangerari ti se administreaza o injectie care in Ro se cheama Imunoglobulina.
V-am pupat,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
alinaalex spune:
salut fetelor! voi nu ma cunoasteti, dar eu va cunosc pe toate pt. ca va citesc demult. Vreau si eu in club si iata datele:
DN: 24.06.1974
UM: 27.o6.2005
DPN: 1.04.2006.
De aici inaite o sa intru mai des si o va si scriu.
Pispirica, Catrinel, suntem cam in aceeasi perioada. Mie asa mi-au calculat doi medici DPN-ul. Pe net mi-a iesit 3.04.
Eu ma simt super OK, nu mi-a fost deloc rau, m-am si ingrasat un pic (la mine a fost si cazul, sunt slaba), pana acum toate-s bune si frumoase.
Va pup,
Alina & bb. 13+
Lady_Hawk spune:
quote:
Originally posted by dianad
Probabil ca o sa-mi schimb medicul de familie: vineri i-am adus scrisoarea de la ginecolog in care se recomandau analizele prenatale. Si a inceput sa-mi spuna ca lucreaza cu multi pensionari si asa stie ca nu prea mai exista laboratoare unde se pot face analizele gratuit. Ca nu ar fi o idee rea sa mi le fac cu plata la laboratorul din incinta cladirii in care este cabinetul medicului de familie. Mi-a zis de laboratoarele Romar ca s-ar putea acolo sa mi le pot face gratuit. Soacra mea sta langa un asemenea laborator si sambata i s-a spus ca nu se pot face. Asa ca m-am panicat -nu prea am cum sa dau cateva milioane pe analizele pe care ar trebui sa le am gratuite si v-am rugat sa ma ajutati cu denumiri de laboratoare.
E adevarat ca determinarea grupei de sange si Rh-ul nu se fac pe nicaieri gratuit?
Am o intrebare pentru fetele care iau Utrogestan: cand le pun intravaginal incerc sa le introduc cat mai adanc, insa tot am senzatia ca se dizolva repede si lichidul format se scurge din mine, mai ales in timpul zilei, cand mi-e imposibil sa stau in pat. Mi-e teama ca asa isi pierd efectul si dimineata le inghit, desi pe prospect scrie ca nu e bine. Voi cum va descurcati?
dianad este adevarat ca nu se mai fac analize gratuite mai pe niciunde...chiar si la Institutul de Hematologie din Bucuresti de pe strada Dr. Felix trebuie sa platesti in jur de cateva sute de mii..eu am fost printr-o recomandare si pt analizele la sange, rh meu si al sotului tot am platit 300.000 lei;
In privinta Toxoplasmei, Citomegalovirusului si Listeriei...sub 2.000.000 lei nici sa nu-ti faci ganduri..astea se platesc categoric....Imi pare rau sa iti dau asa vesti proaste, insa cred ca e mai bine sa stii la ce te astepti.
Pentru tratamentul cu Utrogestan sa stii ca si la mine se intampla acelasi fenomen insa cred ca organismul asimileaza destul de repede o anumita cantitate, insa daca vrei sa fii sigura si le iei pe cale orala sa stii ca mie in spital cand m-am internat cu hemoragie pentru o dezlipire de sarcina acum doua saptamani , in prima faza mi-a dat 4 pastile pe zi 2 dimineata si doua seara...numai pe cale ORALA, deci nu ai de ce sa iti faci griji...SUCCES!
Io si bebu_mic