Mamici de martie-aprilie 2006 (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

quote:
Originally posted by aileana

Lady Hawk, n-as putea s-o dau nici daca ar trebui si nici nu vreau. Natasha este foarte cuminte, dar din pacat a cam imbatranit si atunci compensam noi cu curatenia. Deci NU o dau dupa ce nasc, o sa avem cu totii grija sa fie curatenie, ea este vaccinata, periata foarte des, iar bebe o sa fie foarte protejat de noi.

Sincer nici nu mi-am pus vreodata problema s-o dau si nici ai mei. Parerea altor persoane, sincer, nu ma prea intereseaza atata timp cat eu si familia mea suntem convinsi in sensul asta.

Nu iti pot spune insa ce sa faci tu in situatia asta. Fiecare mama isi creste copilul asa cum vrea ea.

Pupici si sa iei decizia cea mai buna

Ileana 15+

Nici noi nu o dam, pentru ca o iubim foarte mult...te-am intrebat pentru ca majoritatea personajelor din jurul nostru fac fete-fete cand aud ca nu o dam , de fapt...e ca un copil pentru noi ca am crescut-o de cand era cat palma...!!!!

Pupici..!!!

Io si bebu_mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

Ce analiza trebuie facuta pentru a descoperi daca mama are Spina Bifida, ca mie inafara de analizele la sange,sumarul de urina (astea doua facute o data de mine in particular si o data la internare), Toxo, CMV si Lysteria nu mi-a mai dat sa fac...ma lamuriti oleaca va rog?

Pupici la burtici.

Io si bebu_mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

...si mai vreau sa-l recomand si pe dr. meu, pt. cine este din Oradea:
dr. Rotaru Radu - Maternitatea Oradea. Are si cabinet particular.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Adriana mica, m-ai intristat tare...ce s-o fi intamplat de s-a oprit inimioara?
Imi pare foarte rau pentru ceea ce ai patit. Dar sigur sarcina viitoare va fi bine. Daca te duci la ginecolog de la inceput si iei de la inceput vitamine si progesteron, nu se poate sa nu fie bine! Curaj!!

Apropo de Utrogestan oral sau intravaginal. Eu am luat la inceput oral, doua capsule dimineata si doua seara. Dar imi dadeau o somnolenta si o ameteala cum n-am mai avut niciodata. La un moment dat m-am hotarat sa le iau intravaginal (scria in prospect ca reactiile adverse sunt mai usoare). De atunci m-am ales cu candidoza si am hotarat (tot singura) sa le iai inapoi pe cale orala. Acum iau numai o capsula seara, si somnolenta nu ma mai supara.
Personal cred ca e mai bine sa se ia oral - daca iti e prescris Utrogestan inseamna ca ai niste probleme, care trebuie evitate (ex sangerari, risc de avort, etc). Pe cale orala medicamentul se absoarbe mai bine decat pe cale vaginala, deci este mai eficient. De aceea si reactiile adverse (somnolenta, ameteala) sunt mai evidente.
Progesteronul nu e o substanta rea; ea e in mod normal sintetizata de placenta pe parcursul sarcinii, pentru ca mama sa se adapteze la sarcina si pentru ca bebe sa ramana in uter. Oricum exista in sange, si ajunge si pe la bebel...deci cred ca nu poate face nici un rau administrarea orala de utrogestan/ duphaston.

Mergi la inceput

Lady Hawk, din cate imi amintesc - am citit pe undeva - se poate determina in sange o substanta care se cheama „alfa fetoproteina“. Dar da de multe ori rezultate fals pozitive. Adica poate sa iti iasa testul pozitiv, ca si cand copilul ar fi bolnav, iar el sa fie de fapt bine mersi!Acest test se face intre 15 si 20 saptamani de sarcina.
Spina bifida nu e o afectiune genetica. Nu se transmite. Ea e produsa de absenta in sangele mamei a unei cantitati suficiente de acid folic. Daca ai luat acid folic in primul trimestru, nu ai de c e sa iti faci griji. Pe mine m-a interesat subectul (am citit cu mult imp in urma) fiindca sotul meu are spina bifida si voiam sa stiu daca se transmite.

Catrinel 17, nu exista link pentru urmatorul capitol...

Mergi la inceput

Am vazut ceva nostim, sper sa va placa si vou:
http://www.felicitari.net/Cerere_--i510_page=0.html
http://www.felicitari.net/In_familie--i478_page=0.html

andreea, 14

Mergi la inceput