Mamici de martie-aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 14
dianad spune:
Probabil ca o sa-mi schimb medicul de familie: vineri i-am adus scrisoarea de la ginecolog in care se recomandau analizele prenatale. Si a inceput sa-mi spuna ca lucreaza cu multi pensionari si asa stie ca nu prea mai exista laboratoare unde se pot face analizele gratuit. Ca nu ar fi o idee rea sa mi le fac cu plata la laboratorul din incinta cladirii in care este cabinetul medicului de familie. Mi-a zis de laboratoarele Romar ca s-ar putea acolo sa mi le pot face gratuit. Soacra mea sta langa un asemenea laborator si sambata i s-a spus ca nu se pot face. Asa ca m-am panicat -nu prea am cum sa dau cateva milioane pe analizele pe care ar trebui sa le am gratuite si v-am rugat sa ma ajutati cu denumiri de laboratoare.E adevarat ca determinarea grupei de sange si Rh-ul nu se fac pe nicaieri gratuit?Am o intrebare pentru fetele care iau Utrogestan: cand le pun intravaginal incerc sa le introduc cat mai adanc, insa tot am senzatia ca se dizolva repede si lichidul format se scurge din mine, mai ales in timpul zilei, cand mi-e imposibil sa stau in pat. Mi-e teama ca asa isi pierd efectul si dimineata le inghit, desi pe prospect scrie ca nu e bine. Voi cum va descurcati?
Tina_Welsh spune:
Salutare burtici.Noi suntem bine sanatosi ne simtim mai bine. Pispirica nu se pune visul
din pacate!
Burtici, deschid un nou capitol dar va rog prima data sa terminati aici! O deschid ca sa o editez si sa fie in caz ca nu voi fi on-line! Take care!
TCELENNNNN!
Tina
and Tina and Mark's baby
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel
corinag spune:
Buna,
Ultima venita : sarcina 9 saptamani, la eco de azi embrionul era corespunzator unei sarcini de 10 sapt?!
Acasa am o printesa de 2 ani si 6 luni, Ilinca care stie ca mami are in burtica un 'bebelus de fratior'.
La sarcina aceasta sunt mult mai linistita, cateodata uit ca sunt insarcinata, poate si datorita faptului ca serviciul+Ilinca imi consuma mai toata energia.
Nu m-am ingrasat deloc inca (la prima sarcina am luat 12,5 kg, in conditiile in care Ilinca a avut 3,700 kg), greturi nu mai am deloc, insa obosesc si in zilele in care o mai iau pe Ilinca in brate sau car ceva mai greu:ex geanta+laptop, ma cam doare burtica.
Ca medicament nu iau decat acid folic.
Azi am fost la analize: o gramada, dar eu de cateva zile am implinit 36 de ani si e alta categorie de risc, asa ca fac mai multe analize si probabil eco de morfologie fetala decat la prima sarcina. Atunci am facut 2:la dr Pop la 17 sapt si apoi la 37 sapt la CMU la dr Chitescu.La prima sarcina aveam 33 ani dar nu am facut triplul test sau alte alea ci doar analizele obinuite de sarcina.
Dr. cu care am nascut fetita si de care sunt ff multumita:dr Corina Grigoriu de la Municipal.
voi intra mai rarut pe forum dar sper sa parcurg toate paginile scrise intre timp.
Va pup!
PS acum imi doresc un baitel.
Corina si bb Ilinca 01.03.2003
Ilinca mea
Laura Ioana spune:
Dananita pai atunci cred ca ma reapuc de acid folic, mai ales ca am si spina bifida! Uff ce mi-i ciuda ca n-am stiut ca se poate lua mai mult timp!

Bine ai venit Corina! Sa-ti creasca mare si sanatoasa fetita si sa dea Domnul sa ai baietel de data asta, daca asta iti doresti (ce-o fi, sanatos sa fie)!
Laura
14+
Puiutul meu
TweetyGeo spune:
Azi merg la dr. ginecolog. Sunt curioasa cum e. La prima dr. n-am mai fost ca nu eram multumita de ea. V-am mai scris eu pe la inceput. Acum merg la alta, la recomandarea mai multor prietene. Am intrat in trei luni jum si s-ar putea sa-mi faca si niste analize: citologia, secretia. Inca nu stiu, aflu acolo. Va povestesc maine cum a fost si cum e prima impresie.
Fetelor, nu v-am spus ca m-am vopsit. Dr. de familie a zis ca nu-mi recomanda, dar asistenta chiar s-a decolorat in timpul sarcinii. Am auzit ca e interzis sa ne decoloram si ca e recomanadat sa ne facem suvite, sa nu atinga solutia pielea. Dar eu m-am vopsit total, nu suvite. M-am facut exact culoarea mea naturala, castaniu inchis, si pana voi naste nu ma mai vopsesc deloc. In cantitate mica nu are cum sa afecteze cu nimic.
Tcelen, stai linistita ca bebe face un pui de somn.
Tina, ma bucur ca ti-e bine acum.
Virgi, acidul foloc se gaseste in toate fructele si legumele verzi: spanac, varza, ceapa, salata verde, patrunjel, marar, leustean, telina-frunze, mere verzi, nu stiu daca si-n castravete.
Sunt suparata ca n-am luat nici acum banii care trebuia sa-i iau pe 15 si n-am ajuns sa-mi iau hainute de graviduta. 
BB mic a lui GEO
Catrinel_17 spune:
Pispi,
sunt prezenta la apel!!! Iar am avut duminica dureri de cap
si am stat in pat toaaataaa ziua. Mi-au mai trecut acuma. Ma enervasem simbata seara pe al meu sotz care-mi spunea ca trebuie sa ma controlez cind maninc (si mincasem toata ziua numai micul dejun si o ciorba…). Trebuie sa ma controlez sa nu ma mai enervez asa usor, dar parca imi sare tzandara mai repede acuma…
Asa, si am cumparat simbata si noi haine de gravi (am gasit la Baby Walz, fetele din germa, si nu sunt toate foarte scumpe). Mi-am luat o pereche de pantaloni de catifea strech cu prelungire elastica din aia peste burtica. Vreau sa spun ca arata foarte bine!!! Chiar decent. Si un sarafan tot de catifea, dar reiata, maro, cu bretele, drept, si elastic pe sun sani. Pe ala cred ca-l voi putea purta si dupa nastere. Acuma am ajuns la concluzia ca nu am pulovere, am tot din alea scurte si imi trebuie mai lungi. Ofofof
Simbata am fost cam obosita dupa cumparaturi, am stat in picioare si am mers vreo 5 ore, dupa asta m-a cam durut spatele, dar jos de tot, pe la noada…
Vi s-a intimplat?
Eu iau putine medicamente, iau Acid folic 1 tab/zi si magneziu forte 3 tab pe zi. Si mai folosesc odata pe sapt un ovul, care contine lactobacilus nu stiu cum, ca sa protejeze flora vaginala. Cam atita.
Tcelen, ai ceva noutati, ce face bebe?
Tina, ma bucur ca esti mai bine!!
Corinag, bine ai venit si sarcina usoara!!!!
Cat, pe unde-mi umbli?????
LauraIoana, asa stiam si eu ca nu mai are sens sa se ia acid folic dupa 12 sapt, dar dr meu a zis sa il iau in continuare… asa ca…
Pup cu drag burticile
C+ bb mik
Lady_Hawk spune:
aileana am citit ca ai o pisicuta...si iti inteleg atitudinea vis-a-vis de ea...am si eu o persana alba...alba pe care o cheama Sasha...si am cam vitregit-o in ultimile 10 saptamani...la inceput ma gandisem sa o dau..dar imi dadeau lacrimile doar cand ma gandeam...tu cum ai sa procedezi cu ea...o tii si dupa ce nasti??
Io si bebu_mic
aileana spune:
Lady Hawk, n-as putea s-o dau nici daca ar trebui si nici nu vreau. Natasha este foarte cuminte, dar din pacat a cam imbatranit si atunci compensam noi cu curatenia. Deci NU o dau dupa ce nasc, o sa avem cu totii grija sa fie curatenie, ea este vaccinata, periata foarte des, iar bebe o sa fie foarte protejat de noi.
Sincer nici nu mi-am pus vreodata problema s-o dau si nici ai mei. Parerea altor persoane, sincer, nu ma prea intereseaza atata timp cat eu si familia mea suntem convinsi in sensul asta.
Nu iti pot spune insa ce sa faci tu in situatia asta. Fiecare mama isi creste copilul asa cum vrea ea.
Pupici si sa iei decizia cea mai buna
Ileana
15+
Most wanted baby
Pozele noastre
Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get
Pispirica spune:
Catrinel 17 si eu ma enervam foarte repede dar mi-am zis ca n-are rost si incerc sa ma controlez, desi uneori mi se pare destul de greu. si asa i-as da pe unii cu capu de masa 

eu ma plang in continuu ca mi-e foame si sotul isi da ochii peste cap, ca nu e obisnuit cu postura asta de noua de mancacioasa. inainte era disperat ca nu mancam nimik, acum ma vede ca cer tot timpul mancare si incearca sa se adapteze. probabil spera sa raman si eu cu putina carnita pe mine dupa ce nasc ca banuiesc ca s-o fi saturat saracu sa se tot intepe in oasele mele.![]()
![]()
![]()
dianad este obligata sa te trimita sa-ti faci analizele si sa stii ca marea majoritate la gravide sunt gratuite, inclusiv grupa si rh-ul. eu mi le-am facut pe toate gratuit, mai putin CMG-ul Toxo si lysteria, despre care am uitat sa-i spun ca mi le-a dat medicul ginecolog. asa ca n-am idee daca si astea sunt gratuite. si le-am facut la Romar. Nu inteleg ce are in cap medicul asta al tau![]()
pupicei
Anamaria 13+ si bamboocel cel voinicel