Mamici de martie-aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 13
dananita spune:
Virgi, dintre toate fructele si legumele, portocalele contin cea mai mare concentratie de acid folic. Spre deosebire, insa, de alte vitamine acidul folic sintetic se absoarbe mai bine decat cel natural. Incearca sa bei 1litru de suc de portocale (facut de tine)/zi ca sa compensezi lipsa (1l se obtine din aprox10-11 portocale de marime medie). Daca ti-e greu, incearca sa schimbi medicul sau sa incerci sa-l faci sa-ti recomande tie sau altui membru al familiei vitamine care sa contina si acid folic.
Sa insir si eu acum toate pilulele pe care le inghit zilnic:
Utrogestan (intravaginal 2/seara, nu este recomandat oral in sarcina!)
NoSpa(40mg) 2/zi, indiferent daca am sau nu dureri
Vitamina E 1/zi (inceapand cu sapt in curs, 15, pt ca n-am vrut eu mai devreme)
Biomarin Plus 1/zi(incepand cu sapt 15)
Acid folic(5mg) 1/zi(din sapt 3 pana in sapt 16)
Materna cu Seleniu 1/zi(din sapt 10, toata sarcina)
Toate sunt la recomandarea medicului, singurul "amanat" de mine a fost Vitamina E.
Cineva a mentionat pret de 850.000lei pt 3D-4D si sunt uimita, avand in vedere ca pe mine ma costa aproape 4mil!!Poate nu-mi fac si frectie la banii astia!![]()
Puuup
Danutza
dutza
Malaika
www.strasbourgcurieux.com/fourrure/fourrure%20de%20luxe.htm" target="_blank">Si ele au dreptul la viata!
dianad spune:
Multumesc, CeelaAm sunat la Medicover si mi-au spus ca nu au contract cu Casa de Asigurari, deci nu-mi pot face la ei analizele gratuit, in schimb de la IDS am primit invitatia de a veni la inceput de luna pentru ca au epuizat fondurile pe luna asta.
Pispirica spune:
Neata fetele si bun venit noilor burtici!
Virgi si eu am avut probleme cu constipatia dar am rezolvat-o relativ usor. Am mancat in fiercare dimineata un iaurt pe stomacul gol si a ajutat. Si cand asat n-a mai mers seara la culcare am baut o cana de lapte iar dimineata n-aveam probleme. Medicul de familie mi-a recomandat ptr aceeasi problema sa mananc pere multe si prune sau suc de prune. Succes in rezolvarea problemei.
Nshiro ai intrebat familia de talismanul acela?
dianad analize gratuite cred ca se fac in orice centru medical, cred ca depinde cu cine are contract medicul tau de familie, sau unde te poate trimite.
Tcelen eu zic ca bebe pur si simplu a adormit dupa atata program artistic. oricum e bine sa vezi si ce zice doctorul.
catrinel 17 unde esti? ca parca nute-am mai vazut pe aici. si imi place sa te vad ca am vazut ca avem acelasi UM.
Va pupicesc pe toate si va doresc o saptamana linistita.
Anamaria 13+ si bamboocel cel voinicel
Laura Ioana spune:
LA MULTI ANI DELIA! Sa ai o sarcina usoara un bebe sanatos!

Mai intra pe la noi sa ne mai povestim ce si cum!
Fetelor ma speriati cand vad cate dintre voi au avut si mai au probleme cu sangerarile. Va rog aveti grija de voi si stati cumintele in pat, nu faceti efort, toate celelalte lucruri nu conteaza, numai bebelusii vostri si voi!
Dananita acidul folic se poate lua si asa de tarziu? Eu la 12 sapt am intrerupt acidul folic. Si ai dreptate si pe mine m-a mirat pretul ala asa de mic pt 3D, dar poate ca depinde de oras si, vorba ta, poate tie iti face si frectie de banii aia![]()
![]()
Tcelen stai linistita, pui, ca totul e bine! Pai bebe se mai odihneste si el/ea cate un pic si e inca micut/a asa ca poate face si balet la tine in burtica si tu sa nu simti decat cand se impiedica si-ti da una mai tare
!
Mie medicul de familie mi-a zis sa nu iau vitamine ptc pana la urma sunt tot pastile (si deja iau multisoare) si nu se asimileaza decat 10% din ele, comparativ cu vitaminele naturale care se asimileaza aproape in proportie de 100%. Mi-a recomandat sa beau dimineata sucul de la 2 portocale, 2 mere (care cica au mai multa vitC decat portocalele) si 1/2 telina, iar la amiaza sucul de la 2 morcovi.
Dianad analizele pt gravidute se fac la orice lab (daca ai trimitere de la medic), dar sa te interesezi care este cel mai bun lab si te duci acolo (poti sa il rogi pe dr tau sa-ti recomande un lab bun).
AZI AM INTRAT IN MOD OFICIAL IN LUNA IV! SUNT IN TRIMESTRUL II
Abia de acum cred ca voi incepe sa ma dau cu cremuta pe burta (pana acum am evitat) si tare as vrea sa stiu si eu de SUPLIFORM daca e bun in timpul sarcinii (ca eu am vreo 6 tuburi dinainte de a ramane ). Stie cineva? Eu stiu ca e natural dar...
Laura
14+
Puiutul meu
Pispirica spune:
fetelor am uitat sa va povestesc!
Am fost la baby expo duminica. Aglomeratie mare! si concluzia? Wow!
Ce de lucrusoare frumoase pentru bebei, fele de fel de patuturi, de jucarici, de ce vrei tu. bani sa ai ca in rest gasesti de toate.
Erau doar doua standuri cu hainute pentru gravidute. Si n-am rezistat tentatiei si mi-am luat un sarafan de blug forte haios. Pacat ca firma asta nu avea magazin si in Bucuresti. erau din Oradea. Si am vazut multi pantaloni de genul celor pe care ii descriu fetele plecate din tara cu elastic in jurul taliei. unii din ei erau chiar haiosi. si culori frumusele. Din pacate oferta foarte redusa in privinta hainutelor pentru noi.
Hai ca va pup.![]()
![]()
![]()
aileana spune:
Buna dimineata fetele,
Vad ca luati foarte multe medicamente. Eu n-am luat nimic inca, dar beau foarte multe lactate (1 l/zi) si apa (cate un bidon de 5l la 2 zile) si mananc foarte multe fructe. S-ar putea ca la urmatoarea vizita la doctor sa-mi dea Materna sau Prenatal.
In greutate inca n-am inceput sa iau, desi burtica a inceput sa se vada iar sanii mi-au crescut si ei.
Intram pe ultima suta de metri cu nunta, va anuntz ca de azi in 3 saptamani voi fi maritata
.
Sambata iar am plecat in expeditie la cumparaturi - voal, bijuuri, pernuta pt verighete, toaleta nasa, costum cununie mire si altele obositoare rau. De sapt viitoare incepem omorul cu balonashele, bautura, alunele si celelalte nebunii.
Tina sper ca esti OK dupa sapt trecuta. Esti o norocoasa ca ai asa putini invitati la nunta, noi o sa avem in jur de 150, sper sa-i biruim
.
In alta ordine de idei, eu sunt bine, ma mai inteapa foarte putin burtica, atunci cand fac miscari bruste sau stau mai mult asezata. Atunci ma ridic si fac niste vizite prin celelalte birouri ale colegilor, care rad de mine cand ma intreaba ce fac si le spun ca ma plimb nitzel
.
Am facut sambat si analizele pt toxo, ca sa stau linistita, si au iesit f bine, respectiv IgG pozitiv si IgM negativ (respectiv sunt imunca, ceea ce este un lucru bun, ca ma tot feream de grasa mea de acasa si mi-e mila de ea ca sufera - grasa e Natasha, birmaneza 10 ani).
In rest va pup dulcel, sper ca ati avut un uichend linistit si v-ati odihnit.
Ileana
15+
Most wanted baby
Pozele noastre
Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get
virgi spune:
Dananita: multumes..si sa ai un bb sanatos si frumos.am vizitat toate farmaciile din insula. am gasit la doua..acid folic in combinatie cu alte vitamine: B, fier, maganeziu. nu mi l-eau data fara reteta. daca trebuie sa beau un l de suc de portocle pe zi..mi se pare enorm..ca mie nu-mi plac portocalele deloc..iar pentru un l ar trebui sa fac un efort mare tare..in concluzie..am sa merg la un alt medic pana voi gasi unul care sa-mi dea acele vitamine..dcaa nu eu ma voi intoarce acasa frumusel..ca o iau razna..ma apropii de sapt..5 si eu n-am luat nici o vitamina...si totat viata am avut lipsa..de vitamine.
Pispirica:multumesc pestru sfat o sa incerc. prune se gasest in market
nshiro: asa cum am mai spus..numai acid folic n-am gasit..daca nu gasesc sa schimb medicul astazi..o sa plec in rom..tu este foarte draguta..dar cred..ca si o saptamana daca mai astept e foarte tarziu...am dreptate?
aileana spune:
Aoleu era sa uit,
Va rog frumos sa-l treceti si pe medicul meu pe lista de recomandari: este Prof. Dr. Nicolae Crisan, coordonatorul maternitatii Bucur - Bucuresti.
Pupici pt burtici
Ileana
15+
Most wanted baby
Pozele noastre
Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get
dananita spune:
Laura, poti sa iei acid folic toata sarcina. Surplusul se elimina prin urina. Prietena mea din Germania a luat TOATA sarcina acid folic si fier, atat!
Virgi, cred ca merita BB un efort din partea ta si macar un pahar de suc de portocale sa bei/zi pana faci rost de acid folic. Tot e mai bun decat nimic!
Danutza
dutza
Malaika
www.strasbourgcurieux.com/fourrure/fourrure%20de%20luxe.htm" target="_blank">Si ele au dreptul la viata!
Pispirica spune:
aileana felicitari pentru nunta care se apropie. mi s-a facut pielea de gaina. tare mult mi-a placut sa traiesc clipele acelea cu pregatiri, cu nebunii.
nici eu in afara de acid folic nu iau altceva.
virgi nu cred ca trebuie sa disperi ca nu reusesti sa gasesti acidul folic. stiu o gramada de gravidute care nu au luat asa ceva si crede-ma ca n-au patit nimik. si nu vorbesc de vremurile cand era mama gravida ci de prezent.
tina eu daca am visat ca o sa am baietel se pune? ca sexul il aflu undeva luna viitoare...

mai fetelor dar stiti ce am uitat sa va spun? s-a oprit ploaiaaaaaa!!!
pupici