Mamici de martie-aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 12
Tina_Welsh spune:
Salut burtici. Sa stiti ca, crema antivergeturi nu ajuta deloc,pentru ca cel putin eu am explodat si nu m-a ajutat deloc desi as fi sperat sa o faca!

.
Eu am inceput sa iau prenatale din saptamana a 6-7 cam asa ceva. Sa stii Lady_Hawk ca este foarte sanatos sa iei prenatal pentru ca este un plus de vitamine pentru cel mic.
Va pup!
Tcelen?Ce mai faci?
Tina
and Tina and Mark's baby
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel
dianad spune:
Am o intrebare pentru fetele din Bucuresti: la ce laboratoare se pot face analizele prenatale cu trimitere de la medicul de familie?
Cosmina spune:
Ceau, apropo de prenatale si vitamine, nici mie dr. din Romania nu mi-a dat sa iau. A zis ca de-abia prin sapt. 15-16 sa incep sa iau. Aici, cand am mers la control, din contra, a zis doctorita ca tre sa iau neaparat. Si acum iau. Iar control la medic se face cam o data la 4 saptamani, se ia sange si la ecograf. Acum incep si eu sa folosesc pentru burtica un ulei, se numeste Frei Ol, e special pentru gravide. Se zice ca e bun. Voi vedea. O sa va spun la final.
Iar sangerarea nu s-a oprit inca. Mai e putin. Azi am stat toata ziua in pat. De fapt, de ieri dupa-masa. Sper sa treaca odata. Somn usor la toate. Va pup
Cosmina
11+
virgi spune:
salut fetelor
ce ma fac...farmaciile nu vor sa-mi elibereze acid folic fara reteta de la medic..si medicul nu vrea sa-mi dea...aici nu se iau medicamente in timpul sarcinii...de nici un fel.Ati mai intalnit o astfel de situatie?
Nu va mai spun..ca am si o constipatie..si la fel nimic...dar eu am luat cu mine o cutie de supozitoare cu glicerina...stie cineva daca fac rau?
eu
4+
Va pup
atlantiana spune:
Virgi, poate iti trimite familia din Romania mai multe supozitoare si acid folic. Acidul folic e chiar foarte necesar si inainte de sarcina si in primul trimestru. Aici nu iti trebuie nici o reteta si costa doar 10.000.
Pana una alta, daca cei de acolo nu vor sa iti dea nimic, manaca foarte multe fructe si legume (salata verde, suc de morcovi pe care sa il faci tu la storcator si in general legume de culoare verde). Sa consumi la fiecare masa din astea.
virgi spune:
Atlantiana
Multumsc mult pentru mesaj. Din romania..nu se poate..ca un colet dureaza o luna cel putin pana in korea. Ramane varianta..cu legumele si fructele.am sa pun frunzele care le manca ei..in storcator...si am sa beau sucul. in rest manac kivi, portocale si frunze..necunoscute..dar ei le manaca..nu au nici un gust nici o aroma..nimic..sunt doar verzi.
Mi-ai dat o ideea buna..cu storcatorul...mi-am amintit ca am fost la o korenca acum 1 luna..si mi-a bagat frunze in storcator..si a iesit ceva asa foarte verde....cu un gust nu rau..dau nici bun...insa insista sa-l beau ca el il considera..." viata sanatoasa"
Mersic..te pup
ceela spune:
dianad, analize gratuite se fac la MEDICOVER sau IDS LABORATOR. Te duci la medicul de familie si iti da trimitere. Eu una recomand Medicover.(au si mai multe sedii)
ceela, 17+
nshiro spune:
Virgi, suntem pe aici pe aproape cumva... Bine ai venit si sarcina usoara! Ai intrebat in farmacie de acid folic anume si ti-au spus ca nu dau fara reteta sau tu te referi la medicamente in general?! Te intreb pentru ca nici in Japonia nu dau medicamente aiurea fara reteta, dar acidul folic fiind considerat vitamina se gaseste pe rafturi alaturi de alte vitamine si tot felul de ceaiuri si energizante in magazinele de uz casnic cum ar veni... alaturi de detergenti, cosmetice, tampoane, pansamente etc. Mie mi-a ramas jumatate de flacon de acid folic (am luat pana in saptamana 12) si daca vrei ti-l pot trimite prin posta - nu cred ca face mai mult de o saptamana.
Fetele eu nu prea am noutati. Greturi nu mai am deloc de vreo doua saptamani, in afara de niste dureri de spate si burtica proeminenta alte simptome nu mai am.... Bebe sper sa fie bine si nu mai am rabdare pana joia viitoare cand il voi vedea.... Sper sa aflu atunci si daca e fetita sau baietel. Am inceput sa ma abtin la mancare pentru ca deja in astea doua saptamani de cand nu am mai varsat m-am mai ingrasat cu inca 2 kg. Acum am 54 si ma simt balon deja...
Tcelen ce face bebe? Sa vii cu vesti bune!
Sanatate si numai bine!
rocsana si bebe chan
virgi spune:
salut Nshiro
esti draguta...am intrebat la farmacia de langa mine..si mi-a spus nu..ca vrea receipt...eu stiind povestea lor..ca nu elibereaza nimic fara reteta..nu am insistat dar daca tu spui ca se gaseste peste tot..astazi o sa mergem in toate farmaciile din insula asta....si o sa incercam..in cazul in care nu gasesc..am sa te rog..daca poti sa-mi expediezi..ce mai ai tu...cu plata coletului la destinatie.
Ce bine...e aici..voi imi dati speranta nu gluma.
Astazi l-am sunat pe medicul meu ginecolog din romania.."medicul meu"..am fost o singura data la el...si mi-a dat sa fac analize pentru chlamidia..analiza care a iesit negativa...el totusi mi-a dat sa iau zanocid..si l-am sunat sa-l intreb daca afecteza sau nu..ca am luat cateva pastilute dupa ce am ramas...mi-a spus sa nu-mi fac griji in privinta zanocidului..ca nu-i daunator..insa..mi-a spus sa ma duc urgent in tara..la el..ca am nevoie de tratamnet pentru clamidya....
Nu stiu ce sa mai cred...probabil a uitat ca mi-a dat sa fac analiza si a iesit buna "negativ"...
I-am spus..ca nu mi s-au dat vitamine..de nici un fel si mi-a raspus ca treaba cu vitaminele e relativa.
ce parere ai de toate astea.despre acidul folic..iti las in mesaj diseara..acidul folic pe care l-ai cumparat din japonia..e scris in japoneza? ce scrie pe cutie?
multumesc frumos
Tu ai yahoo mess?