Mamici de noiembrie - decembrie 2005(46)
Raspunsuri - Pagina 8
coralia76 spune:
Neatza!
Azi noapte nu prea am avut somn,probabil emotii ca azi ma duc la control si as vrea sa-mi spuna ca totul e ok cu bebelina mea.
Referitor la curs..Tania are dreptate,s-a cam repetat ce am facut data trecuta(ne asculta ca pe copii la scoala sa vada ce am retinut),aceeiasi caseta si intr-adevar asistenta,desi cumsecade,cam refractara la tot ce este nou in materie,chiar si la nasterea sub apa a avut comentarii contra de facut.Iddea e ca la noi la Sibiu nu vrea sa se complice nimeni,se ghideaza dupa principiul "nastere normala"fara alte "imbunatatiri" gen epidurala sau alta modalitate care sa-ti diminueze durerea.
Ieri mi-am facut ordine in dulap(dupa ce am venit de la curs),sa-mi scot hainele de toamna ca mergeam tot in maneca scurta la servici si deja se cam racise afara...Am descoperit o pereche de blugi care inainte inotam in ei si nu i-am purtat,acum vin perfect...si vreo 3 plovere care se intind pe burtica..asa ca m-am cam scos la capitolul haine.
Si eu trebuie sa-mi repet analizele...de diabet gesational am auzit si eu la o cunostiinta dar a fost doar pe perioada sarcinii si copilasul a fost destul de maricel(peste 4 kg)dar sanatos.Asa ca Irinuca tinem pumnii sa-ti iese bine glicemia,iar daca este totusi diabet gestational nu e chiar asa grav,cu supraveghere medicala totul o sa fie ok.
Va pup si numai bine.
Varsta bebelica
Poze cu burtica
monet spune:
fetelor, mult ati scris. nu stiu cind oi putea recupera:).
oricum, am intrat sa va spun ca eu nu mai am rabdare! auzi, ce ma pling:). vreau ca in 3 saptamini sa vina bebe! nu mai vreau s-astept 6 saptamini (sau chiar mai mult, doamne pazeste!). nu stiu ce-i cu mine, parca sint in priza, bebe misca tot timpul de parca-acuma ar vrea sa sara afara:) - as vrea io!:) - nimic nu-mi e pe plac, noaptea ma visez silueta si cu bebe la carucior. of.
va pup si va cer ieratre ca am 'napustit' asa sa va spun pasul meu....
o noapte buna, o dimineata buna.
mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (34+)
www.seansimon.com/september2005.htm" target="_blank">SEPTEMBRIE
www.seansimon.com/alexlibbywedding.htm" target="_blank">NUNTA NEW YORK
www.seansimon.com/august2005.htm" target="_blank">AUGUST
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
alexandrina spune:
Monet, asta cu nerabdarea stiu ca-i generala. Eu sunt mamica doar de decembrie dar deja am emotii ca in curand veti incepe a naste. Pana intru eu in prenatal cred ca incepeti cu surprizele.
Am o colega la curs care era in 38 de saptamani ultima data cand am intalnit-o si deja de 2-3 saptamai tot facea bai fierbinti si lua diazepam si alte "proceduri" da de se declanseaza... si era bosumflata ca inca nu se intamplase nimic. Saptamana asta n-am tinut cursuri asa ca nu stiu daca a reusit. In orice caz avea o burta uriasa si o inteleg.
Pe de alta parte a venit in vizita la curs una din fostele cursante (eu n-am apucat s-o cunosc) care a nascut in sapt 30-31 un bebe de 1.500 si erau amandoi bine. Puiul un scump, doar ca au avut de stat in spital 6 saptamani sa se implineasca varsta normala de sarcina. Instructoarea a zis ca acesta e recordul de viteza dintre cate cursante a avut ea in 4 ani.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
anda77 spune:
'neata,
vad ca schimbul II, diaspora, este foarte activ cand noi facem nani:) incerc sa-mi pun si eu net acasa luna viitoare si, la ce insomnii am mai nou, cred ca o sa intru in ambele "schimburi". Trebuie neaparat sa rezolv cumva ca acu'-acu' intru in prenatal sau ce oi intra (eu as vrea sa pot merge la serviciu pana nasc, ca sa-mi tin alea 4 luni pe toate dupa nastere) si o sa fiu izolata acasa, fara net. Problemele sunt doua, ca deja m-am interesat. Pe stada mea nu intra nici un distribuitor mare de internet (rds, astral), retea "de cartier" nu exista, nu pot sa-mi pun decat dial-up care este mult mai scump si mult mai prost. De exemplu astralul ar fi avut 12 usd pe luna abonamentul, in care intra si abonamantul de telefon cu tot cu convorbiri gratuite(as fi renuntat usor la romtelecomul de acum, si-asa imi incarca factura aiurea) si intra si destul trafic in banii astia, rds-ul are o eferta si mai buna decat astralul, pe cand click-net-ul, la care probabil voi fi nevoita sa apelez (un dial-up putin mai rapid, prin romtelecom) este 35 euro sau usd, nici nu mai stiu ce, pe luna in care nu intra nimic si la asta se mai si adauga inchirierea modemului ca nu ti-l da gratis si nu ti-l vinde, ti-l inchiriaza...A doua problema este ca n-am calculator si , la ce cheltuieli am acum cu diverse de bebe si toamna-iarna si pregatirea locuintei, numai 1.000 euro nu aveam pentru un note-book. Am gasit niste laptop-uri bune (ca performante)la 25 mil., dar nu au windows -ul ca sistem de operare (au altceva, nici n-am auzit de aia) si internetul dial-up nu vrea decat cu windows, iar cu windows sunt min. 35 mil.laptop-urile. of...mai aman momentul ca acum nu sunt bani.
bbalinus, ma bucur ca ai revenit, sa stii ca nu numai inei ii lipseai, dar am crezut ca ai multe treburi, preocupari si nu mai poti intra...foarte frumos caruciorul. in bucuresti este 15 mil. ala, adica 430 euro ar veni si se gaseste intr-un singur loc. cat este in franta?
irinuca, ne pare rau pt. rezultatul glicemiei, dar poate ai noroc sa fi fost fals, cum spuneau fetele.
fetele din sibiu, cu privire la "raspandirea"epiduralei pe aici, sa stiti ca Badiu de la municipal face epidurala fara nici un comentariu, daca te prinde cu dilatatie pana in 4. daca e peste se cam fereste. trebuie doar sa-ti cumperi trusa din farmacie din timp ca n-au tot timpul la spital. dar voi tb. sa vorbiti cu dr. vostru despre asta, nu cu asistenta "imbatranita"...hi, hi, hi, si la nasterea in apa, ce avea de comentat, se uda copilul si in timp rugineste forcepsul, nu? desi am auzit ca nasterile subacvatice nu necesita niciodata forceps...
http://community.webshots.com/user/anda1977
ilenutza spune:
Neata mamici!
Eu am experimentat aseara durerile de oase!Cumplite, cumplite!Imi simteam fiecare osisor din corp si nu am avut ce sa fac decat sa zac in pat si sa astept sa treaca!am incercat un masaj, dar ce sa masezi mai intai din moment ce tot corpul era in dureri!Bineinteles ca ultimele care au trecut au fost cele de spate!Dupa care am avut o insomnie de vreo 3-4 ore intre 2-5 dimineata.Dupa care m-am dus la birou la 8.30!Frumos program , n-am ce spune.Bine ca intru in concediu de la 1 octombrie.Oricum eu m-am confruntat cu insomnii de la inceputul sarcinii, deci m-am cam obisnuit.
In alta ordine de idei, vineri mergem la Babyexpo si o sa va dau de stire ce am vazut pe acolo!
ilenutza spune:
ANDA77, am vazut acum ca ai venit pe forum!
Vreau si eu sa stiu daca indemnizatia de concediu de maternitate cuprinde si veniturile din contracte partiale de 2 ore.Eu am unul de 2 ore si unul de 8 ore!
anda77 spune:
ilenutza, nu ti-am raspuns ieri ca nu stiam si nu aveam timp sa citesc, dar daca nu ti-a raspuns nimeni, stai asa sa studiez putin ce si cum si-ti raspund azi sigur.
xandra28 spune:
ilenutza, la indemnizatzie se iau in calcul veniturile inscrise in cartea de munca, asha ca cred ca e vorba numai de cele opt ore.
xandra
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
ilenutza spune:
asa mi-au spus si mie fetele de la personal, dar am citit legea 19/2000 care reglementeaza chestiunea si acolo spune ca se ia ca baza de calcul media veniturilor obtinute in ultimele 6 luni pentru care s-a platit contributia CAS.Deci legea nu precizeaza si exista un principiu de drept care spune ca :"unde legea nu distinge, nici noi nu distingem".Eram curioasa cum se procedeaza in alta parte decat constanta.
anda77 spune:
ilenutza, am citit (aproape)toata legislatia cu privire la indemnizatia de maternitate + unele raspunsuri la intrebari adresate pe site-urile caselor judetene de asigurari de sanatate (unde poti si tu sa intrebi) si concluzia mea este urmatoarea: DA, se cumuleaza cele 2 venituri, conform art. 99, daca nu ma insel, din L19 baza de calcul este aceea pentru care s-au platit contributiile la cnas. Procedura este urmatoarea: faci rost de la angajatorul part-time de adeverinta cu stagiul de cotizare (durata), sumele achitate la cnas etc si o duci la angajatorul full-time care este obligat sa cumuleze cu datele lui, din propria gestiune si sa trimita documentatia la casa de sanatate.
pentru lamuriri suplimentare eu te-as sfatui sa adresezi o intrebare pe site-ul www. casmb. ro, sa-ti spuna ei baza legala pentru procedura pe care tocmai ti-am zis-o. Eu am aflat ca asa se procedeaza, dar nu am acces la o sumedenie de norme de aplicare a unor legi, normele astea nefiind publicate pe programul de legi pe care-l am eu, sunt mai mult pentru uzul celor de la casele de asigurari.
in cazul in care angajatorul full-time refuza sa-ti faca comasarea veniturilor, adreseaza-te in scris casei de asigurari de care apartine (bucuresti sau constanta banuiesc) si du-te la ei cu raspunsul scris al casei.
Sigur se comaseaza veniturile, asta pot sa-ti spun. Succes!