Mamici de noiembrie - decembrie 2005(46)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Alina pai daca bebelusha este bine, sanatoasa, mie nici nu mi-ar mai pasa de kg. acumulate; tu oricum erai slabuta cind ai ramas gravi...si sa stii ca te prind foarte bine acele kg. femeile mai impanate prezinta mai mare interes...eh, ma rog, poate ca nu in Franta, la voi...dar mai bine "grasa si frumoasa si devreme acasa" ...nici eu nu sint de acord cu grasimea in exces, dar in situatiile noastre "speciale" se accepta... si nici macar nu este grasimica...( ai mei m-au crescut dupa principiul "maninci ca sa traiesti, nu invers" deci nu incerc sa promovez surplusul de kg. ca nu este cazul)
Felicitari ptr. valoroasa achizitie( fotoliu)!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ina, superba camera Rachelinei tale! Imi plac culorile pe care le-ai ales! Iar lucrusoarele sunt o minunatie! Daca ar sti bebelina ce o asteapta!
Patutul mi se pare ca seamana cu al nostru, o sa pun si eu poze mai multe cand o sa terminam camera!
M-am prins ca pozicile sunt sub steagul canadian insa nu se vede intotdeauna, e doar la cerere?
Pupici si o seara buna,

Alina si Bebitza Amalia 32+

http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Alina ti-am vazut si eu pozele. Sunt tare reusite iar tu esti ...manechina! A, si am revazut gradina ta, care ma oftica de fiecare data. Superba!

Ina n-am invatat multe azi la curs ca au fost multe cupluri noi si am facut recapitularea orei trecute+aceleasi casete. M-am cam plictisit si am stat si rau, din cauza spatelui. Ca intreba si Lavi, nu numai ca ma doare in continuare soldul, dar durerea s-a extins pe toata zona lombara, parca am cutite infipte acolo si uneori ma sageata de ma blochez. Si merg ca un caine calcat de autobuz...
Ina, pare ca voi aveti un curs mult mai interesant, care presupune si mai multa implicare. Moasa cu care am facut si astazi e cam radicala, de exemplu s-a declarat total impotriva epiduralei, dar nu a avut nici un argument pentru a-si sustine punctul de vedere. Mai mult, cand am vorbit de nastere, am intrebat-o de faza cu oglinda, daca la noi se practica si s-a uitat la mine ca la extraterestii. A zis: asta-i o prostie, unde ai auzit asa ceva? Pai tu crezi ca iti arde arunci sa te uiti in oglinda? La cer jumatate din sala i-a tinut isonul, de parca scosesem pe gura te miri ce enormitate. Coralia poate sa confirme reactiile. In fine, saptamana viitoare s-ar putea sa facem cu o dr. neonatolog depsre alaptare si baia lui bb. Sper sa fie interesant.

Va pup dulce!

Buluci nu ai mai intrat de mult. E totul OK?

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 27+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Tania, asa si la provincie la noi.
Asistenta cu care facem cursurile a zis ca a vazut o singura data in viata ei nastere cu epidurala. Nu ca as fi dorit asa ceva dar oricum vad ca n-avem optiunea. Aici se foloseste rahi-anestezie daca cumva e mare nevoie.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

A, si tot pe asistenta am intrebat-o daca se poate sa asiste sotul la nastere si a zis ca se poate daca este o singura nastere pe rol si daca e medicul de acord pentru ca sala de nasteri e cu 3 sau 4 paturi si daca se screm mai multe mamici pe-acolo nu-i normal ca sotul tau sa fie prezent. Dar nu se prea intampla sa fie o singura nastere.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Da, Alexandrina, din pacate. Chestia e ca, la "argumentul" ei ca epidurala se face "extrem de rar", Coralia i-a spus ca stie, de la cunostinte din Bucuresti, ca acolo se face f des. Ei, aici s-a zburlit, a zis ca ea a fost pe la Municipal, ca a vb cu dr. Oprescu (cu care e prietena) si ca nici vorba de epidurale. Eu n-am prea crezut...

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 27+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ah, Tania, merci pt faza cu manechinul, insa cred ca ar trebui sa ma vezi in realitate, acuma sunt un mic sumo cum imi place mie sa ma "alint". O precizare, eu nu am gradina, ca stau la etajul 1 intr-un bloc, cred ca ce se mai vede prin poze e verdeata din jurul blocului.

Alexandrina, tu vrei sa zici ca nu va lasa cu sotul la nastere?? Pai nu cred ca e prea placut...Eu o vreu pe mama sa ma tina de mana si nu pe sotu' - asta ca sa raspund la un topic creat de Ina si la care nu am apucat sa raspund. Am fost impresionata mai demult de o poveste in care sotul cuiva a ramas socat dupa ce a asistat la nasterea sotiei, si mi-a intrat in cap ca eu nu vreu sa il stiu verde palid pe langa mine, mai ales ca al meu sotior e foarte sensibil si emotiv. Iar cand l-am anuntat ca eu o vreau pe mama - care e cadru medical- mi-a raspuns foarte dulce ca daca asta e alegerea mea el e de acord ( si cred ca era de-a dreptul bucuros)Acuma totul e sa nu nasc pana vin ai mei

Mey fetelor, da' eu nu am somn! De fapt dorm foarte prost, asta de la inceputul sarcinii, ca mi-e si frica sa ma mai pun in pat!Si uite asa le dau cu scrisul!

Pupici,

Alina si Bebitza Amalia 32+

http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Eu acum bantui pe net fiindca mai nou dorm de-amiaza vreo 2 ore.
Azi am ajuns acasa de la munca la 5 si am adormit pana catre 8 si acum mi-e rusine sa ma culc la loc.

Ma bucur ca ne-au mai salutat fetele care ne citesc "pe ascuns". O sa punem si modificarile cand trecem la subiect nou.
Sa intrati mai des sa mai stim de voi, chiar daca nu se intampla nimic deosebit ziceti-ne ca totul merge bine sa stim ca echipa per global e sanatoasa si victorioasa.

Alexandrina.

Mergi la inceput

Nici eu nu vreau cu sotul la nastere, doar ziceam cum e obiceiul pe-aici. Ca al meu sot e in stare sa lesine cand vede ace ori sange, deci nu-i de el.
Eu as vrea sa o am pe prietena mea cea mai buna alaturi, care e studenta la medicina, deci sper ca va fi admisa de catre medic in sala. In curand am s-o anunt ca vreau sa-mi fie nasa la copil, sunt foarte curioasa cum va reactiona.
Asa-i ca nu-i nici-un impediment ca o persoana e necasatorita pentru a fi nasa de botez? Eu asa stiu...

Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Alina multumesc!
Tania imi pare rau ca ai durerea aceea, ai observat cumva, se intimpla numai cind stai in pozitia sezut sau intotdeauna, poate exista vreo legatura?
In ceea ce priveste cursul, cred ca depinde mult de pregatirea si experienta persoanei care il preda.
Da, faza cu oglinda am inteles ca este o practica veche aici, este efectiv la alegerea mamei si eu cred ca este o metoda buna ( mai ales atunci cind de la brau in jos esti anesteziata si habar nu ai ce se intimpla) desi sint foarte sensibila la vederea sangelui.
Puteti sa-i spuneti moasei ca vorbiti zilnic cu fete de prin alte tari care v-au povestit despre diversele proceduri; eh, daca este de moda veche probabil ca o va tine pe-a ei si va fi refractara la tot ce-i nou si nestiut de ea.
Saptamina viitoare cu siguranta cursul va fi mult mai interesant! Ar fi frumos sa-i puna si pe viitorii tatici la treaba …imbaiat, infasat, hranit...
In ceea ce priveste participarea sotului la nastere, daca nasteam in Romania, unde nu se prea practica asa ceva, probabil si reactia mea ar fi fost de refuz total, dar aici este ceva obisnuit si este singura persoana alaturi de care m-as simti in siguranta ( ai mei au vrut sa vina din tara special ptr. asta dar am refuzat categoric – ce rost are sa-ia concedii, sa-si creeze obligatii pe la servici cind nu este cazul si in plina iarna,cind habar nu au cit de frig poate sa fie, ei de cite ori au venit a fost vara, soare, cald - eu vreau sa vina sa-i plimb, sa ma pot misca si sa fiu plina de energie, asa ca-i astept taman la botez).

Pupicei si vise placute!
Ina

Mergi la inceput