Mamici de noiembrie - decembrie 2005(46)
Raspunsuri - Pagina 9
lavi02 spune:
Buna,
N-am mai intrat pe site pentru ca am racit si am stat acasa. Asa ca am lasat-o balta si cu intalnirea - daca v-ati intalnit oricum nu veneam sa nu cumva sa va dau raceala si voua. Acasa la mine netul e intr-o degringolada, mi-au instalat RDS-ul dar nu merge, mai vin azi sa vada ce si cum....
Acum ma pun sa citesc ce ati mai scris si ce mai faceti.
Lavi02 32+
ilenutza spune:
Anda, multumesc frumos de raspuns!Mi-ai dat o speranta pentru ca toata lumea din cta pe care am intrebat-o mi-a spus ca nu se comaseaza veniturile!O sa vad ce pot sa fac!
lavi02 spune:
Eu citesc din urma si va mai raspund. S-ar putea ca intre timp sa se fi lamurit lucrurile.
Bine, bine, (nu stiu daca mai e de actualitate), hai sa va lamuresc cu epiziotomia MEA: Chiar cand iesea capul lui bb, am simtit ca o arsura, printre toate celelalte dureri. Pe aia o suspectez sa fi fost epiziotomia. Acum, daca ma holbez cu oglinda, se vede o linie zona de piele mai "sifonata", dinspre intrarea in vagin in lateral- spate (medio-laterala, asa se cheama). Nu stiu daca as putea poza intr-o revista indecenta explicita, probabil mi-ar trebui ceva machiaj mai intens in zona . Dar nu intentionez in viitorul apropiat sa devin vedeta in domeniu. Dpdv "functionare", nu mai am nici o treaba, dar primele dati dupa nastere a fost mai neplacut. Nasoala a fost in primele zile si nopti dupa nastere cand era dureroasa, ca orice rana/taietura proaspata. Il injuram pe si ziceam ca de-aia o face, ca e barbat, ca ce i-as face si eu lui una, etc, etc. Dar am inteles ca pe termen lung totusi e de preferat, iti readuce vaginul la dimensiunea "care trebuie" si previne prolapsul organelor interne.
Inca o chestie: sa nu va puna necuratul (ca pe mine) sa va uitati cu oglinda in primele zile dupa nastere: nu o sa recunoasteti ce vedeti acolo: o gaura de 3 degete, taietura, etc. M-am speriat, credeam ca asa raman. Dar de fapt pana la 6 saptamani totul isi revine la normal.
negaracristina mie mi se pare prea panicoasa doctorita ta. Placenta jos inserata se poate ridica o data cu cresterea uterului, din marginala eu inteleg ca nu acopera colul, deci nu e praevia. Chestia cu Ca injectabil 2/zi mi se pare insa mai nasoala. E tarziu sa o schimbi? Si eu am avut in sarcina trecuta placenta jos insearata la 21 de saptamani la la 32 se ridicase. N-am luat nici un utrogestan, nimic.
Coralia toata admiratia pt conservaraie!
Tania da-o in frasu' ei de de familie. Eu ca sa nu mai trec pe la ea m-am dus fumos la un centru medical la mine in cartier si mi-am facut hemoleucograma, glicemia si sumarul de urina, pe care mi le-a recomandar ginecologul. Am dat pe ele 300 si ceva de mii. De fapt i-am facut si Silviei niste analize trimise de dr de familie si le-am platit si pe alea, tot vreo 300 si ceva, pt ca centrul respectiv de obicei face dar momentan nu, analize pe baza de trimitere. Si n-am mai stat sa caut unde s-ar face gratis. Plus ca de obicei acolo unde le platesti se poarta mai frumos cu tine. Cu streptococu' o sa-l intreb pe dr gin care-i treaba si probabil poate sa-mi recolteze el. (Daca el mi-a luat de analiza de secretie si de PAP's banuiesc ca poate sa ia si de cultura de col)
Dienuta viteza (VSH-ul) e normal sa fie marit in sarcina. Nici nu trebuia sa-l faci pt ca nu e relevant - e normal marit; Stiu asta de la fo' 3 doctori.
Lavi uf! ce patanie cu Evusor!
Nu stiu de ce vi se par atat de HORROR nasterile vaginale. Pur si simplu asta-i viata! Asa e natura! Asa ne-am nascut noi si strabunicii nostri si tot neamul! Cezariana este mult mai nefireasca! Mie mi se pare mai horror sa vad straturile alea de piele, grasime, peritoneu, uter, taiate, decat copilul scos prin vagin. Acum daca vorbim strict estetic. Iar argumentul ca la cezariana nu vezi nimic, te culci intreaga si te trezesti cusuta, nu tine. Ca nici la nasterea normala nu iti vezi vaginul, doar ca simti durerea, daca ai ales sa nu faci anestezia. Dupa parerea mea dpdv suferinta in timpul nasterii este egal natural cu epidurala sau cezariana!
Ca una sau alta e HORROR ne-am asumat chestia asta cand ne-am hotarat ca vrem sa facem acest copil!
bb_alinus spune:
Buna mamici, uite-ma si in schimbul I prezenta, nu de alta dar azi nu lucrez, asa ca am ocazia sa le salut si pe fetele de dimineata:), dar despre indemnizatii Cm, ce discutati voi nu ma bag ca...habar n-am.
Lavi02, sanatate multa si ai grija de tine si bb, eu cand sunt racita beau multe ceaiuri cu lamaie si indulcite cu miere, iar daca cumva te doare si gatul sa imi zici si iti dau o reteta babeasca de-a lui maica- mea care la mine face minuni - insa are un gust ORIBIL :))
Anda, vad ca in Ro sunt preturi cam de contrabanda, ca eu credeam ca doar in Franta sunt asa de mari. Aici caruciorul costa 376 eur (dar fara carseat si fara gentutza pe care o vezi agatata de maner) si stiu ca in Italia costa cu 20% mai putin. Poate ca la 430 eur e inclus tot si atunci e un pret corect si ...mult mai ieftin ca aici. Oricum, vad ca la moda sunt de fapt carucioarele cu roti mari (parca ar fi jeep), si am intalnit multe mamici super incantate ca sunt atat de bune si solide, dar eu stau si ma intreb la ce le-o trebui, ca doar nu sunt doar gropi pe trotuare si in plus, nu reusesc sa inteleg cum fac cand sunt cu masina, ca doar ditamai carutul nu intra in porbagaj (le-am intrebat si mi-au confirmat!). Oricum, eu una cand l-am ales am testat sa imi intre in masina, si in lift...si sa fie rosu ( sa nu radeti). Asa ca sa ne fi vazut pe noi cum ne plimbam cu caruciorul gol prin lift...
Va pup,
Alina si Bebitza Amalia 32+
http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png
lavi02 spune:
Anda: taietura aia pe care nu o prea simti in noianul de dureri (eu nu cred sa-mi fi facut xilina - de fapt habar n-am ce tot feacea dr pe acolo): gandeste-te ca noi si corpul nostru suntem special adaptate sa suportam durerea nasterii si SA O UITAM DUPA AIA. UITI SENZATIA. Am mai scris aici, imi amintesc perfect senzatia cand mi-a scos din greseala nervul pe viu la dinte ca mi-au dat lacrimile pe loc, in mod reflex, dar pe aia de la nastere nu! Imi amintesc ca ma durea, dar nu imi amintesc senzatia! Mie mi se pare mult mai sinistru ce ai patit tu, ca ti s-a rupt operatia, decat epiziotomia si nasterea. Pe bune!
ilenutza spune:
Si eu sunt de acord cu Lavi in ceea ce priveste nasterea naturala!Asa am fost create, nu mi se pare nimic scarbos sau degradant.Eu nu am nici o operatie pana in prezent si nici nu vreau sa o fac asa, de amorul artei!Cand i-am spus unei amice care este pro-cezariana ca femeile nasc natural de cand lumea, mi-a replicat ca acum "am evoluat si suntem mai civilizati"?OARE?
Am doua amice care au nascut cu cezariana si deocamdata nu au nici o problema.Nici nu vor sa auda de nasterea naturala!O alta amica a nascut de doua ori natural si cel putin a doua nastere a fost un cosmar.S-a chinuit 20 de ore sa nasca, nu avea nici lichid suficient.In cazul acesta poate ca as opta pentru cezariana ca sa nu fac rau bebelusului!
Concluzia mea este: fiecare cu experienta ei si cu optiunea ei!Nu exista doua nasteri la fel!
anda77 spune:
bbalinus, pretul este pentru caruciorul simplu, de unde trag concluzia ca patronul de la loris company o duce foooaarte bine.
http://community.webshots.com/user/anda1977
lavi02 spune:
Corap pai si eu perg pe 28 la control! La ora 18.30. Punem de o intalnire acolo? Dar vezi ca tu ultima oara ai fost la o saptamana dupa mine, nu te-ai programat tot la o luna?
Simina eu am inteles ca epiziotomia se face intr-un anumit moment cand capul bebeului apasa pe perineu (sta sa iasa) si perineul se albeste. Si daca se face in clipa aia si in locul unde se albeste e cel mai bine. Si banuiesc ca bb apasa mai tare in timpul contractiei, iar intre contractii se retrage nitel. Asa ca mi se pare mai logic sa taie in timpul contractiei. Mi se pare, repet.
mamica noiembrie, felicia este felicia_74 care mai intra pe aici!
Eu zic sa imparti lista in 2: active si inactive. Daca vreuna din cele inactive isi mai face aparitia pe aici si vrea sa devina activa - OK. Daca nu, nu.
bb_alinus spune:
Vad ca se dezbate cam peste tot nasterea prin cezariana sau vaginala. Eu inainte credeam ca ai de ales, ca e normal sa faci cezariana daca ai chef, insa m-au adus la realitate medicii de aici care au fost uimiti de ideile mele. Pai da, ca eu auzisem in Ro ca poti sa faci cum vrei si am crezut ca e normal, insa aici se considera o interventie in caz de necesitate si deci nu o optiune. Cred ca s-au distrat de numa' pe seama mea.
Alina si Bebitza Amalia 32+
http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png
mandyksch spune:
Buna fetelor, n-am intrat de aproape doua zile caci ieri am fost la Cluj la medic si un pic de cumparaturi (desi astea din urma tot nu le-am terminat). Bebe este bine, dupa masuratori este cu o saptamana mai mare adica ar fi prin saptamana 35, dadea din manute si isi intindea piciorusele intr-o veselie. Placenta a ajuns insa la gradul de maturare 2, dar medicul mi-a spus sa nu ma stresez ca totul este in regula. Medicul mi-a reconfirmat ca bb va veni inainte de sfarsitul lunii octombrie desi DNP -ul meu e pe 5 noiembrie.
Urmatoarele intalniri vor consta in monitorizarea lui bb (verificarea batailor cordului fetal pe un aparat mai special-si aici mi-a explicat cam ce va trebui sa fac si eu-dar e prea lung sa detaliez, ecograf etc dupa care se va face un punctaj in functie de care se stabileste la cate zile urmeaza sa te prezinti din nou la monitorizare, in principiu sunt sapte zile dar daca punctajul nu este bun te poate chema inapoi la 3 sau 5 zile sau te poate tine in spital). Oricum va trebui sa ma internez pt. asta la spital, dar mi-a explicat ca totusi toata tarasenia asta dureaza in jur de 3 ore si dupa aia pot pleca acasa.
Ca tot vorbeam de cezariene si nasteri naturale, vreau sa spun ca mie mi s-au parut de groaza si nasterile naturale si cele de cezariana. Eu o sa am cezariana si chiar am discutat un pic ieri problema cu doctorita mea reamintindu-i ca mi-e groaza de anestezia generala si as vrea totusi epidurala. Cred ca m-a inteles dar ramane oricum sa discutam si cu anestezistul. Ce mi s-a parut interesant -ca eu nu stiam- ca la cezariana dupa ce iti face epidurala trebuie sa stea 13 minute inainte sa purceada la operatie asta ca sa-si faca afectul anestezia.Si inca o chestie, mi-a spus ca nu trebuie sa-mi cumpar eu trusa de epidurala daca va fi cazul o voi primi de la spital.Vad ca din punctul asta de vedere e mai bine la Cluj decat la Bucuresti.Mi-a spus ca operatia va dura in jur de 20-40 min si ca doua zile va trebui sa stau la reanimare, ca bb va putea sta dupa aceea cu mine in salon dar ma sfatuieste ca noaptea sa-l trimit inapoi la Nou Nascuti.
Ripley, imi pare rau ca ieri iarasi n-am apucat sa ne vedem.Oricum bine ca am apucat sa vorbim cat de cat la telefon. Tati mi-a promis ca la monitorizarea din octombrie facem in asa fel incat dupa ce terminam sa mergem la tine la birou.Este cumva intr-o mica curte vizavi de Trezorerie?
Leea, mersi de raspunsul tau legat de Magnerot. Ieri am intrebat-o din nou pe dna doctor despre contractiile pe care le am si mi-a spus ca daca ele sunt nedureroase nu este necesar sa iau nimic. Asa ca asta e.
Va las si intru si mai tarizu ca m-am intins....
Mandy, 33+