Mamici de noiembrie - decembrie 2005(46)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Mandy iti doresc asa sa fie, cum vrei tu!

Ina si pufulina 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Ina, poate pana la urma devii dependenta de menthol... asa ca ai grija ce mai inhalezi. nu cred ca face rau... decat sa nu poti respira... daca se accepta bixtonim la nevoie., nu vad ce-ar avea un biet creion nazal...

meems, ai cont pe yahoo...?? daca da, si poti intra pe YM, eu sunt hornoiuc. si-ti explic cum faci album.

dienuta am ras pe saturate dupa mesajul tau. chestia cu transpiratia naturala o avea ludovic al XIV-lea... stii, el zicea ca omul trebuie sa faca in viata trei bai. la nastere, la insuratoare si la moarte. in schimb, industria parfumurilor in franta e celebra... de ce oare?! pt ca aveau nevoie de parfumuri f puternice ca sa acopere mirosurile "naturale"... uite nu mai stiu care din amantele mentionatului rege a respirat usurata si la propriu si la figurat cand a binevoit inaltimea sa sa-i dea papucii. si asta pt ca deja nu mai stia ce esente de parfum sa foloseasca sa acopere izul natural al regelui.

ps. daca vrei sa stii cum e la alaptat ia ampicilina la 3 ore. in 10 zile deja te scoli din reflex!

bic, copilul meu mirosea a proaspat spalat. dar mie nu mi l-au dat pe piept imediat dupa nastere. ma indoiesc insa ca ar avea vreun miros. daca lichidul amniotic nu avea miros... si asta garantez, ca am testat (gust totusi nu stiu), nu vad de ce restul ar fi avut...

Cristina 30+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, , am net acasa prin RDS!!!!
De-acu' nu mai scapati asa usor de mine!

Am facut cozonac la masina de facut paine! A iesit mmmmmmmm!!!!!

Bic si Dienuta e firesc sa fii socata sa vezi imagini explicite cu nasterea, dupa cum mie in "tineretea" mea alaptatul mi se parea o chestie cat se poate de nefireasca, nu credeam ca o sa pot face asa ceva. Dar socul si reactia de horror e mai mult la nivel emotional pentru ca dupa ce stai si rumegi un pic te obisnuiesti cu ideea ca asa se intampla, ca e firesc, natural, etc.

Dienuta comparatia dintre a te spala sau epila (sa zicem pe picioare ca acolo se epileaza toata lumea la fel) sau a nu te spala si modul cum nasti - nu-mi place deloc. Spalatul se face in primul rand pentru sanatatea corpului tau (desi au existat in istorie, vorba Cristinei perioade in care oamenii nu se spalau - in Evul mediu a face baie insemna ca esti depravat! plus ca se credea ca spalatul (apa)transmite boli ) si in al doilea rand ambele se datoreaza faptul ca traim in societate si vrem sa nu-i deranjam/sa creem o impresie cat mai placuta celorlalti. Deci ne satisfac nevoia de socializare.

Pe cand modul cum nastem e o chestie intima si o chestie medicala. Argumentul: "nasc cu cezariana ca e mai civilizat", ca e la moda, ca a mai evoluat lumea, ma deranjeaza cel mai tare. Accept argumente de tipul (pe langa cele medicale, cum ar fi miopia voastra, placenta previa, colul rigid, etc) ca mi-e frica de durere, ca mi-e frica de forceps sau ce nazbatii poate pati copilul la nasterea normala, dar asta ca e mai civilizat.....

Corap esti tare! Asa ai obtinut tu consultatia si in iunie! Eu l-am intrebat data trecuta fatis daca nu mai bine ma programez peste 3 saptamani si a zis ca nu e relevant pt el sa vin peste 3 saptamani dar daca ma ingrijoreaza ceva intre timp sa vin in orice zi la spital. Bineinteles ca incerca sa ma abureasca, ca el nu mai stie de fapt cand am fost ultima oara. Plus ca pentru noi e mai linistitor sa mergem mai des. Pulsul in mod normal la om mare e 70, la copii mai mult. Acuma pt ca noi continem si copii, la noi cum o fi? Da, vin cu Silvia si cu Virgil pe post de baby-sitter si te astept si pe tine. Oricum, de obicei se intarzie. Cat s-a facut consultatia, nu mai e 500?

Dienuta la voi e concurs, care naste prima: pacienta sau doctorita? Nu mai fii asa stresata, unchiul meu, locuitor prin zona pe la tine a zis ca daca se rupe barajul primii inundati suntem noi (zona Tineretului), ca suntem mai "in groapa". Doamne fereste!

Si eu te iubesc pe tine ca esti simpatica si nitel poznasa!

Ina nu cred ca e de rau cu camforul ala, mai ales ca deja sarcinile noastre sunt maricele.

Anda, daca ai citit topicul cu epiziotomia, majoritatea de pe acolo nici nu stiau daca e pe stanga sau pe dreapta, nu se uitasera in veci cu oglinda pe acolo. Oricum, sa stii ca nu e de speriat, pielea din zona perineului e oricum un pic mai maro si taietura nu ajunge pana in zona de piele alba. Nu stiu daca se fac cusaturi estetice (exista cusatura "intradermica", se face uneori la cezariana). Sunt curioasa ce o sa zica Badiu cand o sa-i spui ca vrei asa ceva la epiziotomie. Sa nu te sperii daca o sa se distreze!

Va pupic pe toate fetele, militante sau nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris13 spune:

Cora - si eu am pulsul ridicat cate-odata. La mine e legat si de pres atm ca atunci cand se face de ploaie zici ca imi bate inima in gat....Din pacate nu stiu cat e normal, intreb luni la doctor.
Ina - incearca cu suc de lamaie(in nas, nu glumesc).
Sper sa treceti de tentativa de raceala fetele!

Alina - asteptam remediul tau pt raceala.

Pa fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Uitati aici cateva poze cu burticuta mea... Sunt mai vechi, nu am nimic recent. Sper sa ma descurc sa le postez...

Pozele mele

Meems 27s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata fetelor,
normal ca la 7 dimineata teoretic ar trebui sa dorm... numai ca ma suna sotul meu sa ma intrebe urmatoarea chestie (ieri mi-a lasat masina lui ca am fost la doctor, si a profitat de ocazie sa scoata apa din dacia mea) : "IUBITO, IERI CAND AI VENIT MAI AVEAI NUMERE DE INMATRICULARE LA MASINA ?"
normal ca ma pregateam sa il bag de unde a iesit, ca si asa am facut cu pact, dimineata dupa ce pleaca din dormitor sa lase usa deschisa, ca mananca, si cand vine inapoi sa se imbrace, se impunge in clanta de la dormitor, da pana deschide deja sunt pe tavan, ca in desene animate ... de dimineata a lasat usa deschisa, sa nu ma mai sperie si s-a impiedicat de papucii mei la usa si a plonjat pe covor ... deci tot m-am trezit, parca dormeam intr-un camion pe care altii se chinuiau sa-l incarce cu saci de cartofi ...
iertati-mi diletatiile, dar nu mi-a trecut pasa proasta; ba imi trecuse nitel, cand am citit chestiile alea cu ludovic nespalatul ... (ala sigur ar fi nascut natural daca era cazul ...)
in fine, se pare ca azi noapte a trecut cineva pe strada si i-a placut numarul nostru de la masina, ca tot era numar de fite ... B-58-WHY ... astept sa-i atraga atentia si cel de la dacie, ca si ala suna frumos ... B-22-KTY (a fost masina lui mama, si pe ea o cheama Katy).
de ce sa nu zic, m-am saturat de rahatul asta de tara refulata ca un veceu, inde si curul daca ti-l uiti cumva in strada, iti dispare si ala.

aaa, mandy, e foarte simplu, nu stiu de ce iti faci atatea probleme : mare branza sa iti pui pe tine o camasa care are buzunar, sau alea care vin de la spital, mi se pare ca sunt speciale de alaptat, pui un snur la ochelari, si ii legi de camasa strans, la piept, chiar daca nu are buzunar ... stiu cate iau pe sus brancardierii, dar nu te dau de-a dura ... ce naiba, or vedea ca ai aia la tine si nu ti-o sparge intentionat ... desi, poate sa ti-i fure, macar de rama se pot folosi ... ma rog, ii lipesti cu scoci pe o tata sub camasa si gata; na ca tot ne descurcam cu toata furaciunea din tara asta.

hai ca m-am mai linistit; sa vedem daca ii da dovada sa circule cu masina pana vin numerele, ca vroiam sa mergem la babyexpo, si maine in europa, sa luam cosulet pentru luca; daca nu, ei, mergem cu dacia. poate ar fi mai bine sa iau numerele sus, in casa ?

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Neatza fetele!
N-am mai fost la control ieri,ca a venit Maria de la mare si a mers ea...si probabil mai tarziu va intra si va va spune cum a fost.
Ina super pozele cu caruciorul,mie mi se pare frumos ,eu chiar prefer culorile astea mai practice la praf si murdarie si se potriveste si pentru fetitza si pentru baietel.O sa fie incantata Rachel de el!
Azi mi se intoarce mami acasa..abia astept!!!!A fost la bucuresti la sistera sa o ajute cu micutza si acum vine pentru cateva zile acasa.Pacat ca nu sta mai mult dar bine si asa.
Meems frumoase pozele cu burtica,arati superbine!
Va pup.

Varsta bebelica
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

Dragelor, va anunt cu mare bucurie ca am scapat de suspiciunea de diabet gestational.
Am refacut analizele si glicemia a iesit 76 (fata de 151 cat era initial pe 14 sept). Limitele normale sunt 70-115, deci dupa parerea mea este super bine.

Acum ca m-am linistit, deabia astept sa se deschida Baby Expo sa mergem la cumparaturi si sa ii luam lui bebe tot ce ii mai trebuie.

Pupici la toate

IrinucaR 32+ AMR 41 zile

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

'neata,
Am ales numele lui bebe : Nichita Andrei . Ce parere aveti? Asta e numele pe care l-am vrut de cand am aflat de sarcina, dar am sondat terenul, am intrebat toti cunoscutii, ca sa vad ce reactie au, avand in vedere ca numele e putin efeminat (se termina intr-o vocala)si imi era sa nu rada copii de el la scoala...Acu' gata, s-a adjudecat! mai naspa e daca se hotaraste sa emigreze...o sa-i stalceasca numele...

lavi02, Badiu oricum rade la orice i-as spune, nu stiu ce i se par asa amuzante chestiunile care ma framanta pe mine... oricum nu e genul sa te faca sa te simti prost, genul lui de ras este sincer amuzat si atat, nu amuzat-superior, nu amuzat-plictisit... poate imi iese treaba cu "epiziotomia estetica", sa vedem daca mai razi de mine cand o sa am un perineu de bebelus.. ... ce visuri am, asa e :))

Acum mi-am mai gasit o problema, ca cine cauta gaseste...Zicea lordra la un moment dat, ca de ce nu fac epidurala, daca tot nu prea rezist la durere s.a.m.d. Ei, pe langa ca depinde si de cordonul ala a lui bebe, pe unde si l-o mai fi pus mai nou, acum am vazut ca nu se prea face epidurala la tensiuni mici, ca oricum ea cade in urma epiduralei. Eu inainte de sarcina aveam 8 cu 4 (imi pierdeam si echilibrul cateodata), iar gravida am 9 cu 5 . Pai cred ca fuge anestezistul de mine, ca de nu stiu ce...

Irinuca, ce bine ca te-ai linistit cu diabetul ala...

Ina, eu nu mai respir pe nas de cand am ramas insarcinata...Acum m-am obisnuit, orice as face, este imposibil

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Salutare burticute,

Am mai aparut si eu pe forum, pentru ca am venit o zi la servici... desi nu este indicat (avand acel minunat cerclaj)!
Acasa am un click-net care merge ca ochii mortului, abia reusesc sa intru pe net!
Voiam sa va intreb si eu ceva - in ultima saptamana am observat ca am o surgere albicioasa, nu foarte vascoasa dar nici in cantitate foarte mare, adica cateva picaturi de cateva ori pe zi - credeti ca ar putea fi vreo problema, adica s-ar putea sa pierd lichid? Voi ce ziceti? O sa merg si la nenea insa pana luni voiam sa mai aud ceva pareri.
Va multumesc in avans.

Pupici,
Camelia

Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051231/dt/7/k/07fe/preg.png

Mergi la inceput