Bebelusi de iulie-august 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
mika1 spune:
buna fetele...si eu am fost o mamica de iulie si din pacate nu am mai avut timp sa intru pe net sa va citesc, dar acum trebuie. am cateva probleme cu copilul meu:
1. alaptez cu pompita...mannca zilnic 500-600 ml . are 5.500. este cineva intre voi care ii da cu biberonul? poate sa imi spuna ce cantitate mananca copilul ei?
2. bebele meu are hernie inghinala....stiti metode de a nu ajunge la operatie?
3. bebele are canalele lacrimare infundate. stiti metode de a nu ajunge la operatie? eu ii fac masaj, i-am pus antibiotic si il curat cu ser fiziologic.
4. din pacate pe foaia de externare scrie si rosc de sold si la 4 luni ii voi face radiografie...asta imi mai lipseste sa mai stea si cu soldul in ghips....DOAMNE FERESTE...acum cred ca e lesne de inteles de ce nu am mai scris.....
va pup,
o mamica suparata....
ursuletulpanda2005 spune:
Buna fete si bebici!
Am mai furat un pic de timp si scriem si noi despre noi.
Mai intai pupici la toti bebeii ca tare sunt frumusei. Care mai de care. In special fetitele. Sunt delicioase! Veve si Ingrid, ca au pus pozici mai recent, sunt amandoua tare dulci!
Stie vreuna dintre voi o metoda sa nu ne mai stresam asa cu papatul bebeilor? Parca nu sunt doua zile la fel. Si, mie cel putin, o data mi se pare ca e ok si alta data ca nu-i ajunge lapticul, ca urla de foame, ca ii dau prea multa vitamina D etc. O fi de la hormoni si oboseala... Nu e normal sa putem fi obiective cel putin in ceea ce depinde strict de noi? Eh!
Intrebare: daca bebe saliveaza si face "balonase" si isi plimba limbutza peste buze are vreo semnificatie? Ii e sete? Sau nu-i ajunge laptele? Ca Al face chestia asta de vreo 4-5 zile si ma gandesc sa nu se deshidrateze. A avut cateva zile cand a mancat mai des. Astazi, in schimb, a dormit cate 4 ore de dimineatza si acum iar doarme. La un moment dat simteam ca-mi plezneste un san. Am fcaut si niste noduli. S-au "imprastiiata" cu masaj si supt de bebe, dar ma cam panicasem.
Avem si noi forme de manifestare a nemultumirii. Initial am crezut ca-s colici. Dar trec imediat ce il ia mami in brate si incepe sa fac curte la tzitzi. Uneori mai face asa si cand e foarte obosit. Atipeste si in 20 de sec. se trezeste intr-o agitatie de mama-mama. Iar il linistesc, iar se trezeste. Dar nu pare sa il doara ceva. E numai foarte nervos. Iar daca fac gresala sa il pun sa suga cand e asa, m-am aranjat de "franjuri". Mai ales ca, tot un singur san e baza.
Cam asta e cu noi azi
danaB + Al Gabriel 10 august 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ursuletulpanda2005/my_photos
Lory2004 spune:
Anis la farmacia 2NA era cam 1.8 mil, dar din pacate nu-l mai avea in stoc atunci cand am facut noi vaccinul (pe 16 sept) si ne-au zis ca e putin probabil sa-l aduca saptamana urmatoare...Prin urmare l-am cautat pe la alte farmacii si cei de la Sensiblu ni l-au adus (l-am comandat cu o zi inainte)si ne-a costat cam 2 mil (nu stiu exact sa-ti spun. Vezi ca trebuie tinut la rece (inclusiv pe drum), asa ca trebuie sa aveti gheata sa-l transportati in bune conditii.
Mika1 imi pare rau ca bebe are probleme. Nu stiu sa-ti dau sfaturi la nici una dintre intrebari, insa iti doresc sa treceti cu bine peste neplaceri.
Anis cred ca e mai bine suzeta decat degetul...aici Mamini poate sa ne dea cele mai competente sfaturi.
Lory si bebe Rares 15.07.2005
delia grozav spune:
Mika, bine ai venit printre, noi. Imi pare rau ca ai probleme dar trebuie sa stii ca toate sunt rezolvabile.
Cu alaptatul cu pompita, ar fii de stiut de ce nu reusesti sa ii dai sa suga. Eu nu stiu exact ce varsta are, dar pe la o luna, doua ar trebui sa manace de 6-7 ori cate 100-150 ml. Dar variatiile pot fi foarte mari de la o masa la alta si de la o zi la alta. Important e sa creasca.
Cu hernia, nu cred ca e alta solutie decat operatia dar NU TE STRESA, operatia dureaza 15 minute si e foarte usoara, important e ca pana face varsta de operatie sa i-o supraveghezi sa nu se intareasca sau inroseasca ca atunci trebuie operat de urgenta, dar rar se ajunge in aceasta situatie.
Cu canalul lacrimal, mergi urgent la un oftalmolog daca nu ai fost pentru ca doar ei pot sa te sfatuiasca corect ce sa faci, medicii de alte specialitati NU SE PRICEP, desi le place uneori sa faca pe grozavii.
Si legat de luxatia congenital de sold. La varsta asta exista doar predispozitia pentru luxatie pentru ca nodulii de osificare nu sunt inca formati, ei se contureaza pe la 6 luni. Pana atunci trebuie sa faci urmatorul lucru> sa iei doi chilotei de copii si o bucata de material mai tare de pus intre picioare, din pladtic sau panza care sa o impaturesti in mai multe straturi, bucata respectiva pune-o intre chilotei in portiunea dintre picioare, ca sa ii tina picioarele departate si coase chiloteii intre ei. Daca vrei gasesti chilotei gata facuti la firmele de materiale ortopedice. De asemenea pozitia pe burtica ii face bine si plimbatul in marsupiu, asta de la 6-8 saptamani, cu sustinerea corecta a spatelui si capului.
La 3-4 luni se face o radiofgrafie de sold si un ortoped pediatru va verifica despre ce e vorba. Cred ca in Bucuresti se face si ecografie de sold si astta se poate face si mai repede cred. Cel mai bine dute la un ortoped pediatru si el o sa iti spuna ce e de facut.
Important e ca toate problemele tale SE REZOLVA, asa ca trebuie sa te linistesti pentru ca stresul face rau la lactatie si bebelusul tau are mare nevoie de o mama puternica si bine dispusa.
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005
delia grozav spune:
Anis, eu am observat ceva ca sunt grupe de bebelusi care cresc cam la fel se comporta cam la fel. Si mie mi se pare ca Ingrid si cu Medeea cresc cam la fel, si se comporta asemanator. Ca dovada dupa ce ai avut tu cu ea o zi linistita, a doua zi Medeea a dormit aproape in continuu.
La fel si cu cresterea, si Medeea creste mai incetisor ca alti copii, dar in limite normale. Si noi avem la 7-8 saptamanicam 4700 de grame si probabil nu o sa aiba chear 5000 la 2 luni, dar e perfect normal.
Sa fie sanatoase si vesele ca restul nu conteaza.
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005
mamini spune:
Buna dimineata!
DanaB , multumim.
Mika1, eu ii dau fetitei mele lapte de al meu muls si formula si notez ce papa. intre mese, citeodata, are chef de tzitzi si o mai pun, dar nu suge mult. are zile in care maninca sub 600 ml si zile in care maninca 800ml. si are 4600g. daca bebe al tau are 5.5kg inseamna ca ia in greutate destul de bine, mie mi s-a spus ca asta conteaza, indiferent de ritm si ca fiecare copil maninca atit cit ii trebuie, ca nu il poti forta sa manince mai mult si plinge tare daca nu ii ajunge.
Apropos de suzeta versus degete intr-adevar suzeta e mai buna: se deformeaza, e moale, nu exercita presiuni mari asupra maxilarelor; se tine intr-o singura pozitie, nu se pot dezvolta obiceiuri vicioase( de ex cu degetul mare se poate apasa in palat,se trag dintii in fata, degetele pot "apuca" mandibula- cind se suge minuta, sau se apasa intr-o parte pe obraz), presiunea negativa creata in gurita e mult mai mica la suzeta decit la deget. e bine sa i se dea voie copilului sa isi satisfaca nevoia de supt, altfel copilul e anxios si nemultumit, cu repercursiuni psihologice mai tirziu. dezvatul de suzeta e mai usor de realizat decit de deget- suzeta o putem lua, degetul nu. dezvatul de deget implica restrictii care pot fi percepute ca si pedeapsa fizica de copil- cusutul minecilor de pijama, manusile etc. deci stomatologic si psihologic suzeta e mai buna. am redactat, studenta fiind, o lucrare de diploma a unei tipe care acum e asistenta la ortodontie, la facultatea de stoma in Bucuresti pe tema "anomaliile maxilofaciale datorate obiceiurilor viicioase" si din multimea de cazuri prezentate, erau doar doua cauzate de suzeta si biberon( folosite pina la virsta prescolara) si rezolvate usor si restul toate cu degetul- degetele, pumnul sau alte obiecte: fata de perna, coditele, creion sau jucarii...deci eu sunt pro-suzeta.
M
MONAI spune:
Mamini, super pledoaria pentru suzeta.
Anis, nu cred ca am infofolit-o, la noi au fost 14 grade si majoritatea copiilor pe care i-am intalnit erau cel putin tot la fel de imbracati. Si eu stiu ca extremitatile trebuie protejate, pe acolo pierd ei caldura.
Noi am avut o noapte grea, Sara s-a trezit din 2 in 2 ore sa suga, asa ceva nu a mai facut pana acum. A dormit foarte agitat. Am verificat si nu are febra, sunt necajita, sper sa se linisteasca. Vremea e tot urata, dar si azi trebuie sa iesim, poate se mai incalzeste spre amiaza.
Va pupam.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos
Katink spune:
Buna fetele mele!
Lory, multumim
Voi le cantati pruncilor? Eu ii cant lui Emma si ii place tare mult, este atenta, rade, mai spune si ea auu, auu, aauuhh... sau chiar asa o adorm .
Eu ii cant: "Are mama o fetita..", "Vulpea", "Ceata lui Pitigoi", "In padurea cu alune", "Un elefant..", si mai nou azi dimineata a adormit cand ii cantam "De ziua ta mamico.."
Daca le cantati, sa imi spuneti si mie ce cantecele sa imi mai imbogatesc repertoriul, daca aveti versurile scrise e si mai bine.
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
Fotografii cu noi
MONAI spune:
Anis, Ingrid e bucatica rupta din tine si are o salopeta de blugi tare draguta.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos
gyly spune:
Mika despre celelate probleme ale tale nu stiu ce sa-ti zic, dar despre canalele lacrimale iti pot spunne din experienta nepoatei mele ca s-a tratat cu remedii homeopate. Asa ca te sfatuiesc sa consulti si un medic homeopat. Stiu ca Delia a zis ca ceilalti medici nu stiu, dar eu am increde in medicina homeopata.
Legat de suzeta si eu o folosesc. Mai nou si Dinu a descoperit degetele si pumnul, dar incercam sa nu-l lasam.