Mamici de martie-aprilie 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

LAURA,cred ca nu trebuie sa-ti faci griji din pricina scurgerii,la femeile insarcinate e ceva normal sa aiba o scurgere mai abundenta,doar daca mirose sau isi schimba culoarea atunci ar trebuii sa ne facem griji!mie doctorul mi-a recomandat spalaturi cu ceai de musetel,galbenele si pelin!bine mie acum mi-a dat si niste ovule cate unul la trei zile!
pupici

T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE NOI CU BURTICAAA!
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Va multumesc pentru urari! Este, intr-adevar, o gasca minunata aceasta. Sunteti pline de umor si voie buna - sper sa-mi creasca si mie moralul in compania voastra.
Tweety Geo, poate ar trebui sa ii faci o vizita medicului de familie. Nu cred ca e normal sa te apuce tremuratul - decat daca ti-a fost frig...sau poate te-ai enervat? E posibil sa ai, intr-adevar, calciul scazut. Mananci lactate?
Eu mi-am facut o determinare a calciului (la recomandarea medicului de familie) pe la 7 - 8 saptamani si mi-a iesit la limita inferioara. Nu iau calciu pastile fiindca am avut probleme cu pastrarea sarcinii la inceput,iar calciul poate determina contractii uterine. Nici dupa lactate nu ma prea omor, dar ma straduiesc sa mananc si din astea. Oricum, ar fi bine sa mergi la medic - macar te linisteste, daca nu e nimic grav.
Eu probleme din astea nu am avut pana acum. Doar greata, gust amar si urinari frecvente. Inainte mergeam la baie doar de 3 - 4 ori in 24 ore. Acum ma trezesc si noaptea, ceea ce nu faceam inainte. Si mi-am schimbat si programul de somn. Acum la 8 - 9 seara pic de oboseala si ma trezesc pe la 6 - 7. Am citit ca toate neplacerile sarcinii dispar in trimestrul doi, asa ca sper la o viata mai placuta...

Dananita, am citit cu supoare preturile la ecografii pe care le-ai mentionat. De ce e noevoie sa faci eco 3D? sau 4D? (nu prea inteleg cum e cu 4D, parca spatiul avea doar trei axe... ce inventie uluitoare mai e si eco 4D?)Adica ce avantaje exista fata de ecografia normala?
Prima ecografie am facut-o la 7 saptamani, pentru confirmarea sarcinii, in conditiile in care sangeram de vreo 2 saptamani (initial am crezut ca e doar menstruatie, apoi m-am gandit la sarcina extrauterina). Am repetat-o la 2 saptamani si apoi la trei (lunea aceasta). Dr. ginecolog nu mi-a zis mai nimic, decat ca acum pot sa vin la control ca o sarcina normala. Am uitat sa intreb ce inseamna asta. Cam la o luna? Despre copil - doar ca e viu, ii bate inima. Oare la 12 - 13 saptamani n-ar fi trebuit sa spuna ceva despre morfologia lui?

Vad ca toata lumea - sau aproape - si-a cumparat haine noi. Pe la noi prin Constanta exista un singur magazin cu vestimentatie pentru gravide (doar de existenta unuia stiu eu). Urma ca dupa 15 septembrie sa aduca haine pentru toamna-iarna. Cand m-am hotarat sa mai fac o vizita pe acolo, a inceput ploaia! Asa ca am amanat pentru saptamana viitoare.

Aileana, ai dreptat. Nici un medicament nu trece prin organism fara sa lase urme. Si ce ajunge in sangele mamei, ajunge si in sangele copilului. Asa ca si la el vor ramane niste urme - unele trec repede, altele raman definitiv. Despre cafea stiam ca nu e bine sa bei. NIci alcool. Eu cu cafeaua nu am probleme - nu m-a incantat niciodata, dar de la bere nu m-am abtinut. Am luat vreo doua - trei guri luna aceasta. Ca prea am rabdat mult !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Tcelen cum folosesti ceaiul? Numai pe afara sau si in interior? A si despre o vodca mica nu am auzit nici o restrictie

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Din cate stiu eu, o scurgere „sanatoasa“ ar trebui sa fie transparenta. Cand e albicioasa, e probabil candida - o ciuperca pe care o faci frecvent in sarcina, din pricina hormonilor. Eu aveam probleme cu infectiile vaginale si inainte de sarcina - ma tratam, imi treceau, apoi reveneau dupa o perioada. Acum am si eu o secretie laptoasa, care pateaza chilotul in galben, dar am avut si arsuri (acum s-au mai domolit, dar tot infectie este). Ginecologul meu mi-a dat Gynozol trei ovule, pe care sa le iau la distanta de 2 zile unul de altul. M-a mirat ca nu mi-a recomandat intai o lama din secretie, dar probabil ca s-a gandit si el tot la candida.
Din cunostintele mele, in sarcina nu se fac spalaturi intravaginale. Sau se fac? Stie cineva din proprie experienta sau a intrebat un ginecolog?

Despre votca mica: daca nu e permisa berea, care contine mai putin de 10% alcool, votca nici pe atat, nu? Alcoolul ar produce cica malformatii fetale. Acum, o gura de bere nu o fi chiar o tragedie! Eu oricum am baut de vreo trei, patru ori cate putin - n-am rezistat ispitei.

Mergi la inceput

LAURA,ceaiul se foloseste si-si,adica si afara si inauntru,dar cu grija,inauntru!cat despre vodka,multumesc,asa auzisem si eu!

T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE NOI CU BURTICAAA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Atlantiana m-ai pus pe ganduri cu scurgerea mea! E albicioasa-transparenta si fara miros, poate nu e asa de nashpa!

Mai, da ce multe din gravidutele noastre nu au mai intrat de mult pe forum! Chiar ma ingrijoreaza!

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput

atlantiana,chestia cu vodka era o gluma,doar nu-s nebuna,tu ce crezi?!?trebuie sa mai stai printre noi,ca sa te obisnuiesti cu noi,asa suntem noi mai nebunele!!!!!!!
iar despre spalaturile vaginale,sunt obligatorii,dar cu grija si nu foarte adanc,in nici un caz cu dusul,pentru ca scurgerea asta alba este intradevar o infectie,numita candida,care o au mai toate femeile insarcinate si daca e lasata asa de capul ei sapa acolo inauntru,asa ca igiena este foarte importanta si inaintru!iar chestia asta mi-a spus-o doctorul meu ginecolog de acum ,dar si cel de la prima mea sarcina,iar o prietena de a mea care nu se spala inauntru,in luna a 8 ,a avut ceva probleme si i s-a spus ca din cauza ca nu are o igiene buna !
te pup cris 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Salutare,
eu din cite stiu si din ce am citit, nu este bine sa faci spalaturi in interior. Exista o balanta hormonala, o flora care trebuie mentinuta. Eu am avut infectie cu candida si am folosit o crema in exterior si mi-a trecut fara nici o problema. Eu am facut-o de la antibiotice si e tare greu sa scapi de ea de tot. Siu sigur ca o sa mai apara, dar acum in sarcina nici nu-mi bat capul prea tare. O vindec pe moment, mi-a recomandat doctorul o crema si am folosit-o. Stiu ca nu e voie supozitoare, mai ales in primul trimestru. AM mai avut infectie acum 1 an dupa ce am pierdut o sarcina si mi-au dat antibiotice din nou, atunci mi s-au dat supozitoare de bagat inauntru si iara a trecut.
Cam astea sint informatiile pe care le stiu eu.
Andreea 14 sapt. +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Si eu stiu la fel, si anume ca spalaturile interioare sunt contraindicate. Eu sunt patita, dupa ce ajunsesem sa fac spalaturi zilnice... distrusesem toata flora, facusem o candida de care nu mai scapam sau scapam pina dupa menstruatia urmatoare. A, sa mai zic ca nici apetit sexual nu mai aveam, din cauza ca eram cam... uscata inauntru si nu mai simteam asa mare placere? In urma simptomelor astora, doctora m-a ghicit din prima, m-a intrebat "faci cumva spalaturi vaginale, si le faci des?". Cind i-am zis ca fac zilnic si de multe ori chiar de doua-trei ori pe zi, a facut niste ooochi... . Mi-a zis sa nu ma mai spal inauntru decit asa, incet, cu degetul inmuiat in apa si nimic altceva (eu aveam irigator si foloseam si un lichid special, cumparat odata cu irigatorul :)

Doctora mi-a spus ce complicatii se pot face, printre care (zic eu, cea mai serioasa, care m-a si speriat tare) PID - Pelvic Inflammatory Disease, care da si infertilitate, printre altele...

Mai multe detalii despre spalaturile vaginale (in engleza "douche"), www.4woman.gov/faq/douching.htm" target="_blank">aici. Cititi, ca e important si interesant.

10+3

Se mareste clanul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Ceau fetelor. Bun venit Atlantiana, sarcina usoara si un bebelas sanatos! Fetelor am fost la ecograf si l-am vazut pe piticul meu pentru prima data. Se misca de colo-colo, tot umbla doctorita cu aparatul dupa el! E voinic!M-am indragostit de el!! Sau ea! Mi-au dat lacrimile. I-am vazut manutele, piciorusele, capul... Asa repede ii batea inimuta... E totul ok. La cat timp ati inceput sa purtati haine de gravide sau cand o sa incepeti? (daca o sa incepeti). Mie mi se par urate, dar poate sunt confortabile. Oricum rochii, sub nici o forma nu voi purta! Pe mine incep sa nu ma mai cuprinda hainele in jurul burticii. Si dureri de cap, am si eu tot mereu. Se pare ca sunt normale. Va pup dulce. Somn usor.

Cosmina 11+

Mergi la inceput