Ce ne facem cu alcoolistii din familie??

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Buna seara.
Azi traiesc un vis urit. Tatal sotului meu se afla de doua saptamini in spital- ciroza hepatica de nutritie- adica ciroza de la alcool.
Un om bun, familist si mai ales un fiu bun pentru parintii lui. Dar acum...De citiva ani bea. Eu il stiu de 10 ani si nu era asa. In ultimii doi-trei ani a devenit alcoolic.A negat ca are o problema, a devenit violent verbal , a devenit confuz si incoerent. Dupa un infarct si alte probleme de nutritie si de neglijenta fizica , dupa tabacismul cronic pe care il avea, a cedat si ficatul.Acum se afla la ATI in spital si medicii incearca imposibilul.Arata ingrozitor , are o culoare galben portocalie si pe alocuri vinata. Si cel mai rau suferim noi ca il vedem asa si ca nu a vrut sa se opreasca si ca ni l-am fi dorit sanatos si in putere(este si foarte tinar pt. a muri) .
Sunt trista si nici nu stiu ce sa zic sau cu ce sa-mi incurajez sotul care stie ca va muri , va ramine fara tata cit de curind.Mi-e teama ca sotul meu va ceda nervos si poate si fizic. Sta linga el la spital ore intregi sperind sa se imbunatateasca ceva.
Citeam undeva ca pe linga un alcoolic sufera alte 7 persoane. Cita dreaptate!Si ce bine ar fi daca s-ar putea face ceva pentru acesti oameni care pot cadea usor in capcana desarta a bauturii.
Va doresc o noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns contactnicole spune:

Trist subiect dar cat de real!
Ce-i mai grav e ca cei cu o astfel de boala nu-si strica numai viata lor ci si a celor din jurul lor.Cei care n-au nici o vina si ar putea avea o viata minunata, sufera si asta numai din dragoste, omenie, mila, datorie sau mai stiu eu ce.
Am auzit persoane care cred ca e o cruce pe care trebuie sa o poarte! De ce atata resemnare? (stiu ca e doar o intrebare retorica, dar eu n-am gasit un raspuns impotriva alcoolului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Draga Cristina,


pt socrul tau, sa se faca bine si o pt tine,

e adevarat ca sufera multe persoane dealtfel despre alcoolism se stie destul de putin si nici noi nu stim ce sa facem si cum sa ajutam atunci cand inca nu e prea tarziu,
Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Dupa parerea mea,alcoolismul e imbatabil,trebuie o vointa de fier sa renunti la alcool.Sa te lasi de fumat e infinit mai simplu decit de alcool.Eu unul nu am vazut unul vindecat,cel mai bine sa te fereasca Dzeu

Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Pe 2 decembrie socrul meu a incetat din viata dupa ce a stat in coma 3 zile.Ciroza umeda- aceasta a fost concluzia. Dumnezeu sa-l ierte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis26 spune:

Dumnezeu sa-l ierte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Alexis, draga am citit mai sus cu un post despre tatal tau. Sper sa poti face ceva. Nu vreau sa te descurajez dar socrul meu acum o luna simptomele astea le-a avut si a inceput sa vomite si apoi s-a ingalbenit. Rezultatul a fost tragic.
Curaj si incearca sa-l convingi cit nu este prea tirziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis26 spune:

Draga Cristina, din pacate parintii mei nu sunt in Romania, sunt in Franta, asa ca timpul in care vb cu tata e foarte scurt. Anu' viitor vin acasa definitiv si sper sa putem face ceva cu el.
Va pup si va doresc sanatate si liniste in suflete si in familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis26 spune:

povestea merge mai departe...
Parintii mei aveau pana luni doi caini. O boxerita si un techel. Se iubeau foarte mult si erau foarte alintati. Ei bine luni seara, tata (pilit bineinteles) a iesit cu cainii la plimbare. Si cand a ajuns la bulevard sa mearga cu ei in parc, l-a scapat pe Astor (techelul) din lesa si a fost lovit de masina si a murit. Alt motiv sa bea pana amorteste.
Pacat de Kris (boxerita) care e super suparata si deprimata si il tot asteapta pe Astor sa vina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

cristina, Dumnezeu sa-l odihneasca, imi pare rau!

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput