Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 59
Raspunsuri - Pagina 4

shoricutza spune:
Carmen.cita acum realizez ca eu sunt de abia la inceput de drum in privinta asteptarilor si incercarilor... Iti doresc ca asteptarea ta sa ia sfarsit cat mai repede ...
Auricass "La multi ani" de pe acum si nu fii trista de ziua ta. Am prietene care au 30 de ani si amana momentul cand vor deveni mamici. Eu insumi l-am amanat... am 34 si nu sunt trista ca nu am copii pana acuma ptr ca de abia acum ma simt pregatita ptr asta .... si nu ma consider nici batrana ptr a fi mamica. Voi fi trista daca nu se intampla mai repede sa raman doar ptr ca-l doresc, nu din cauza varstei. Asa ca fii fericita si sarbatoreste cum se cuvine varsta de 30 de ani Este o varsta superba, crede-ma ....

Alexia27 spune:
Princess, sa te auda Dumnezeu cu gemenii! Dar, sincer, eu nu prea cred ca o sa fie nici macar unul, daramite doi!! Ce tupeu pe capu meu, auzi! Referitor la frecventa prestarilor, ma gandeam eu azi, ca, chiar in cazul de normospermie, spermograma se face totusi la minim 2 zile de abstinenta, deci rezultatul e valabil pentru perioada asta de timp. Sa fie totusi 2 zile minimul?
Astept, ma rog si sper...pentru toate fetele si pentru mine

mel_g spune:
Fetelor spuneti-mi si mie ca sunt in ceata totala: cand creste temperatura - inainte de ovulatie sau dupa ovulatie. Adica daca eu imi masor temp. dimineata cand ma trezesc si este crescuta asta inseamna ca ovulatia a avut loc in ziua precedenta ? Sau va avea loc in ziua respectiva? Nu stiu daca am fost foarte explicita

sorceress spune:
pentru auricass: io fac 30 pe 25 septembrie! Auzi, pina una alta, avem inca 29......si o sa avem si bebe, ai sa vezi.
pentru restul gashtii: io-s noua la "Club", da sa vedeti voi ca o sa avem toate bebei sanatosi si frumosi!

Mirona spune:
quote:
Originally posted by princess
Miro, multumim pt. modificare, dar (daca nu ma iei la bataie!) ai uitat-o pe CamiM - gravidutza lunii septembrie! Gata, promit ca ma potolesc!
merci Princess ... da acum scoate-ma din ceata ... e bun capitolul?
nu am avut timp acum sa caut in ce capitol ne-a anuntat Cami ... dar sper s-o fac deseara ... daca stie una dintre voi ... va rog spuneti-mi.
Va pup .... si bafta la toate.
P.S.
am vb cu Mishu pe mail ... e bine, din pacate e din nou intr-o depresie ... ii va trece. Azi merge la un examen/control. O asteptam cu vesti bune. Doamne ajuta!
Miro

Carmen.cita spune:
Shoricutza, scuza-ma... o sa-ti spun in 2-3 cuvinte: un ciclu clasic de 28 zile se imparte in 3 faze:
faza foliculara (ziua 1-13, cand unul sau mai multi foliculi ovarieni cresc de la dimensiunea de foliculi primari la cea de foliculi dominanti sub efectul hormonului FSH, endometrul-mucoasa care captuseste uterul pe dinauntru, creste si el sub efectul estrogenului),
faza ovulatorie (ziua 14-cu aprox 36 ore inainte de ovulatie are loc o crestere brusca de hormon LH, care este 'raspunzator' direct de ovulatie, aceasta crestere determina eliberarea ovocitului, sau spargerea foliculului;
faza luteala (zilele 15-28) ovulul este captat de trompa si calatoreste (fecundat sau nu) spre uter, daca a avut loc fecundatia, el se va implanta in mucoasa uterina, deja pregatita de progesteron care cunoaste un maxim in ziua 21; acest progesteron este 'vinovat' pt simptomele pe care le avem: somnolenta, pofta de mancare, etc. Apoi, cu aprox 3 zile inainte de menstruatie (daca nu a avut loc fecundatia) toti hormonii scad brusc (de aici pms-ul) si urmeaza... un nou inceput...

ingeras26a spune:
Shoricutza, bun venit, scumpa si sa nu stai prea mult la endometru. Fugi rpd la gravi.
Mel_g, Temp creste imediat dupa ovulatie si se mentine pana la venirea rushilor daca nu este bb, iar daca este bb, pana peste 9 luni...
Megbeng, ce faci pui??? hai, fa-ne fericite luna asta macar tu!
Fetelor, va multumesc din tot sufletelul pentru suport...este atat de important...ieri mi-a fost cumplit de rau (burtica si spatele), de nu stiu cum am condus pana acasa...oricum, nu am fost om toata ziua dupa venirea uratzilor...si daca tot am stat in pat, pt ca nu eram in stare sa fac nimic, m-am gandit ca aveti multa dreptate, ziua 1 este un nou inceput. Sar'na! Ma bucur ca mi-a venit la 28, ca o iau de la capat mai rpd, nu a intarziat deloc. Iata un punct bun. In plus de asta, am vb cu dr. si duminica ma duc la instilatie sau histerosalpingografie sa vedem ce-mi fac trimpitzele...eu nu stiu daca sunt sau nu functionale...de-abia astept sa ma duc, macar sa stiu daca e alba sau neagra :)) a zis ca nu-mi mai face nimic pana nu fac asta, sa se convinga ca sunt bine...si permeabile :))
MihaiPopescu, ce faci, iubita? vreun semn? stiu ca e cam devreme, dar sunt nerabdatoare:)))
Alexia, ne faci o dubla bucurie:))
Mishu, nu mai fii suparata, hai incoace, ca uite, eu am fost varza ieri, dar fetele m-au scos din butoi!
Va pup mult pe toate, fara exceptie si va multumesc inca o data! lasa ca ne fericim noi, rpd, o sa vedeti! Ce stare de spirit am, si eu ma mir, avand in vedere ca ieri mi-a venit :))

marrina spune:
Dragele mele,
Azi sunt un pic necajita pentru ca tatal meu are o problema de sanatate si... momentan vreau ca el sa fie sanatos mai mult decat vreau BB. Totusi am inceput testele de ovulatie asa cum am promis (z9 negativ) desi nu cred ca voi mai avea chef de prestari.
schoricutzaCum se numeau testele de ov. pe care le-ai facut? Ai respectat indicatiile din prospect? Le-ai facut in fiecare zi la aceeasi ora? Ai facut 12 teste? Spermograma?
princess Nu stiu daca siropul de pin are acelasi efect ca Trecidul, de fluidificare a secretiilor (inclusiv vaginale).
auricass Ma gandeam eu ca ar fi imposibil sa ne dai uitarii...
La 30 de ani esti cu adevarat FEMEIE !!!! Eu asa am simtit cand am implinit varsta asta.
Femeie, frumoasa, fericita. Simte si tu asta. Merita. nostru ne va gasi si daca avem 30, 40, 50 sau oricati ani. Conteaza ca noi sa fim multumite de noi insine. De ceea ce facem, de ceea ce gandim, de felul in care daruim dragoste celor din jur, de felul in care privim adevaratele probleme...
Draga mea, esti o femeie adevarata, care simte, iubeste si e iubita. Fii fericita!!! La multi ani!
mishu Iti tin pumnii azi. Si sa te intorci aici cu noi cat mai curand. Si tie ti se datoreaza optimismul meu si curajul de a lua lupta de la capat.
ingerasTin pumnii pentru duminica. Sa iasa bine.

diciu spune:
carmen.cita...bune informatiile tale...explicatiile amanuntite de fazele ciclului...le-am inregistrat si eu...medicii astia n-au niciodata timp si kef sa-ti explice asa...
marrina...iti doresc sanatate pentru tatal tau..
pupici tuturor fetelor frumoase...
eu am fost azi si m-am intzepat pentru visurologice si la 3 ma duc iar pentru secretii si altele...cred ca mai am putin si termin cu analizele astea...care au durat enorm dintimpul meu ramas pentru bebe....dar trebuiau...sper sa iasa bune....mai avem si emotia cu noua spermograma pe care ne-am hotarat s-o facem saptamana viitoare...la medsana...stiti cumva daca si pentru spermograma si pentru spermocultura e suficienta acelasi borcanas cu sperma?

Amely spune:
Ingeras, imi pare rau ca au navalit uratii, luna viitoare ii trimitem la o "mica plimbare" de vreo 9 luni asa...ce zici?
Aurici, ma bucur ca ai mai trecut pe la noi si te asteptam mai des... La multi ani de pe acum! Mai am un an si schimb si eu prefixul
Princessita, asa ziceam si eu pui, n-o fi degeaba HSG-ul asta, ca altfel, de ce s-ar mai face, dar se pare ca T. are alta parere, si mi-a explicat si motivul: substanta respectiva se introduce in uter si dupa aia e impinsa in trompe, iar procesul natural (adica gigeii) circula tocmai din sens invers, adica dinspre trompe spre uter, si pot intampina alte aderente care altfel nu sunt sesizate . Ai grija cu cistitele ca pot fi periculoase!pupicei
Bun venit noilor fete, Shoricutza, Adya, Mel_g si Sorceress si... cum se zice... "tranzitie" scurta catre gravidute!
Ce fac colegele mele de suferinta, Iepurica, Andicutz... sunteti pe baricade? spor la
. Vreau sa vedem rezultate cu 2 liniute! la toate!
Marrina, ma rog la Dumnezeu sa-i dea sanatate taticului tau...stiu cat de mult te poate afecta sanatatea celor dragi... Hai, nu mai fii necajita, ca totul o sa fie bine, o sa vezi!
Mishu, asteptam sa iasa soarele pe straduta ta si sa vii sa ne inveselesti din nou cu optimismul tau! Iti tin pumnii!
Eu merg maine din nou la eco...ziua 12, sper sa gaseasca ceva mai bun pe acolo decat a gasit marti, cand aveam endo 5 mm si 1 folicul de 12. Totusi am o stare psihica excelenta ... maine luam motul la nepotica, a implinit 1 an
si e asa o scumpica...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi