Mamici de ianuarie-februarie 2006 (36)
Raspunsuri - Pagina 12
monica70 spune:
Cand va aud cu kg!!!
Eu am primit un "sarafan" pentru gravidute din blugi cadou, dar n-am cum sa-l port ca inot in el!!!Incap inca in toate rochiile de vara(acum le port pe cele cu bretele cu un tricou)...toate imi erau largute in talie(aveam 88-62-90 acum am 88-72-90 si burtica tot 90...deocamdata).Sarafanul mi-o fi bun prin ...decembrie, cand as ingheta in el ca-i si deasupra genunchilor.Tot la salopeta de blugi ajung!!!
Acum am ajuns totusi la 58 kg de la 52 kg,numai ca nu se prea vad in afara de burtica...si daca bebe(560 g+lichidul putin are maximum 1 kg ma intreb unde or fi restul de 5 kg??? Ca sange n-o fi atata...tensiunea e inca 90/60!
molisa
pisoi3 spune:
Seara buna, fetele
N-am mai intrat ca am avut de lucru, dar revin in forta!
Ioana, nici eu nu am mai facut baie din aprilie, si mie mi-a zis dr. la fel. Si eu sunt cam disperata, mai ales ca mie imi plac baile cu sare de baie, sa stau, sa lenevesc, sa citesc in cada. Bine, nu tot timpul, dar tot mai scapam eu una-doua pe saptamana. Dar de cand am aflat de bebe nu am mai facut decat dusuri, si alea nu foarte fierbinti.
Ai si tu grija cu facutul de treaba, si eu am facut actiunea cu sortatul de haine si am avut contractii dupa. Asa ca acum o las mai usor.
Bune venit Porumbel si Ursoaica, sa va traisca bebeii si sa fie sanatosi si norocosi.
Fetele care sunteti juriste, lamuriti-ma, maica, si pe mine, ca eu am cap tare de umanist, cum e cu prenatalul ala? Dar cu postnatalul? Adica ce intreb eu e: Cati bani iau eu cand sunt in prenatal si in postnatal? Ca am citit in revista "Mami" cum ca: indemnizatia de maternitate este de 85% din media veniturilor la care s-a retinut contributia individuala de asigurari sociale, in ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical". Eu nu mai inteleg nimic. Eu nu vreau sa iau prenatal ca ma gandesc ca e mai mic decat salariul meu (asa e, sau inteleg eu aiurea?), trebuie neaparat ca asta se se adauge la postnatal, adica e obligatoriu? Stiu de postnatal ca nu poate fi mai mic de 42 de zile si ca e obligatoriu. Dar prenatalul ala e obligatoriu?
Si cum e platit? 85% din salariul meu brut in fiecare luna? Asta e platit in fiecare luna sau o singura data si aia e?
Eu lucrez cu carte de munca. Mai am si un contract de colaborare in alta parte dar stiu ca ala nu conteaza.
Explicati-mi si mie ca nu mai inteleg nimic! Ca e greu pentru capul meu de umanist amarat care nu mai intelege ce vor astia de la mine!
Saru mana.
Anda si bebe Merk 23+
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
maraki spune:
Irina soacra-mea stilist nedescoperit

Da-o incolo ca nu mai vreau sa vb cu ea
Sarafane am vazut dar in reviste, ar trebui sa fac comanda sa imi aduca acasa dar pe neve fara sa probez nu ma risc.Eu am ajuns la 81,5 kg
Cel mai mult am avut acum 3 ani, 75 kg
insa am dat jos intr-o luna 12 kg prin infometare![]()
Ioana nici eu nu fac baie in cada
Inainte stateam cate o ora si ceva in cada insa de 4 ani
stam intr.un apartament cu cabina pt. dus
Eu in sarcinile anterioare am facut baie fara probleme in cada,adevarul e ca nici nu eram asa informata de riscuri
Eu am intrat in cada cu apa fierbinte si dupa ce mi s-a rupt apa![]()
![]()
Eram si singura acasa![]()
Irina 2-0 pt. STEAUA

21+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Ursoaica spune:
Buna burtici!
Toanca, dupa cum au spus si fetele la unele apare la altele nu. In timpul sarcinii pigmentatia fetei si mameloanelor creste, iar linia alba abdominala (care in mod normal nu se prea vede) devine linea negra. Pigmentatia fetei si a mameloanelor dispare treptat dupa nastere, in timp ce linia alba abdominala ramane inca multa vreme pigmentata. Asadar nu va ingrijorati caci o sa scapam de ea.
Buricul iese in afara datorita dilatarii uterului, implicit a extensiei pielii si a presiunii din interior catre exterior.
Baia fierbinte este daunatoare deoarece creste tensiunea arteriala, dilatatia vasculara din aceasta cauza pot aparea ameteli, stari de sufocare si provoaca contractii.
Nu mai stiu cine s-a plans de dureri in partea inferioara a abdomenului, dar acestea sunt normale deoarece avem o sarcina in evolutie de dus, ca urmare aceste dureri sunt date de marirea uterului (dureri ca o intindere musculara).
Daca aveti nelamuriri sper sa va pot ajuta in continuare.
J G spune:
Buna!
In sfarsit mi-am dat jos sotzul de la calculator, sa apuc si eu sa va scriu ceva!
Catalina, merci pentru tot, a fost ok cum m-ai invatat sa fac!
Deci: Fata e bine, e fata, clar, ne-a facut o poza cu labiile ei!!! Are 336 g, inima ok, capul ok... presupun ca si restul e ok (credeam ca Iosup e mai comunicativ dar cred ca era prea de dimineata) dar am incredere in el, imi spunea daca era ceva! L-am intrebat ce ma preocupa, daca sarcina e tot jos si pot ajunge la placenta previa si a zis ca nu, totul e ok! Colul 3,3cm, deci mult mai bine decat ma asteptam!! Nu spun ce poza frumoasa am cu fata, pacat ca n-am un scanner sa v-o arat si voua!
Am citit tot ce ati scris, ma iertati ca nu va raspund la toate dar culmea ironiei e ca iar ma doare burta si trebuie sa stau in pat! Si azi ar trebui sa-mi fac bagajele si sa ma aranjez si eu ca maine seara ma duc la Ploiesti iar de sambata plec!!! Nici asigurari nu ne-am facut!! Sigur o sa intru in criza de timp maine...
Multumesc tuturor pentru incurajari si felicitari! Apropo de felicitari, tocmai ce mi-am adus aminte ca azi fac un an de casatorie, uitasem!
Am vazut ca v-a aparut linea negra pe burtici... eu nu o am, in schimb am buricul negru, foarte ciudat.
Maraki ma gandeam (nu-mi vine sa cred cat suferi!!) te-ai gandit la presopunctura? Eu scap de migrene asa, poate incerci si asta?? Ajuta, serios!
Lacramioara nu te stresa macar pana vezi efectiv, in centimetri, cat e colul! Ca si mie mi s-a scurtat dar acum la echo se vede ca nu e atat de grav! Stai in pat, ia no-spa si relaxeaza-te ca se repara. Azi l-am intrebat pe Iosup daca se mai lungeste colul daca stau intinsa si a zis ca da.
Alina ce mai faci?
Gata, a venit stapanul calculatorului...
Sper sa mai pot intra si maine sa va citesc! Dar daca nu mai intru VA PUP pe toate! Inca o data scuze ca nu va scriu tuturor!
J 19+
irinadum spune:
Monika da am vazut meciurile ( mai putin Dinamo si RAapid ca de...) si m-am bucurat tare ca au castigat si sper sa mearga mai departe toate.
Ursoaica bine ia venit la noi. Vad ca esti bine pusa la punct cu toate detaliile. Nu cumva esti doctor ca tare ne-ar prinde bine o opinie avizata ca noi mai sarim calul uneori si ne speriem bine.
J G ma bucur ca fetita ta e bine si poate reusesti sa scanezi poza sa o vedem si noi.
Irina 25+
Ursoaica spune:
irinadum nu sunt dr., dar sunt la facultatea de kinetoterapie, acolo am facut pediatrie. Mama mea a lucrat 14 ani in maternitate, sectia neonatologie asa ca... atunci cand nu stiu cate ceva ma calmeaza ea "lasa draga, ca nu ai nimic" dupa care urmeaza explicatiile.
Asadar calmati-va nu este chiar totul grav.
Ganditi pozitiv "sunt insarcinata=sunt sanatoasa"!
Ursoaica 24+
irinadum spune:
A tot e bine ca uneori punem niste intrebari de ai impresia ca murim maine nu alta si e bine cand vine cineva si explica. Sa vezi de acum bombardamente cu intrebari.
Eu una nu prea ma agit ( uneori ma mir si eu ) dar m-am obisnuit aici unde astia sunt foarte calmi si nu se agita asa mult. Mie nu mi s-a masurat colul niciodata( si mai bine ca sa nu incep sa ma sperii) ci doar a zis ca e inchis si ok asa ca unde sunt ei calmi si eu la fel. Pastile de loc , vitamine nici atat si in rest liniste si pace.
Poate ne spui ce crede mama ta despre peridurala.
Irina 25+
irinadum spune:
Apropo de kine noi aici facem kine dupa nastere avem nu stiu cate sedinte obligatorii .Inca nu stiu prea multe insa am sa aflu lunile viitoare
.
Irina 25+
AYUMI spune:
Irina,nici mie nu mi s-a masurat niciodata colul!Chiar imi facusem griji;dar mi-a spus ca totul e OK si sa nu mai fiu atat de stresata.
De asemenea,nu mi s-au dat pastile,vitamine sau altceva de genul asta.
Acum,ca nu sunt singura in aceasta situatie,m-am mai linistit.
http://community.webshots.com/user/ayumi118