Mamici de ianuarie-februarie 2006 (36)
Raspunsuri - Pagina 11
ralirali spune:
Si mie mi-a interzis baile, in special cele fierbinti, dar nici dusure prea calde nu sunt indicate. Cu toate astea, tot am mai furat cate o baie scurta sa ma inmoi bine, dar ce-i drept nu cu apa fierbinte si nu m-am simtit rau dupa. Nu am facut deloc baie in primele 14 saptamani si probabil o sa tai din nou de pe lista dupa 28,30 de saptamani, cand intram in trim 3.
Ralu 23+
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralirali_p/my_photos
Varsta bebelina: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20060108/dt/8/k/c159/preg.png
ralirali spune:
Wow, Irina, ce bebe mare ai
. Felicitari
!
Fetele, in legatura cu constipatia, incercati si prune, mai ales ca este sezonul lor, la mine functioneaza perfect, dora ca baloneaza un picut. Ce mai e f bun, dimineata o gurita de cafea indulcita cu miere si mult lapte si gata, am rezolvat
.
Ralu 23+
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralirali_p/my_photos
Varsta bebelina: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20060108/dt/8/k/c159/preg.png
irinadum spune:
Mai fetelor aici pe site la francezi are exact greutatea normala numai pe celelalte pare mai barosan insa pe mine ma bucura ideea de un kilogram. Ce ma mai bucura e ca am vazut fete care la 30 de saptamani aveau bebeii 1400 sau 1700 grame. Va dati seama ce repede cresc?
Ioana are dreptate Ralu lasa calcatul si stai pur si simplu . V-am zis ca azi a zis doctorul ca cel mai bune remediu atat pentru tine si pt copil impotriva contractiilor este pozitia culcat , la orizontala , la pat.
Iar de facut baie si eu stiu la fel dus si ala in nici un caz cu apa fierbinte ci cat mai caldutza ( eu oricum nu mai intru in cada la mine ca e cada de pitici cred ca are 1.20 lungime si 60 latime).
Cu constipatia si eu eram inainte de a ramane gravida acum mai bine ( dar nu va pot spune ce combinatii am tras aseara de ceai cu paine cu unt si miere - nu mai mancasem de mic copil si visam de ceva vreme la el , apoi am bagat struguri albi si negri plus chipsuri d em-a dutur burta azi noapte).
Irina 25+
marchplayer spune:
Eu nu ma duc la munca dar sunt "angajata" din luna februarie, platesc in fiecare luna 1 600 000 mii lei. Poate sa-mi spuna si mie careva daca pe timpul concediului prenatal o sa continui sa platesc aceeasi suma? Dar in perioada concediului de matarnitate?
daniela 19+
irinadum spune:
Daniela nu stiu sa iti raspund imi pare rau , dar sunt sigura ca iti vor raspunde fetele ca ele se pricep.
Am uitat sa va spun ca am intrebat de respiratie de ce simt un nod in gat cand stau culcata si a zis ca e normal si sa pun inca o perna doua adica sa stau mai ridicata.
Irina 25+
monica70 spune:
Multumesc pentru felicitari fetelor!
PORUMBEL bine ai venit!
IRINA o sa ai un flacau pe cinste!!!! In cartile pe care le am eu la 24+ cum am eu, scrie greutatea normala 500-550 g, asa ca m-am gandit ca cele 567 g ale "principesei" sunt normale.Probabil ca de acum cresc mai cu viteza...si oricum baietii sunt mai mari,nu?
Apropo,i-a mai spus cuiva doctorul ca are lichidul amniotic mai putin decat normal?Mi-a zis si ca sta cam inghesuita de aceea n-a reusit sa-i vada profilul.O tipa care a avut tot asa putin lichid, mi-a spus ca i-a recomandat doctorul sa ia vitamina C si la sfarsit avea mai mult decat normal...lichid.Ati mai auzit asa ceva?
LACRIMIOARA fii optimista, am citit pe net de o multime cu colul scurt,care au fost la serviciu,n-au stat in pat si totusi a fost in regula.Dar daca poti s-o roiesti de la serviciu,mai bine stai in pat acasa!
Apropo de legislatie,sa va anuntati in scris patronii si beneficiati si de doua zile pe luna platite pentru analize, iar daca sunt probleme, de concediul ala de risc maternal cel putin asa scrie in lege.
MARAKI nu-mi vine sa cred ca inca ti-e tot asa de rau!!!
Oare n-ai probleme cu fierea? Am vazut si dupa operatia de laparoscopie ca cele care au avut probleme cu fierea, au vomitat in ultimul hal,in schimb eu ...nimic! Daca asta e cauza sa stii ca ridichile negre fac minuni!Asta daca n-ai acid...nicicum nu-i bine!
Cand am avut ultima oara acid (acum vreo trei saptamani)am inceput sa beau din nou lapte si dupa ce trei luni nu l-am suportat, am constatat ca acum il pot bea de doua ori pe zi si mi-a disparut si acidul in doua zile dupa ce am reinceput sa-l beau.Si in plus mai beau din nou doar o cafea pe zi (nu doua ca inainte...totusi)si am reinceput cu ciocolata zilnic.Parca nici n-ar fi fost cele trei luni...in care nu le suportam!
Sper sa iti revii, ar fi cazul!
Apropo de patuturi si eu am o promisiune de la o matusa, voi merge sa-l vad, e din lemn si daca-l lacuieste tatal meu, va fi ok!Fac economie, iau altceva pe banii aia...
In plus am o multime de nepotele si deci si hainute voi primi {cel putin pentru mai incolo} , chiar am zis ca se intoarce roata, cand eram mica si dupa aia, am trimis kg de haine la toate verisoarele de la tara si nu numai, acum e randul lor ...ca eu am ramas in urma cu bebe!Si daca ati vedea ce hainute haioase pentru fetite au ! Si le poarta o luna-doua, apoi...gata,cresc...donate mai departe.Noroc ca suntem familie numeroasa!(mami a mai avut 5 frati si fiecare a avut 1-2-3 copii si copiii au inceput cu nepoteii...si tati au fost 4 frati etc.!?!)
Cu carutul mai astept, fiind iarna chiar nu cred sa ma nevoie prea devreme.Daca o scot putin la aer voi folosi marsupiu si cred ca trec direct la caruciorul in care va sta in fundulet.Oricum,ne mai orientam pana atunci!
In rest...ce se mai intampla oare cu MIRELA?Ea cre era atat de activa...?!?Sper sa fie totul ok,poate n-are acces la net...
va pup
MONICA 24+
molisa
monica70 spune:
MARCHPLAYER in cei doi ani nu platesti sigur nimic(cei 403000 pentru sanatate se recupereaza de la CAS) in schimb,in concediul de maternitate imi mai trebuie niste date.
Esti angajata cu carte de munca sau platesti la CASA DE PENSII? Daca esti angajata imi dai brutul si iti pot calcula ,parca se plateste cate ceva, nu mai stiu exact.
MONICA 24+
molisa
irinadum spune:
Monica sa stii ca si eu cred ca nu e foarte mare ci ca e normal pentru ca astia in tabele au greutati pentru copii care se nasc cu 3 kilograme in saptamana 40 poate d eaici decalajul. Insa e suficient ca greutate pentru perioada asta ( al meu la 21 si trei ziel avea 525 grame , iar acum am 25 si 4 zile).
Irina 25+
maraki spune:
Monica din pacate am aciditate mare, dupa orice fruct trebuie sa i-au siropul pt.stomac, altfel e de rau
Cu fierea nu am avut niciodata probleme, observ ca si dupa supe, ciorbe ma simt rau, profit si eu mai mult seara sa le mananc pt. ca dupa urmeaza somn de voie si imi trece
Si eu sant ingrijorata pt. Mirela
Sa speram ca nu a avut acces la net pana acum...
Irina buricul mi-a iesit si mie cand eram gravi cu Robert
Poate se intampla la burticile mari, eu cu Roxana nu am avut buricul iesit( aveam burta mica )Acum vad ca incepe sa se contureze din ce in ce mai mult![]()
Fetelor ati pomenit sa caut disperata sarafane pt. gravi si sa nu gasesc in magazine? Soacra-mea spune ca sant demodate![]()

Janine felicitari pt. vestile bune 
Sanatate printzesei![]()
21+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
irinadum spune:
Monica ce soacra poama acra ai si tu . Pai acum stii cum e depinde de gusturi . La unii le plac sarafanele la altii nu sau poate mai stii o fii soacrata vreun stilist nedescoperit.
Mie chiar daca am kile multe ( nu le zic ca e jale ) imi mai intra doua perechi de pantaloni supraelastici si sper sa imi vina pana in decembrie ca nu am nici o tragere sa merg sa probez si sa nu imi vina.
Irina 25+