In concediu - singuri sau cu copiii?
Raspunsuri - Pagina 2
Briantis spune:
Si eu cred ca din cand in cand face bine o minivacanta ,doar in doi.
Ruxandra_sb mi s-a facut dor de portita cand "te-am auzit" .Ultima oara am fost acolo acu 3 ani .A fost pur si simplu super .Insa ,cel putin atunci (ca acu nu stiu cum mai e )era cam imposibil sa te duci acolo cu copil mic).
Mama lui Andreiutzu
Principesa spune:
Draga Gabrielama,
Din cate imi descrii, copilul va ramane intr-un mediu familiar, cu o persoana familiara, la o varsta la care a achizitionat constanta obiectului, deci nu te-ar uita daca ai pleca cateva zile. Prea multe zile insa nu ar face bine sa lipsesti pentru absenta ta ar deveni prea frustranta pentru copil si l-ar afecta, chiar daca nu ireversibil.
Deci daca este vorba doar de cateva zile, nu par a fi probleme pentru copil. Atunci unde este problema?
Ce te impiedica sa te desparti chiar si pentru o perioada scurta de timp de copil? Ce temeri? Ce fantasme? Ce asteptari?
Daca vrei imi poti raspunde pe PM.
energy spune:
pai...............
o saptamana fara, vizitezi tot ce prinzi, mergi pe jos pana cazi si mananci pe unde apuci (cam genul asta de conced)
si doua saptamani cu copilul, plaja, plimbari usoare, aer de munte, somn de dupa-amiaza (cu el, normal) etc.
zic si eu.
adrienne12 spune:
Draga mea, daca esti f. sigura ca fetitei ii va fi bine nu v-ar strica sa va relaxati putin doar in doi. Nu de alta dar cu copii mici tot timpul apare cite ceva, boli, viroze, nopti nedormite. E mai bine sa te odihnesti un pic daca are cine sa te ajute. Parerea mea.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
filofteia spune:
Noi il luam pe Adi peste tot... Pentru ca Adi simte ca nu petrecem suficient timp cu el... Asa ca in concediu poate si el sa stea cu noi tot timpul...
Eu sunt mai panicoasa ... si s-a si intamplat ca de cate ori a stat cu altcineva mai mult timp sa se imbolnaveasca...
furni spune:
Noi am plecat intotdeauna cu el in concendii. In primii 4 ani am luat intotdeauna pe cate cineva cu noi (mama/soacra), apoi, cand s-a mai marit am plecat doar noi 3. Noua ni s-a parut cel mai bine asa (si chiar a fost bine). Eram cu copilul toata ziua iar seara, cand stiam ca ne intoarcem tarziu ieseam in doi.
In vara aceasta am fost in Protugalia si l-am luat cu noi (dar am fost cu avionul tocmai pt. ca l-am luat si pe el). S-a simtit excelent si nu am avut nici un fel de probleme cu el.
In schimb, noi nu-l luam cu noi, cand iesim loco (restaurante, nunti, discoteci) in Bucuresti. Si nici chiar in vizite, daca unde mergem nu sunt copii.
Va pup.
Rufus spune:
Mmda...interesant ce spuneti...
Eu merg cu placere in concediu si fara copii. Oi fi defect?
Cata vreme era numai Ioana, o lasam la soacra-mea la Cluj, unde ii placea teribil si noi plecam in strainatate. Fireste, aveam un concediu si cu ea, dar apoi plecam singuri.
Am mers pe premiza ca trebuie sa fac ce-i mai bine pentru ea. Si asa am considerat ca-i mai bine.
In prezent, merg pe premiza ca si mie trebuie sa-mi fie bine, deci pe fetele cele mari le mai "uit" prin diverse locuri (totusi, undeva unde le este bine). Cat despre Ana, mezina de 3 luni, va mai trece ceva timp pana va calatori cu mine peste tot.
http://community.webshots.com/user/tora97
Alina spune:
Noi avem o fetita de aproape 3 ani jumatate pe care am luat-o intotdeauna cu noi,peste tot.Si sa tot fie vreo 7-8 concedii in afara tarii in care locuim.
Noi suntem fff siguri ca nu am fi linistiti fara ea chiar daca am lasa-o in locuri f sigure(bunicii)dar poate ca asa ne-am obisnuit,in 3.Nu ne-a incurcat niciodata cu nimic si acum,de cind a mai crescut,e o placere sa vizitam locuri interesante impreuna!Chiar aseara ne-am intors din Italia,am avut un concediu de vis.
Alina
energy spune:
quote:
Originally posted by Rufus
Mmda...interesant ce spuneti...
Eu merg cu placere in concediu si fara copii. Oi fi defect?
http://community.webshots.com/user/tora97
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
nu cred sa fii defect, ca nici eu nu consider ca "ni s-a terminat viatza daca am facut copiii"
si dincolo de siroposheniile si dragostea de mama nebuna, realmente mi s-a parut chiar chinuitor cand l-am tarat prin muzee (s-a plictisit de a innebunit, ca nu-mi poate spune nimeni ca pe un copil pana in 10 ani il intereseaza asa ceva!)
mancat in carutz, dormit dupa-amiaza in carutz in plin soare, prin trenuri, autobuze, metrouri, schimbat scutecul pe banci sau diverse toalete................na, nu ma pot duce intr-o alta tzara si alta cultura si sa stau doar sa plimb copilul prin doua parcuri doua saptamani,
asa ca asta n-o sa se mai repete.
copilul va merge doar in concediile "de relaxare si odihna", ca la bai, in regim de pensionar
Sasha.p spune:
Rufus - si eu sunt defecta atunci ! As zbura cateva zile numai in 2 sau numai cu adulti imediat si asta nu inseamna ca imi iubesc mai putin copilul ! Poate e si din cauza ca sunt constienta ca nu pot sa o fac intrucat nu am cu cine sa il las nici 24 ore !
Vara trecuta, cand Sasha avea 1 an si noi inca mai posedam bona, am fost plecati 7 zile in strainatate. Desi sunam acasa de cateva ori pe zi, tare bine mi-a prins.
In vara asta am fost la mare in Grecia, e adevarat ca si cu verisoara mea cu copiii (9 si 14 ani) si a fost ok, dar am stat la plaja, piscina, nu am colindat ca de obicei nici macar prea multe magazine !
Anca si BB Sasha
Copilasi de Aug - Sept. 2003
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos